vasilisga Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Καλησπερα παιδια, προσπαθω ποσες ωρες να υπερχρονισω το αθλονακι αλλα δεν παει πουθενα... εχω δει κατι review που τον συγχρονιζουνε στα 3,7 και στα 3,9 GHz με διαφορες ρυθμισεις αλλα ειτε δεν μου μπουταρει καν ειτε μολις τρεχω το prim95 μου κολαει και κανει restart δεν τα θελω για μοστρα τα mhz αλλα εχω δει οτι σε ενα μονο παιχνιδι που με ενδιαφερει, αν και δεν ηταν σταθερο το συστημα μια αξιολογη αυξηση των frames η μητρικη μου ειναι αυτη http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Msi-770-C45-Am3-Amd770-Ddr3-770-C45.htm τα φωτα σας please ευχαριστω ---------- Προσθήκη στις 20:38 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:30 ---------- κανεις ρε παιδια? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
caution Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Εμμμ κανείς... γιατί δεν μας και τίποτα ουσιαστικό a.k.a ρεύματα / settings μπλα μπλα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasilisga Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 τελικα μετα απο απειρες προσπαθειες, και διαβαζοντας διαφορους οδηγους κατεφερα και τον πηγα στα 3,6ghz stable με 258 fsb x14 CPU-NB x8 (1920) RAM x8 (1280) HT LINK x8 (1920) CPUv 1.504 DRAMv 1.84 NBv 1.246 HT LINKv 1.351 αλλα δεν ημουν ευχαριστημενος απο το αποτελεσμα και τον επανεφερα σε stock στοχος μου ηταν τα 3,7 τουλαχιστον- ξερω, θα μου πειτε πολλα ζητας- το εφτασα εκει αλλα δεν μου ηταν stable δεν ξερω ισως να μην παει και παραπανω, με αυτη την mobo και stock ψυξη καμια συμβλουλη κανεις? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lionheart75 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 +1 caution Φίλε πρέπει να μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες για να σου πούμε κάποια βήματα. Επίσης για το hardware το υπόλοιπο. Εγώ πάντως τον Χ2 245 τον έχω στα 3.7 (3697Mhz) με τις εξής ρυθμίσεις: 14,5χ255 fsb (3697Mhz) εσένα ο 250 έχει πολ/στή 15. Άκυρο Link/show_oc.php?id=1038047 vcore/cpu volt 1.4250V για τα 3,7ghz (Μέχρι τα 3,4 o 245 είναι με stock ρεύμα 1,3750V όσο δλδ έδινε η μητρική) Tο ΗΤ το βάζεις να είναι κοντά στα 2000Mhz (δλδ σε εμένα το κατέβασα στα 8χ και είναι στα 2040Mhz περίπου) Μετά παίζει ρόλο και πόσα dimms μνήμες έχεις αν για παράδειγμα έχεις 4 dimms τότε θα πρέπει να δώσεις ρεύμα στο NB Volt μέχρι 1,3 max. (εγώ έχω 4 dimms χ 1gb ddr2 1066Mhz και το NB το έχω στο 1,2750V και τις μνήμες στα 510Mhz @ 1020Μhz δλδ, με 2,14V και timings 5-5-5-15) Κοίτα απο το spd του cpu-z τις συχνότητες που παίζουν οι μνήμες σου και με πόσο ρεύμα και timings αντίστοιχα, πήγαινε μετά στο bios και βάλε τα ανάλογα. Ίσως χρειαστεί να δώσεις και λίγο παραπάνω ρευμα απο όσο αναγράφουν στο spd ανάλογα και πόσα dimms έχεις.... Αυτά τα ολίγα. Πάντως κομμάτι με κομμάτι διαφέρει καθώς και hardware με hardware, τίποτα δεν είναι απόλυτο πράγμα που σημαίνει αν ΔΕΝ προσπαθήσεις και ΔΕΝ παιδευτείς μόνος σου κανείς δεν πρόκειται να σου πεί τι να κάνεις επακριβώς για τους λόγους που προανέφερα. Προσπάθησε και κάποιος φίλος insomniac θα σε βοηθήσει περαιτέρω.... ---------- Προσθήκη στις 20:37 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:34 ---------- [/color] τελικα μετα απο απειρες προσπαθειες, και διαβαζοντας διαφορους οδηγους κατεφερα και τον πηγα στα 3,6ghz stableμε 258 fsb x14 CPU-NB x8 (1920) RAM x8 (1280) HT LINK x8 (1920) CPUv 1.504 DRAMv 1.84 NBv 1.246 HT LINKv 1.351 αλλα δεν ημουν ευχαριστημενος απο το αποτελεσμα και τον επανεφερα σε stock στοχος μου ηταν τα 3,7 τουλαχιστον- ξερω, θα μου πειτε πολλα ζητας- το εφτασα εκει αλλα δεν μου ηταν stable δεν ξερω ισως να μην παει και παραπανω, με αυτη την mobo και stock ψυξη καμια συμβλουλη κανεις? Μη ρίχνεις Πολλαπλασιαστή, αστον στα 15. Δώσε περισσότερες πληροφορίες για το υπόλοιπο hardware.... p.s κάθε τι που κάνεις να στρεσάρεις και να τσεκάρεις θερμοκρασίες με το HW monitor καθώς τα άλλα δεν είναι συμβατα με AMD (core temp, real temp) Αν έχεις καλό airflow δεν θα έχεις πρόβλημα temps εκεί που είσαι απλά δες μήπως χρειάζεται λιγότερο vcore. Να ξέρεις ότι το Tcase max αυτών των cpu είναι στούς 70+ (75) αν θυμάμαι καλά.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
damastes Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 ψάξε λίγο για overclock MSI 770-C45 στα γρήγορα που κοίταξα βρήκα αυτα : 1.extra cooling on the MOSFETS and NB 2.We found that a base clock speed of 240MHz was the limit of the 770-C45 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasilisga Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 δεν νομιζω οτι το οριο του clock speed ειναι το 240, εφοσον το εχω στο 258 με μικροτερο multiplier, εκτος και αν εννοει max overclock 3,6GHz, δεν ξερω το multi το ειχα στο 15χ240 αλλα διαβασα οτι ειναι καλυτερο να εχεις μεγαλυτερο fsb παρα multi και ετσι το πηγα 14χ258 το υπολοιπο hardware ειναι τροφοδοτικο Colermaster 400w mobo αυτη που αναφερω στο αρχικο post και 2χ1 gb ram ddr3 1333MHz 9-9-9-24 με 1,5v και υποστηριζει με overclock 1800 MHz 8-8-8-27 με 1.9v θερμοκρασιες στο τεστ επαιζε λιγο πιο πανω απο τους 50 περισσοτερο vcore φοβαμαι να δωσω και με λιγοτερο μου κρασαρει στις μνημες εδωσα 1,84 οπου επισης φοβαμαι να δωσω παραπανω εμενα με stock voltage πηγε νομιζω μεχρι 3,3 μετα επρεπε να ανεβασω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lionheart75 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Τι vcore έχεις στο bios και πόσο σου δίχνει στο cpu-z για τα 3,6? Eπίσης πόσο είναι το stock ρευμα? Εμένα η asRock έδινε στόκ 1,3750v στον 245 και με αυτό το ρεύμα είχε τα 3,4 σταθερότατα. Τώρα έχω vcore 1.4250v στο Bios για τα 3,7. Δεν είναι μόνο η τάση υπέυθυνη για την καταστροφή ενός cpu (πράγμα πολύ δύσκολο) αλλά και οι θερμοκρασίες λειτουργίας του. Δλδ συνδιασμός αυτών. Οπότε τσέκαρε θερμοκρασίες πάντα και για μένα μη ρίχνεις πολλαπλασιαστή.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasilisga Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 οταν λεμε vcore εννοουμε το cpuv ετσι? stock vcore μου εχει 1,42 και μου εφτανε νομιζω μεχρι τα 3,3 GHz stable στα 3,6 GHz ειχα δωσει 1,5 δηλαδη μου λες οτι εφοσον η θερμοκρασια ηταν σχετικα χαμηλη να δωσω και αλλο ρευμα? ειπα οτι φοβαμαι να δωσω παραπανω γιατι στο site της AMD για τον 250 γραφει voltage 0.85-1.45 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lionheart75 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 Μη δώσεις πάνω απο 1,45v τουλάχιστον όχι με τη stock ψύκτρα. Παίξε με τις ρυθμίσεις στο bios και μη ρίχνεις πολ/στή. Ο 245 έχει σίγουρα τα 3,7 πόσο μάλλον ο 250... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasilisga Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 το θεμα ειναι οτι πετυχα το 3,6 με τις δυνατοτερες χαμηλες ρυθμισεις και το υψηλοτερο δυνατο voltage για να ειναι σταθερο το μηχανημα... ισως μαλλον δεν κανω κατι καλα, ισως πρεπει να ψαχτω παραπανω οπως και να εχει σε ευχαριστω για τις συμβουλες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasilisga Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 δεν παει το μαμημενο με τιποτα πανω απο 3,6 εκανα ποσες προσπαθειες με οσο voltage μπορουσα να δωσω παραπανω αλλα μου εβγαζε μπλε οθονες στο stability test η εχω μουφα μητρικη η μουφα επεξεργαστη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasilisga Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 παλικαρια επενερχομαι μετα απο καιρο... λοιπον σημερα ετυχε και εκανα ενα stress test και μου εβγαλε bsod, για κατσε λεω το κλεινω το ξανανοιγω μηπως εφαγε καμια φλασια ξανακανω, τιποτα τα ιδια μπαινω bios αρχιζω και ανεβαζω ρευματα σε μνημες cpu-v και τα λοιπα τιποτα στο τελος εδωσα σε ολα σχεδον παρα πολυ ρευμα, με cpu-v στο 1,51 θα το βγαλει το τεστ λεω αλλα θα οι θερμοκρασιες θα ειναι στο θεο και ομως δεν το εβγαλε τι διαολο εχει γινει? πριν κανενα εξαμηνο που ειχα ξανακανει το περασε μια χαρα τι μπορει να αλλαξε απο τοτε??? δεν μπορω να καταλαβω οποιαδηποτε συμβουλη καλοδεχουμενη στα 3.6 το εχω/ειχα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasilisga Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2011 ρε παιδες κανενας τιποτα? καμια γνωμη? τελος παντων, τελικα δεν ηταν και πολυ δυσκολο το προβλημα σημερα ειχα λιγο ελευθερο χρονο και ειπα να ασχοληθω με το εσωτερικο του κουτιου μιας και κλεινω χρονο οσονουπω και ειπα να του κανω ενα γενικο καθαρισματακι... καθαρισα κουτι, ανεμιστηρια, ψυκτρες, καρτα γραφικων, αλλαξα παστες και τα συναφη τα αποτελεσματα πραγματικα ηταν εντυπωσιακα κατα την αποψη μου θερμοκρασια idle κατω 6-7 βαθμους θερμοκρασια full load κατω γυρω στους 12 βαθμους ενα πραγματακι που με προβληματιζει ειναι η καρτα γραφικων η οποια idle αμα την αφησω 5-10 λεπτα παιζει απο 35-37 και στιγμιαια ανεβαινει ~41-42 και μετα ξαναπεφτει, ξανανοιξα το κουτι εβγαλα την καρτα την ξαναεβαλα και μειωθηκε η συχνοτητα του προβληματος και τωρα ανεβαινει μεχρι ~39, δεν μπορω να καταλαβω τι παιζει, ισα ισα θα επρεπε να παιζει και αυτη σε χαμηλοτερες θερμοκρασιες... φυσικα μου εβγαλε χωρις κανενα προβλημα το occt και με λιγοτερο ρευμα απο οτι εδινα αρχικα δεν φαινοταν να ειχε τοση σκονη αλλα τελικα τα αποτελεσματα αλλο εδειξαν και με εξεπληξαν θετικα βεβαια απο το ποσο επηρεαζεται απο την σκονη καινουριες παστες κτλ η θερμοκρασια θα δει κανενας το τοπικ και θα νομιζει οτι ειμαι τρελος μιας και στα τελευταια 4 ποστς κανω μονολογο... :lol: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maldino Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 Σημερα αποφασισα να ξαναασχοληθω με το oc του athlon μας. Τον εφτασα 3.9 με μπολικο ρευμα, με 5 τεστς του Ιντελ burn test τα περασε επιτυχως αλλα μετα απο καμια ωρα σε prime restart. Θα το παλεψω οταν θα εχω χρονο αλλα τα 3.75 πιστευω τα εχει ψιλοευκολα. 3.825 ημουν και παλι σταθερος σε ιντελ burn, δεν δοκιμασα σε prime... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasilisga Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 Σημερα αποφασισα να ξαναασχοληθω με το oc του athlon μας. Τον εφτασα 3.9 με μπολικο ρευμα, με 5 τεστς του Ιντελ burn test τα περασε επιτυχως αλλα μετα απο καμια ωρα σε prime restart. Θα το παλεψω οταν θα εχω χρονο αλλα τα 3.75 πιστευω τα εχει ψιλοευκολα. 3.825 ημουν και παλι σταθερος σε ιντελ burn, δεν δοκιμασα σε prime... ποσο cpu vcore? θερμοκρασιες? και με τι ψυκτρα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.