sarantatessera Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Έχω έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο 640GB. Αυτή τη στιγμή έχει 447GB free space, πάω να περάσω ένα αρχείο από τον υπολογιστή μου γύρω στα 5GB και μου γράφει: There is not enough free disk space... και δεν μ' αφήνει να το αντιγράψω; Τι μπορεί να φταίει;
Themos3 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Ειναι σε fat32 .... δε μπορεις να περασεις αρχειο πανω απο καποια Gb(καπου στα 4 αν θυμαμαι καλα) . Format σε ntfs.
sarantatessera Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Πως ακριβώς το κάνω αυτό; Πρέπει να σβήσω ό,τι έχει ο εξωτερικός;;;
Themos3 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Μια λυση ειναι αυτη.Η αλλη ειναι με καποιον partition manager να δημιουργησεις νεο partition στον ελευθερο χωρο , να το κανεις format σε ntfs , να περασεις τα αρχεια σου απο το fat32 στο ntfs και μετα να φορμαρεις και το fat32 σε ntfs.Απλα στο τελος θα καταληξεις με 2 partitions.
sarantatessera Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Τρέχω έναν partition manager, "βλέπει" τον εξωτερικό σκληρό αλλά η επιλογή create partition είναι απενεργοποιημένη. Πως κάνω partition και ειδικά στον ελεύθερο χώρο; Sorry για τη ζαλάδα, αλλά είμαι άσχετος...
random Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 στη γραμμή εντολών των windows υπάρχει η εντολή convert. δεν σβήνει τα υπάρχοντα αρχεία > C:\Documents and Settings\user>convert /? Converts FAT volumes to NTFS. CONVERT volume /FS:NTFS [/V] [/CvtArea:filename] [/NoSecurity] [/X] volume Specifies the drive letter (followed by a colon), mount point, or volume name. /FS:NTFS Specifies that the volume is to be converted to NTFS. /V Specifies that Convert should be run in verbose mode. /CvtArea:filename Specifies a contiguous file in the root directory to be the place holder for NTFS system files. /NoSecurity Specifies the converted files and directories security settings to be accessible by everyone. /X Forces the volume to dismount first if necessary. All opened handles to the volume would then be invalid. http://support.microsoft.com/kb/307881
sarantatessera Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Λοιπόν... Ο δίσκος που θέλω ναμετατρέψω είναι ο F: πατάω την εντολή convert F: /fs:ntfs και μου βγάζει το εξής τώρα: Enter current volume label for drive F: Τι πατάω εδώ;
vdanasto Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Λοιπόν... Ο δίσκος που θέλω ναμετατρέψω είναι ο F:πατάω την εντολή convert F: /fs:ntfs και μου βγάζει το εξής τώρα: Enter current volume label for drive F: Τι πατάω εδώ; Volume label είναι το όνομα που έχεις δώσει στο δίσκο, άν έχεις δώσει κάποιο. Φαίνεται στο My Computer, δίπλα στο γράμμα του δίσκου π.χ. ΜyPassport (C:). Στο συγκεκριμένο παράδειγμα "MyPassport" είναι το όνομα που πρέπει να γράψεις.
sarantatessera Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Λοιπόν, τώρα μου βγάζει το εξής (αφού βάζω και το όνομα του δίσκου): The drive is dirty and cannot be converted. You will need to clear the dirty bit on this drive by running CHKDSK /F or allowing AUTOCHK to run on it the next time you reboot Πατάω CHKDSK /F και γράφει τα εξής: The type of the file system is NTFS . Cannot lock curent drive. Chkdsk cannot run because the volume is in use by another process. Would you like to schedule this volume to be checked the next time the system restarts? (Y/N) Τι κάνω τώρα;
vdanasto Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Περίεργο, όπως τα λες ο δίσκος δείχνει να είναι ήδη NTFS... Τέλος πάντων, στο τελευταίο μήνυμα (Chkdsk cannot run because the volume is in use by another process. Would you like to schedule this volume to be checked the next time the system restarts? (Y/N), επέλεξε το Υ και κάνε επανεκίνηση τον υπολογιστή σου αφήνοντας τον δίσκο συνδεδεμένο. Λογικά πριν την εκκίνηση των Windows θα ξεκινήσει το Scandisk. Μπορεί να υπάρχει κανένα error στο filesystem και να στο διορθώσει. Κάνε και αυτό και πες μας!
sarantatessera Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Το έκανα αλλά πάλι τα ίδια και ακόμα δεν μπορώ να περάσω το μεγάλο αρχείο στον εξωτερικό σκληρό δίσκο...
random Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 αν δινεις σκέτο CHKDSK /F θα σου ελενξει τον 1ο δισκο, τον C: , αυτον που εχει τα windows, (εσωτερικός και ειναι ηδη NTFS). δωσε CHKDSK F: /F F: ειναι ο δισκος /F ειναι για να διορθώσει οποια λάθη βρεί (χωρις /F απλα ελενχει αν εχει λαθη, χωρις να διορθώσει) .
sarantatessera Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Παιδιά, σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ! Τώρα είμαι ΟΚ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.