gas_83 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Γεια σας, θα ήθελα τη γνώμη σας για μια σύνθεση η οποία δεν θα ξεπερνά τα 750€ και θα πρέπει να είναι από το ΠΛΑΙΣΙΟ. Δεν παίζω παιχνίδια, χρησιμοποιώ κυρίως προγράμματα (Photoshop, Visual Studio, Jbuilder κ.λ.π.), internet, καμια ταινία και θα ήθελα ένα γρήγορο και αξιόπιστο μηχάνημα που να αντέξει 3-4 χρόνια τουλάχιστον χωρίς να χρειαστεί κάποια αναβάθμιση. Ας προχωρήσουμε στη σύνθεση. Στο κουτί θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται: * Θήκη * CPU (σκέφτομαι για i5 λόγω κατανάλωσης) * Mobo (μια καλή και απλή) * Μνήμη (4 GB DDR3) * Κάρτα Γραφικών (μια αξιόπιστη) * Σκληρός Δίσκος * Τροφοδοτικό (πόσα W άραγες; ) και ένα UPS (αχρείαστο ναναι).. ---------- Προσθήκη στις 11:35 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:30 ---------- Μια πρόταση με Intel i5 750: Κουτί Coolermaster 64 € Τροφοδοτικό Coolermaster 620W 89 € ή Coolermaster 500W 57 € CPU Intel i5-750 179 € Motherboard Asus P7P55 103 € ή Gigabyte GA-P55-UD3 117 € RAM Corsair XMS 4GB 115 € ή Corsair Value 4GB 95 € Κάρτα Γραφικώνθα ήθελα τη γνώμη σας μιας και θέλω να έχω λειτουργικό και Ubuntu (κάτι έχω ακούσει για τις ATI) Δίσκος WD Caviar Black 1 TB 84 € DVD Sony 20 € UPS Gtec 650 VA 50 € ή AccuPower 600 VA 52 € Πώς σας φαίνεται; Τι από αυτά προτείνετε/ δεν προτείνετε; Κάθε γνώμη δεκτή..
vaggospat13 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Γεια σας, θα ήθελα τη γνώμη σας για μια σύνθεση η οποία δεν θα ξεπερνά τα 750€ και θα πρέπει να είναι από το ΠΛΑΙΣΙΟ. Δεν παίζω παιχνίδια, χρησιμοποιώ κυρίως προγράμματα (Photoshop, Visual Studio, Jbuilder κ.λ.π.), internet, καμια ταινία και θα ήθελα ένα γρήγορο και αξιόπιστο μηχάνημα που να αντέξει 3-4 χρόνια τουλάχιστον χωρίς να χρειαστεί κάποια αναβάθμιση. Ας προχωρήσουμε στη σύνθεση. Στο κουτί θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται: * Θήκη * CPU (σκέφτομαι για i5 λόγω κατανάλωσης) * Mobo (μια καλή και απλή) * Μνήμη (4 GB DDR3) * Κάρτα Γραφικών (μια αξιόπιστη) * Σκληρός Δίσκος * Τροφοδοτικό (πόσα W άραγες; ) και ένα UPS (αχρείαστο ναναι).. ---------- Προσθήκη στις 11:35 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:30 ---------- Μια πρόταση με Intel i5 750: Κουτί Coolermaster 64 € Τροφοδοτικό Coolermaster 620W 89 € ή Coolermaster 500W 57 € CPU Intel i5-750 179 € Motherboard Asus P7P55 103 € ή Gigabyte GA-P55-UD3 117 € RAM Corsair XMS 4GB 115 € ή Corsair Value 4GB 95 € Κάρτα Γραφικώνθα ήθελα τη γνώμη σας μιας και θέλω να έχω λειτουργικό και Ubuntu (κάτι έχω ακούσει για τις ATI) Δίσκος WD Caviar Black 1 TB 84 € DVD Sony 20 € UPS Gtec 650 VA 50 € ή AccuPower 600 VA 52 € Πώς σας φαίνεται; Τι από αυτά προτείνετε/ δεν προτείνετε; Κάθε γνώμη δεκτή.. για τι χρηση προοριζεται παιχνιδια θα παιζεις και αν ναι σε τι αναλυση
gas_83 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Όπως γράφω και παραπάνω: Δεν παίζω παιχνίδια, χρησιμοποιώ κυρίως προγράμματα (Photoshop, Visual Studio, Jbuilder κ.λ.π.), internet, καμια ταινία.. Όπως καταλαβαίνεις δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις από μια κάρτα γραφικών. Θέλω όμως να δουλέψω και Ubuntu και απότι έχω διαβάσει υπάρχει ακόμα πρόβλημα με τους open source drivers για ATI..(οπότε μάλλον άκυρες οι ATI!!!)
liopyr Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Πάρε αυτό. Απλά βγάλε την gts250 αφού δεν παίζεις games και βολέψου με μία GT210 passive, και αφού σε παίρνει στο budget βάλε αυτό το mobo που έχει usb3 και τον caviar 1TB. Το ups σου είναι απαραίτητο;
Alexisssss Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Ωραιος ο liopyrας Στην θεση σου βεβαια με τα λεφτα που θα γλυτωνα απο καρτα.Θα αλλαζα τον σκληρο με εναν green και θα εβαζα και 80αρη SSD...
elise Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 προσωπικα θα επερνα αυτο. θα μου μενανε και χρηματα.... επαρκες γρηγορος, αθορυβος, κρυος, ελαχιστα ενεργοβορος... εβαλα επιτηδες 525W τροφοδοτικο, για κατι μελοντικο ισως.... απλα λιγη υπομονη, λογικα καποιες μερες για να ερθει το σατα3 στο πλαισιο.... πιστευω με ενα τηλεφωνο θα μαθεις.
Alexisssss Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 [ATTACH]26977[/ATTACH] προσωπικα θα επερνα αυτο. θα μου μενανε και χρηματα.... επαρκες γρηγορος, αθορυβος, κρυος, ελαχιστα ενεργοβορος... εβαλα επιτηδες 525W τροφοδοτικο, για κατι μελοντικο ισως.... απλα λιγη υπομονη, λογικα καποιες μερες για να ερθει το σατα3 στο πλαισιο.... πιστευω με ενα τηλεφωνο θα μαθεις. Σε αυτα τα λεφτα συνθεση χωρις SSD την στιγμη που καταφερνεις να τον χωρεσεις στον προυπολογισμο ειναι fail. Επισης καλυτερα αντι να δωσει 80 ευρω να παρει το coolermaster black να δωσει 90-100 και να παρει ειτε το coolermaster 2 ειτε το lian li που προταθηκε το οποιο ειναι ΠΟΙΟΤΙΚΟΤΑΤΟ. Τελος το αθορυβο ειναι σχετικοτατο καθως ο 925 που προτινες θα ειναι με το stock cooler οποτε τσιμπουκι@
elise Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 του μενουν χρηματα να παρει ισως και κατι ποιο ποιοτικο απο θεμα κουτιου και ισως cooler. ενας SSD δεν ειναι παντα πανακεια....με sata 3 δεν νομιζω να του λειψει η ταχυτητα. προσπαθησα να του κανω ενα value for money πυργο. απο εκει και μετα αν θελει να τονοσει μερικα χαρακτηριστικα ειανι δικο του θεμα.
liopyr Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Δε πα να έχει sata13, άμα ο δίσκος δεν μπορεί να δώσει ταχύτητα ανεκμετάλλευτο μένει. Η GT240 είναι πεταμένα λεφτά.
gas_83 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Πάρε αυτό.Απλά βγάλε την gts250 αφού δεν παίζεις games και βολέψου με μία GT210 passive, και αφού σε παίρνει στο budget βάλε αυτό το mobo που έχει usb3 και τον caviar 1TB. Το ups σου είναι απαραίτητο; πιστεύω πως δεν έχει έρθει η ώρα για SSD (είναι ακριβοί).. πολύ καλή σύνθεση αλλά χωρίς τον SSD οπότε αν θες περιμένω μια καινούρια πρόταση.. Το UPS (λόγω κακού παρελθόντος) το θέλω (γιατι άλλο) για τις αυξομειώσεις της τάσης του ρεύματος. Θεωρείς ότι είμαι καλύμμένος από το τροφοδοτικό; ---------- Προσθήκη στις 16:56 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:53 ---------- [ATTACH]26977[/ATTACH] προσωπικα θα επερνα αυτο. θα μου μενανε και χρηματα.... επαρκες γρηγορος, αθορυβος, κρυος, ελαχιστα ενεργοβορος... εβαλα επιτηδες 525W τροφοδοτικο, για κατι μελοντικο ισως.... απλα λιγη υπομονη, λογικα καποιες μερες για να ερθει το σατα3 στο πλαισιο.... πιστευω με ενα τηλεφωνο θα μαθεις. ευχαριστώ για την πρότασή σου.. θα επιμείνω όμως σε i5 λόγω ίδιας κατανάλωσης (95W) και χαρακτηριστικών συγκρίσιμων με τους 955 και 965. Έχεις να προτείνεις κάτι πάνω σε i5;
liopyr Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Ναι, η αλήθεια είναι πως οι ssd είναι πανάκριβοι στην αναλογία των gb που προσφέρουν, αλλά δεν ξέρω και αν θα έρθει ποτέ η εποχή που περιμένεις... Παλιά περιμέναμε να πέσουν οι τιμές των raptor και έπεσαν όταν βγήκαν οι veloci. Μετά περιμέναμε να πέσουν οι τιμές στους veloci, και έπεσαν όταν κυκλοφόρησαν ευρέως οι ssd. Όταν οι ssd που βλέπουμε σήμερα θα έχουν λογική τιμή, δε θα αξίζουν γιατί θα υπάρχει κάτι πολύ καλύτερο και πάει λέγοντας. Αν θες αφαίρεσέ τον από την σύνθεση και δώσε τα λεφτά σε κάποιο περιφερειακό ή σε μεγαλύτερους δίσκους, ή και πουθενά (δεν είναι απαραίτητο να εξαντλήσεις τα χρήματα σου). Το ups προσωπικά το θεωρώ υπερβολή σε home σύστημα, αν έχεις περίεργα ρεύματα καλύτερα βάλε ένα επώνυμο πολύπριζο ασφαλείας. Επίσης στα φθηνά ups έχω παρατηρήσει συχνά αντίθετα αποτελέσματα από αυτά υποτίθεται πως τοποθετήθηκαν.
elise Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 gas. ο επεξεργαστης που σου εβαλα καταναλωνει 95W (max).
gas_83 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Ναι, η αλήθεια είναι πως οι ssd είναι πανάκριβοι στην αναλογία των gb που προσφέρουν, αλλά δεν ξέρω και αν θα έρθει ποτέ η εποχή που περιμένεις... Παλιά περιμέναμε να πέσουν οι τιμές των raptor και έπεσαν όταν βγήκαν οι veloci. Μετά περιμέναμε να πέσουν οι τιμές στους veloci, και έπεσαν όταν κυκλοφόρησαν ευρέως οι ssd. Όταν οι ssd που βλέπουμε σήμερα θα έχουν λογική τιμή, δε θα αξίζουν γιατί θα υπάρχει κάτι πολύ καλύτερο και πάει λέγοντας. Αν θες αφαίρεσέ τον από την σύνθεση και δώσε τα λεφτά σε κάποιο περιφερειακό ή σε μεγαλύτερους δίσκους, ή και πουθενά (δεν είναι απαραίτητο να εξαντλήσεις τα χρήματα σου). Το ups προσωπικά το θεωρώ υπερβολή σε home σύστημα, αν έχεις περίεργα ρεύματα καλύτερα βάλε ένα επώνυμο πολύπριζο ασφαλείας. Επίσης στα φθηνά ups έχω παρατηρήσει συχνά αντίθετα αποτελέσματα από αυτά υποτίθεται πως τοποθετήθηκαν. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που δεν θέλω να πάρω SSD, προς το παρόν θα περιμένω και ότι γίνει.. Βασικά τα λεφτά είναι στανταρ (πίστωση) οπότε προπαθώ να πάρω ότι καλύτερο μπορώ με 750 €. Δεν ξέρω καθόλου τι συμβαίνει με τα UPS, γιαυτό και ζητάω τη γνώμη σας. Το πολύπριζο δεν το είχα σκεφτεί!! liopyr, αν μπορείς, κάνε μια σύνθεση ακόμα χωρίς SSD και UPS ευχαριστώ ---------- Προσθήκη στις 17:24 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:20 ---------- gas. ο επεξεργαστης που σου εβαλα καταναλωνει 95W (max). έχεις δίκιο, εγώ δεν το έγραψα καλά στο πρώτο post. Εννοούσα ότι τρώνε τα ίδια Watt (max) αλλά ο i5 συγκρίνεται με τα μεγαλύτερα αδέρφια του 925, τους 955 και 965 μόνο που αυτοί τρώνε παραπάνω..
gas_83 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Σύμφωνα με το Memory Support List της Gigabyte, δεν υποστηρίζονται αυτές οι μνήμες, αλλά και καμία από όσες έχει στο ΠΛΑΙΣΙΟ. Βέβαια τονίζει ότι επειδή βγαίνουν μαζικά μνήμες στο εμπόριο, αναφέρεται (στην συμβατότητα) σε μερικές από αυτές.. Υπάρχει κάποιος που έχει mobo την GA-P55-USB3 ή κάποια παραπλήσια με τις παραπάνω μνήμες (Corsair Value Select 4GB Kit DDR3-1333); Του έχει παρουσιάσει ποτέ πρόβλημα;
GIANNIS400 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Γεια σας, θα ήθελα τη γνώμη σας για μια σύνθεση η οποία δεν θα ξεπερνά τα 750€ και θα πρέπει να είναι από το ΠΛΑΙΣΙΟ. [*]UPS Gtec 650 VA 50 € ή AccuPower 600 VA 52 € για το upc που λές γιατι θέλω να πάρω και εγω, το ACCUPOWER το 600VA ή Το ΕΑΤΟΝ απο το e-shop http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701053&u=EATON-NOVA-AVR-USB-LINE-INTERACTIVE-625VA'>http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701053&u=EATON-NOVA-AVR-USB-LINE-INTERACTIVE-625VA το 625VA ή το GTEC to 625VA http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701053&u=EATON-NOVA-AVR-USB-LINE-INTERACTIVE-625VA ειναι καλήτερο? ποιο θα προτιμουσατε απο τα 3?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.