Προς το περιεχόμενο

Tomcat και σύνδεση με Netbeans από το μηδέν

eirinikp

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια,

Βασικά πήρα ένα μάθημα διαδικτυακού προγραμματισμού και μας είπαν κατεβάστε το Tomcat και συνδέστε το με ότι πρόγραμμα επιλέξετε να δουλέψετε. Αυτό!

Επειδή όμως δε μου φαίνεται και τόσο απλή υπόθεση και δεν έχω ιδέα, υπάρχει κανείς που να μπορεί να δώσει λίγο περισσότερες οδηγίες?

Κατ'αρχάς δουλεύω σε windows διότι το Netbeans στα Linux δεν έχει επιλογή δημιουργίας project τύπου "Web Application"...

Έκανα λοιπόν τα εξής:

Από τη σελίδα αυτή έχει μία σειρά με πιθανές επιλογές που θα μπορούσα να κατεβάσω. Κατέβασα εκεί που λέει στο Core "Windows Service Installer". Έπρεπε να διαλέξω κάτι άλλο?

Μετά το εγκατέστησα και άνοιξα το netbeans, αλλά και εκεί πήγα Tools->Servers->Add Server, επέλεξα το Tomcat 5.5, μετά στο Server Location έβαλα εκεί που είναι το path του Tomcat 5.5 και από κάτω είχε και ένα πεδίο Username και Password προς συμπλήρωση, όπου έγραφε "Enter the credentials of an existing user in the \"manager\" role". Τα 2 αυτά πεδία είναι κενά, και από κάτω έχει μία επιλογή "Create user if it does not exist. Το αποεπέλεξα αυτό (αφού δεν ήξερα τι username-password να βάλω) και μετά μου επέτρεψε να πατήσω το Finish.

Αν το πατήσω όμως μου βγάζει: "The startup scripts <CATALINA_HOME>/bin/catalina.bat and <CATALINA_HOME>/bin/setclasspath.bat are missing. Without these scripts you will not be able to start nor stop Tomcat from within the IDE. This problem usually occurs if Tomcat was installed using installer, it is recommended to use the Tomcat archive distribution instead."

Και τώρα τι κάνουμε??:confused:

Ευχαριστώ...

Δημοσ.

Θα σου πρότεινα να κατεβάσεις την full έκδοση του Netbeans που έχει ενσωματωμένο τον Tomcat (εδώ επιλέγεις το Αll). Φτιάχνεις project Web application και αν θυμάμαι καλά, σου έχει την επιλογή να επιλέξεις server (Glassfish ή Tomcat).

Δημοσ.

Α! Το Netbeans έχει 3 GlassFishes:

- GlassFish V2

- GlassFish v2.1

- GlassFish v3 Prelude Domain

Από ότι βλέπω αν πατήσω Properties στο project, στο Run γράφει ότι έχει Server το GlassFish v3 Prelude Domain

Δεν πρέπει όμως αφού στο μάθημα είπαν για Tomcat να έχω Tomcat?

Θα υπάρχουν διαφορές στις ασκήσεις?

Αυτός ο server είναι ανοικτός όσο είναι ανοικτό και το Netbeans?

Δημοσ.

Τον glassfish δεν τον έχω χρησιμοποιήσει πουθενά, οπότε δεν έχω γνώμη...Και γω τώρα παραδίδω παρόμοιο project με το δικό σου και μας είχαν πει για Tomcat, οπότε στο new web application είχα επιλέξει tomcat. Γενικά αν πας στο tab services στο πεδίο servers, μπορείς να δεις ποιος server τρέχει εκείνη τη στιγμή τι. Πατώντας run στο project σου αυτομάτως ξεκινάει και ο server που του έχεις πει για το project. Αν το project σκάσει σταματά και ο server

Δημοσ.

Ναι, ΟΚ! Τώρα κατεβάζω το Netbeans από εκεί που έστειλες και έβαλα επιλογή να εγκαταστήσει και τον Tomcat. Μόλις το βάλω, αν κάτι πάει στραβά θα ενημερώσω.

Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

Tools > Server και απο εκει βάζετε τον tomcat..

Και οταν κανετε το project τον επιλεγετε για server

Παντως το γυαλόψαρο ειναι πληρης server ενω ο τομκατ εχει ελλείψεις

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...