Προς το περιεχόμενο

Iparxei Theos

Omiloparmenos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

kapote enas filosofos prospathouse na eksigisei an iparxei theos i oxi. perpatontas mia mera stin paralia eide ena paidaki na exei anoiksei mia lakkouva stin ammo kai me ena potiraki na pernei nero apo ti thalassa kai na to vazei stin trypa.afto to ekane epi ora. rotaei lipon o filosofos to paidaki ti kaneis ekei?leei prospatho na valo oli ti thalassa mesa stin trypa.leei ma kala paidaki mou ti pas na kaneis? afou ksereis oti den ginetai. opote girnaei to paidaki kai tou leei. ki esy anoite anthrope prospatheis na xoreseis oli ti sofia tou theou sto mikro kai tipotenio myaloudaki sou. to paidaki eksafanistike...

• Απαντ. 261
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ 'Η ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.<P>ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΑΝΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ! shocked.gif" border="0 <P>ΜΗΝ ΜΕ ΠΕΤΡΟΒΟΛΗΣΕΤΕ ΤΩΡΑ.....ολες οι λουκές του insomnia κρατηθείτε! <BR> grin.gif" border="0 <P>Για το timiman:<BR>Καλα σαν επιχειρημα φέρνεις τα θαυματα που γραφοντα στην Αγια Γραφη??<BR>Ελεος κοινο μυστικο είναι οτι αυτα είναι παραμυθακια και γραφτηκαν μεταξυ μαστουρας και κρασιου..<BR>Η απο καλυψη θα γινοταν καλη ταινίας επιστημονικής φαντασίας.<BR> cool.gif" border="0<p>[ 27-10-2001: Message edited by: Gl0bAlZer0 ]

Δημοσ.

Τίμιμαν με τα λεγόμενά σου επιβεβαιώνεις τα λόγια μου, ότι δηλαδή οι περισσότεροι <<Χριστιανοί>> πιστεύουνε από φόβο και όχι από αγάπη. Το οικοδόμημα του Χριστιανισμού αρχίζει σιγά σιγά να καταρρέει. Όλοι αυτοί που απομυζούνε το αίμα του κοσμάκη θα λογοδοτήσουνε μπροστά στο λαό για όλα τα δεινά και την εκμετάλλευση που έχουνε επιφέρει. Έσεται ημάρ φίλε μου.

Δημοσ.

Αν πάρουμε τη δική μου άποψη περί Χριστιανισμού και ύπαρξη Θεού σαν λάθος, μήπως μπορείτε να μου πείτε ποια η ανάγκη ύπαρξης του ανθρώπου σε αυτό το κόσμο και τι γίνετε μετά θάνατον; Αφού λέγοντας ότι δεν υπάρχει Θεός, αναιρείτε και η ύπαρξη του Παραδείσου-Κόλασης, αφού είναι γραμμένο στην Αγία Γραφή την οποία δεν δέχεστε σαν ιστορικό στοιχείο...<P>Προς GlobalZero:<BR>Φανατικός του Νοστράδαμου με τις 2 εκατομύρια προβλέψεις περί καταστροφής του κόσμου, από τις οποίες βγήκαν 4;<P>Όντως όταν γίνει η αποκάλυψη θα σου φαίνεται σαν ταινία... grin.gif" border="0 <P>Προς top-gear:<BR>Νομίζω ότι αυτό το post τα λέει όλα...

Δημοσ.

Για πες μας εσύ Τίμιμαν ποιός ο σκοπός ύπαρξης του ανθρώπου σύμφωνα με την Αγία Γραφή; Και γιατί να είναι αληθινός ο δικός σου θεός και όχι κάποιος άλλος; Επειδή έτσι σου έμαθαν όταν ήσουνα μικρός; Και μην ξεχνάς ότι η ιδέα του Παραδείσου Κόλασης υπήρχε και στην Αρχαία Ελλάδα (ʼδη - Ηλήσια Πεδία). ʼλλη μία αντιγραφή των Ιουδαιοχριστιανών.

• Super Moderators
Δημοσ.

-"Όσο για την Εκκλησία, συμφωνώ, αλλά κάποτε μία καθηγήτρια στο Λύκειο που είχα μας είχε πει, - σωστά πιστεύω, ''Δεν παίζει σημασία αν ο Παπάς της Εκκλησίας είναι πόρνος. Δεν πας Εκκλησία για να ακούσεις τις απόψεις του Παπά, αλλά για να ακούσεις τους ψαλμούς και τους ύμνους της Εκκλησίας.''"-<BR>--------------------------------------------<BR> Proswpika den goustarw na akouw tous psalmous kai tous ymnous ths Ekklhsias apo to stoma enos tetoiou papa... <BR> Opws epishs den goustarw na zw me ton fovo gia to pou tha paw otan pethanw...Apolamvanw thn zwh mou prosehontas na kinoumai mesa se kapoia logika oria kai auto einai olo!<BR>Oson afora thn yparxh h oxi tou Theou, den kathisa pote na to psaxw giati outws h allws den yparhei apanthsh! Einai kati pou to ehw dehtei giati mou to valane sto myalo mou apo th stigmh pou gennhthika, opote kai einai dyskolo na melethsw to thema hwris na eimai ephreasmenos.<BR> Den dehomai thn enoia ths kolashs kai tou paradeisou, opoia morfh kai na ehoun auta! Me endiaferei mono h yparxh mou oso ehw akomh to myalo mou, ta matia mou, ta heria mou, ta podia mou, akomh kai ta @@ mou :P (ypothetw oti katalavainete ti ennow).<BR> Fysika ola auta einai proswpikes mou apopseis kai den me endiaferei na peisw kanenan allo! Mou arkei pou ta vriskw me ton eauto mou.<BR> cool.gif" border="0

Δημοσ.

akribos<BR>kai oi anthropoi DEN prepei na pisteuoun apo fobo, opos synebaine ta mala ston Mesaiona<BR>kai GlobalZero exeis dikio, ta thaumata ths Agias Grafhs fantazoun san to teleutaio RPG pou epaikse, h mallon me to Discworld smile.gif" border="0))))

Δημοσ.

Και τι σχέση έχω ΕΓΩ με τον Θεό? Γιατί θα πρέπει να ΚΑΝΩ κάτι για τα παιδάκια εγώ? Τι λογική είναι αυτή? Φτιάχνουμε έναν κόσμο όπου οι δυνατοί βοηθάνε τους ετοιμοθάνατους? Γιατί να ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να βοηθήσω και να μην είναι όλοι μια χαρά? Δεν ζητάω να σταματήσει να είναι έτσι ο κόσμος. Δεν ρωτάω ούτε πότε,ούτε ποιός, ούτε πως. Ρωτάω μόνο ότι δικαιούμαι, ρωτάω ΓΙΑΤΙ. Θα ικανοποιούμουν αν απλώς κατέβαινε ο τυπάς με το φωτοστέφανο και μου έλεγε "έτσι ρε φίλε γουστάρω να βλέπω παιδάκια να υποφέρουν". Θα το αποδεχόμουν ακόμα και αν δεν μου άρεσε. Αλλά αυτή η γνώση της άγνοιας μου με τρελαίνει. Και δεν νομίζω ότι είμαι άπληστος.

Δημοσ.

Λοιπόν, βλέποντας ότι η άποψη μου υποστηρίζετε μόνο από μένα σε αυτό το topic, και για λόγους ισότητας ιδεών, ρωτάω εσάς΄ Ποιος είναι ο αληθινός Θεός; Τι ακολουθεί μετά από τη ζωή; Τι πρέπει να κάνω τώρα, ώστε να έχω καλύτερη μετά θάνατον ζωή αν υπάρχει;<P>Και σε ότι αφορά στη λέξη 'μικρός'. Και μωαμεθανός να ήμουνα μικρός, Χριστιανός θα ήμουν τώρα...

Δημοσ.

<BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><HR>Originally posted by timiman:<BR><STRONG>Και σε ότι αφορά στη λέξη 'μικρός'. Και μωαμεθανός να ήμουνα μικρός, Χριστιανός θα ήμουν τώρα...</STRONG><HR></BLOCKQUOTE><P> Μπα φίλε μου, μεγάλο λάθος αυτό που είπες. Αν είχες γεννηθεί Μωαμεθανός τώρα θα προσκυνούσες τρεις φορές την ημέρα τον Μωάμεθ.

Δημοσ.

Μπορείτε να μου απαντήσετε στα παρακάτω ερωτήματα;<P>Όταν βλέπετε κάτι και σας ξαφνιάζει. Τι λέτε; Ωχ, Παναγίτσα μου ή Ωχ, Βουδίτσα μου;<BR>Όταν σας κυριεύει ο φόβος για οποιοδήποτε λόγο, τί λέτε; Θεούλη μου!! ή Αλλάχ μου!!;<P>Και μην πείτε ότι είναι λόγω συνήθειας, γιατί τότε όλοι θα πιστεύαμε σε κάτι λόγω συνήθειας, και όχι λόγω πίστης... smile.gif" border="0

Δημοσ.

αααααα! Ένα από τα αγαπημένα μου θέματα!!<BR>Κατ αρχάς να πω πως είμαι άθεος έτσι για να μη παρεξηγούμε.<BR>Νομίζω πως θα έπρεπε να θεσπίσουμε ορισμένους «κανόνες» στη συζήτηση (απλός πρόταση κάνω) . πιστεύω πως για να είναι σωστή η συζήτηση θα πρέπει απόλυτες και φανατικές απόψεις να απορρίπτονται με τη μια και επίσης επιχειρήματα του στυλ εγώ είδα εκείνο το θαύμα η ο Χριστός έκανε το δείνα θαύμα δεν θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη γιατί ακόμα και η εκκλησία πλέον θεωρεί αυτά τα πράγματα ΑΛΛΗΓΟΡΙΕΣ ρωτήστε οποίον θεολόγο θέλετε είναι σαν να λες ότι ο κόσμος πραγματικά ξεκίνησε από τον Αδάμ.<P>Η αντιπαράθεση θα πρέπει να βρίσκετε στην σύγχρονη αντίληψη τον θεολόγων για το θεό που είναι ότι ο θεός είναι μια ανώτερη δύναμη άχρονη κτλ που ενώνει όλους τους ανθρώπους τη φύση κτλ και όχι του καλού γερουλη που πιστεύει η γιαγιά μου. Σωστά?<P>Πάνω σε αυτή τη βάση εγώ πρέπει να πω ότι δεν πιστεύω στο (σε ένα) θεό κύριος γιατί δημιουργεί εν κάρο λογικά παράδοξα που οι περισσότεροι «πιστοί» εξοστρακίζουν με δυο τρόπους: 1ον λένε ότι ο θεός είναι απλά ακατάληπτος και δεν μπορούμε να κάνουμε τέτοιες υποθέσεις γιατί είναι πέραν της νόησης μας και 2ον γίνονται επιθετικοί και αλλάζουν θέμα. <P>Το θέμα είναι ότι αν πραγματικά υπάρχει ένας θεός θα πρέπει να είναι περιορισμένος από τους φυσικούς νόμους. Προφανώς μπορούμε να πούμε ότι ο θεός ΕΙΝΑΙ οι φυσικοί νόμοι, δεν έχει κάτι περίεργο η εξωπραγματικό απλά ΕΙΝΑΙ το σύμπαν μας όμως σε αυτή τη περίπτωση η διάφορα της έννοιας θεός με την έννοια μαθηματικά είναι καθαρά γλωσσική.<P>Αυτό που δεν φαίνετε να καταλαβαίνουν είναι ότι «ο Αδάμ δημιούργησε τον θεό» γιατί ήθελε ένα πατρικό μοντέλο αυτό είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινη ψυχολογίας όπως κάθε ψυχολόγος μπορεί να επιβεβαιώσει.<BR>Αυτά για τώρα

Δημοσ.

Prospa8ontas (matea) na simperilavoume sti logiki mas to "8eo", apodikioume afti ka8eafti tin adinamia tou logou na kodikopiisei ta akodikopiita...<P>Ean prose3ete ola ta post, 8a diakrinete mia amixania kai ena eknevrismo...<P>"GMT... den mporw na to e3igisw... giati den me katalavenoun?"<P>O "8eos" EINAI, yparxei... kai o monos tropos na apodix8ei einai na min psaxneis gia apodi3eis. Xalara kai irema ean mporeseis na singratiseis to mialo sou na min "milaei" gia merika defterolepta (klasmata?) 8a "ton" nioseis... 8a "ton" akousis mesa apo olous tous ixous kai ti siopi tin idia...

Δημοσ.

Διάβασα πολλούς να γράφουν ότι αν υπάρχει θέος τότε γιατί υπάρχει τόση αδικία,πόλεμοι κτλ.<BR>Φίλοι μου,όλα αυτά τα δημιουργήσαμε ΕΜΕΙΣ!<BR>Δεν μπορούμε όποτε μας συμφέρει να ζητάμε την βοήθεια Του και όποτε έχουμε κάποιες υποχρεώσεις να τον αγνοούμε...<BR>Ο άνθρωπος είναι αχάριστος-άπληστος και για μένα δεν του αξίζει να ζεί!<BR>Δεν έχουμε ιδέα για το τί είναι Θεος...<BR>Ένα έχω να πώ,ότι ο Χριστιανισμός είναι η καλύτερη θρησκεία στον κόσμο,έχω προσπαθήσει να βρώ κάτι "κακό",λάθος αλλά μάταια διότι πολύ απλά δεν υπάρχει!<BR>Τέλος τι νομίζετε ότι πρέπει να γίνει για να πιστέψετε...θαύμα;

Δημοσ.

Πες τα ρε Vasillius...<BR>Δεν μπορούν να καταλάβουν... grin.gif" border="0<p>[ 30-10-2001: Message edited by: timiman ]

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...