Προς το περιεχόμενο

Ελαχιστο Κολλημα...

sir_platanight

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους...πριν απο 2 εβδομαδες εκανα μια αναβαθμηση στην καρτα γραφικων μου..πηρα την POWERCOLOR RADEON HD5850 1GB..ειμαι σε γενικες γραμμες πολυ ικανοποιημενος..αλλα εχει κολλησει το κεφαλι μου με 2 παιχνιδια που σε αναλυση 1920χ1080 full ολα,στο ενα **DIRT 2** μου κολλαει ελαχιστα σαν να χανει frames..(ενω στην αρχη δεν μου το εκανε) και στο αλλο **2k10** οταν φωναζουν λιγο παραπανω οι φιλαθλοι τρωει κ εκει κολληματακι...τι μπορει να φταιει..?παιζω σε αυτη την τηλεοραση http://www.lge.com/gr/tv-audio-video/television/LG-lcd-tv-26LH2000.jsp ενω το υπολοιπο συστημα μου ειναι αυτο :

Case:Coolermaster Cosmos RC-1000

Cpu:Intel Core 2 Quad Q6600 @ 2.4Ghz

Cpu Cooler:ZALMAN CNPS 9500AT

M/B:ASUS P5N32-E SLI PLUS

PSU:Thermaltake Toughpower 750W

Ram: 4x1gb 800mhz

HDD: 1x500,2x250 WD

Δημοσ.

Ενεργοποιησε η απενεργοποιησε το "v-sync"

Y.ΓΔοκιμασε και ενα o/c στον q6600...Με την συγκεκριμενη καρτα πιστευω πως επιβαλλετε...

Δημοσ.
Θελω να το κανω το o/c αλλα πρεπει να βλεπω τα βηματα..και δν εχω αλλο pc για να το κανω!!το V-Sync γιατι μπορει να φταιει?

κάντο θα δείς διαφορά.. δοκίμασε με FSB 400χ8 η έστω 7 για αρχή.. για να σου δουλέψει τις μνήμες 1:1 ... !! μην πειράξεις volt αν δεν πάς πάνω απο τα 3ghz.. και σιγουρέψου οτι έχεις καλή ψύκτρα ... κ επίσης βγάλε το vsync όπως είπε και ο topos ;)

edit: τώρα είδα οτι ρωτάς: το vsync σου "lockarei" τα fps σύμφωνα με τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης σου... π.χ σε μένα 75, το lockarei στα 75fps... άσχετα αν μπορεί να πάει παραπάνω.. με αυτό κερδίζεις σιγουριά οτι θα δείς όλα τα frames όπως πρέπει να είναι ... και όχι μερικά άκυρα textures... τώρα βέβαια για σημεία που δεν μπορεί να πάει παραπάνω η κάρτα, δεν νομίζω οτι κερδίζεις κάτι... εκεί θές crossfire, η καλύτερη CPU... γιαυτό με το oc και το σωστό στήσιμο των μνημών σε 1:1 θα κερδίσεις αρκετά παραπάνω...

π.χ στο wow με medium ρυθμίσεις γραφικών και vsync off βλέπω απο 250-350 fps ... με μια HD 4890

Δημοσ.

Κατι κανω λαθος με το o/c...δεν μου εχει να ρυθμισω αυτο καθ' αυτο το fsb...ειναι καπως σαν να πρεπει να το πολλαπλασιασω επι 4 για να μου βγει,και αφου το κανω ετσι το βαζω 1600 δηλαδη και 8 το cpu ratio..και 1:1 με τις ram...μου πανε και οι ram 1600...και μετα μου βγαζει καποιο error..και δν ανοιγει το pc μου...και πρεπει να κανω clear για να ξανανοιξει!!!επισης cpu voltage εβαλα 1.30 και Ram 2.10..αυτα!!η μητρικη μου ειναι η ASUS P5N32-E SLI PLUS.

Δημοσ.
Κατι κανω λαθος με το o/c...δεν μου εχει να ρυθμισω αυτο καθ' αυτο το fsb...ειναι καπως σαν να πρεπει να το πολλαπλασιασω επι 4 για να μου βγει,και αφου το κανω ετσι το βαζω 1600 δηλαδη και 8 το cpu ratio..και 1:1 με τις ram...μου πανε και οι ram 1600...και μετα μου βγαζει καποιο error..και δν ανοιγει το pc μου...και πρεπει να κανω clear για να ξανανοιξει!!!επισης cpu voltage εβαλα 1.30 και Ram 2.10..αυτα!!η μητρικη μου ειναι η ASUS P5N32-E SLI PLUS.

οπα.. κάτι μου ακούγεται λάθος. οι μνήμες ειναι στα 800mhz, άρα για να παίξουν θα θέλουν 1.8v λογικά.. εσυ τις τρέχεις στα 1600? ειναι λογικό να μην ανοίγει.. δεν ξέρω μήπως τις κάψεις κιόλας .. κάπου πρέπει να έχει μια επιλογή να τις τρέξει στα 800... διάλεξε την και άσε τα volt στα 1.8... δές στο site των μνημών μήπως θέλει παραπάνω. to cpu voltage είναι οκ ίσως και με λιγότερο παίξει.. αν κατάλαβα καλά τον πήγες στα 3,2ghz με 8 πολλαπλασιαστή... σωστά?

Δημοσ.

Ναι με πολλαπλασιαστη 8 απλα ομως η μητρικη μου δν εχει επιλογη να ανεβαζω τα fsb ετσι οπως εχω δει στο σχετικο αρθρο..πρεπει να τις πολλαπλασιασω επι 4 για να το κανω...και εχει επιλογη linked και unlinked με τις ram..αμα τις κανω linked η 1:1 οπως λετε μου πανε αμεσως στα 1600...αρα για να βγει σωστο πρεπει να παει unlinked!!

Δημοσ.

τα volt θέλουν πείραγμα για πάνω απο 3ghz συνήθως, εγώ με 1.285 είμαι οκ στα 3.2ghz...και θερμοκρασίες 35idle και 60max. έχει σημασία βέβαια η μητρική σου και η CPU σου. άκουσε με και βάλε 400fsb, δηλαδη επι 4 να βγαίνει 1600. αν και εφόσον το υποστηρίζει η μητρική σου. έτσι αν βάλεις την ραμ στα 800(400x2), θα έχεις ratio fsb:ram 1:1, κάτι που το θέλουμε. απο εκεί και πέρα παίζεις με τον πολλαπλασιαστή. και χ7 να βάλεις, θα έχεις 400χ7=2.8ghz. +400mhz δηλαδή... και καλύτερη διαχείρηση μνήμης. δοκίμασε τα cpu volt sta 1.3 και μετά κατεβάζεις και βλέπεις...

Δημοσ.

δοκίμασε χωρίς αλλαγές και αν δεν ανοίγει η αν κολάει γρήγορα ανέβασε λίγο... απλώς πρόσεξε να βάλεις τις μνήμες στα 800 και όχι παραπάνω.. με 1.8v

και μόλις μπείς windows βάλε real temp για να δείς θερμοκρασία και OCCT για να δείς αν την παλέυει χωρίς αλλαγή στα volt..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...