Προς το περιεχόμενο

Ελληνικοί χαρακτήρες σε ονόματα αρχείων

waves

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

Παρατηρώ, ότι όποτε στέλνω ένα αρχείο με ελληνικό όνομα (όπως το έχω δημιουργήσει μέσα στο OS X) σε χρήστη με Windows, οι χαρακτήρες εμφανίζονται κινέζικοι (sic).

Αν σας έχει συμβεί, υπάρχει κάποιος τρόπος επίλυσης;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το εχω παρατηρησει και εγω αυτο αμα μου στειλουν αρχεια απο OSX.

Φανταζομαι θα εχει να κανει με την κωδικοποιηση χαρακτηρων. Unicode UTF8 UTF16 κλπ. Δεν ξερω πως και αν φτιαχνεται, ουτε τι υποστηριζει το OSX.

Το προβλημα παντως δεν λυνεται αν το αρχειο το βαλεις μεσα σε zip και στειλεις το zip.

Γενικη συμβουλη παντως ειναι να μην στελνεις αρχεια αλλου με οτιδηποτε εκτος απο λατινικους χαρακτηρες, και μαλιστα χωρις αποστροφους η αλλους ασυνηθιστους χαρακτηρες. Ακουγεται ηττοπαθες αλλα θα διατηρησεις την ψυχικη σου ηρεμια με αυτον τον τροπο.

Δεν θυμάμαι αν κάνει δουλειά ...αλλα κάπου είχα διαβασει οτι αλλαζοντας τη γραματοσειρά στο Font book(Applications) και βάζοντας ΜS Sans serif ή καποια τελος πάντων γραμματοσειρά που καταλαβαίνουν τα Windows λύνεται το πρόβλημα αλλά δεν είμαι σιγουρος ....

Παιδια εχω το ιδιο προβλημα σε οποιοδηποτε μειλ στελνω ή περνω...εχω κανει πολλες δοκιμες αλλα τιποτα...καποιος μια λυση!

Παιδια εχω το ιδιο προβλημα σε οποιοδηποτε μειλ στελνω ή περνω...εχω κανει πολλες δοκιμες αλλα τιποτα...καποιος μια λυση!

Δοκίμασες τις ρυθμίσεις mail preferences?(Composing,Fonts&Colors)

Ισχύει και το πρόβλημα στα mail. Τουλάχιστον το έχω ξανακούσει.

Προς το παρόν το πρόβλημα στα mail, που εντοπίζω σε εμένα είναι το εξής:

Χρησιμοποιώ στα system preferences -- language and text -- formats την Ελλάδα ως τοπικές ρυθμίσεις. Οπότε, στη menu bar κ.λπ. φαίνεται η ημερομηνία στα ελληνικά.

Στέλνω ένα mail, ως reply σε κάποιον χρήστη Windows και εκεί που λέει ο χρήστης τάδε έγραψε τόσο του μηνός κ.λπ. δείτε πως εμφανίζεται το ελληνικό κείμενο:

On 26 Φεβ 2010, at 11:07 μ.μ.

(αυτό φαίνεται μόνο όταν το στείλω το mail και πάω στα sents να δω τι έστειλα)!!!

Γενικά η συμβατότητα στα ελληνικά μεταξύ Windows και OS X είναι...

Ό,ΤΙ ΝΑ ΝΑΙ!!!

βλ. και υπότιτλους (κεφαλαίο άλφα τονούμενο)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...