karaap Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Ακούμε το τελευταίο καιρό για έλλειμα και για χρέος . Ας μα εξηγήσει κάποιος γνώστης τι είναι το κάθένα. Ετσι για να ξέρουμε που θα πάνε τα λεφτά μας.
stefkos Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Το κρατικο ελλειμμα και χρεος ειναι κατι που υπηρχε εξ απο ανεκαθεν στη τριτοκοσμικη χωρα μας και θα συνεχισει να υπαρχει επ απειρον, αφου παντα θα υπαρχουν τα λαμογια που τρωνε τα λεφτα. Οποτε εσυ μη τσιμπας, κοιταξε να εισαι cool, να βουτας οτι μπορεις και να περνας καλα
ΜΑΝΩΛΗΣ Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Το κρατικό έλλειμα είναι αυτά που μας τρώνε τόσα χρόνια .Λεφτά που πηγαίνουν στις τσέπες τους αντί για έργα , παιδεία , υγεία , ασφαλιστικό Το χρέος είναι αυτά που μας έχουν δανείσει οι άλλες χώρες , τα έχουν φάει πάλι κάποιες τσέπες και δεν έχουν να τους τα δώσουν πίσω. Πέρα των παραπάνω τα οποία ισχύουν με τον δικό μου και άλλων 11 εκατομμυρίων ελλήνων τρόπο σκέψης.. Κρατικό έλλειμα είναι όλα τα λεφτά από τους φόρους και όλα αυτά που μας παίρνουν τόσα χρόνια τα οποία δεν φτάνουν για να καλύψουν τον ασφαλιστικό τομέα, τους μισθούς και γενικά ότι δινει το κράτος (ο θεός να το κάνει) στον απλό έλληνα πολίτη Το χρέος είναι αυτό που χρωστάμε σε άλλες χώρες .Που έχουμε δανειστεί τόσα χρόνια για έργα, παιδεία , υγεία και δεν έχουμε να τους τα δώσουμε πίσω. Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος
Praetorianos Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Έλλειμα είναι η διαφορά συνολικών εσόδων-εξόδων μιας χώρας σε μια χρονική περίοδο, (ένας χρόνος συνήθως). Χωρίζεται σε διάφορες κατηγορίες (π.χ. έλλειμα ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών) αλλά δεν χρειάζονται τόσες λεπτομέρειες Χρέος είναι το συσσωρευμένο αποτέλεσμα του ελλείματος. Είναι το άθροισμα των ελλειμάτων που έχει μια χώρα στην πάροδο των ετών. Παράδειγμα: Αν η Ελλάδα έχει έσοδα κάθε χρόνο 30 δις και έξοδα 40 δις, τότε έχει έλλειμα 10 δις/χρόνο. Αν συνεχίσει να έχει αυτό το έλλειμα κάθε χρόνο, τότε μετά από 10 χρόνια το χρέος της θα είναι 100 δις (=10 δις * 10 χρόνια).
stefkos Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Kαποιοι δυσαρεστηθηκαν που αναφερθηκε οτι το ελλειμμα δημιουργειται απο τους κλεφταραδες που μας ρημαζουν μια ζωη και εβαλαν αρνητικο σε μενα και το Μανωλη...)
Skylined Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Kαποιοι δυσαρεστηθηκαν που αναφερθηκε οτι το ελλειμμα δημιουργειται απο τους κλεφταραδες που μας ρημαζουν μια ζωη και εβαλαν αρνητικο σε μενα και το Μανωλη...) Μπορεί να σου έβαλαν αρνητικό γιατί προτρέπεις να γίνουμε και μεις κλέφτες αφού είναι οι "άλλοι". Δική μου άποψη είναι πως για την κατάσταση φταίμε όλοι γιατί ο καθένας μας κοιτάει να κλέβει ανάλογα με τις οικονομικές του δυνατότητες. Μπορεί ο αστός να κλέβει "μόνο" 3000 ευρώ αλλά αν ήταν βιομήχανος θα έκλεβε εκατομμύρια. Είναι νοοτροπία που διατρέχει όλα τα στρώματα και μαζί με τη μιζέρια και την ανρητική άποψη που έχουμε για τον εαυτό μας και τη χώρα μας νομίζω ότι είναι οι μεγαλύτεροι εθνικοί κίνδυνοι για την καταστροφή της χώρας.
gf030 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Το ελλειμα ηταν απο παλια και ειναι ενα επικινδυνο καταλοιπο που μενει στα ρουχα, οταν εξακολουθουμε μεχρι σημερα πεισματικα να χρησιμοποιουμε το παλιο απορρυπαντικο με τους μπλε και πρασινους κοκκους.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Kαποιοι δυσαρεστηθηκαν που αναφερθηκε οτι το ελλειμμα δημιουργειται απο τους κλεφταραδες που μας ρημαζουν μια ζωη και εβαλαν αρνητικο σε μενα και το Μανωλη...) Μήπως όσοι βαθμολόγισαν αρνητικά το προηγούμενό σου μήνυμα έπραξαν έτσι γιατί, αντί να απαντάς απλά και κατανοητά (βλ. το μήνυμα του Praetorianos) πέταξες μία μπούρδα που δεν απαντά στο αρχικό ερώτημα και δεν συνεισφέρει τίποτα στη συζήτηση αλλά αρκείται να λαϊκίζει και να μηρυκάζει συνθηματολογία νηπιαγωγείου; Μήπως μπορείς να αντιληφθείς ότι η αξιολόγηση των μηνυμάτων υφίσταται για να ξεχωρίζουν τα μέλη τα χρήσιμα από τα άχρηστα μηνύματα; Καλό είναι να μπορείς να κάνεις λίγη αυτοκριτική πριν αρχίσεις να κατηγορείς τους επικριτές σου... Στα γράφω αυτά ως μέλος που αξιολόγησε αρνητικά το μήνυμά σου και θετικά το μήνυμα του Praetorianos.
stefkos Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Μπορεί να σου έβαλαν αρνητικό γιατί προτρέπεις να γίνουμε και μεις κλέφτες αφού είναι οι "άλλοι". Που το ειδες αυτο? καλα, οτι θεμε λεμε? ) Δική μου άποψη είναι πως για την κατάσταση φταίμε όλοι γιατί ο καθένας μας κοιτάει να κλέβει...... Οσα και να κλεψουμε εμεις οι απλοι ανθρωποι, δε μπορουμε να φτασουμε ουτε στη τριχα τα λαμογια που βουτανε δισεκατομμυρια απ το κρατικο ταμειο με σειρα κομπινων.
Skylined Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 να βουτας οτι μπορεις και να περνας καλα Μετά την επισήμανσή σου έβαλα και εγώ αρνητικό στη δημοσίευση και όχι σε εσένα ως άτομο, μόνο στη δημοσίευση. Βασικά είμαστε λίγο υποκριτές όλοι, σε όσες συζητήσεις έχω δει πάντα για τους "άλλους" μιλάμε αλλά ποτέ για τον εαυτό μας. Εγώ χρωστάω 2.5 χιλιάδες ευρώ στο ελληνικό δημόσιο και θα τα πληρώσω σγα σγα.
stefkos Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Οταν λεω να βουτας δεν εννοω φυσικα να κλεβεις. Να κοιτας να παιρνεις οτι μπορεις λεω, cool και χωρις αγχος. Αυτο που προσπαθουν να μας περασουν τωρα, οτι και καλα πρεπει ολοι να συνεισφερουμε (για τις δικες τους λαμογιες) ειναι μεγαλη απατη. Πολλοι επηρεαστηκαν τοσο πολυ ωστε τα γκαλοπ δινουν 61% τους πολιτες υπερ των μετρων!
Skylined Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Στην καθομιλουμένη βουτώ σημαίνει κλέβω, και το "να παίρνεις ότι μπορείς" είναι επίσης ασαφές και μπορεί να παρερμηνευθεί. Πάντως μια που αναφέρεσαι στο γκάλοπ ο λαός φαίνεται πως έχει βαρεθεί τον ίδιο του τον εαυτό, μακάρι να βαρεθεί και τις ίδιους πολιτικούς και ειδικά τις ίδιες πολιτικές.
stefkos Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Εγώ χρωστάω 2.5 χιλιάδες ευρώ στο ελληνικό δημόσιο και θα τα πληρώσω σγα σγα. Μα δε μιλαμε για τετοια περιπτωση, εσυ χρωστας, δεν εκλεψες. Οποιος χρωστα στη Τραπεζα θα το πληρωσει διπλο με τους τοκους. Αλλοι παιρνουν τις εισφορες μας στα ασφαλιστικα ταμεια και παιζουν τοξικα ομολογα... Στην καθομιλουμένη βουτώ σημαίνει κλέβω, και το "να παίρνεις ότι μπορείς" είναι επίσης ασαφές και μπορεί να παρερμηνευθεί. Πάντως μια που αναφέρεσαι στο γκάλοπ ο λαός φαίνεται πως έχει βαρεθεί τον ίδιο του τον εαυτό, μακάρι να βαρεθεί και τις ίδιους πολιτικούς και ειδικά τις ίδιες πολιτικές. Να παιρνεις οτι μπορεις δε σημαινει να κλεβεις. Ο λαος μπορει μεν να τους εχει βαρεθει αλλα τους βγαζει συνεχως γιατι υπαρχουν οι πελατειακες σχεσεις και τα ρουσφετια.
Skylined Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Μα δε μιλαμε για τετοια περιπτωση, εσυ χρωστας, δεν εκλεψες. Οποιος χρωστα στη Τραπεζα θα το πληρωσει διπλο με τους τοκους. Αλλοι παιρνουν τις εισφορες μας στα ασφαλιστικα ταμεια και παιζουν τοξικα ομολογα... Να εδώ πέρα το βλέπω λίγο διαφορετικά. Όταν οι πάντες συμμετέχουν στο σπορ δεν κατηγορώ μόνο τους μεγάλους παίκτες, άλλα όλους τους παίκτες. Γιατί για παράδειγμα για να γίνει ένα ρουσφέτι με πολιτικό χρειάζεται η συμμετοχή ενός "απλού πολίτη" ο οποίος θα ζητήσει και θα δεχτεί το ρουσφέτι. Οπότε φταίει μόνο ο "μεγάλος" πολιτικός ή και ο άλλος? Δηλαδή νομίζω πως είναι θέμα νοοτροπίας που δεν περιορίζεται στους πλούσιους και "μεγάλους" άλλα διατρέχει όλα τα στρώματα της κοινωνίας.
Lucifer Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Καλά, ναι, να ρωτήσω τώρα και εγώ κάτι μιας και πιάσαμε τις απορίες, το spread τι ακριβώς είναι;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.