gas_83 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 κάπου εδώ φτάνει το τέλος.. έπειτα από τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες σας κατέληξα στα εξής: Κουτί Lian Li 7FN 99 € Τροφοδοτικό Enermax 425W 58€ CPU Intel i5-750 186 € (ανέβηκε η τιμή του!!!) Motherboard Gigabyte GA-P55A-UD3 128 € (γιατί έχει USB3/SATA3) RAM Corsair Value 4GB 95 € Κάρτα ΓραφικώνΕνός φίλου Asus 8800 GS Δίσκος WD Caviar Black 1 TB 91 € (γιατι δυστυχώς ο Samsung F3 δεν υπάρχει διαθέσιμος μου είπαν από το ΠΛΑΙΣΙΟ) DVD Asus 21 € Πρίζα Ασφαλείας 19 € ΣΥΝΟΛΟ 697 € βέβαιατώρα είμαι πολύ κάτω από το όριο των 750 € και γιαυτό σκέφτομαι να προσθέσω/αλλάξω τα εξής: Άλλο τροφοδοτικό Enermax 425W Mod +15 € ή/και Άλλη Motherboard Gigabyte GA-P55A-UD4 +51 € (μήπως αργότερα -4 χρόνια- το δώσω στον αδερφό μου που παίζει παιχνίδια) ή επιπλέον RAM Corsair Value 4GB +95 € (για να πάω στα 8 GB) Σκέφτομαι σοβαρά για την μνήμη.. Θα ήθελα την πολύτιμη (και τελευταία ελπίζω) γνώμη σας
vaggospat13 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 κάπου εδώ φτάνει το τέλος..έπειτα από τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες σας κατέληξα στα εξής: Κουτί Lian Li 7FN 99 € Τροφοδοτικό Enermax 425W 58€ CPU Intel i5-750 186 € (ανέβηκε η τιμή του!!!) Motherboard Gigabyte GA-P55A-UD3 128 € (γιατί έχει USB3/SATA3) RAM Corsair Value 4GB 95 € Κάρτα ΓραφικώνΕνός φίλου Asus 8800 GS Δίσκος WD Caviar Black 1 TB 91 € (γιατι δυστυχώς ο Samsung F3 δεν υπάρχει διαθέσιμος μου είπαν από το ΠΛΑΙΣΙΟ) DVD Asus 21 € Πρίζα Ασφαλείας 19 € ΣΥΝΟΛΟ 697 € βέβαιατώρα είμαι πολύ κάτω από το όριο των 750 € και γιαυτό σκέφτομαι να προσθέσω/αλλάξω τα εξής: Άλλο τροφοδοτικό Enermax 425W Mod +15 € ή/και Άλλη Motherboard Gigabyte GA-P55A-UD4 +51 € (μήπως αργότερα -4 χρόνια- το δώσω στον αδερφό μου που παίζει παιχνίδια) ή επιπλέον RAM Corsair Value 4GB +95 € (για να πάω στα 8 GB) Σκέφτομαι σοβαρά για την μνήμη.. Θα ήθελα την πολύτιμη (και τελευταία ελπίζω) γνώμη σας βαλε μνημη για μενα κ εισαι μια χαρα
gas_83 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 επιτέλους ήρθε.. βέβαια η κατάσταση του εσωτερικού όταν το πρωτοάνοιξα ήταν απελπιστική!!! καλώδια πέρναγαν πάνω από τη μητρική τόσο για την τροφοδοσία του επεξεργαστή όσο και για την τροφοδοσία της μητρικής.. ο σκληρός ήταν σχεδόν στον αέρα (δεν τον είχαν πιάσει καλά στις υποδοχές από το "συρταράκι").. με την παροχή που ήταν συνδεδεμένο το μπροστινό ανεμιστηράκι του κουτιού δεν ξεκίναγε!!!(την έβαλα σε άλλη και δούλεψε) θα ήθελα την γνώμη σας για την εσωτερική διάταξη των καλωδίων έχω 2 φωτογραφίες..να τις ποστάρω εδώ; Υ.Γ. τώρα κατάλαβα γιατί επιμένατε για το lian li
liopyr Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Βγάλε όλα τα καλώδια από πίσω, υπάρχει αρκετός χώρος πίσω από το psu (κάτω από την μητρική) και τo hdd cage. Check this (ok photo suckz):
gas_83 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Βγάλε όλα τα καλώδια από πίσω, υπάρχει αρκετός χώρος πίσω από το psu (κάτω από την μητρική) και τo hdd cage. Check this (ok photo suckz): να υποθέσω οτι εννοείς τα αχρησιμοποίητα έτσι; δεν πιστεύω να έχω κάνει καμια πατάτα; (ειδικά με το ρεύμα που πάει στον επεξεργαστή γιατί έφτασε ίσα ίσα!!!)
liopyr Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Ναι. Βασικά όλα πέρνα τα από πίσω, ακόμα και τα sata καλώδια.
MasterX Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 να ρωτησω κατι ρε παίδες.. Το τροφοδοτικο ειναι καλυτερα στο κατω μερος του κουτιου οπως σε πολλα νεα κουτιά, ή στο πανω οπως ηταν στα περισσότερα κουτιά τα προηγούμενα χρόνια? Αν το τροφοδοτικο ειναι χαμηλα, η θερμότητα που παραγει δεν ανεβαίνει προς την καρτα γραφικών και τον επεξεργαστή??
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 να ρωτησω κατι ρε παίδες..Το τροφοδοτικο ειναι καλυτερα στο κατω μερος του κουτιου οπως σε πολλα νεα κουτιά, ή στο πανω οπως ηταν στα περισσότερα κουτιά τα προηγούμενα χρόνια? Αν το τροφοδοτικο ειναι χαμηλα, η θερμότητα που παραγει δεν ανεβαίνει προς την καρτα γραφικών και τον επεξεργαστή?? Άποψή μου είναι ότι μάλλον είναι καλύτερα από κάτω γιατί ο ανεμιστήρας του τροφοδοτικού θα τραβαει ψυχρό αέρα από κάτω ενώ στο πάνω μέρος θα τραβάει τον θερμό αέρα που αναδύεται απο το υπόλοιπο σύστημα. Βασικά τώρα που το ξανασκέφτομαι δεν ξέρω αν τα fans των τροφοδοτικών είναι push ή pull...
MasterX Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 το τροφοδοτικο εξαγει (θερμό) αέρα απο το πισω μερια του κουτιού..
gas_83 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 να ρωτησω κατι ρε παίδες..Το τροφοδοτικο ειναι καλυτερα στο κατω μερος του κουτιου οπως σε πολλα νεα κουτιά, ή στο πανω οπως ηταν στα περισσότερα κουτιά τα προηγούμενα χρόνια? Αν το τροφοδοτικο ειναι χαμηλα, η θερμότητα που παραγει δεν ανεβαίνει προς την καρτα γραφικών και τον επεξεργαστή?? από την μικρή εμπειρία που έχω με το τροφοδοτικό (είναι στο κάτω μέρος) δεν βλέπω να ζεσταίνεται ούτε και να διαχέει θερμότητα μέσα στο κουτί.. αυτό που θα δείξει η ιστορία είναι η ποσότητα της σκόνης που θα μαζέψει άσε που το κουτί έχει και καλύτερα κρατήματα :
MasterX Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 πως σας φαίνεται; [ATTACH]27614[/ATTACH] και [ATTACH]27615[/ATTACH] τελικά το Lian Li PC-7FN φαίνεται να ειναι καλή περιπτωση.. Χωρις πολλά μπιχλιμπιδια, φαινεται να κανει τη δουλειά του.. Εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρουν τα πλαινα διαφανα παραθυρα. Να σε ρωτησω.. μπροστα εχει κανενα φίλτρο για τη σκόνη??? Το παλιό HEROICHI που εχω τωρα εχει ενα φίλτρο στο μπροστινο ανεμιστηρα και μπορώ να πω οτι κανει καλή δουλειά. Δεν θα ηθελα να γεμίζει σκονη το εσωτερικό του κουτιού..
panoramix222000 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 τελικά το Lian Li PC-7FN φαίνεται να ειναι καλή περιπτωση..Χωρις πολλά μπιχλιμπιδια, φαινεται να κανει τη δουλειά του.. Εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρουν τα πλαινα διαφανα παραθυρα. Να σε ρωτησω.. μπροστα εχει κανενα φίλτρο για τη σκόνη??? Το παλιό HEROICHI που εχω τωρα εχει ενα φίλτρο στο μπροστινο ανεμιστηρα και μπορώ να πω οτι κανει καλή δουλειά. Δεν θα ηθελα να γεμίζει σκονη το εσωτερικό του κουτιού.. Ναι έχει μπροστά φίλτρο για την σκόνη, υπάρχει και θέση για φίλτρο σκονής και από κάτω στην είσοδο του αέρα του τροφοδοτικού! Εγώ εχώ αυτό εδώ, που είναι ίδια μόνο η πρόσοψη αλλάζει! Είναι φοβερά κουτία τα Lian Li! Απολύτα ευχαριστημένος!
MasterX Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Μάλλον κατι τέτοιο ψαχνω και εγω.. Ποιο ειναι πιο καλο απο τα 2? Ειναι ακριβως τα ιδια?? Που ακριβώς εχει τα USB μπροστα? Και το σημαντικο: οι ανεμιστηρες του ειναι αθορυβοι??
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.