Προς το περιεχόμενο

Iparxei Theos

Omiloparmenos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω και εγώ μια απορία. Γιατί ΠΑΝΤΑ όταν αναφέρεις επιχειρήματα για την κατ'ευφημισμό αθωωότητα του Χριστιανισμού, η συζήτηση καταλήγει πάντα στο τέλος ώς εξής:"Η ταυτότητα σου τί γράφει?". Είναι φαίνεται κατάλοιπο της εξουσίας που έχουν συνηθήσει να ασκούν οι κατα τ'αλλα ταπεινοί χριστιανοί. ΓΡΑΦΕΙ Χ.Ο γιατι οταν εβγαζα ταυτότητα ΔΕΝ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ. Γράφει Χ.Ο γιατι πήγαινα σχολίο ακόμα, και η προπαγάνδα του ΥΠΕΘ έκανε την δουλειά της. ΓΡΑΦΕΙ Χ.Ο γιατι αυτοί οι γνήσιοι χριστιανοί, οι καλοκάγαθοι, θα έπεφταν να με φάνε αν μάθαινα οτι δεν είμαι δικός τους. ΠΙΣΤΕΨΕ, ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΕΙΑ, η ταυτότητα μου θα έγραφε ΑΘΕΟΣ παντού. Αλλά δυστυχώς είμαι στο Ελλαδιστάν, σε μία χώρα όπου το σύνταγμα ξεκινάει με επίκληση στην Αγία Τριάδα, και ορίζει και επικρατούσα θρησκεία. Μόλις στο 3ο άρθρο το σύνταγμα γίνεται δικτακτορικό. Και εκτός απο τους γραπτούν νόμους, υπάρχουν και οι κοινωνικοί. ΓΙ'ΑΥΤΟ σταματήστε να αδειάζεται την μισαλλοδοξία σασ σε όποιον σας πεί οτι είναι διαφορετικός και τολμήσει να εκφράσει διαφορετική άποψη. Δεν θυμάμαι κανέναν άθεο, Βουδιστή, Εθνικό, να πετάει πέτρες έξω απο σινεμά, να καεί βιβλία κτλ.Μάθετε επιτέλους οτι υπάρχει και το ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ, αφού δεν είστε ικανοί να ανοίξετε τα μάτια σας.<p>[ 31-10-2001: Message edited by: bandito ]

• Απαντ. 261
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Hey Man,I'm Jesus!<BR>O Χριστός είναι Τυπάκι!<BR>Τελεία και παύλα!<BR>Διάβαστε την Αποκάλυψη,αν θέλετε.<BR>Όσο για την ταυτότητα που λες...ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ! Και κάτι ακόμα,αυτά που λέτε σε μας γιατί δεν πάτε να τα πείτε και στους γονείς σας,η ακόμα καλύτερα στον παππού σας; Εγώ σας λέω ότι θα σας αποκληρώσουν...<BR>Όσο για τον βουδισμό που λές...Βάζω στοίχημα ότι ούτε τα μισά δεν ξέρεις!Όσο για το χριστινισμός-χρισατιανός που λές...αν ο πατέρας σου ήταν αστυνομικός,εσύ δεν θα μπορούσες να ληστέψεις μια τράπεζα;<BR>Πάρε άλλο παράδειγμα,αν ένας βάζελος μαχαιρώσει έναν γαύρο,τότε όλοι οι βάζελοι θα ναι αντεροβγάλτες;<BR>Δεν υπάρχουν διεφθαρμένοι μπάτσοι;;;<BR>Τέλος ο καθένας μας εκφράζει γνώμες,πάντα φιλικά έτσι; smile.gif" border="0<P>Υ.Γ Τί να ανοίξουμε τα μάτια μας ρε φίλε;Να δούμε τί;Τί δέν σου πάει στον Χριστιανισμό σαν θρησκεία;Και τι νομίζεις,ότι όλη η ελλάδα είναι βλάκες και συ ο The chosen one που θα μας ανοίξεις τα μάτια;<p>[ 31-10-2001: Message edited by: Vasilius ]

Δημοσ.

Η Αποκάλυψη πέτυχε ένα-δύο γεγονότα στα χιλιάδες που έχει προβλέψει. Κάτι σαν το Νοστράδαμο δηλαδή.<P> Αυτό που λες για τους γονείς μας που κολλαέι; Η μάνα μου το ξέρει ότι δεν πιστεύω στο Χριστό (έχει φρικάρει λίγο που το παιδί της θα πάει στην κόλαση, αλλά δεν περίμενα καλύτερη κατανόηση από κάποιον που έχει μόνο στοιχειώδη γνώση δημοτικού). Ο πατέρας μου το έχει πάρει πιο ψύχραιμα. Αυτό που τους πονάει πιο πολύ είναι ότι ποτέ δεν πρόκειται να με δούνε γαμπρό στην εκκλησία κάτω από ψαλμωδίες σε τέκνα Εβραίων. Και οι γονείς μας δεν πρόκειται να κάνουνε τίποτα. Μας αγαπάνε γι' αυτό που είμαστε. <P> Όσο για το Βουδισμό φίλε μου, τον έχω μελετήσει όσο έχω και το Χριστιανισμό. Σου το είπα, δε λέω αερολογίες, ξέρω πρωτού μιλήσω.<BR> Και ποτέ δεν είπαμε ότι όλοι οι Χριστιανοί είναι κακοί, απλώς η συντριπτική πλειοψηφία κρύβεται πίσω από το δαχτυλάκι του <<καλού>> Χριστιανού την ώρα που ο συνάνθρωπος του πεθαίνει δίπλα του και δεν κάνει τίποτα για να του δώσει λίγη βοήθεια. Αν είναι έτσι όλοι οι Χριστινοί τότε κλάψτα Χαράλαμπε. Δεν κατακρίνω κανέναν. Απλώς παραθέτω γεγονότα γαι αν δούνε όλοι τι πραγματικά είναι ο Χριστιανισμός και πως επιβλήθηκε στους Έλληνες. Ναι φίλε μου επιβλήθηκε. Οι Έλληνες ποτέ δεν τον αγκάλιασαν, ξέχνα τα ψέμματα που σου λένε στο σχολείο. Επιβλήθηκε δια της βίας. Όπως είπε και ο φίλος Μπάντι ποτέ δεν είδα κάποιον άθεο να σπάει αρχαία αγάλματα. <P> Για το ότι όλη η Ελλάδα είναι Χριστιανοί... Λυπάμαι αλλά έχασες. Με δημοσκόπηση που κράτησε 14 μήνες(!!!) και αφού χρησιμοποιήθηκε κάθε μέσο ψυχολογικού εξαναγκασμού και καταπίεσης βγήκατε 3.008.000 (δηλαδή κάτι λιγότερο του 1/3). Δηλαδή το 1/3 είναι σωστό ενώ τα άλλα 2/3 είναι οι καραγκιόζηδες, έτσι; Πόσα λίγα ξέρετε.<P> Όσο για τον τοπ-γκεαρ. Φιλαράκι αυτό δε σημαίνει απολύτως τίποτα. Δεν τη χώρισε ο Χριστός αλλα΄οι ρασοφόροιακόλουθοί του. Αλλά ακόμα και εκεί μπέρδεμα έχει γίνει αφού έχουνε <<χαθεί>> μερικά χρόνια (νομίζω τέσσερα) από τη χρονομέτρηση.

Δημοσ.

Σόρρυ, δεν κρατάω τις υποσχέσεις μου...<P>Τι εστί Νοστράδαμος; Αυτός ο γεράκος με τις 2 εκατ. προβλέψεις, από τις οποίες βγήκαν 2-3;<P>Και μελέτες που έχουν γίνει πάνω στην Αποκάλυψη της Αγίας Γραφής, δεν έχουν καταφέρει να βρουν σε ποιο σημείο τής είμαστε..Οπότε το αν δεν έχουν βγει ακόμα τα λεγόμενά της, είναι θέμα χρόνου.<BR>Αυτά που λέει η Αποκάλυψη, προσπάθησε να τα δεις μεταφορικά, κι όχι κυριολεκτικά.<P>Δεν θα ξαναποστάρω σε αυτό το topic, οπότε μην δώσετε απάντηση που απευθύνετε σε εμένα. smile.gif" border="0

Δημοσ.

Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με την Αποκάλυψη. Έχιε προβλέψει αρκετά γεγονότα και μόνοελάχιστα βγήκανε αληθινά. Αν λές ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να δούμε την Αποκάλυψη μεταφορικά τότε και εγώ μπορώ αν σου πω να προσπαθήσεις να δεις τις προφητείες του Νοστράδαμου μεταφορικά; Είδες πόσο εύκολα αναιρείται αυτό που λες;

Δημοσ.

Girioni parto opos theleis thes na me peis anti-Ellina? pes me egw prospathw na tirw tis pepithiseis mou oi opoies einai mesa sti Grafi...oute strato tha paw,oute tha giortasw pote ethikes epetious oute tha giortasw xristougena kai pasxa...tha kanw auta pou leei mesa...episis anafereis (an thimame kala)oti exei 3espasei ena idos diamaxeis mesa ston Xristianismo...e3artate twra se pia thriskia anaferesai giati kaka ta psemata kai egw mporw na "metafrasw" allios auta pou leei i Grafi na mazepsw kai merikous pou sinfonoun kai meta na arxisoume na e3aplonomaste kai na leme oti eimaste Xristianoi...tha eimaste omos?<BR>Episis sou apantisa sto proigoumeno post mou gia auta ta edafia...eipa oti iparxei apantisei alla ekei pou tin exw vrei einai Agglika gia kati pou de ta paw kai poli kala opote to afeinw mi to katalavw lathos kai to pw kai edw lathos...<BR>Epipleon les oti i apokalipsi den exei vgei swsti...gia pes mou pou den exei vgei swsti? gia na to dw kai egw kai na tis vrw epitelous ena psegadi kai na tin aporipsw...

Δημοσ.

Κοίταξε να δεις δεν αποκάλεσα κανέναν αντί-Έλληνα, απλώς λέω ότι η γνήσια εθνική θρησκεία των Ελλήνων ήτανε το Δωδεκάθεο. Με την άφιξη και καταπίεση του Χριστιανισμού έχουμε(νε) φτάσει στο να λατρεύουμε τον κάθε απλό γεωργό και ψαρά του Ισραήλ.<P> Το αν δε θέλεις να πολεμήσεις για την Ελλάδα είναι δικαίωμά σου. Αυτό όμως δείχνει ότι πάνω από όλα δεν είσαι Έλληνας (στη συνέιδηση). Γιατί αν ήσουνα Έλληνας ποτέ δε θα άφηνες τα ιερά χώματά μας να χαθούνε σε περίπτωση πολέμου. Αυτό πιστεύω τα εξηγεί όλα, οπότε σύμφωνα με τα στοιχεία που μας δίνεις άνετα κάποιος θα μπρούσε να σε αποκαλέσει μη-Έλλην. Δε θα το κάνω εγώ γιατί πολύ απλά δε μου αρέσει να καταφεύγω σε χαρακτηρισμούς. Ο καθένας κάνει ό,τι γουστάρει. Αλλά θα μου κακοφανεί σε περίπτωση πολέμου να πάω να πολεμήσω εγώ για προστατέψω εσένα και τους ομοίους σου. Και αν ποτέ γίνει πόλεμος και έρθει ο τουρκαλάς με όπλο και σου βιάσει την κόρη και τη γυναίκα, εσύ σήκωσε τα χέρια ψηλα και πες <<ειρήνη ημήν>>. Για να σου το πω με απλό τρόπο: Ελληνισμός και Ιεχαβάδες δεν πάνε μαζί. Λυπάμαι αν σου κακοφαίνεται αυτό που λέω αλλά είναι γεγονός.<P> Για το ότι έχει ξεσπάσει διαμάχη στους κόλπους του Χριστιανισμού δε χρειάζεται να έχεις διδακτορικό στα θρησκευτικά για να το καταλάβεις. Σου το είπα και πριν, είστε τόσο κολλημένοι που τρώγεστε μεταξύ σας αντί να ενωθείτε και να κάνετε πράξη αυτά που κύρηξε ο Ιησούς. Δεν ξέρετε ούτε εσείς τι θέλετε.<P> Τώρα για την απάντηση που μου λες για τα αγγλικά, εμένα μου ακούγεται αυτό σαν φτηνή δικαιολογία. Τι είναι αυτά που λες; Δεν έχεις την Αγία γραφή στα Ελληνικά. Και ας υποθέσουμε ότι δεν την έχεις. Δεν μπορείς να κάνεις copy/paste, έστω στα Αγγλικά, και να μας αφήσεις να δούμε εμείς τι λέει; Εκτός βέβαια και αν φοβάσαι ότι θα βγεις λάθος.<P> Και θα αντιστρέψω την ερώτησή σου. Πες μου εσύ που έχει βγει σωστή η Αποκάλυψη;<p>[ 31-10-2001: Message edited by: Γηριόνης ]

Δημοσ.

re paides pou phge h metriopathia?? hmaste morphomenoi anthropoi h oxi??<P>basika metatrepsame to philosofiko erotima peri yparkshs theou se thriskeytikh maxh!!!!<P>kai epipleos ta epixhrhmata pou xrhshmopoioun oi "xristianoi" einai toulaxiston moroudistika exo thn entyposh pos hsaste 5xrona paidakia eleos giati den mporeite gia mia fora na xrhshmopoihsete LOGIKA EPIXHRHMATA KAI OXI XAZOMARES!<P>xristianismos kai baroufes o kate blakas mporei na ftiaksei mia thriskia ayto den shmainei tipota! edo OI JENDAI apo to polemo ton astron exoun ginei thrhskia xoris plaka.<P>opos to blepo ego aytoi pou pisteyoun se theous kai mageies kai dekades alla parafysika pragmata einai anorimoi kai anetoimh na apodextoyn to gegonos oti DEN YPARXEI KANENA OUSIODES NOIMA STHN YPARKSH PERA APO AYTO POU THS DINOUME EMEIS.<P>kai megale VASILIUS ayto pou pistei o polys kosmos den einai panta sosto kai DEN EINAI SOSTO EPIXEIRHMA giati mexri ton xrito olos o kosmos pisteye sto 12katheo kai mexri to 1905 oloi pisteyan oti o newton htan apolyta sostos. MHN SYBERIFERESTE SAN MORA!!!!

Δημοσ.

O Epote exei dikaio. To 8ema ksekinhse apo to an yparxei 8eos kai emeis exoyme bgei ektos 8ematos mexri stigmhs. Kalytera na stamathsoyme edw kai na epikentrw8oyme sto an yparxei 8eos. An kapoios 8elei na sygkrinoyme Xristianismo me alles 8rhskeies tote as anoiksei allo 8ema.

Δημοσ.

Sinfwnw kai egw twra gia to Vivlio pou sou eipa Girioni exei akrivos tin apantisei panw se auta ta grafika edafia episis to na exeis mono ti grafei kai na ti diavazeis de leei tipota xriazetai na tin katanoeis kiolas oso gia tin apokalipsi oti exei pei ws twra exei ekplirothei alla pio polli tha ekplirothoun ston Perivoito Armagedon<BR>Tespa egw stamataw edw mi 3espasei kamia sovari diamaxi kati to opio de tha to ithela...

Δημοσ.

telika poios tha apantisei sthn tetrimenh kai aplh erotish pou oloi oi "atheoi" kanoun??? POTE mexri tora den exo parei mia ikanopoihtikh apanthsh... kai milame poly sobara tora san epistimones anthropoi (popo o pousths pos ta leo;-)<P>a h erotish einai : mporei o theos na ftiaksei mia petra pou den mporei na shkosei?<P>(opos exo ksanapei ayto den einai apla mia malakia alla ena poly kala themeliomeno theorhma ths synolotheorias)<P>(kai nai ksero oti ginomai kourastikos!)

Δημοσ.

<BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><HR>Originally posted by epote:<BR><STRONG><BR>a h erotish einai : mporei o theos na ftiaksei mia petra pou den mporei na shkosei?<BR></STRONG><HR></BLOCKQUOTE><P> Ti akribws ennoeis me ayto;

Δημοσ.

Πω πω ρε Γηριόνη και συ, δεν το έχεις ξανακούσει? Είναι κλασικό παράδειγμα παραδόξου.<BR>Ο Θεός μπορεί να κάνει τα πάντα, το θέμα είναι πως έστω ο Θεός φτιάχνει μια τεράστια πέτρα (που να ικανοποιεί την ερώτηση - αφού ως γνωστό ο Θεός μπορεί να κάνει τα πάντα), άμα δεν μπορεί να την σηκώσει μετά τι σόι Θεός είναι ? (αφού ως γνωστό ο Θεός είναι παντοδύναμος και άρα μπορεί να σηκώσει οποιαδήποτε πέτρα όσο μεγάλη και να είναι)<P>Understand?<P>τώρα βέβαια που ήθελε να καταλήξει αυτός που έκανε αυτή την ερώτηση δεν μπορώ να καταλάβω.<P>Το θέμα είναι φίλε μου πως ο άνθρωπος πάντα έψαχνε να βρει πράγματα που να τον χωρίζουν (ή και ξεχωρίζουν) απο τον συνάνθρωπό του. Πάντα έψαχνε να βρει αφορμές αφορμές για να κλέψει να αρπάξει και να σκοτώσει (τρανό παράδειγμα αυτά που έγραφες - δεν είσαι χρηστιανός και πιστεύεις στο δωδεκάθεο? Δήμευση της περιουσίας σου και εκτέλεση)<BR>Πάντως αυτή η συζήτηση δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Αυτό που θα μπορούσαμε να συζητάμε είναι για το πως θα μπορούσαμε να συνυπάρχουμε (όπως κάνουμε καλή ώρα και στο insomnia) σε αυτό το πλανήτη χωρίς να τρωγόμαστε, αλλά τελικά ούτε και αυτό δεν θα οδηγήσει πουθενά. Οπότε πίσω στο τίποτα τελικά.

Δημοσ.

Xexexe. Ayto einai dikopo maxiari poy les. Giati an poyme oti o 8eos mporei na ftiaksei mia petra poy den mporei na th sykwsei toet aytomatws o 8eos ginetai mh-8eos. An omws poyme oti den mporei tote ginetai pali mh-8eos apo th stigmh poy an einai 8eos prepei na einai ikanos na kanei o,tidhpote.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...