Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Semiocast, εταιρεία που μελετά και αναλύει τις κινήσεις των πιο διαδεδομένων κοινωνικών δικτύων, πραγματοποίησε μια μελέτη βασιζόμενη σε 2,8 εκατ. tweets. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε μέσα σε 48 ώρες ξεκινώντας στις 8 Φεβρουαρίου 2010, με μοναδικό στόχο να καταγραφούν οι γλώσσες που χρησιμοποιούνται περισσότερο στο Twitter. Τα μηνύματα αναλύθηκαν μέσω των εξειδικευμένων εργαλείων της εταιρείας, τα οποία προσφέρουν τη δυνατότητα να αναγνωριστεί η γλώσσα ενός μικρού κειμένου από ένα σύνολο 41 γλωσσών.

 

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα tweets στην αγγλική γλώσσα μειώθηκαν κατά 25% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Twitter έχει έδρα τις ΗΠΑ, ενώ οι χώρες από τις οποίες συγκεντρώνει τους περισσότερους χρήστες, είναι αγγλόφωνες.

 

Παρά τη σημαντική μείωση του ποσοστού της, η αγγλική γλώσσα κατέχει μερίδιο της τάξης του 50% επί του συνόλου. Η Semiocast, προβλέπει συνεχή μείωση του ποσοστού αυτού, καθώς το Twitter γίνεται ολοένα και πιο διαδεδομένο σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

Επίσημα, το Twitter ανακοίνωσε 50 εκατομμύρια tweets την ημέρα, και υποστηρίζει ότι η μελέτη της Semiocast δεν μπορεί να είναι αντιπροσωπευτική, από τη στιγμή που στην ανάλυσή της συμπεριέλαβε λιγότερα από 3 εκατομμύρια μηνύματα. Πάντως, αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στα τελευταία Tweets, όπου θα διαπιστώσει ότι υπάρχουν πολλές δημοσιεύσεις οι οποίες δεν είναι στην αγγλική.

 

Link.png Site: techcrunch.com

Δημοσ.

Αυτό είναι ένα πάρα πολύ καλό σημάδι, και βελτίωση του διαδικτύου στο θέμα χρήσης της τοπικής γλώσσας ως μέσω για την διάδοση γνώσεων, ιδεών κλπ

Δημοσ.

Δεδομένου ότι πάρα πολλές γλώσσες παγκοσμίως κινδυνεύουν με εξαφάνιση λόγω αχρησίας (π.χ. ουαλικά) είναι πολύ θετική αυτή η διαπίστωση.

 

Ο καθένας ας ξέρει καλά αγγλικά αλλά ας γράφει στη γλώσσα του.

Δημοσ.

Κινέζους, κινέζους, κινέζους, βλέπω Κινέζους παντού!

 

πλάκα πλάκα αυτό δείχνει πόσο βοηθάει το Twitter την επικοινωνία σε χώρες όπου τα άλλα μέσα σιωπούν, εκεί εκτός από μόδα γίνεται και αναγκαίο μέσο επικοινωνίας. Δίνω το παράδειγμα του Ιράν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...