Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή ψάχνω κάποια πολύ σπάνια βιβλία τα οποία τα έχω βρει μόνο σε αγγλικά βιβλιοπωλεία όπως και στο marketplace του amazon.co.uk θα ήθελα να δω με ποιούς τρόπους μπορώ να τα φέρω Ελλάδα μιάς και οι πωλητές δεν στέλνουν...

Από αυτά που έψαξα έμαθα ότι υπάρχει μια υπηρεσία που λέγεται "parcel forwarding". Μία εταιρεία που βρήκα και το κάνει αυτό είναι η www.aramex.com. Η εταιρεία αυτή χρεώνει περίπου 11€ το κιλό που είναι λίγο τσιμπημένη η τιμή αλλά προς το παρών δεν με ενδιαφέρει το πόσα χρήματα θα χρειαστούν...

Έχει χρησιμοποιήσει κανείς την συγκεκριμένη υπηρεσία? Έχει δοκιμάσει κάποιος άλλη εταιρεία που κάνει αυτή τη δουλειά?

Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος?

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Δημοσ.

Εγω που το ειχα κοιταξει ειχα καταληξει οτι ισως και να συμφαιρει πιο πολυ να αγορασω ενα φτηνο εισητηριο με επιστροφη με αεροπορικη εταιρια για να παω ο ιδιος στην Αγγλια.

Δημοσ.

Το σκέφτηκα κι εγώ... Αλλά που θα μου στείλουν όλα τα βιβλία μαζεμένα για να τα πάρω και να φύγω? Επίσης πάνω κάτω όλες οι εταιρείς έχουν όριο 20kg + 7 χειραποσκευή... Και επειδή μάλλον θα πάρω αρκετά βιβλία ούτε αυτό με βολεύει...

Δημοσ.

Σαχλαμαρες γραφω, αλλα μπορεις να βρεις καποιον που πηγαινει αδειος και να του ζητησεις να τα περασει σαν να ειναι δικα του. Αυτο το κανουν μερικοι. Βεβαια εχεις προβλημα να βρεις εθελοντες καθως φοβουνται μηπως μεταφερεις κατι παρανομο κρυμενο και μπλεξει ο ασχετος εθελοντης χωρις λογο.

Μην δινεις βαση σε αυτην την απαντηση :)

Δημοσ.

ναι ρε φιλε τι θες να σου φερουμε απο αγγλια.

εγω παω 3-4 φορες το χρονο το λιγοτερο. και δε κυκλοφορω με 200 κιλα βαλιτσες.

θα παω παλι μεσα στο πασχα. παρηγγειλε τι θες, στειλτα σε διευθυνση που θα σου πω, και βρες με στην αθηνα (μονο) να τα παρεις. σιγα το πραμα

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για την προσφορά σου memtsas αλλά μένω Θεσσαλονίκη...

Πριν βρήκα ένα φίλο που μάλλον θα κατέβει με άδειες βαλίτσες και ίσως τον αγγαρέψω...

Αν πάντως υπάρχει κανάς Θεσσαλονικιός και μπορεί να βοηθήσει με το αζημίωτο φυσικά ας μου πει :)

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

μια απορια που εχω για οποιον ξερει την διαδικασια με την ARAMEX κλπ...

Οταν ο courier της apple θα παει τα τηλεφωνα στην διευθηνση μου στην aramex, λογικα οπως γινεται και στην Ελλαδα οταν παραλαμβανεις ενα δεμα δεν πρεπει και να υπογραψει αυτος που το παραλαμβανει? Αλλα σε αυτην την περιπτωση ο δικαιουχος ειμαι εγω αφου η παραγγελεια ειναι στο ονομα μου. Τι γινεται σε αυτες τις περιπτωσεις αραγε?

Δημοσ.

οπως γινεται και στην Ελλαδα οταν παραλαμβανεις ενα δεμα δεν πρεπει και να υπογραψει αυτος που το παραλαμβανει?

Γιατί, όσες φορές σου έφερε κούριερ στο σπίτι κάτι, σου ζητησε ποτέ ταυτότητα να δει ότι είσαι όντως εσύ ή υπάρχει τρόπος να διασταυρώσει την υπογραφή σου ότι είναι όντως δική σου? Ενα "ο κος/κα τάδε?" ρωτάνε κ ρίχνεις μια υπογραφή ότι να 'ναι, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι κάποιος συγγενής κάθε φορά. (σ'εμενα τουλάχιστον, δεν ζήτησαν ποτέ). Τώρα βέβαια, δεν ξέρω αν αγγλία γίνεται πιο αυστηρός έλεγχος (στην ταυτότητα βασικά, διότι την υπογραφή δεν παίζει να μπορούν να την διασταυρώσουν).

Όπως και να 'χει, από τη στιγμή που υπάρχουν αυτές οι εταιρίες κ όντως κάνουν την δουλειά εκ μέρους του πραγματικού πελάτη, θα θεωρούσα ψιλοδεδομένο ότι δεν μπορεί να παίζει τέτοιο θέμα.

Δημοσ.

Γιατί, όσες φορές σου έφερε κούριερ στο σπίτι κάτι, σου ζητησε ποτέ ταυτότητα να δει ότι είσαι όντως εσύ ή υπάρχει τρόπος να διασταυρώσει την υπογραφή σου ότι είναι όντως δική σου? Ενα "ο κος/κα τάδε?" ρωτάνε κ ρίχνεις μια υπογραφή ότι να 'ναι, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι κάποιος συγγενής κάθε φορά. (σ'εμενα τουλάχιστον, δεν ζήτησαν ποτέ). Τώρα βέβαια, δεν ξέρω αν αγγλία γίνεται πιο αυστηρός έλεγχος (στην ταυτότητα βασικά, διότι την υπογραφή δεν παίζει να μπορούν να την διασταυρώσουν).

Όπως και να 'χει, από τη στιγμή που υπάρχουν αυτές οι εταιρίες κ όντως κάνουν την δουλειά εκ μέρους του πραγματικού πελάτη, θα θεωρούσα ψιλοδεδομένο ότι δεν μπορεί να παίζει τέτοιο θέμα.

οσες φορες μου ειχαν παραδωσει δεμα στην αγγλια (παρα πολλες), ποτε δεν μου ζητησαν κατι που να αποδεικνυει οτι ειμαι εγω. αλλες φορες τα παραλαμβανε συγκατοικος. αλλες φορες τα εστελνα στη διευθυνση του uni και τα παραλαμβανε καποιος εκει. χαλαρα ειναι.

Δημοσ.

δοκίμασε να στείλεις μήνυμα στο seller απο amazon αν πάρεις πολλά απο τον ιδιο μπορεί να στείλει ίσως...

δοκίμασε να στείλεις μήνυμα στο seller απο amazon αν πάρεις πολλά απο τον ιδιο μπορεί να στείλει ίσως...

Δημοσ.

οκ καταλαβα, ετσι το φανταζομουν και εγω

Δημοσ.

Όχι δεν στηρίζεται εκεί το concept... οι εταιρίες προώθησης αλληλογραφίας (οι κανονικές τουλάχιστον) δεν είναι μικροαπατεώνες που ανοίγουν μια σελίδα και κάνουν την δουλειά από το δωμάτιο του σπιτιού τους...

Είναι τυπικές και νόμιμες.

Αυτό που θα γίνει είναι ότι θα δόσεις συγκεκριμένη διεύθυνση αποστολής (την δικη τους) δεν θα βάλεις δηλαδή το όνομα σου στην διεύθυνση αποστολής αλλα την επωνυμία τις εταιρίας.

Κάθε e-shop σου παρέχει την επιλογή να στείλεις σε άλλο όνομα την παραγγελια και σε άλλο όνομα το τιμολόγιο.

Τέλος υπάρχουν κάποιες εταιρίες που σου προσφέρουν χώρο και εσύ τους δίνεις την άδεια να τον εκμεταλλεύονται.

Δηλαδή μπορείς να στείλεις στο όνομα σου και αυτοί υπογραφουν ως διαχειριστές της ταχυδρομικής κάλπης.

Δεν χρειάζεται να υπογράψεις εσύ από την στιγμή που υπόγραψε κάποιος υπεύθυνος στην συγκεκριμένη διεύθυνση η αποστολή είναι νόμιμη.

(πχ αν συζούσες με κάποιον και φαινόταν ότι συζείς με το συγκεκριμένο άτομο μέσα πχ από το συμβόλαιο του σπιτιού τότε θα μπορούσε αυτός να υπογράψει στην θέση σου χωρίς κανένα πρόβλημα και ας είναι η παραγγελια στο όνομα σου.. αρκεί που έχει και αυτός -συγκάτοικος- δικαίωμα στην διεύθυνση αποστολής)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...