Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.Παρόλο που έχω επισκευάσει 10άδες υπολογιστές θα ήθελα τη βοήθειά σας.Συγχωρέστε με και αν έκανα αυτή τη δημοσίευση σε λάθος τομέα του forum.

Έχω στα χέρια μου ένα PC ενός φίλου (MSI K8N-Neo4 (PCB 1),AMD Athlon 64 S939,512MB RAM Kingston DDR-400,500W PSU,Sapphire Radeon X550 256MB,Maxtor IDE 120GB,DVD-ROM Toshiba.Ο υπολογιστής του δούλευε με WINDOWS XP Pro αλλά κάποιες φορές όταν πατούσε το POWER δεν άνοιγε καθόλου.Μέσα στο κουτί επικρατούσε ένα χάος.Οπότε παίρνω το κουτί σπίτι αποσυνδέω τα πάντα και τα βγάζω από το κουτί και βγάζω όλη τη σκόνη.

Επίσης άλλαξα την θερμοαγώγιμη αλοιφή της CPU με νέα και ξεκίνησα να τα κουμπώνω όλα επάνω.Και συνέβη αυτό που συμβαίνει ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΑ! Πατώντας το POWER ξεκίνησαν τα ανεμιστηράκια και όλα τα σχετικά αλλά δεν ακούστηκε BEEP από το ηχείο & η οθόνη νεκρή σε STANDBY! (η οθόνη δουλεύει κανονικά σε άλλο PC) . Αυτό το δοκίμασα 10 φορές απανωτά.Όταν το παράτησα για 1-2 ώρες και μετά πήγα να το βάλω μπρος άνοιξε και κόλλησε στην οθόνη που λέει ''PRESS ANY KEY TO BOOT FROM CD''. Λες και έπρεπε να περάσει ώρα για να ξεφορτίσει από στατικό ηλεκτρισμό,αν και δεν το πιστεύω γιατί το δοκίμασα και γειωμένο.

Καμμιά ιδέα σας παρακαλώ? Υπ'όψιν ότι έχω αλλάξει : ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ-ΜΝΗΜΕΣ-ΣΚΛΗΡΟ-ΨΥΚΤΡΑ-ΜΠΑΤΑΡΙΑ-ΕΚΑΝΑ RESET TO BIOS-ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ+ΤΟΥ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟΥ-ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ . Θα εκτιμούσα πολύ τη βοήθειά σας...

post-90877-129063066845_thumb.jpg

Δημοσ.

Βγάλε τα πάντα από πάνω. Άσε επεξεργαστή και μεγαφωνάκι. Προσπάθησε να κάνει μπιπ. Επίσης δοκίμασε την μητρική να την ανάψεις εκτός κουτιού μήπως βραχυκυκλώνει τίποτα.

Δημοσ.

Λοιπόν φίλε demosdem έβγαλα τα πάντα και άφησα μόνο CPU και ψύκτρα (το έβαλα μπρος με κατσαβίδι).Δεν ακούστηκε BEEP.To δοκίμασα και εκτός κουτιού να το κάνω.Τζίφος...Να υποθέσουμε ότι φταίει ή η MOTHERBOARD ή ο CPU ?

Δημοσ.

Χα.Εδω και 3 μερες περναω ακριβως τα ιδια με ενα 939 συστηματακι φιλου.Κατεληξα οτι το mobo μας αφησε χρονους.Βαλε την μητρικη εντελως γυμνη (χωρις cpu) και εκτος κουτιου και αν δεν ακουσεις παλι beep θαψτην καπου καλα :D .

Δημοσ.
Βαλε την μητρικη εντελως γυμνη (χωρις cpu) και εκτος κουτιου και αν δεν ακουσεις παλι beep θαψτην καπου καλα :D .

Μην την θάψεις γιατί είναι τοξική. Ένα respect και στο περιβάλλον. :)

Δημοσ.

01. Δοκίμασα 3 διαφορετικά SPEAKER αλλά πάλι τίποτα.:mad:

02. Άφησα γυμνή τη μητρική όπως είπες αλλά πάλι τίποτα.:mad:

03. Μέχρι και τα ποδαράκια της CPU ξανατσέκαρα να δω αν είναι ίσια.:fear:

What next??? Δε θέλω να φανώ κακός αλλά ίσως γι'αυτό δεν έχω αγοράσει για μένα MSI.:devil:

Εκτός αυτού έχω και μια διαγνωστική PCI κάρτα που μου βγάζει ότι είναι όλα ΟΚ...

Τέλος πάντων σας ευχαριστώ για τη συμπαράσταση :-)

Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά από τα λεγόμενα που είπαμε υπέθεσα ότι η μητρική έχει πρόβλημα αλλά...ΕΥΤΥΧΩΣ,δεν την έθαψα.Σήμερα αγόρασα μια ASROCK G31M-GS και έβαλα επάνω έναν CELERON 430 S775 1.8Ghz.Και για κακή μου τύχη...πάλι δεν δούλεψε.Άλλαξα τροφοδοτικά,έβαλα άλλες κάρτες γραφικών,ΤΙΠΟΤΑ! Ούτε μπιπ ακούγεται ούτε εικόνα βλέπω στην οθόνη...να μη σας τύχει...(τελικά το παλιό board δεν έφταιγε)...:(

Δημοσ.

Νομιζω οτι μονο ενα πραγμα δεν αλλαξες. ΜΝΗΜΕΣ !!!

Αλλα και παλι μου φαινεται οτι κατι δεν εχεις κανει σωστα, η μαλλον δεν το περιγραφεις σωστα

---------- Προσθήκη στις 02:15 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 02:13 ----------

Βεβαια αν εχεις πανω τη CPU μονο, χωρις ουτε καν μνημες, και δεν κανει μπιπ, σιγουρα ειναι καμμενη η μητρικη

Δημοσ.

ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΑ ΜΝΗΜΕΣ??? Αν σκεφτείς λιγάκι θα δεις ότι η MSI φοράει DDR-400 ενώ η ASROCK DDR2-800 οπότε ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι άλλαξα μνήμες.3 διαφορετικά μοντέλα κιόλας (Transcend-Elixir-OCZ).Η μητρική δε μπορεί να είναι καμμένη γιατί την αγόρασα σήμερα.Και η παλιά καμμένη και η καινούργια καμμένη??? ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!!Ναι και σε ωρυλά πήγα πρόσφατα!!! Χαχα :)

Μήπως ρε παιδιά κάνει boot και δεν βλέπω εικόνα και φταίει το καλώδιο της VGA???

Δημοσ.

α) βραχυκυκλωμα (δοκιμασε συνδεσεις εκτος κουτιου)

β) καμμενες μητρικες

γ) τροφοδοτικα καμενα

δ) ωρυλα !!

δεν βλεπω αλλες επιλογες

Δημοσ.

ε) ΓΡΟΥΣΟΥΖΙΑ (έχω μια προϋπηρεσία σε αυτό)

Τα έκανα και εκτός κουτιού όλα.Μέχρι και σε κάτι σελίδες μπήκα:

1. http://www.computerhope.com/issues/ch000312.htm

2. http://www.computerhope.com/issues/ch000607.htm

Δεν έβγαλα άκρη,όλα υποθετικά είναι...:fear:

Μέχρι και με το πολύμετρο μέτρησα αν δίνει 5 volt στο speaker!

Για ρίξτε μια ματιά...

post-90877-129063068333_thumb.jpg

Δημοσ.

Δοκιμασε και κατι τελευταιο αν θελεις.Αν το τσιπακι του bios ειναι αποσπομενο βγαλε το και ξαναβαλτο εχω ξεκολησει ετσι μητρικες!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...