Προς το περιεχόμενο

Μερικες αποριες για Router

ikskarda

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα παιδια . Ειχα ενα Router LinkSys WAG354G στο φοιτητικο μου σπιτι στο Ηρακλειο οπου σπουδαζα . Στο σπιτι που μενουμε ο αδερφος μου εχει ενα Siemens (αυτο που δινε η forthnet καποτε) , το οποιο εχει μονο μια υποδοχη Ethernet και δεν εχει wifi οπως το Linksys

Το θεμα ειναι οτι το Linksys κατα την μετακομιση μου απο Ηρακλειο προς Αθηνα χαθηκε (λογω μεταφορικης-χαθηκε περιεργως μια κουτα που ειχα διαφορα πραγματα μεσα :devil:) . Ετσι λοιπον θελω να μου προτεινετε να αγορασω ενα router κοντα στα 50-70 ευρω με αρκετες υποδοχες ethernet και με wifi και με αντοχη να ειναι 24ωρες ασταματητα στο ιντερνετ .

Να επισημανω οτι το router αυτο θα πρεπει να εχει καλη εμβελεια ασυρματου καθως θα μπει σε ενα δωματιο στο ισογειο στον κεντρικο υπολογιστη και θελω να πιανει και 1-2 οροφους πιο πανω οπου ειναι οι κρεβατοκαμαρες η δικη μου και του αδερφου μου να μπαινουμε απο το κινητο και απο το laptop ασυρματα .

PS:μια απορια που την ειχα παντα . γινεται σε ενα δωματιο του σπιτιου να χω ενα router και σε ενα αλλο δωματιο αλλο ενα router συνδεδεμενο και αυτο και να ειναι και τα 2 router ταυτοχρονα συνδεδεμενα online ? θα υπαρχει προβλημα disconnect ?

απλα 2 router να μοιραζονται την ταχυτητα ας πουμε . αυτο εχω σαν απορια

Δημοσ.

Μπορείς να έχεις όσα router θέλεις συνδεμένα, αλλά μεταξύ τους και όχι το καθένα σε ξεχωριστή μπρίζα τηλεφώνου. Η ταχύτητα όμως δεν θα μοιράζεται μεταξύ τους (μισή/μισή ας πούμε).

Παράδειγμα : Έχεις ένα router στο ισόγειο και ένα στον 2ο. Τα συνδέεις μεταξύ τους με ethernet καλώδιο και το 1 από τα 2 στην μπρίζα τηλεφώνου. Μέσω κατάλληλων ρυθμίσεων (IP, DCHP, ...) θα παρέχουν και τα δυο πρόσβαση στο Internet. Βέβαια άμα αποσυνδεθεί αυτό που είναι στην μπρίζα, ναι μεν θα έχεις πρόσβαση στο οικιακό σου δίκτυο, αλλά όχι στο internet.

Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσεις να αυξήσεις την εμβέλεια του ασύρματου δικτύου σου σε όσους ορόφους θες (δεδομένου ότι μπορείς με κάποιον τρόπο να συνδέσεις τα 2 router με ethernet).

Εκτός από αυτή την λύση υπάρχει και η λύση του repeater αλλά δεν γνωρίζω περισσότερα για αυτό.

Δημοσ.

μου φαινονται απιστευτα δυσκολα αυτα που ειπες για την συνδεση 2 ρουτερ . απλα ειχα απορια αν γινεται με τον πιο απλο τροπο δηλαδη να ειμαι εγω στο εναν οροφο με το ρουτερ μου συνδεδεμενος στο ιντερνετ και στον απανω οροφο με αλλο ρουτερ ο αδερφος μου συνδεδεμενος και αυτος στο ιντερνετ ( ο καθενας με τις δικες του ports και ρυθμισεις στο δικο του router ) και οταν ο ενας πχ θα κατεβαζε ταινια ο αλλος να ειχε καποιο "κολλημα" στην ταχυτητα (σαν διαμοιρασμο)

---------- Προσθήκη στις 12:49 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:47 ----------

φανταζομαι οτι αν εχεις 2 ρουτερ αλλα αποφασιζεις καθε φορα ποιο θες να ανοιξεις για να συνδεθεις στο ιντερνετ οτι αυτο δεν θα εχει καποιο προβλημα . σωστα ?

τελικως εχετε να προτεινετε κανενα ρουτερ με τα στοιχεια που ζητησα ?

Δημοσ.

Το πιο δύσκολο είναι να βρεις τρόπο να περάσεις το ethernet.

Δεν μπορούν να είναι 2 router συνδεμένα ταυτόχρονα στην ίδια τηλεφωνική γραμμή και να "μοιράζεται" η ταχύτητα(υποθέτω ότι όλο το σπίτι έχει την ίδια τηλεφωνική γραμμή?). Συνδέοντας είτε το ένα είτε το άλλο δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Δημοσ.

δεν ελεγα για την ιδια τηλεφωνικη γραμμη . καθε ρουτερ σε αλλη μπριζα τηλεφωνου και σε αλλο δωματιο/οροφο .

στην ουσια να σου πω τι σκεφτομουνα . ενα ρουτερ στο ισογειο με συνδεδεμενους απανω 1-2 υπολογιστες/laptop οπου θα ειναι ανοιχτοι για download και τα σχετικα και στο δωματιο μου να εβαζα ενα παλιο router Baudtec που χω που εχει wifi να εμπαινα απο το κινητο μου στο MSN να μιλαω τα βραδια καθως οι αλλοι υπολογιστες στο ισογειο θα ηταν ανοιχτοι για download .

αλλα αφου δε γινεται ας μην γραφω συνεχεια τα ιδια . ευχαριστω παντως

(αν εχετε μπερδευτει με τους οροφους μιλαω για σπιτι-μεζονετα οποτε μια γραμμη τηλεφωνου υπαρχει)

απλα τωρα περιμενω τις προτασεις σας για αγορα router

Δημοσ.

ναι ενταξει λογικο το βλεπω , αλλα τουλαχιστον θελω ενα παρα πολυ καλο ρουτερ , χωρις προβληματα , με ευκολο Interface .

τουλαχιστον στον ιδιο οροφο να πιανει το ασυρματο .

Δημοσ.

linksys wag160n - το ειχα δοκιμασει και ειχε πολυ καλη εμβελεια και ηταν αρκετα καλο στην λειτουργια του.

Οσο για αυτο που θες να κανεις αν δεν εχεις καλο σημα στους πανω οροφους , βαζεις καπου στο ενδιαμεσο ενα ασυρματο access point το οποιο το δουλευεις ως repeater του σηματος του ρουτερ....

Δημοσ.

ενταξει αφηστε αυτο που θελω να κανω , απλα ειναι μια σκεψη κυριως για χαβαλε να μπαινω απο το κινητο στο δωματιο μου .

το κυριως θεμα ειναι η αγορα ενος πολυ καλου router με τα στοιχεια που σας ανεφερα

Δημοσ.
Καλημερα παιδια . Ειχα ενα Router LinkSys WAG354G στο φοιτητικο μου σπιτι στο Ηρακλειο οπου σπουδαζα . Στο σπιτι που μενουμε ο αδερφος μου εχει ενα Siemens (αυτο που δινε η forthnet καποτε) , το οποιο εχει μονο μια υποδοχη Ethernet και δεν εχει wifi οπως το Linksys

Το θεμα ειναι οτι το Linksys κατα την μετακομιση μου απο Ηρακλειο προς Αθηνα χαθηκε (λογω μεταφορικης-χαθηκε περιεργως μια κουτα που ειχα διαφορα πραγματα μεσα :devil:) . Ετσι λοιπον θελω να μου προτεινετε να αγορασω ενα router κοντα στα 50-70 ευρω με αρκετες υποδοχες ethernet και με wifi και με αντοχη να ειναι 24ωρες ασταματητα στο ιντερνετ

Να επισημανω οτι το router αυτο θα πρεπει να εχει καλη εμβελεια ασυρματου καθως θα μπει σε ενα δωματιο στο ισογειο στον κεντρικο υπολογιστη και θελω να πιανει και 1-2 οροφους πιο πανω οπου ειναι οι κρεβατοκαμαρες η δικη μου και του αδερφου μου να μπαινουμε απο το κινητο και απο το laptop ασυρματα .

PS:μια απορια που την ειχα παντα . γινεται σε ενα δωματιο του σπιτιου να χω ενα router και σε ενα αλλο δωματιο αλλο ενα router συνδεδεμενο και αυτο και να ειναι και τα 2 router ταυτοχρονα συνδεδεμενα online ? θα υπαρχει προβλημα disconnect ?

απλα 2 router να μοιραζονται την ταχυτητα ας πουμε . αυτο εχω σαν απορια

.linksys wag200 linksys wag160n zyxel 660h.thomson καλο σταθερο ειδικα με ποιο νεο firmware αλλα οχι το πιο καλο σημα.και γενικα αμα θες καλο σημα πας σε ρουτερ n και σε καρτες n βεβεα διοτι αμα ειναι g ειναι ενα και το ιδιο.το αν θα πιανει δυο οροφους εξαρτατε και απο το Laptop,pc τη καρτα φοραει και το κινητο ακομα πιο δυσκολα αφου δεν εχουν καλες ασυρματες καρτες.και οχι δεν μπορεις δυο ρουτερ ταυτοχρονα σε μια adsl γραμμη.το ενα απο τα 2 θα συγχρονισει και το αλλο δεν θα συγχρονισει και θα κανει προβλημα

Το πιο δύσκολο είναι να βρεις τρόπο να περάσεις το ethernet.

Δεν μπορούν να είναι 2 router συνδεμένα ταυτόχρονα στην ίδια τηλεφωνική γραμμή και να "μοιράζεται" η ταχύτητα(υποθέτω ότι όλο το σπίτι έχει την ίδια τηλεφωνική γραμμή?). Συνδέοντας είτε το ένα είτε το άλλο δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα.

και αυτο υπο προυποθεσεις.δεν πρεπει να αφηνει το δευτερο ρουτερ πανω στην πριζα του τηλεφωνου ακομα και αν ειναι κλειστο διοτι θα του κανει προβληματα στο αλλο ρουτερ.πρεπει να βγαινει το καλωδιο.

δεν ελεγα για την ιδια τηλεφωνικη γραμμη . καθε ρουτερ σε αλλη μπριζα τηλεφωνου και σε αλλο δωματιο/οροφο .

στην ουσια να σου πω τι σκεφτομουνα . ενα ρουτερ στο ισογειο με συνδεδεμενους απανω 1-2 υπολογιστες/laptop οπου θα ειναι ανοιχτοι για download και τα σχετικα και στο δωματιο μου να εβαζα ενα παλιο router Baudtec που χω που εχει wifi να εμπαινα απο το κινητο μου στο MSN να μιλαω τα βραδια καθως οι αλλοι υπολογιστες στο ισογειο θα ηταν ανοιχτοι για download .

αλλα αφου δε γινεται ας μην γραφω συνεχεια τα ιδια . ευχαριστω παντως

(αν εχετε μπερδευτει με τους οροφους μιλαω για σπιτι-μεζονετα οποτε μια γραμμη τηλεφωνου υπαρχει)

απλα τωρα περιμενω τις προτασεις σας για αγορα router

στην ουσια και 100 πριζες να εχεις ειναι μια γραμμη.οποτε δεν γινεται.

ενταξει αφηστε αυτο που θελω να κανω , απλα ειναι μια σκεψη κυριως για χαβαλε να μπαινω απο το κινητο στο δωματιο μου .

το κυριως θεμα ειναι η αγορα ενος πολυ καλου router με τα στοιχεια που σας ανεφερα

απλα σε βλεπω ειτε repeater ειτε power line .ειδικα σε νεα σπιτια με πολυ τσιμεντο και σιδερα δυσκολο να πιασει απο πανω οροφο .τωρα θα το δεις στην πραξη.εγω πχ σε διαμερισμα δινο οριακα 2 οροφους κατω.πχ αν ηταν μεζονετα θα επαιζε ακομα καλυτερα που θα υπηρχε εσωτερικη σκαλα.

Δημοσ.

επισης με 50-70 ζητας ρουτερ που να κανει πολλα.δυσκολα να βρεις καλο ρουτερ με n και τοσα λεφτα εκτος αν ειναι tp link.το Οποιο sucks.

Δημοσ.

ενταξει παιδες ευχαριστω για τις βοηθειες σας , κατι καταφερα και βρηκα ενα linksys απο ενα φιλο και ειμαι ενταξει προς στιγμην ...

συγνωμη που σας ταλαιπωρησα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...