Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επ πες το ετσι και με αγχωσες!

ολες οι lcd-plasma-led κτλ ειναι 16:9 αρα οταν βαζεις να δεις ενα blue ray 16:9 δεν αφηνει μαυρο κενο πανω κ κατω στην τν.
Σωστο, αλλα οι περισσοτερες ταινιες ειναι σε αναλογια 1:2,35
  • Super Moderators
Δημοσ.

για αυτό η Philips έβγαλε μοντέλο 21:9 που δεν θα έχεις μαύρες μπάρες σε τέτοιες ταινίες :P

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Επανερχομαι μετα απο φλασια που μου ηρθε.

Γιατι σχεδον ολες οι ταινιες 720p και 1080p που βλεπω στο λαπτοπ μου εχουν κενα, ενω η οθονη ειναι 1920χ1080;

Φταει οτι ειναι σε aspect ratio 1.89:1 ή και μεγαλυτερο;

Και γιατι εφοσον τα συγχρονα aspect ratio ειναι αυτα, δε φτιαχνουν ενα ακομα μεγαλυτερο resolution, ωστε να μην υπαρχουν κενα; Και δεν αναφερομαι στο 4k, αφου στην ουσια ειναι ο ιδιος λογος με το 16/9.

Δημοσ.

σου ειπαν κατι απο την αρχη, αλλα δεν το επιασες φαινεται..!

ΟΛΕΣ οι ταινιες φτιαχνονται με το aspect ratio των σινεμα και ΟΧΙ των τηλεορασεων!!

για αυτο και παντα θα βλεπεις μαυρες μπαρες πανω-κατω. απλα μπορεις με διαφορες τεχνικες, ειτε των προγραμματων που παιζεις μια ταινια στον υπολογιστη (οπως ο VLC, MPC-HC κ.α), ειτε των τηλεορασεων, να προσαρμοσεις, καπως, την ταινια στην οθονη.

δεν εχει να κανει με την αναλυση της - ειτε 720p, ειτε 1080p-, εχει να κανει καθαρα με το φορμα!!!

μιλαμε παντα για την original ταινια και οχι των "θειων"!!

εκει υπαρχει και η μετατροπη στη μεση..!

Δημοσ.

Ε και εγω ρωταω, γιατι δεν υπαρχει τηλεοραση που να εχει αυτο το aspect ratio; Ή μηπως υπαρχει;

Δημοσ.

Οι ταινίες και τα προγράμματα της τηλεόρασης γυρίζονται σε 5-6-7 διαφορετικά aspect ratios. Ποια τιμή θα πρέπει να χει η τηλεόραση που λες; Πάντως είχα δει TV με λόγο κάπου 2:1.

edit: @cadbik α γεια σου.

Δημοσ.

Δεν τις φτιαχνουν ολες 16:9 γιατι ειναι μλκες , για αυτο. :-(

Και τωρα πρεπει η συμμορφωθεις με την ..κινηματογραφικη αισθηση που εχουν οι μαυρες μπαρες η να εχεις masking .Ου ρε :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...