Προς το περιεχόμενο

To Block (flash) or not to Block (flash)? That is the question...

tr3quart1sta

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θα σου στείλω και μια προσκληση για ένα σεμινάριο που θα οργανώσουμε μέσα στο Μάρτιο για ΑΜΕΑ και internet. Εκεί θα ακούσεις και άλλες απόψεις περί ...λειτουργικότητας!

B)

Θα λεει και πως το flashblock αυξανει την λειτουργικοτητα σε ενα site σε σχεση με το adblock+? Ωχ μπερδευτηκα, το αντιθετο γινεται! ;)

Haha, το adblock+ δηλαδή τι διαφορά έχει από το Clicktoflash για τα Mac ??

Το adblock+ κοβει ολες τις διαφημισεις (και φυσικες οσες ειναι flash, δηλαδη και αυτα τα ενοχλητικα bannerακια που κανουν θορυβο οταν κανεις mouse over κλπ)

Το flashblock ή το click to flash κοβει ανεξαιρετως ολα τα flash(ακομα και αν αυτα δεν ειναι διαφημισεις και προσφερουν λειτουργικοτητα), ενω δεν κοβει καθολου τις διαφημισεις που δεν ειναι flash, πχ απλες εικονες κλπ.

Με λιγα λογια, το adblock+ ειναι πολυ καλυτερο!

Και για αυτο το adblock+ προτιμαει πολυ περισσοτερος κοσμος(δεκαπλασιος)!

Δες εδω πχ να καταλαβεις:

(αριστερα ο chrome με adblock+ και δεξια safari με click to flash)

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=3190273#post3190273

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το adblock+ κοβει ολες τις διαφημισεις (και φυσικες οσες ειναι flash, δηλαδη και αυτα τα ενοχλητικα bannerακια που κανουν θορυβο οταν κανεις mouse over κλπ)

Τοflashblock ή το click to flash κοβει ανεξαιρετως ολα τα flash(ακομα και αν αυτα δεν ειναι διαφημισεις και προσφερουν λειτουργικοτητα), ενω δεν κοβει καθολου τις διαφημισεις που δεν ειναι flash, πχ απλες εικονες κλπ.

Και για αυτο το προτιμαει πολυ περισσοτερος κοσμος(δεκαπλασιος)!

Δες εδω πχ να καταλαβεις:

(αριστερα ο chrome με adblock+ και δεξια safari με click to flash)

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=3190273#post3190273

Είμουν ευχαριστημένος με το clicktoflash εδώ και καιρό, υποθέτω ότι θα δοκιμάσω και το adblock + ..

Είμουν ευχαριστημένος με το clicktoflash εδώ και καιρό, υποθέτω ότι θα δοκιμάσω και το adblock + ..

Κανε subscribe στις λιστες ωστε να κοβει αυτοματα ολες τις διαφημισεις..

Αυτο το κανεις μεσα απο τα options του adblock+ . (σε chrome , πας Window->Extensions και μετα Options για το adblock+)

Δες εδω για το adblock+ για τον chrome:

http://img535.imageshack.us/img535/9449/screenshot20100221at105.jpg

Διαλεγεις το easylist germany+ easylist, κανεις κλικ στο "use blocking rules" και "block external objects" και μετα κανεις subscribe και μετα κανεις save κατω αριστερα.

Υπαρχει και για τον safari το adblock, αλλα δεν το εχω δοκιμασει.

http://burgersoftware.com/en/safariadblock

Safari AdBlock

Snow Leopard users: you need to run Safari in 32-bit mode.

Όταν το κάνουν να τρέχει και στα 64bit ίσως το δοκιμάσω, μέχρι τότε clicktoflash γιατί με έχει βολέψει απίστευτα.

haHa, αυτο λεω, και εκει ηταν η ενσταση μου: δεν ειπες προσωρινο πετσόκομμα αλλά μονιμο πετσοκομμα (κατι που δεν ισχυει ;) )

τωρα οσον αφορα τις σελιδες-παραδειγματα που ανεφερες ή το εξτρά παραπάνω κλικ (που ειναι υποκειμενικο το κατα ποσο δυσχρηστο γινεται,και ειναι αναλογο των Site που επισκεπτεται καποιος, αφου επιλεγεις τι θα δεις και δεν σου βγαινε π.χ. activeX plugins οπως σε Internet Explorer που αναγκαστικα τον χρησιμοποιω καμια φορα, ή ακομη χειρότερα τα ενοχλητικα prompts του UAC των Vista/7 που εκει δεν μπορω να κανω κατι μιας κ δεν εχω Administrative Privileges) κοινως στην καθημερινοτητα μου 1 Click > Prompts,2-3 Clicks, κατι που για σενα,τον Χ,Υ, μπορει να μην ισχυει γιατι π.χ. εχετε την ελευθερια να βαλετε τον Chrome,FF,κτλ.

Μήπως εχουμε προβλημα επικοινωνιας τελευταια? αλλα λεμε,αλλου καταληγουμε επειτα.. κ παντα σε μακροσκελη posts.

Για αυτο αλλωστε ειπα

Βεβαια για να λεμε κ του στραβου το δικιο, θα ταν καλυτερα να χε κ Rules οπως το Adblock για Firefox που με ενα δεξι κλικ κ οκ, δεν ξαναβλεπεις ενα συγκεκριμενο Banner σε μια ιστοσελιδα που επισκεπτεσαι συχνα..

δεν τις πετσοκοβουν καθως δεν τις αποκλειουν δια παντος, αλλα προσωρινα..

Δηλαδη για να τα πα,κ γω την ιδια αποψη εχω, περα απ την 2η παραθεση μου. Αυτα ηθελα να κρατησεις/να πω.. τερμα απο μενα το Offtopic (που δεν ειναι το μονο,αλλα ας δωσουμε το καλο παραδειγμα :-D )

haHa, αυτο λεω, και εκει ηταν η ενσταση μου: δεν ειπες προσωρινο πετσόκομμα αλλά μονιμο πετσοκομμα (κατι που δεν ισχυει ;) )

Δεν μιλησα για μονιμο πετσοκομμα, αλλα για απλο πετσοκομμα. Οπως και να εχει , η ουσια παραμενει η ιδια:

οι περισσοτεροι χρηστες προτιμανε τις σελιδες χωρις διαφημισεις και με πληρεις λειτουργιες. Υπαρχουν και μερικοι που τις προτιμανε με διαφημισεις και με πετσοκομμα(εστω και προσωρινο) των λειτουργιων ενος site. Γουστα ειναι αυτα, οτι βολευει τον καθενα!

Δηλαδη για να τα πα,κ γω την ιδια αποψη εχω, περα απ την 2η παραθεση μου. Αυτα ηθελα να κρατησεις/να πω.. τερμα απο μενα το Offtopic (που δεν ειναι το μονο,αλλα ας δωσουμε το καλο παραδειγμα :-D )

Συμφωνω και εγω οτι στη συντριπτικη πλειονοτητα των περιπτωσεων το adblock+ ειναι πολυ βολιοτερο απο το flashblock και δεν κοβει(εστω και προσωρινα) χωρις λογο χρησιμα πραγματα.

Γενικοτερα, απο σερφαρισμα χωρις τιποτα, προτιμω να εχω flashblock.

Αλαλ αφου μπαινουμε στην διαδικασια να βαλουμε addons κλπ, προτιμω να βαζω αυτο(adblock+) που κανει σωστοτερη δουλεια και πιο ευχρηστο τον browser.

Και ειναι και χρησιμα ποστ, γιατι ενημερωνεται ο κοσμος , που μπορει να μην χρησιμοποιουσε κανενα απο τα 2 ή να χρησιμοποιουσε το υποδεεστερο και λιγοτερο δημοφιλες flashblock αντι για το adblock+.

Συμφωνω οτι αυτα τα posts ειναι χρησιμα που και που, απλα ειναι ακομη χρησιμοτερα σε Wiki/το σωστο θεμα που αλλωστε θα το δουν και οι περισσοτεροι ενδιαφερομενοι και οχι 2-3 ανθρωποι.. καλυτερα να πηγαινουμε παντα για την πλειοψηφεια! :P

Αυτα ειναι plugin που δυστυχως πετσοκοβουν τις δυνατοτητες των ιστοσελιδων κοβωντας ολα τα flash.

οταν μιλαει καποιος τοσο απολυτα κινδυνευει να παρεμηνευθουν τα λεγομενα του.. γιατι δεν τα διευκρινησε ο ιδιος στην αρχη.. εγω ειχα απλα το χρεος να διευκρινησω οτι δεν τα πετσοκοβουν μονιμα προς αποφυγη παραπληροφορησης/μη σωστης κατανοησης..απο κει κ περα ειμαι καλυμμενος, κ γω κ συ. εν πασει περιπτωσει,ελπιζω να καταλαβες τι εννοω, τελος εδω απο μενα ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...