Επισκέπτης Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2001 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2001 Μην ξεχνάς ότι ο Ιησούς σταυρόθηκε!<BR>Πολλά λίγα άτομα εκείνη την εποχή πίστευαν ότι ο Ιησούς ήταν πραγματικά αυτό που ήταν. Για πολλούς δεν ήταν τίποτα άλλο από έναν ακόμα ψευδοπροφήτη... Οπότε κανένας ιστορικός της εποχής δεν έδινε σημασία στα 'βήματα' του Ιησού...<BR>Δυστηχώς πολλοί 'αναγνωρίζονται' αφού αφήσουν αυτό το κόσμο....<P>Κάτι ακόμα, η Ανάσταση του Ιησού ήταν και αυτή ψεύτικη ????!!!!!<BR>Εδώ έχουν βρεθεί οστά πολλών γνωστών ιστορικών προσώπων, ακόμα και Αγίων, και δεν σου κάνει εντύπωση ότι δεν έχουν βρεθεί τα οστά των Προφήτη Ηλία και του Ιησού, που ''πήγαν στα ουράνια'';<BR>Ή μήπως και αυτά τα έχουν κρύψει οι χριστιανοί για να κάνουν τους άλλους να πιστέψουν;
anarmostos Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2001 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2001 Na prostheso kai ego kati apo iatrikis skopias: <BR>Ta skinomata ton agion pou diatirountai asipta pos eksigountai?<BR>Edo emeis sti sxoli gia na diathrithei ena ptoma gia ena eksamino exei perasei proigoumenos 2 xronia se formoli. Kai pali omos sto telos toy 6aminou arxizei kai fthirete..<BR>Ektos an kai auto einai mia pagkosmia sinomosia(giati tetia skinomata exoun oloi oi laoi) gia tin edreosi tis iparksis tou theou...
Cristina Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2001 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2001 Poli oreo topic... Oles oi apopseis episeis orees...<BR>Giati vre pedia omos prospathite na exigisete tin iparxei tou Theou mesa apo vivlia, kai thriskeies?<BR>Einai kati teleios xexoristo kai diaforetiko apo ola ayta.<BR>Nomizo pos Theos einai ooooola ayta pou exete anaferi. Ola ayta mazi.<BR>Gia ton kathena mas o Theos simenei kati diaforetiko.<BR>Einai kati opos i Agapi. Kaneis den agapaei to idio me kapoion alon. o Theos einai Agapi.<BR>Agapi se oles tis morfes. <BR>Einai kati pou mas voithaei na ginomaste kaliteroi. Na exelisomaste kai na min menoume stasimi. Einai i Elpida kai to Xamogelo.<P>Tha po se aytous pou lene pos den yparxei Theos, pos kai mena den mou aresei i Jennifer Loppez (gia paradeigma) alla den simenei pos den iparxei. (den eironeyome )<BR>An gyrisoume kai koitaxoume giro mas, kai an gyrisoume na koitaxoume mesa mas, tin psixi mas, ton organismo mas tah dume pos den tha borusame na eimaste tyxea ftiagmenoi. Oute douleia anthropou einai ayto oso eyfiis ki an htan. <P>Atheoi pragmatika den yparxoun. Yparxei panta kati pou tous kanie na theloun na ginonte kaliteroi kai kati pou pisteyoun.<P>Tha ithela episeis na rotiso osous pisteyoun pos ola mporoume na ta kataferoume me tin diki mas dinami kai prospathia kai oxi giati kapou Kapoios ekei psila xerei ti kanei, giati yparxoun anthropoi pou pote den moxthisan stin zoi toys den tous lipei tpt kai omos kapou alou iparxoun anthropoi pou ftinoun aima gia na zisoun tin oikogeneia tous? Giati eno kanoun ta panta gia na exoun ena kalitero ayrio ta paidia tous tous erxontai anapodies?<BR>Pou einai i dynamh tis anthropinis epilogis edo? Den exartontai ola apo emas... dystixos h eytixos. Ayto den simenei omos pos prepei na afethume...<BR>Aplos oloi aytoi oi anthropoi prepei na viosoun kapia pragmata na zisoun orismenes katastaseis. Ki epidei to vlepo kapos pio pera apo to tora tha to etiologiso legontas pos skopos olis aytis tis "taleporias" einai h Teliotita. Kapote tah ftasei h psyxh mas ston proorismo tis. Stin Ithaki tis...<BR>Omos tha prepei na zhsoume to taxidi me o,ti epifilasei ayto...<P>Epidi polla exo ston nou mou me ayto to thema kai an xekiniso na grafo sinirmika oute ki ego xero posa tha grapso, as kleiso edo (pros to paron )<p>[ 19-10-2001: Message edited by: Cristina ]
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2001 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2001 Παιδιά, θα ήθελα να θυμίσω στα άτομα που ακόμα δεν πιστεύουν στην ύπαρξη του Θεού, τα θαύματα που έκανε ο Χριστός. Λέτε και αυτά να είναι ψέυτικα, ή κάποιο καλό σχέδιο κάποιου που ήθελε να κοροιδέψει τους ανθρώπους τις εποχής; Και μην πείτε ότι και στα χρόνια μας υπάρχουν θαύματα, άλλου τύπου φυσικά, (Κοπερφιλντ κα) γιατί εδώ μιλάμε για ψευδαισθήσεις. <P>Κλείνω, λέγοντας ότι:<BR>Λέτε τα ψάρια να εμφανίστηκαν τυχαία;<BR>Λέτε να είχαν κρυμμένους τους άρτους και τους εμφάνισαν ύπουλα;<BR>Λέτε να είχαν κρυφό απόθεμα σε κρασί στη Καναά;<BR>Λετέ ο τυφλός να ήταν πληρωμένος από το Χριστό;<P>Μην τρελαθούμε κιόλας...Μία αμαρτία για σήμερα... :-
internet_gr Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2001 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2001 Μαρέσει να πιστέυω οτι υπάρχει...<P>Ο Θεός τις δίνει τις χαρές<BR>μα τις κακομοιράζει<BR>άλλος γελά και χαίρεται<BR>κι άλλος αναστενάζει<P>Δεν φταίω εγώ, φταίει ο Θεός <BR>ο μέγας καλλιτέχνης <BR>που σ'έκανε αριστούργημα <BR>της εδικής του τέχνης<P><BR>Τα μάθια στα 'δωσε ο Θεος<BR>να βλέπεις να διαβάζεις<BR>μα εσύ τα χρησιμοποιείς<BR>για να με κομμαθιάζεις<p>[ 25-10-2001: Message edited by: internet_gr ]
timour Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2001 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2001 <BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><HR>Originally posted by timiman:<BR><STRONG>Ρε παιδιά. νομίζω ότι κάμποσα άτομα από τους ομιλούντες δεν έχει καταλάβει την έννοια της δοκιμασίας, που μας βάζει ο Θεός.<BR>Το ότι δεν έχεις κάνει κακό σε κανέναν άνθρωπο στη ζωή σου, δεν σε κάνει αυτόματα απαλαγμένο από τις δοκιμασίες που θα σου βάλει ο Θεός.<BR>Όσοι έχετε πάει στρατό, θα ξέρετε για το ''Φταίει ένας, την πληρώνουν πολλοί''.<BR>Δεν πλησιάζει ακριβώς τη σωστή έννοια αυτού που θέλω να πω, αλλά το συνάπτω για να σας δώσω μία ιδέα.<BR>Οι δοκιμασίες ίσα-ίσα που θα είναι περισσότερες στα άτομα τα οποία ''πιστεύουν'', ώστε να δει ο Θεός το πραγματικό μέγεθος της πίστη τους, έστω και κάτω από αντίξοες συνθήκες.<BR>Και όπως έχω πει και παραπάνω, δεν θα κριθούν όλοι με τα ίδια κρητήρια. </STRONG><HR></BLOCKQUOTE><P>Φίλε μου timiman νομίζω οτι είσαι πολύ λάθος με αυτά που λές παραπάνω. Και εξηγούμαι.<BR>Καταρχήν δεν θα ασχοληθώ κάν με το ερώτημα με το αν υπάρχει Θεός ή όχι. Δεν θα βγεί άκρη οπότε την αποψή μου θα την κρατήσω για μένα. <P>Αναφέρεις την λέξη δοκιμασία δίπλα στη λέξη Θεός. Μέγιστο σφάλμα γιατί:<BR>Δοκιμάζω κάποιον ή κάτι (πχ ενα ηλεκτρικό κύκλωμα) όταν δεν γνωρίζω το αποτέλεσμα αυτής της δοκιμασίας. Αν γνωρίζω εκ των προτέρων το αποτέλεσμα αυτής της δοκιμασίας, τότε δεν έχει νόημα να κάνω αυτή τη δοκιμασία εξ αρχής. Τι εννοώ (για να γίνω απόλυτα σαφής και να αποφύγουμε τυχόν παρεξηγήσεις), εγώ θα πάω το απόγευμα σπίτι μου γνωρίζοντας οτι η τηλεόρασή μου λειτουργεί, άρα δεν θα δοκιμάσω αν η τηλεόρασή μου λειτουργεί γιατί το γνωρίζω ήδη. Χαλάει όμως η τηλεόραση και την ανοίγω βουτάω κολλητήρια πυκνοτές ασφάλειες, αντιστάσεις κλπ και ξεκινάω τη επισκευή. Εδώ η δοκιμή(ασία) έχει νόημα γιατί θέλω να δοκιμάσω αν οι αλλαγές που έκανα έχουν "επαναφέρει" την τηλεόραση και λειτουργεί. <BR>Και έρχομαι σε αυτά που λές εσύ για τον Θεό που μας υποβάλει σε δοκιμασίες...γιατί?<BR>Εγώ (χωρίς να το έχω ψάξει και πολύ για να σε παραπέμψω σε κάποιο βιβλίο) γνωρίζω και πιστεύω οτι έχω δίκιο (διόρθωσέ με αν κάνω λάθος έτσι?) οτι ο Θεός γνωρίζει τα πάντα. Από που μπορούμε να το συμπεράνουμε αυτό? Ο Υιός του γνώριζε εξαρχής οτι ο Ιούδας θα τον προδώσει και φυσικά γνώριζε οτι θα εσταυρωθεί σωστά? ʼρα ποιό το νόημα της δοκιμασίας αν ο Θεός (τουλάχιστον αυτόν που επικαλείσαι εσύ) γνωρίζει τα πάντα για το τι θα κάνω εγώ μέχρι να πεθάνω πολύ πριν το σκεφτώ και το κάνω εγώ?<BR>Και βάση αυτών θα ήθελα να σου απευθύνω δυο ερωτησούλες.<BR>1. Πώς αισθάνεσαι εσύ γνωρίζοντας ότι όλη σου η ζωή (και των απογόνων σου) είναι ήδη προκαθορισμένη. Ποιο το νόημα δηλαδή να ζεις με τα χέρια δεμένα, χωρίς να αλλάξεις το πεπρωμένο σου που έφτιαξε κάποιος άλλος για σένα πολύ πριν γεννηθείς εσύ. Εγώ προσωπικά αυτόν τον κάποιο θα τον μισούσα....<BR>2. Δεν σου φαίνεται "πολύ σκηνοθετημένο" ο Χριστός να επιλέγει μέσα σε αυτά τα 12 άτομα και έναν ο οποίος θα τον προδώσει και θα οδηγηθεί στη σταύρωση εξ αιτίας του? Τι εννοώ, (χωρίς να θέλω να γίνω βλάσφημος) Αφού ο Χριστός ήξερε οτι ο Ιούδας θα τον πρόδιδε γιατί τον επέλεξε για μαθητή του? Γιατί ο Θεός που γνώριζε οτι η Έυα θα πλησιάσει τον απαγορευμένο καρπό και θα τον δώσει και στον Αδάμ πριν ακόμα τους πλάσει, έβαλε παρόλα αυτά τη μηλιά στο παράδεισο? <BR>Έχω πολλά άλλα ερωτήματα να σου θέσω αρκεί φίλε μου να μου απαντήσεις στα ήδη υπάρχοντα.
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2001 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2001 Λοιπόν, καταρχήν δεν είμαι ο άνθρωπος-το άτομο που θα πείσω κάποιον/α να πιστέψει στο Θεό. Πιστεύεις; Δεν πιστεύεις; Το κρατάς και στο τέλος κάνεις το ταμείο..<P>Δεν είναι κανενός το μέλλον προκαθορισμένο. Ανάλογα με τις κινήσεις και τις επιλογές που θα κάνεις στη ζωή σου, θα βρεθείς στο λάθος ή σωστό δρόμο. Δες το σαν ένα δίκτυο από νεύρα...Το κάθε νεύρο χωρίζετε σε δύο άλλα. Τα άλλα δύο σε άλλα τέσσερα και πάει λέγοντας. Έχεις έρθει ποτέ σε αδιέξοδο; Αυτό δε σημαίνει ότι σε εκείνη τη στιγμή ο Θεός σου έδωσε μόνο ένα δρόμο. Αλλά ότι σε προηγούμενη επιλογή σου πήρες το λάθος δρόμο και έφτασες σε αυτό.<BR>Και γενικά βλέπω ότι έχεις μπερδέψει το ρήμα 'προκαθορίζω' , με το ρήμα 'προβλέπω΄'. Ο Τριαδικός Θεός δεν προκαθορίζει, προβλέπει. <BR>Και όσο για το πρώτο αμάρτημα του ανθρώπινου γένους, σε αυτό δεν είμαι σίγουρος, αλλά το μήλο χρησιμοποιείτε μεταφορικά. Δεν εννοεί ότι ο Θεός είναι 'παρτάκιας' (κακή λέξη, αλλά δεν είχα άλλη στο μυαλό μου), και δεν ήθελε ο άνθρωπος να του φάει τα μήλα του!!...<BR>Και όσο για τη λέξη δοκιμασία, σωστά, η σωστή λέξη είναι πειρασμός...
Γηρυόνης Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2001 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2001 Ομιλοπαρμένε αυτά που μας λές είναι η αντίστοιχη μυθολογία των Εβραίων. Όπως εμείς έχουμε τη δική μας μυθολογία έτσι και αυτοί έχουνε τη δική τους που παρεπιπτόντως εσείς την αγκαλιάζετε ως θρησκεία σας. Δικαίωμά σου να πιστεύεις ό,τι θέλεις βέβαια αλλά αυτά που λες εγώ δεν τα δέχομαι. Αν ακολουθήσεις αυτό το δρόμο θα δεις ότι αυτοαναιρείται. Γιατί σύμφωνα με τους Εβραίου ο κόσμος δημιουργήθηκε πριν 9000 χρόνια (7.000 π.Χ). Πριν από αυτό δεν υπήρχε τίποτα. ʼρα ούτε ζωή. Η επιστημονική αποδεδειγμένη άποψη είναι ότι ο άνθρωπος με τη σημερινή του μορφή εμφανίστηκε στη Γη πριν από 100.000 χρόνια. Βγάλε τώρα εσύ συμπεράσματα για την αληθινή φύση των γραφών.<P> Η Αγία Γραφή δεν είναι γεμάτη συμβουλές. Τουλάχιστον όχι όλη. Αν έχεις διαβάσει την Παλαιά Διαθήκη θα καταλάβεις γιατί. Ακόμα και εδάφια υπάρχουνε που στρέφοντε κατά των *Ελλήνων*. Δηλαδή λατρεύεις κάτι που είναι εχθρικό προς την πατρίδα σου και εσένα. Τα ψέμματα περί αγάπης και αλληλεγγύης έχουνε αρχίσει να καταρρέουν. Ο έχων νόηση ας καταλάβει. Ανοίξτε τα μάτια σας και δείτε ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως μας τα περιγράφανε στο σχολείο. Γιατί η Παλαιά Διαθήκη και τον πόλεμο επιτρέπει, και τη δουλεία, και την ειδωλολατρεία και τη δολοφονία και την ανθρωποθυσία. Αν θέλεις θα σου παραθέσω χωρία για να τα δεις. Αλλά αν πραγματικά μελετάς τις γραφές όπως λες τότε θα τα ξέρεις ήδη.<P> Τώρα για το ότι άνοιξε η θάλασσα και ξεφύγανε οι Ισραηλίτες είναι γνωστό πλέον. Ο Μωυσής (μεγαλομένος στη βασιλική αυλή του Φαραώ) έμαθε τις τεχνικές των φραγμάτων. Μην ξεχνάς ότι εκείνη την εποχή οι Αιγύπτιοι είχανε εκτεταμένες γνώσεις και τεχνολογία. Πρωτού περάσουνε απέναντι ο Μωυσής έδωσε εντολή στους δικούς του να κλείσουνε τα φράγματα. Όταν λοιπόν περάσανε οι Ισραηλίτες απέναντι έδωσε σήμα και οι δικοί του ανοίξανε τα φράγματα και, ως εκ' θαύματος, οι Αιγύπτιοι πνιγήκανε. Ο θεός έκανε πάλι το <<θαύμα>> του (άραγε και <<θαύματα>> του Ιησού έτσι ήτανε .<P> Ο Ιησούς (πράγματι πολύ μεγάλος φιλόσοφος) δε γεννήθηκε για να διδάξει την αλήθεια σχετικά με το θεό (για ποιόν θεό άραγε; Το δικό σου, το δικό μου ή το δικό του . Αυτά τα λένε οι Ευαγγελιστές και κανένας άλλος. Βαθύτατα επηρεασμένος από τους Έλληνες φιλοσόφους ήρθε για να διδάξει την αγάπη (θα μπορούσες εδώ να πεις ότι η αγάπη είναι ένα είδος θεού). Ακριβώς δηλαδή ότι έκανε και ο Σωκράτης 500 χρόνια πριν. Μήπως βλέπεις κάποιες ομοιότητες; Ο Χριστός έκανε μία επανάσταση μιλώντας για αγάπη και συμπόνοια την ώρα που οι Ρωμαίοι κυριαρχούσαν με τη βία. Πολέμησε με το λόγο ενώ οι Ραμαίοι πολεμούσανε με τα όπλα. Ξεσήκωσε τον κόσμο με τη δύναμη της ρητορικής. Γι' αυτό και οι Εβραίοι τον θεοποιήσανε. Γιατί είχανε ανάγκη από κάποιον σαν τον Χριστό.<P> Ο Χριστός δεν ήρθε για να μας διδάξει το λόγο του θεού αλλά της δύναμη της θέλησης και της πίστης. Ήρθε να μας πει ότι αν πραγματικά πιστεύουμε στον *εαυτό* μας θα μπορέσουμε να πετύχουμε πολλούς στόχους της ζωής μας. Ακόμα και ένα βουνό θα μπορέσουμε να κινήσουμε. Λίγο τραβηγμένο βέβαια αλλά <<η πίστη κάνει θαύματα>> δε λένε;
Lucifer Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2001 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2001 Δεν θα ήταν πιο λογικό να αναρωτιέστε ΓΙΑΤΙ υπάρχει (αν υπάρχει), και όχι αν? Γιατί αν όντως υπάρχει, θεός της αγάπης και της δικαιοσύνης δεν μου πολυμοιάζει... Θέλετε να πάρουμε και την γνώμη των παιδιών της Αιθιοποίας (όσο προλαβαίνουμε γιατί κάθε 10 λεπτά τυφλώνονται 10 και πεθαίνει 1 και μόνο από αβιταμίνωση)? Προσωπικά εγώ απεχθανόμενος το δημιούργημα απεχθάνομαι και τον δημιουργό. Και μην αρχίσετε τις υστερίες περι σατανισμού κτλ. Απλώς δεν υπηρετώ κανέναν. Ευχαρίστως να θυσιαστώ, αλλά για κάτι που όχι μόνο αξίζει, αλλά είναι και αιώνιο. Και εγώ δεν βλέπω τίποτα από τα δύο.
-nick- Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2001 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2001 akribos auto re Lucifer<BR>kai Girioni , symfono kai me sena )))<P>LoL<BR>kai nai, eipame, oxi kai satanismos, pantos an yparxei theos yparxei kai eosforos
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2001 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2001 Φίλε Lucifer, εσύ τι έχεις κάνει για να βοηθήσεις τα παιδιά, όχι μόνο τις Αιθιοπίας, αλλά και πολλών άλλων χωρών;<BR>Και μην πεις ότι είναι μακρυά και δεν μπορείς να βοηθήσεις. Υπάρχουν τρόποι, αρκεί κανείς να ΘΕΛΕΙ να βοηθήσει.<P>Και θα επαναλάβω για πολλοστή φορά:<BR>Κανένας μας δεν θα κριθεί με τα ίδια κριτήρια με κανέναν άλλο. Αλλιώς θα κρηθεί ο πλούσιος αλλιώς ο φτωχός, αλλιώς ο κλέφτης και αλλιώς ο νοικοκύρης.<BR>Δεν ξέρω αν θα το καταλάβετε, αλλά από αυτούς, μπορεί να σωθεί μέχρι και ο κλέφτης, αν τη τελευταία στιγμή δείξει την πίστη του στο Θεό. Υπάρχει και Παραβολή του Ιησού για αυτό το θέμα, και θυμάστε την αντίδραση των πιστών που ήταν γύρω στον Ιησού...
Γηρυόνης Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2001 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2001 Τίμιμαν αυτό που λες είναι πολύ εγωιστικό. Δηλαδή ή πιστεύετε στο Χριστό ή καίγεστε στην κόλαση. Αυτό προκαλεί φόβο και δέος στους αμαθείς. Και εδώ είναι η ουσία. Αυτοί που ξέρουνε πραγματικά, έχουνε κάποια γνώση και μόρφωση παραπάνω έχουνε καταλάβει την απάτη του Χριστιανισμού (πρόσεξε τη διαχώριση. Λέω του Χριστιανισμού όχι του Χριστού). Οι υπόλοιποι πιστεύουνε από φόβο μην καούνε στο πυρ το εξώτερο, όχι από αγάπη. Κατάλαβέ το αυτό. Αν είναι όντως έτσι τα πράγματα όπως υποστηρίζετε (95% του πληθυσμού Χριστιανοί!!! - που με το ζόρι βγήκατε 3.008.000 και αυτό μετά από δημοψήφισμα που κράτησε 14 μήνες!!! και αφού χρησιμοποιήθηκε κάθε δυνατό μέσο ψυχολογικού εξαναγκασμού, εκβιασμού και εκφοβισμού) και είστε όλοι καλοί και πιστοί Χριστιανοί τότε γιατί υπάρχει όλη αυτή η μιζέρια, η αθλιότητα η εγκληματικοτήτα κλπ στην Ελλάδα; Γιατί υπάρχουνε τόσοι άστεγοι, τόσοι πεινασμένοι ζητιάνοι; Θα σου πω εγώ γιατί. Γιατί η εκλησία είναι εκμετάλλευση φίλε μου. Παίρνει τα λεφτά του κοσμάκη και δεν κάνει απολύτως τίποτα (εκτός ελαχίστων εξαιρεσεων βέβαια). Πουλάει τη θρησκεία στο λαό. <P> Ρωτάς το Λούσιφερ τι έχει κάνει για τα παιδιά της Αιθιοπίας. Και εγώ με τη σειρά μου σε ρωτάω. Εσύ, που είσαι καλός Χριστιανός τι έχεις κάνει; Όχι για τα παιδιά της Αιθιοπίας αλλά για το συνάνθρωπό σου τον Έλληνα (που είναι πιο κοντά σου και μπορείς πιο εύκολα μα βοηθήσεις). Το ʼγιο Όρος, οι εκκλησίες, τα μοναστήρια τι έχουνε κάνει για να κάνουνε πράξη τα λόγια του Ιησού; Ξέρεις πολύ καλά ότι το ʼγιο Όρος (όπως και πολλοί μητροπολιτικοί ναοί) δεν πληρώνει φόρους στο κράτος με αποτέλεσμα να έχει μαζέψει αμύθητη περιουσία από τα Βυζαντινά χρόνια μέχρι τώρα. Το ένα εκατομμυριοστό από αυτά που έχει αν ξόδευε για το Χριστεπώνυμο πλήθος θα υπήρχε πολύ λιγότερη μιζέρια σην Ελλάδα. Αλλά τι περιμένεις από ένα σύνολο μοναστηριών και ρασοφόρων κοιλιόδουλων που στο Β' παγκόσμιο πόλεμο έστειλε επτασφράγιστη επιστολή υποτέλειας στο Χίτλερ ώστε να το πάρει υπό την <<προστασία του>> (αυτο στα Ελληνικά λέγεται προδοσία για όσους δεν το καταλάβατε).
HaPagan Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2001 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2001 Επιτέλους ένα καλό φιλοσοφικού ύφους topic στην Insomnia!<P>Αρχικά θα ήθελα να πώ και έγω όπως και μερικοί άλλοι προανέφεραν ότι κατά τη γνώμη μου ο εκάστοτε Θεός είναι δημιούργημα των αναγκών του ανθρώπου.Δηλαδή ότι δεν μπορούσε να εξηγήσει παλιότερα έτσι και τώρα το θεοποιεί.<P>Σε σχέση με τα θαύματα του Ιησού λέγονται πολλά.Κατ'αρχήν , τα Ευαγγέλια γράφτηκαν πολύ αργότερα από την περίοδο δράσης του Ιησού , οπότε πολλά γεγονότα μπορεί να έχουν τροποποιηθεί!Επίσης , υπήρχε και άλλο ένα ευαγγέλιο , αυτό του Θωμά , το οποίο μέχρι τον 5ο αιώνα ήταν ισάξιο με τα υπόλοιπα αλλά στη συνέχεια μυστηριωδώς χάθηκε.<P>Τελευταία , διάβασα ένα βιβλίο σχετικά με την ιστορία του Ιησού , το οποίο μπορώ να πω ότι παρουσιάζει μια εικόνα του Ιησού πιο κοντά σε αυτή που φαντάζομαι.Το βιβλίο λέγεται:"Ο άνθρωπος που έγινε Θεός" και το έχει γράψει ο Gerald Messadie(Εκδόσεις Λιβάνη).Μου άρεσε πολύ γιατί ανέφερε στοιχεία για την ζωή του Ιησού από 12 ετών εώς 30 ετών , για την οποία τα θρησκευτικά βιβλία δεν αναφέρουν τίποτα.Ούτε που πήγε , τι έκανε , τι διδάχτηκε ... Είναι νομίζω ένα πολύ ενδιαφέρων βιβλίο που πρέπει να διαβάσουν όλοι ανεξαρτήτως πεποιθήσεων.
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2001 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2001 Φίλε Γηριόνη,<P>Ποτέ δεν είπα ότι ή πιστεύεις και σώνετε η ψυχή σου ή δεν πιστεύεις και πας στο πυρ το εξώτερο. Είπα, ''Πιστεύεις; Δεν πιστεύεις; Το κρατάς και στο τέλος κάνεις ταμείο". Που σημαίνει, ότι πίστευε ότι θες, χωρίς να σημαίνει ότι το ''πιστεύω'' είναι το σωστό και το ''δεν πιστεύω'' είναι το λάθος.<P>Όσο για την Εκκλησία, συμφωνώ, αλλά κάποτε μία καθηγήτρια στο Λύκειο που είχα μας είχε πει, - σωστά πιστεύω, ''Δεν παίζει σημασία αν ο Παπάς της Εκκλησίας είναι πόρνος. Δεν πας Εκκλησία για να ακούσεις τις απόψεις του Παπά, αλλά για να ακούσεις τους ψαλμούς και τους ύμνους της Εκκλησίας.''<P>Και όσο για το τι έχω κάνει εγώ για τα παιδιά της Αιθιοπίας, σου απαντώ ότι δεν έχω κάνει τίποτα. Γιατί απλός δεν είμαι καλός χριστιανός, και θες να μάθεις είμαι ο πρώτος που θα πάει στην κόλαση. Και κόλαση δεν είναι αυτή η παιδική εικόνα, με τα καζάνια και τις φωτιές. Μπορεί να έχει μία μορφή που ούτε καν την φανταζόμαστε. Είναι εκτός ορίων της φαντασίας μας. Για παράδειγμα, Παράδεισος μπορεί να είναι μία περιοχή που θα έχει όλα τα καλά του Θεού, και θα ζουν όλοι ευτυχισμένοι. Ενώ κόλαση μπορεί να είναι, μία άλλη περιοχή που θα έχει λίγα καλά, αλλά βλέποντας τι έχει ο παράδεισος θα ζηλέουμε(νε), και έτσι η ζωή θα είναι πολυ άσχημη και ζόρικη, και θα λέμε(νε) ''Δες τι έχουν οι άλλοι!! Και εμείς από επιλογή μας τα χάσαμε''<P>Α, και κάτι άλλο. Έχω να πάω στην Εκκλησία για να ακούσω τη Θεία Λειτουργία, πάνω από 12 μήνες. Και όμως αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι άθεος, αλλά ούτε σημαίνει ότι είμαι ο πιο πιστός που υπάρχει. Το ότι δεν πηγαίνω στην Εκκλησία είναι έργο των γενονώτων που λες. Εκμετάλλευση και ʼγιος ο Θεος. Αλλά όταν το έχω ανάγκη ή όταν θέλω να ευχαριστίσω το Θεό για κάτι, δεν διστάζω να ανάψω ένα κεράκι, ή ακόμα να κάνω μία προσευχή σε Αυτόν....
Omiloparmenos Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2001 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2001 To proigoumeno post mou pou einai? diagrafike?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.