Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με λογαριασμούς Internet On The Go

alfialfi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, θα ήθελα την γνώμη σας και τη συμβουλή σας σε ένα θέμα που έχει προκύψει με την Cosmote. Τον Ιούνιο του 2009, έκανα συμβόλαιο, για να έχω Internet On The Go (5 GB) με χρέωση 30 ευρώ.

Ο λογαριασμός του Δεκεμβρίου είχε οφειλή το ποσό των 500 ευρώ! Βάσει του αναλυτικού λογαριασμού είχα χρησιμοποιήσει περίπου 26 GB. Μάλιστα, για μια συγκεκριμένη μέρα ο αναλυτικός δείχνει ότι διακίνησα 20.4 GB, όγκο για τον οποίο με χρέωσαν 300 ευρώ! Έστειλα επιστολή επανέκδοσης του λογαριασμού μου και μου απάντησαν ότι ο ογκομετρητής της Cosmote δεν έδειξε κάποια βλάβη και ότι δεν υπήρχε κάποιο λάθος στον λογαριασμό μου.

Στην συνέχεια, ο λογαριασμός του Ιανουαρίου είχε οφειλή το ποσό των 270 ευρώ. Βάσει του αναλυτικού λογαριασμού είχα χρησιμοποιήσει περίπου 15 GB.

Σύνολο για τους 2 μήνες χρήσης Internet On The Go το ποσό των 770 ευρώ, αντί για 60 ευρώ (2μήνες x 30ευρώ) που κανονικά θα έπρεπε. Βάσει προηγούμενων λογαριασμών, η διακίνηση μου ήταν περί τα 2 GB. Η χρήση των τελευταίων μηνών ήταν παρόμοια με αυτή των προηγουμένων. Δεν έκανα κάτι διαφορετικό, και γι’αυτό ισχυρίζομαι ότι δεν έκανα αυτή την διακίνηση.

Τώρα σταμάτησα να το χρησιμοποιώ και το έχω κατεβάσει στο βασικό πρόγραμμα που είναι 5 ευρώ μέχρι να συμπληρώσω έτος και να το διακόψω οριστικά.

Πήρα τηλέφωνο στα κεντρικά της Cosmote, και μετά από πολύ ώρα μου προτείναν διακανονισμό. Η πρόταση τους: 100 ευρώ πίστωση, συν το ΦΠΑ και τα υπόλοιπα σε δόσεις με ευνοϊκές για μένα συνθήκες αποπληρωμής.

Το τελικό ποσό εξακολουθεί να είναι πολύ μεγάλο για να το πληρώσω, η Cosmote δεν αλλάζει άποψη, άρα φαντάζομαι κάποια στιγμή θα πάει δικαστικώς? Πως θα μπορούσα να υπερασπίσω τον εαυτό μου? Τι αποδεικτικά θα μπορούσα να παρουσιάσω σε περίπτωση δίκης?

Ήδη έχω μιλήσει με τον συνήγορο του καταναλωτή (θα τους στείλω αναφορά με το πρόβλημα), αλλά με απογοήτευσαν. Θα προωθήσουν την αναφορά μου, αλλά πιστεύουν ότι σε περίπτωση δίκης δεν έχω ελπίδα και ότι θα πληρώσω το ποσό + τους φόρους + τα έξοδα της δίκης = μπορεί και τα 3πλάσια.

Τι άλλο θα με συμβουλεύατε να κάνω???

Τώρα μου έχουν βάλει φραγή και στο κινητό. Για το κινητό και το Internet μου ερχόταν ένας λογαριασμός. Τους είπα να τα διαχωρίσουν για να πληρώσω τον λογαριασμό του κινητού και να αφήσω σαν εκκρεμότητα του Internet. Δεν γίνεται, μου λένε, γιατί έχω ανεξόφλητους λογαριασμούς, άρα δεν γίνεται καμία κίνηση. Να ποια είναι η συμπεριφορά τους σε έναν πελάτη που είναι χρόνια στην Cosmote. Πρώτα με κάναν να σταματήσω το Internet, και τώρα μου σταμάτησαν και το κινητό. Εγώ πως θα κάνω την δουλειά μου τώρα? Για καλό τους έχουμε πάνω από τα κεφάλια μας?

Υ.Γ.: Συγνώμη για την έκθεση ιδεών, αλλά βράζω μέσα μου…

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...