Kazeta Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Εδω και ενα χρονο περιπου αγορασα (δυστηχως) τον 500αρι Seagate, απο eshop, με το κλασσικο προβλημα στο firmware. Εμφανισε το προβλημα μετα απο 5 μηνες και τον αλλαξα (και οχι λογω του firmware αλλα επειδη εμφανισε, ευτυχως, bad sectors:-),αλλιως δεν τον δεχονταν στο ευλογημενο eshop). Τελος παντων αντικατασταθηκε με εναν καινουργιο με προεγκατεστημενο το καινουργιο firmware. Δουλεψε καλα για 6 μηνες, μεχρι που μια βδομαδα πριν αρχισε να εμφανιζει προβλημα. Συγκεκριμενα σταματουσε να λειτουργει ξαφνικα και ετρωγα BSOD και μετα το reset δεν αναγνωριζοταν απο το bios, εκτος αν εκλεινα τον υπολογιστη για λιγο μετα δουλευε τελεια εως οτου ξανακρασαρει. Το HDD Sentinel αναφερει health 34% με το προβλημα να εμφανιζεται στο spin retry account και μου λεει πως δεν μπορω ακομη να τον επιστρεψω για αντικατασταση. Εδω τιθεται και το ερωτημα, μπορω με καποιο τροπο να "επισπευσω" την δυσλειτουργια του σκληρου ετσι ωστε το eshop να τον δεχτει (αλλα και να μην το καταλαβει)?? Τον χρειαζομαι γιατι ηταν ο σκληρος για backup(τον παραεμπιστευτηκα)! Α, επισης βγαινει καθαρος στα τεστ του seatools.
@topos Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 Αδερφε μηπως θυμασαι τι bsod σου βγαζει?Τον εχω κ γω με περασμενο το καινουργιο firmware εδω κ ενα 3μηνο αλλα τωρα τελευταια to pc τρωει κατι bsod 0X00000124.. Y.Γ Με το hdd sentinel μου βγαζει 94% helath* με 30 ημερες λειτουργιας... *Problems occurred during the spin up of the disk.
pc_admin Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 Εδω και ενα χρονο περιπου αγορασα (δυστηχως) τον 500αρι Seagate, απο eshop, με το κλασσικο προβλημα στο firmware. Εμφανισε το προβλημα μετα απο 5 μηνες και τον αλλαξα (και οχι λογω του firmware αλλα επειδη εμφανισε, ευτυχως, bad sectors:-),αλλιως δεν τον δεχονταν στο ευλογημενο eshop). Τελος παντων αντικατασταθηκε με εναν καινουργιο με προεγκατεστημενο το καινουργιο firmware. Δουλεψε καλα για 6 μηνες, μεχρι που μια βδομαδα πριν αρχισε να εμφανιζει προβλημα. Συγκεκριμενα σταματουσε να λειτουργει ξαφνικα και ετρωγα BSOD και μετα το reset δεν αναγνωριζοταν απο το bios, εκτος αν εκλεινα τον υπολογιστη για λιγο μετα δουλευε τελεια εως οτου ξανακρασαρει. Το HDD Sentinel αναφερει health 34% με το προβλημα να εμφανιζεται στο spin retry account και μου λεει πως δεν μπορω ακομη να τον επιστρεψω για αντικατασταση. Εδω τιθεται και το ερωτημα, μπορω με καποιο τροπο να "επισπευσω" την δυσλειτουργια του σκληρου ετσι ωστε το eshop να τον δεχτει (αλλα και να μην το καταλαβει)?? Τον χρειαζομαι γιατι ηταν ο σκληρος για backup(τον παραεμπιστευτηκα)!Α, επισης βγαινει καθαρος στα τεστ του seatools. ζντουπ! πανω σε χαλι (για να μην φαινεται εξωτερικα )2-3 φορες και καθαρισες
Kazeta Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 @topos τα BSOD εμφανιζαν ως υπευθυνο τον driver iastor.sys (AHCI λειτουργια με ich9 controller). Στο Bios μετα στον αναγνωριζει? Παντως εχεις υψηλο health για να σου βγαζει μπλε οθονες. Μηπως ειναι κατι αλλο? PC_admin ειναι εγκεκριμενος ο τροπος σου? Μαλλον θα το δοκιμασω πανω σε κανενα καναπε/κρεβατι για να μην παθει και εξωτερικη ζημια!
@topos Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 Αναγνωριζετε κανονικα απο το bios,απλα παρολο το 94% health φαινομενικα ειναι οκ πιστευω πως δεν δικαιολογειτε 6% σε 30μερες..Ενδεικτικα αρκετοι σκληροι (και 5ετιας) δισκοι που εχω δοκιμασει με το hdd sentinel ειναι δεν μου εχουν εμφανισει τοσο χαμηλο "health",ακομα και του λαπτοπ με χρηση 280ημερων και με αρκετα κοπανηματα ειναι στο 100%...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.