Luxx Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 (επεξεργασμένο) Εχω μια απορια. Αν πχ εχουμε μια 19 οθονη που μπορει να απεικονισει μεχρι και Full HD αναλυσεις, αυτο σημαινει οτι αν βαλουμε μια Full HD ταινια να παιξει η τηλεοραση ολα θα φαινονται μικροσκοπικα στην ταινια; Ρωταω, γιατι λογικα καθε μεγεθος οθονη εχει και ιδανικη αναλυση για να απεικονιζει. Οπως γινεται πχ στο λαπτοπ που εχω. Εχει wide οθονη και αναλυση 1440χ990. Αμα του βαλω μικροτερη αναλυση ( γιατι μεγαλυτερη δεν υποστηριζει ) τοτε τα δειχνει ολα πολυ μεγαλα και χανει κιολας απο δεξια-αριστερα. Και κατι ισως λιγο ασχετο. Γιατι οι περισσοτερες HD ταινιες απο τον "θειο" ειναι σε aspect ratio 2.35:1 ή 2.40:1, δλδ κοντα στο 21:9; Γιατι το κανουν ετσι; Για να μην υπαρχουν κενα ή για να εχει καλυτερη ποιοτητα; Δε παραμορφωνονται ομως λιγο ετσι τα προσωπα, αφου χαμηλωνουν τις διαστασεις; Εκτος και αν η ταινια εχει δημιουργηθει με αυτο το aspect ratio εξαρχης.. Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου 2010 από Luxx Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luxx Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 Πειτε λιγο ρε παιδια, γιατι το εχω μεγαλη απορια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dazeman Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 Εχω μια απορια. Αν πχ εχουμε μια 19 οθονη που μπορει να απεικονισει μεχρι και Full HD αναλυσεις, αυτο σημαινει οτι αν βαλουμε μια Full HD ταινια να παιξει η τηλεοραση ολα θα φαινονται μικροσκοπικα στην ταινια; Όχι, θα φαίνονται πολύ καλύτερα, γενικά όσο μεγαλύτερη ανάλυση έχει η οθόνη τόσο καλύτερα. Ρωταω, γιατι λογικα καθε μεγεθος οθονη εχει και ιδανικη αναλυση για να απεικονιζει. Αντίστοιχα, καθοριστικό ρόλο παίζει η απόσταση θέασης, που σημαίνει ότι στις 19" "απολαμβάνεις" ταινια απο την απόσταση που χειρίζεσαι τον υπολογιστή, δηλ. 40-50εκ. Οπως γινεται πχ στο λαπτοπ που εχω. Εχει wide οθονη και αναλυση 1440χ990. Αμα του βαλω μικροτερη αναλυση ( γιατι μεγαλυτερη δεν υποστηριζει ) τοτε τα δειχνει ολα πολυ μεγαλα και χανει κιολας απο δεξια-αριστερα. Όχι. Αυτό το καθορίζεις απο τον player, και έχει σχέση με τις ρυθμίσεις. Και κατι ισως λιγο ασχετο. Γιατι οι περισσοτερες HD ταινιες απο τον "θειο" ειναι σε aspect ratio 2.35:1 ή 2.40:1, δλδ κοντα στο 21:9; Γιατι το κανουν ετσι; Για να μην υπαρχουν κενα ή για να εχει καλυτερη ποιοτητα; Δε παραμορφωνονται ομως λιγο ετσι τα προσωπα, αφου χαμηλωνουν τις διαστασεις; Εκτος και αν η ταινια εχει δημιουργηθει με αυτο το aspect ratio εξαρχης.. Ναι, η ταινία έχει δημιουργηθεί με αυτο το aspect ratio εξαρχης (κινηματογραφικό φορμά) ώστε να προσεγγίζει κατα το δυνατό το οπτικό πεδίο του ανθρώπου (χοντρική εξήγηση...) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luxx Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 Ωραιος φιλε. Εχω και καποιες αλλες αποριες. Γιατι δε φτιαχνουν τις ταινιες 1:1; Τι οθονη χρειαζεται ωστε να δειξει μια ταινια Full HD πληρης, χωρις τα κενα; Παντως στο λαπτοπ οταν βαζω Full HD ταινια, τα κενα πανω-κατω ειναι πολυ μεγαλυτερα.. Ενω οταν βαζω DVDRip τα κενα ειναι μικτροτερα. Γιατι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
antonl Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 Γιατι δε φτιαχνουν τις ταινιες 1:1; Γιατί τα μάτια μας είναι το ένα δίπλα στο άλλο. Αν είχαμε 4 μάτια στις ακμές ενός ιδεατού τετραγώνου θα φτιάχναν τηλεοράσεις με λόγο 1:1. Τι οθονη χρειαζεται ωστε να δειξει μια ταινια Full HD πληρης, χωρις τα κενα; Μια οθόνη με aspect ratio ίδιο με της ταινίας που θες να δεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luxx Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Ναι βσκ μλκς ρωτουσα.. Μπηκα και wikipedia και μου εφυγαν ολες οι αποριες.. Γιατί τα μάτια μας είναι το ένα δίπλα στο άλλο. Αν είχαμε 4 μάτια στις ακμές ενός ιδεατού τετραγώνου θα φτιάχναν τηλεοράσεις με λόγο 1:1.Βασικα εννοουσα ταινιες με aspect ratio 1:1. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
antonl Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Ναι, το κατάλαβα. Πάνω σ αυτό απάντησα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luxx Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Τοτε δε καταλαβαινω γιατι το λες αυτο. Το 1:1 μας κανει 1 αρα μπορει να μιλαμε και για αναλυση 2000χ2000 ή 1500χ1500 κ.ο.κ. Δλδ το μηκος να ειναι ιδιο με το πλατος. Δε νομιζω να υπαρχει καποιο προβλημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Γιατι δε φτιαχνουν τις ταινιες 1:1; >http://en.wikipedia.org/wiki/Aspect_ratio_(image)#Why_16:9_was_chosen_by_the_SMPTE Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luxx Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Ναι αυτο το διαβασα ολο το αρθρο και ειναι πολυ ενδιαφερον. Απλα η ερωτηση μου παει σε αυτο που ειπε ο antonl πια. Γιατί τα μάτια μας είναι το ένα δίπλα στο άλλο. Αν είχαμε 4 μάτια στις ακμές ενός ιδεατού τετραγώνου θα φτιάχναν τηλεοράσεις με λόγο 1:1. Αυτο δε καταλαβαινω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Εννοεί ότι το σχήμα που έχει το ανθρώπινο οπτικό πεδίο δεν έχει λόγο πλευρών 1:1 ή τετράγωνο αν θες (βασικά, ούτε καν ορθογώνιο παραλληλόγραμμο, αλλά ας το θεωρήσουμε έτσι για λόγους ευκολίας), αλλά είναι πιο «μακρουλό» στον οριζόντιο άξονα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luxx Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Δλδ μου λετε οτι αν ειχαμε μια τετραγωνη τηλεοραση, δε θα μπορουσαμε να δουμε τιποτα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kage Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 (επεξεργασμένο) ειναι σωστο το παρακατω? ολες οι lcd-plasma-led κτλ ειναι 16:9 αρα οταν βαζεις να δεις ενα blue ray 16:9 δεν αφηνει μαυρο κενο πανω κ κατω στην τν. Αλλα τα rip των 720+1080p αφηνουν κενα λογο συμπιεσης δηλ.για να μειωσουν τα mb Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2010 από kage Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GABA Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Ναι αυτο το διαβασα ολο το αρθρο και ειναι πολυ ενδιαφερον. Απλα η ερωτηση μου παει σε αυτο που ειπε ο antonl πια. Αυτο δε καταλαβαινω. http://thebrain.mcgill.ca/flash/a/a_02/a_02_cr/a_02_cr_vis/a_02_cr_vis.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luxx Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Τα αγγλικα μου ειναι απαισια και δε καταλαβαινω τιποτα. Αλλα θα κανω την αλλη ερωτηση. Δλδ αν αλλαξω εγω το aspect ratio απο μια ταινια που εχω σε 1:1, δε θα μπορω να τη δω, εξαιτιας της κατασκευης των ματιων μου; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα