Προς το περιεχόμενο

word:να βάλουμε σε ένα Α4 δύο Α5...

johnyb98

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Έχω φτιάξει σε ένα word document A5 μία πρόσκληση με πλαίσιο σελίδας (page border).

Ως γνωστόν, το Α5 είναι μισό Α4. Έτσι, αυτό που θέλω να κάνω είναι να φτιάξω ένα Α4 χωρισμένο ακριβώς στη μέση και να μεταφέρω τα περιεχόμενα απ' το Α5 στα δύο μέρη του Α4 (πάνω και κάτω). Με απλό copy-paste δε γίνεται γιατί είναι λίγο ιδιόμορφο το κείμενο της πρόσκλησης ως προς το formatting, με bullets & numbering, εικόνες και διάφορα τέτοια που χαλάνε με απλό copy-paste. Άσε που με απλό copy-paste πρέπει να μετράω με χάρακες και να κατασκευάζω ίσως γραμμές διαφόρων μεγεθών (προσωρινές) που θα τις τοποθετώ στο document για να βάζω σε ακριβή θέση τα στοιχεία. Γολγοθάς.

Πρέπει να υπάρχει κάποια πολύ πιό απλή λύση.

Αντιγράφοντας την πρόσκληση απ' το Α5 εις διπλούν στο A4, μετά την εκτύπωση, κόβοντας το Α4 στη μέση, θα έχω δύο προσκλήσεις. Το λίγο δύσκολο της υπόθεσης είναι ότι θέλω να διατηρηθεί το πλαίσιο γύρω-γύρω απ' την πρόσκληση. Στο Α5 είναι εύκολα τα πράγματα γιατί το ορίζεις απλά σαν page border. Στο Α4 όμως και εις διπλούν, γίνεται κάτι τέτοιο;

Ευχαριστώ για το χρόνο σας!!

Δημοσ.

Η λύση του να ορίσεις απλά booklet printing από τις ρυθμίσεις του printer driver (αν το υποστηρίζει, η μεγάλη πλειοψηφία νομίζω το κάνει), δε βολεύει... ;

Δημοσ.

Αυτό που λέει ο parsifal γίνεται π.χ. στον δικό μου εκτυπωτή με την επιλογή τής εκτύπωσης δύο σελίδων σε μία:

bookletprint.png

Εσύ απ' ό,τι κατάλαβα θέλεις να τυπώνεις μπρος-πίσω και κατόπιν, κόβοντας στη μέση το φύλλο, να καταλήγεις με δύο προσκλήσεις. Δοκιμάζοντας (μέσω της επιλογής Duplex ή με το χέρι) το πώς πρέπει να γυρίζεις το φύλλο για να είναι σωστά τυπωμένη και η δεύτερη όψη (μπορείς να ζητήσεις να σου τυπώνει και τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στις δύο σελίδες που τυπώνονται στην ίδια όψη —Draw Frame Border—, ώστε να διευκολύνεσαι στο κόψιμο), θα έχεις στο τέλος αυτό που θέλεις.

Δημοσ.

Για λύση μέσω software πάντως, με το corel draw θα ήταν πολύ εύκολα τα πράγματα. Κανεις import στο κάτω μισό του εγγράφου (δεν έχει σημασία αν δεν είναι ακριβώς στην μέση), το κάνεις duplicate και με την βοήθεια του Align & Distribute τοποθετείς τα 2 αρχεία όπως θες, χωρίς χάρακες και γραμμές.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...