Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα στην εκτύπωση με Windows Vista SP2, Dos εφαρμογή,εκτυπωτής σε παράλληλη θύρα

george1994

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω το εξής πρόβλημα και θέλω την βοήθεια σας. Υπάρχει ένα νέο pc με Windows Vista SP2, παράλληλες θύρες (που εγκαταστάθηκαν με PCI) και ένα λογιστικό πρόγραμμα DOS (το Calculus Ultra suite http://prosvasis.vivodinet.gr/download/updates/upd%20calculus%20ver_4.21.EXE και εκτυπωτή Epson FX-1170. Οι παράλληλες θύρες δουλεύουν μια χαρά από τα Windows όπως και από το DOS, το πρόβλημα είναι με τους Ελληνικούς χαρακτήρες στην εκτύπωση του λογιστικού φύλου, εμφανίζονται ιερογλυφικά.

Μπορεί κάνεις να βοηθήσει.

Γιώργος

Δημοσ.
Έχω το εξής πρόβλημα και θέλω την βοήθεια σας. Υπάρχει ένα νέο pc με Windows Vista SP2, παράλληλες θύρες (που εγκαταστάθηκαν με PCI) και ένα λογιστικό πρόγραμμα DOS (το Calculus Ultra suite http://prosvasis.vivodinet.gr/download/updates/upd%20calculus%20ver_4.21.EXE και εκτυπωτή Epson FX-1170. Οι παράλληλες θύρες δουλεύουν μια χαρά από τα Windows όπως και από το DOS, το πρόβλημα είναι με τους Ελληνικούς χαρακτήρες στην εκτύπωση του λογιστικού φύλου, εμφανίζονται ιερογλυφικά.

Μπορεί κάνεις να βοηθήσει.

Γιώργος

Πριν λειτουργούσε κανονικά ;

Δοκίμασε να κάνεις αλλαγές στο mode της παράλληλης όπως ECP, BiDirectional κλπ.

Σε τέτοιες περιπτώσεις συνήθως φταίει η κωδικοσελίδα του εκτυπωτή, αλλά έχω την εντύπωση ότι λειτουργούσε σωστά πριν.

Δημοσ.

Σε εκτύπωση από τα Windows παίζει μια χαρά με pscript, έχω την εντύπωση ότι θέλει code page κ.τ.λ. που έμπαιναν σε Windows 98 στα autoexec.bat & config.sys για να δουλέψει σε DOS.

Το θέμα είναι ότι από τότε έχουν αλλάξει τα πράγματα και δεν θυμάμαι πολλά, όπως ότι δεν έχω τον υπολογιστή στο σπίτι μου αλλά σε φίλου για να πειραματιστώ όσο χρόνο χρειάζεται.

Δημοσ.

στον εκτυπωτη το codepage ειναι γυρισμενο σε ελληνικα ? το κανεις απο τον εκτυπωτη οχι απο τα windows αυτο.

Αυτα που λες οτι μπαινουν σε autoexec.nt & config.nt (σε windows NT και νεοτερα , %systemroot%\system32) ειναι για να γραφει ελληνικα και να βλεπεις ελληνικα , οχι για την εκτυπωση.

Δημοσ.

συνεχιζω εγω να ρωταω, εχεις βάλει pscript στην εκκίνηση ?τον εκτυπωτη στο προγραμμα πως τον δηλωσες, κατευθειαν σε θυρα η μεσω του pscript?

με αυτο το προγραμμα στελνω απο το input (το εμπορικο της prosvasis) και το calculus σε laser χωρις να εχω προβλημα στα ελληνικα.

Δημοσ.

mpentenis

Είχα βάλει pscript όταν τύπωνα μέσα από την εφαρμογή διαλέγοντας εκτυπωτή windows (έχοντας απενεργοποιήσει UAC και συνδέσει τον εκτυπωτή σε USB) και δούλευε ικανοποιητικά (έβγαζε πολύ μικρούς τους χαρακτήρες, μετά έβγαλα το pscript και δοκίμασα σε εκτυπωτή DOS (πάλι μέσα από την εφαρμογή) από την παράλληλη θύρα. Από εκεί τυπώνει ευανάγνωστα με κανονικού μεγέθους χαρακτήρες αλλά τα Ελληνικά είναι ιερογλυφικά. Τον εκτυπωτή τον έχω δηλώσει από το πρόγραμμα σαν Epson LX1170/Parallel/LPT3.

Πως γίνεται η δήλωση μέσω pscript? Βρηκα το παρακατω.

http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc722526.aspx

Πηστευτε ότι εάν αφησω το pscript ενεργο και δοκιμασω να τυπωσω από την εφαρμογη σε DOS εκτηπωτη σηνδεδεμενο στην παραλληλη θα τυπωσει κανωνικα?

ntg_net

Πως γυριζει σε Ελληνικα το codepage του εκτυπωτη?

---------- Προσθήκη στις 10:51 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:51 ----------

Ειχα ανοιξει το τοπικ και δεν ειχα δει την απαντηση σου ChangeAllNow, θα το τσεκαρω.

Πιαιδια σας ευχαριστω για την ανταποκριση.

Δημοσ.
mpentenis

Πως γυριζει σε Ελληνικα το codepage του εκτυπωτη?

Σε EPSON είναι λίγο μανίκι.

Βάζεις σελίδες πίσω, με κλειστό εκτυπωτή αν θυμάμαι καλά κρατάς πατημένο το Online (αλλιώς κάποιο άλλο) και αφού τυπώσει μια σελίδα, δίνει οδηγίες.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδια ακομα δεν εχω καταφερει κατι, δεν μπορω να στειλω την εντολη στον εκτυπωτη ( ESC ( t 3 0 1 1 16 )

---------- Προσθήκη στις 09:14 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 07:51 ----------

Τελικα το support της Epson εδωσε την λυση. Θα ηθελα να γραψω για την λυση αλλα ο τεχνικος μου ελεγε να παταω το πληκτο FF αρκετες φορες μεχρι να αναψουν καποια led σε συγκεκριμενη σειρα και δεν τα θυμαμαι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...