Sadako Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Εγώ να ρωτήσω κάτι για multithreading και επιλογή video type. Παρατήρησα πως στις ρυθμίσεις Tools -> Preferences -> Threading λέει lavc threads και έχει τις επιλογές. Αυτό σημαίνει πως δουλεύει μόνο με αυτό; Συγκεκριμένα. Άνοιξα ένα avi video, που από το GSpot είδα πως είναι Xvid 1.1 και θέλω να του μειώσω το bitrate. Αν εξαιρέσω κάποια types που προφανώς δεν κάνουν, με τι κριτήρια θα επιλέξω ανάμεσα στο MPEG-4 ASP (lavc) και το MPEG-4 ASP (XVID); Έχουν διαφορά; και το multithreading για πιο γρήγορα επεξεργασία βίντεο δουλεύει και τα 2; Ή μόνο στο lavc; Τέλος, το multithreading δουλεύει και το audio encoding by default; ΥΓ. Μετά από καιρό που παιδευόμουν με έναν παλιό P4, έβαλα έναν ι7-860 και θέλω να τον εκμεταλλευτώ στο έπακρο.. EDIT: Το δοκίμασα με το MPEG-4 ASP (Xvid), έβαλα target bitrate αυτό που ήθελα, και στο multithreading custom:8 (μιας και ο i7 υποστηρίζει multithreading, άρα 4 cores αλλά 8 threads). Αυτό που δεν μου "άρεσε", ήταν πως καθόλη την διάρκεια του encoding η cpu usage δεν υπερέβη το 30%. Οπότε μήπως δεν εκμεταλλεύεται όλα τα resources; Στο παράθυρο του encoding και εκεί που λέει πόσο χρόνο θέλει ακόμα, τα Frames/sec κυμαίνονταν από 115 μέχρι και 155 (προς το τέλος)..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.