tomvaiou10 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Θέλω να αγοράσω το πρώτο μου laptop και όπως καταλαβαίνετε δεν έχω καμία εμπειρία, μόνο ότι διάβασα από εδώ και από εκεί στο Internet. Έχω καταλήξει στα εξής 4: 1)Dell Studio XPS 1647 (το είχε στα Multirama αλλά από χθες δεν φαίνεται στην σελίδα, λογικά θα εξαντλήθηκε) τα χαρακτηριστικά του πάνω κάτω είναι αυτά: Intel Core i5 520M/2.40GHz, 4GB DDR3 SDRAM (2x2GB), 320GB SATA 7200rpm, 15.6" TFT LED FULL HD 1920x1080(WXGA), ATI Mobility Radeon HD4670 - 1GB, DVD+-RW 2)Sony Vaio VPC-F11M1E/H http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/Sony-Vaio-VPC-F11M1E-H-VPCF11M1E-H.htm 3)Sony Vaio VPC-EB1Z1E/B http://www.multirama.gr/products/product?pid=0447648&catid=010200 4)Toshiba A500-1GH http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/Toshiba-Satellite-A500-1GH-Plus-PSAR9E-01SE5054I.htm Το laptop το θέλω για την σχολή μου πιο πολύ, προγραμματισμό (είναι ελαφριά προγράμματα κατά κύριο λόγο), χειρισμός προγραμμάτων του στυλ matlab και mathematica, internet, να βλέπω ταινίες και άντε να παίζω και κανά παιχνιδάκι αραιά και που. Και είναι σημαντικό να μου βγάλει 3 χρόνια άνετα (σίγουρα όχι για να παίζει τα τελευταία παιχνίδια, αλλά να την παλεύει με τα τότε προγράμματα πολυμέσων, εφαρμογών, windows δεν πιστεύω να βγουν καινούρια μέχρι τότε). Με ενδιαφέρει να έχει καλή υποστήριξη από πίσω, μηχάνημα είναι όλο και κάτι μπορεί να χαλάσει και καλή ποιότητα κατασκευής. Απ' ότι πρόλαβα να παρατηρήσω στο forum γι' αυτό τον τομέα λέτε ότι η dell και η toshiba είναι οι καλύτερες. H Sony τελικά χρειάζεται μία εβδομάδα ή ένα μήνα για να στο επισκευάσει μιας και το στέλνει στο Βέλγιο? Τώρα σε αυτά τα laptop μου φαίνεται ότι σαν επιδόσεις το καλύτερο είναι το dell λόγω του σκληρού του που είναι στις 7.200rpm(δεν ξέρω πόση διαφορά μπορεί να έχει από έναν 5.400rpm) αλλά δεν έχει Blu-ray(θα είναι απαραίτητο μέσα στα επόμενα χρόνια?) και δεν έχει επέκταση μνήμης στα 8GB, η κάρτα γραφικών πρέπει να την κάνει την δουλειά της. Απ' την άλλη το Sony Vaio F11M1E/H δεν μου αρέσει το χρώμα του, έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά, (μόνο ίσως ελάττωμα σκληρός στις 5400rpm και η κάρτα γραφικών του δεν ξέρω πόσο ικανοποιητική είναι) και έχει blu-ray. Το Sony Vaio EB1Z1E/B είναι λίγο υποδεέστερο σε χαρακτηριστικά από το προηγούμενο (τουλάχιστον στον επεξεργαστή για την κάρτα γραφικών δεν ξέρω) αλλά ωραίο design. Τέλος το Toshiba έχει και αυτό πολύ ωραίο design, δεν έχει όμως Full HD οθόνη (είναι σημαντικό?), και από ότι διάβασα στο forum έχει τα καλύτερα ηχεία που με ενδιαφέρει αρκετά, και extra είναι το blu-ray writer (μάλλον αχρείαστο για τώρα). Όπως καταλαβαίνετε δεν μπορώ να καταλήξω πουθενά, το κάθε laptop έχει κάτι που μου αρέσει. Οπότε αν μπορείτε πείτε μου ποιο θα είναι το laptop που κατά πάσα πιθανότητα θα ικανοποιεί τις ανάγκες μου αλλά θα έχει και ωραίο design.
vasilisga Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 ολα τα λαπτοπ που παραθετεις ειναι πολυ καλα και πανω πανω κατω τα ιδια εγω προσωπικα απο ολα αυτα θα επερνα το vaio απο το πλαισιο, κυριως λογω του επεξεργαστη μιας και οπως ειπες το θες για καποιο διαστημα... (τι εχει το χρωμα του? μια χαρα ωραιο ειναι... ) το bluray που αναφερεις δεν ειναι και τοσο απαραιτητο αλλα δεν νομιζω να παει και χαμενο η τεχνικη υποτηριξη της sony μπορει να ειναι στο Βελγιο, αλλα ενα μηνα δεν κανει...
tr3quart1sta Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 full hd και blue ray θα σου ειναι αχρειαστα σε τετοια οθονη δεν κανουν την διαφορα εγω εχω 22 και με 720p εχω πεντακαθαρη εικονα... οσο για τα 7.200 rpm θα δεις διαφορα εκει να πονταρεις... για δες αυτο και αυτο και αυτο
GoldenEye Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 το toshiba ευκολα υπερπληρες σχετικα ελαφρυ για λαπτοπ ανω των 15 ιντσων 4 χρονια εγγυηση και πολυ καλη οθονη. 1080p οθονη σε 15αρι ειναι λιγο ταλαιπωρια για πολυωρη εργασια γραφειου και browsing γιατι μικραινουν πολυ οι χαρακτηρες εκτος και αν εχεις ξαναδουλεψει με τετοια οθονη. απεφυγε τα HP γιατι εχουν μονο ενα χρονο εγγυηση παρανομα και εχουν κατωτερη ποιοτητα κατασκευης.
pananton Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 το toshiba ευκολα υπερπληρες σχετικα ελαφρυ για λαπτοπ ανω των 15 ιντσων 4 χρονια εγγυηση και πολυ καλη οθονη. 1080p οθονη σε 15αρι ειναι λιγο ταλαιπωρια για πολυωρη εργασια γραφειου και browsing γιατι μικραινουν πολυ οι χαρακτηρες εκτος και αν εχεις ξαναδουλεψει με τετοια οθονη. απεφυγε τα HP γιατι εχουν μονο ενα χρονο εγγυηση παρανομα και εχουν κατωτερη ποιοτητα κατασκευης. συμφωνω με golden eye..1080 hp σε 15.6" θα σε κουρασουν αν το θες για προγραμματισμο. καλυτερα 720 hp και μεγαλες διαφορες δεν θα δεις...
DJ_WOODY Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Θέλω να αγοράσω το πρώτο μου laptop και όπως καταλαβαίνετε δεν έχω καμία εμπειρία, μόνο ότι διάβασα από εδώ και από εκεί στο Internet. Έχω καταλήξει στα εξής 4: 1)Dell Studio XPS 1647 (το είχε στα Multirama αλλά από χθες δεν φαίνεται στην σελίδα, λογικά θα εξαντλήθηκε) τα χαρακτηριστικά του πάνω κάτω είναι αυτά: Intel Core i5 520M/2.40GHz, 4GB DDR3 SDRAM (2x2GB), 320GB SATA 7200rpm, 15.6" TFT LED FULL HD 1920x1080(WXGA), ATI Mobility Radeon HD4670 - 1GB, DVD+-RW 2)Sony Vaio VPC-F11M1E/H http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/Sony-Vaio-VPC-F11M1E-H-VPCF11M1E-H.htm 3)Sony Vaio VPC-EB1Z1E/B http://www.multirama.gr/products/product?pid=0447648&catid=010200 4)Toshiba A500-1GH http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/Toshiba-Satellite-A500-1GH-Plus-PSAR9E-01SE5054I.htm Το laptop το θέλω για την σχολή μου πιο πολύ, προγραμματισμό (είναι ελαφριά προγράμματα κατά κύριο λόγο), χειρισμός προγραμμάτων του στυλ matlab και mathematica, internet, να βλέπω ταινίες και άντε να παίζω και κανά παιχνιδάκι αραιά και που. Και είναι σημαντικό να μου βγάλει 3 χρόνια άνετα (σίγουρα όχι για να παίζει τα τελευταία παιχνίδια, αλλά να την παλεύει με τα τότε προγράμματα πολυμέσων, εφαρμογών, windows δεν πιστεύω να βγουν καινούρια μέχρι τότε). Με ενδιαφέρει να έχει καλή υποστήριξη από πίσω, μηχάνημα είναι όλο και κάτι μπορεί να χαλάσει και καλή ποιότητα κατασκευής. Απ' ότι πρόλαβα να παρατηρήσω στο forum γι' αυτό τον τομέα λέτε ότι η dell και η toshiba είναι οι καλύτερες. H Sony τελικά χρειάζεται μία εβδομάδα ή ένα μήνα για να στο επισκευάσει μιας και το στέλνει στο Βέλγιο? Τώρα σε αυτά τα laptop μου φαίνεται ότι σαν επιδόσεις το καλύτερο είναι το dell λόγω του σκληρού του που είναι στις 7.200rpm(δεν ξέρω πόση διαφορά μπορεί να έχει από έναν 5.400rpm) αλλά δεν έχει Blu-ray(θα είναι απαραίτητο μέσα στα επόμενα χρόνια?) και δεν έχει επέκταση μνήμης στα 8GB, η κάρτα γραφικών πρέπει να την κάνει την δουλειά της. Απ' την άλλη το Sony Vaio F11M1E/H δεν μου αρέσει το χρώμα του, έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά, (μόνο ίσως ελάττωμα σκληρός στις 5400rpm και η κάρτα γραφικών του δεν ξέρω πόσο ικανοποιητική είναι) και έχει blu-ray. Το Sony Vaio EB1Z1E/B είναι λίγο υποδεέστερο σε χαρακτηριστικά από το προηγούμενο (τουλάχιστον στον επεξεργαστή για την κάρτα γραφικών δεν ξέρω) αλλά ωραίο design. Τέλος το Toshiba έχει και αυτό πολύ ωραίο design, δεν έχει όμως Full HD οθόνη (είναι σημαντικό?), και από ότι διάβασα στο forum έχει τα καλύτερα ηχεία που με ενδιαφέρει αρκετά, και extra είναι το blu-ray writer (μάλλον αχρείαστο για τώρα). Όπως καταλαβαίνετε δεν μπορώ να καταλήξω πουθενά, το κάθε laptop έχει κάτι που μου αρέσει. Οπότε αν μπορείτε πείτε μου ποιο θα είναι το laptop που κατά πάσα πιθανότητα θα ικανοποιεί τις ανάγκες μου αλλά θα έχει και ωραίο design. http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/Turbo-X-Maestro-CL-i5-450.htm
tr3quart1sta Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/Turbo-X-Maestro-CL-i5-450.htm :eek: μακρια απο turbo-x!!!
katkat Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Το Toshiba το ειχα στην κατοχη μου για περιπου 10 μερες. Μου εβγαλε ενα θεματακι απ' την πρωτη στιγμη με τον driver της καρτας γραφικων. Το επεστρεψα και πηρα τα χρηματα πισω. Τωρα σκεφτομαι να ξαναπαρω το ιδιο (καθως αυτο το "θεματακι" δεν ειναι θεμα hardware...ειναι θεμα "μη σου τυχει) ή το νεο vaio EB (αλλα με παραγγελεια απο ευρωπη για να μπορω να κανω customization). Στην φορμα που συμπληρωσα οταν επεστρεψα το Toshiba ειχε ακομα και επιλογη "Ηθελα απλως να το δοκιμασω". Αρα μπορεις να το παρεις κι αν δεν σ' αρεσει να το επιστρεψεις μεσα σε 14 μερες. Καμια αλλη εταιρια δεν το προσφερει αυτο.
tomvaiou10 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις... Από τους HP που πρότεινε ο tr3quart1sta αυτός μου φάνηκε ο πιο ενδιαφέρον, αλλά από κάτω ο GoldenEye λέει ότι δεν έχουν καλή ποιότητα κατασκευής. Πάντως εγγύηση στην σελίδα στο πλαίσιο λέει ότι έχει 2 χρόνια. Πάντως με προβληματίσατε με τα 1080p. Κουράζουν πολύ μετά από πολύωρη χρήση υπολογιστή όταν γράφεις κώδικα, ή λειτουργείς το word, excel? Σε αυτό το μέγεθος οθόνης στις ταινίες τα 1080p έχουν μεγάλη διαφορά από τα 720p(720p είναι η ανάλυση 1366χ768 ?) ? Και αν μπορεί κάποιος που έχει δουλέψει laptop και με σκληρό των 5.400rpm αλλά και των 7.200rpm να μου πει αν υπάρχει αισθητή διαφορά στην απόδοση του? Το Toshiba φίλε Katkat από που το αγόρασες?
tr3quart1sta Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις...Από τους HP που πρότεινε ο tr3quart1sta αυτός μου φάνηκε ο πιο ενδιαφέρον, αλλά από κάτω ο GoldenEye λέει ότι δεν έχουν καλή ποιότητα κατασκευής. Πάντως εγγύηση στην σελίδα στο πλαίσιο λέει ότι έχει 2 χρόνια. Πάντως με προβληματίσατε με τα 1080p. Κουράζουν πολύ μετά από πολύωρη χρήση υπολογιστή όταν γράφεις κώδικα, ή λειτουργείς το word, excel? Σε αυτό το μέγεθος οθόνης στις ταινίες τα 1080p έχουν μεγάλη διαφορά από τα 720p(720p είναι η ανάλυση 1366χ768 ?) ? Και αν μπορεί κάποιος που έχει δουλέψει laptop και με σκληρό των 5.400rpm αλλά και των 7.200rpm να μου πει αν υπάρχει αισθητή διαφορά στην απόδοση του? Το Toshiba φίλε Katkat από που το αγόρασες? δεν μπορεις να πεις πως η ποιοτητα κατασκευης της hp ειναι κακη ... απλως sony και toshiba ειναι λιγο καλυτερες... ναι τα 1080p θα ειναι κουραστικα αλλα μπορεις να χαμηλωσεις την αναλυση αμα θες τα 720p ειναι ο αριθμος pixel στον οριζοντιο αξονα και 720*16/9= 1280 δλδ 1280χ720 σε οθονη laptop δεν θα δεις διαφορες απο 720 σε 1080 (για ταινιες)
pp6210 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 όπως σου είπε και άλλος φίλος πιό πάνω, υπάρχει αισθητή διαφορά από τις 5400 στις 7500 στροφές - εγώ άλλαξα τον 5400 με 7500 στο dell xps1330 μου και είδα πολύ καλύτερη απόκριση. Κατά τη γνώμη μου μείνε μεταξύ dell και toshiba, κοιτώντας κυρίως επεξεργαστή, μνήμη και κάρτα γραφικών. όλα τα άλλα (blueray, χρόνοι μπαταρίας κτλ) είναι πολύ λιγότερης σημασίας.
tomvaiou10 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Κατά τη γνώμη μου μείνε μεταξύ dell και toshiba, κοιτώντας κυρίως επεξεργαστή, μνήμη και κάρτα γραφικών. όλα τα άλλα (blueray, χρόνοι μπαταρίας κτλ) είναι πολύ λιγότερης σημασίας. Δηλαδή στην ουσία μου προτείνεις dell αφού έχει καλύτερο επεξεργαστή, καλύτερο σκληρό και καλύτερη κάρτα γραφικών (νομίζω). Επίσης και κάτι άλλο που θέλω να ρωτήσω. Επειδή μου φαίνεται αρκετή καλή περίπτωση ο Sony Vaio VPC-F11M1E/H, αλλά θέλω να έχει σκληρό 7200rpm και άλλο χρώμα, έτσι και τον πάρω από εδώ, δηλαδή από κάποιο κατάστημα του εξωτερικού τροποποιώντας τον έτσι όπως θέλω, θα μπορώ να έχω εγγύηση 2 χρόνια? Και αν κάποιος έχει πάρει από το εξωτερικό πόσο καιρό κάνουν να στον φέρουν και ποια είναι γενικά η διαδικασία... Ξοδεύεις κάποια επιπλέον λεφτά? (σε μεταφορικά π.χ.)
GoldenEye Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 δεν μπορεις να πεις πως η ποιοτητα κατασκευης της hp ειναι κακη ... απλως sony και toshiba ειναι λιγο καλυτερες... ναι τα 1080p θα ειναι κουραστικα αλλα μπορεις να χαμηλωσεις την αναλυση αμα θες τα 720p ειναι ο αριθμος pixel στον οριζοντιο αξονα και 720*16/9= 1280 δλδ 1280χ720 σε οθονη laptop δεν θα δεις διαφορες απο 720 σε 1080 (για ταινιες) οθονη lcd που παιζει σε μικροτερη αναλυση απο αυτη που εχει κανονικα δειχνει πολυ χαλια. και σε ταινιες ειδικα διαφορα θα εβλεπες απο 32 ιντσες και πανω.
tr3quart1sta Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 οθονη lcd που παιζει σε μικροτερη αναλυση απο αυτη που εχει κανονικα δειχνει πολυ χαλια. και σε ταινιες ειδικα διαφορα θα εβλεπες απο 32 ιντσες και πανω. εννοεις δλδ αν πχ η οθονη ειναι 1440χ900 και προσπαθει να παιξει 1080p??
GoldenEye Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 εννοεις δλδ αν πχ η οθονη ειναι 1440χ900 και προσπαθει να παιξει 1080p?? οχι το αναποδο αν ειναι 1920χ1080 και εσυ επιλεξεις πχ 1366χ768 τοτε θα φαινεται χαλια. δοκιμασε το στο pc σου να δοκιμασεις χαμηλοτερη αναλυση να δεις τι ωραια θολουρα θα δεις. αντιστοιχα αν γινει αυτο που λες η οθονη θα ειναι μικροτερη απο το παραθυρο και συ θα βλεπεις μονο ενα τμημα του desktop. αν βαλεις video 1080p στην οθονη που λες τοτε θα κανει downscale το video και θα παιζει μια χαρα αλλα στην αναλυση της οθονης. βεβαια διαφορα δεν θα καταλαβεις μονο αν ειναι πολλες οι ιντσες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.