othon.gr Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Σήμερα, επιτέλους κι εγώ απέκτησα (στα γεράματα) Ps3. Καιρό τώρα έβλεπα τις δυνατότητές του και τρωγόμουν να το πάρω. Ήθελα και blueray player, οπότε σκέφτηκα, γιατί να μην αρπάξω την ευκαιρία να τα έχω όλα σε ένα; Έχω κολλήσει όμως άσχημα και θέλω τη γνώμη σας. Η τηλεόρασή μου είναι FULL HD (LG 32LF2500) και αποφάσισα μαζί με την κονσόλα να αγοράσω εξτρά κι ένα HDMI καλώδιο αξιοποιώντας έτσι τις δυνατότητες και των 2 συσκευών. Συνδέοντας το καλώδιο και παρατηρώντας την καθαρότητα που προσφέρει αυτή η νέα (κατ' εμέ) σύνδεση, έμεινα άφωνος. Δυστυχώς όμως η ρημαδοκονσόλα δεν μου επιτρέπει να συνδεθώ ταυτόχρονα με HDMI και scart ταυτόχρονα. Για να είμαι πιο σαφής, αυτό που θέλω να κάνω είναι από το playstation να δίνω εικόνα στην tv μου και ήχο στο cinema. Σκεφτόμενος λίγο, διαπίστωσα πως η μόνη λύση είναι ένα καλώδιο composite. Τρέχοντας στο manual του ps, πρόσεξα πως τόσο το hdmi όσο και το composite υποστηρίζουν εικόνα HD στα 1080. Τα ερωτήματά μου λοιπόν είναι τα εξής: 1. Αξίζει να αγοράσω 1 composite καλώδιο και να καταργήσω το HDMI; Θα έχω διαφορά στην ποιότητα; 2. Υπάρχει κάποια άλλη λύση που να γνωρίζετε, που θα μου επιτρέπει να δίνω HD εικόνα στην tv και ταυτόχρονα να στείλω 2 rca στην είσοδο του home cinema; Ζητώ την κατανόησή σας αν από τη βιασύνη μου το κείμενο δεν βγάζει και πολύ νόημα, απλά πρέπει να φύγω σε λίγο για δουλειά και αν είναι δυνατόν το βράδυ να δω κάποιες απαντήσεις. Να 'στε καλά.
Udontneed2know Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Πρωτον το composite δεν υποστηριζει κανενα HD σημα, προφανως μιλας για component, δευτερον αν θυμαμαι καλα μπορεις να επιλεξεις την εξοδο του ηχου να ειναι απο το τριπλο καλωδιο που ερχεται μαζι με την κονσολα, δηλαδη να εχεις εικονα απο HDMI Και ηχο αναλογικο απο το composite καλωδιο.
TZANNSPY Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Δυστυχώς όμως η ρημαδοκονσόλα δεν μου επιτρέπει να συνδεθώ ταυτόχρονα με HDMI και scart ταυτόχρονα. Δεν σε αφήνει να συνδεθείς ταυτόχρονα και να βγάζεις εικόνα και από το HDMI και από το scart. Σε αφήνει όμως να στέλνεις την εικόνα από το HDMI και τον ήχο από το A/V scart. Δηλαδή σου αρκεί το καλώδιο που έχεις ήδη (AV cable) απλά δεν βάζεις το scart (Euro-AV Connector Plug). Όσοι δεν έχουμε ενισχυτή με HDMI ή/και οπτική ίνα, έτσι το έχουμε συνδέσει. Παίζει σίγουρα... Αν δεν το έχεις βρει μέχρι τώρα κοίταξε στις ρυθμίσεις του PS3 για ήχο κτλ.
othon.gr Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Πρωτον το composite δεν υποστηριζει κανενα HD σημα, προφανως μιλας για component, δευτερον αν θυμαμαι καλα μπορεις να επιλεξεις την εξοδο του ηχου να ειναι απο το τριπλο καλωδιο που ερχεται μαζι με την κονσολα, δηλαδη να εχεις εικονα απο HDMI Και ηχο αναλογικο απο το composite καλωδιο. Ναι, component, έχεις απόλυτο δίκιο. Δεν σε αφήνει να συνδεθείς ταυτόχρονα και να βγάζεις εικόνα και από το HDMI και από το scart. Σε αφήνει όμως να στέλνεις την εικόνα από το HDMI και τον ήχο από το A/V scart. Δηλαδή σου αρκεί το καλώδιο που έχεις ήδη (AV cable) απλά δεν βάζεις το scart (Euro-AV Connector Plug). Όσοι δεν έχουμε ενισχυτή με HDMI ή/και οπτική ίνα, έτσι το έχουμε συνδέσει. Παίζει σίγουρα... Αν δεν το έχεις βρει μέχρι τώρα κοίταξε στις ρυθμίσεις του PS3 για ήχο κτλ. Απ' τα νεύρα μου δεν μπόρεσα να συγκεντρωθώ στη δουλειά και χτύπησα ρεπό (και μπιέλα επίσης). Στην παρούσα φάση έχω συνδέσει και το hdmi και το component, αλλά το μαμώτο είναι ότι το μηχάνημα συνεχώς με βάζει να διαλέξω ποια έξοδο θα χρησιμοποιήσω. Στη δε περίπτωση του hdmi αναγκαστικά στέλνει και τον ήχο στην τηλεόραση. Ψάχνω, ψάχνω στις ρυθμίσεις, αλλά δεν έχει καμία τέτοια επιλογή, να στέλνω δηλαδή εικόνα και ήχο από διαφορετικές εξόδους. Εν πάσει περιπτώσει, επειδή ευτυχώς έπεσα σε γνώστες, μπορείτε να μου πείτε αν το component στέλνει hd εικόνα ή απλά κάνει upscaling; Το λέω αυτό διότι με το component επελεγμένο, ενώ κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού μου βγάζει εικόνα σαν το hdmi, δεν συμβαίνει το ίδιο όταν βρίσκομαι στο μενού του ps3. Πωπω έχω πελαγώσει μιλάμε...
TZANNSPY Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Για Ρυθμίσεις εξόδου βίντεο αλλά και υποστηριζόμενες αναλύσεις ανά τύπο σύνδεσης δες εδώ: http://manuals.playstation.net/document/gr/ps3/current/settings/videooutput.html Για Ρυθμίσεις εξόδου ήχου δες εδώ: http://manuals.playstation.net/document/gr/ps3/current/settings/audiooutput.html Βασικά οδηγίες από το manual είναι, αλλά επειδή κανένας μας δεν τα διαβάζει στην έντυπη μορφή τους, ορίστε και σε ψηφιακή...
othon.gr Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 Για Ρυθμίσεις εξόδου βίντεο αλλά και υποστηριζόμενες αναλύσεις ανά τύπο σύνδεσης δες εδώ: http://manuals.playstation.net/document/gr/ps3/current/settings/videooutput.html Για Ρυθμίσεις εξόδου ήχου δες εδώ: http://manuals.playstation.net/document/gr/ps3/current/settings/audiooutput.html Βασικά οδηγίες από το manual είναι, αλλά επειδή κανένας μας δεν τα διαβάζει στην έντυπη μορφή τους, ορίστε και σε ψηφιακή... Σ' ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο, αλλά το manual το έχω ξεσκίσει απ' το διάβασμα. Ακολούθησα κατά γράμμα τις οδηγίες, απλά από ένα σημείο και μετά δεν μου εμφανίζει κάποια μενού που κανονικά θα έπρεπε. Για παράδειγμα, όταν μου ζητάει να επιλέξω έξοδο, επιλέγω κανονικά hdmi, απλά αντί να μου βγάζει τα "Automatic" και "Custom" μου ζητάει απλά να επιλέξω αν θέλω να χρησιμοποιώ αυτή την έξοδο σαν προεπιλογή. Αν πατήσω ναι, μου βγάζει ήχο απ'το hdmi, αν επιλέξω όχι, μου γυρνάει εξ ολοκλήρου σε component. Θα πειραματιστώ λίγο ακόμα, έχω την εντύπωση πως κάτι μου διαφεύγει, αλλά δεν μπορώ να βρω τι... Τελικά, ύστερα από αρκετές δόσεις ηρεμηστικών, βρήκα τη λύση. Αποσυνδέοντας τους 3 ακροδέκτες εικόνας του component καλωδίου από την τηλεόραση, κατά ένα περίεργο τρόπο μου έβγαλε το μενού που μου λέγατε. Σας ευχαριστώ για την απεριόριστη βοήθεια, χωρίς εσάς ίσως ακόμα να ψαχνόμουν...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.