rodez Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Καλημερα, Χρησιμοποιω το Malware Bytes και προς το παρων ειμαι ευχαριστημενος. Αναρωτιεμαι αν καποιος χρησιμοποιει το Online protection; Εννοω αυτο που τρεχει συνεχως μαζι με το λειτουργικο. Εχει νοημα, ή ενα τακτικο scan αρκει; (Ο υπολογιστης ειναι αρκετα ισχυρος και δεν μου βαραινει το συστημα) Επισης,οταν τρεχει συνεχως, πολυ συχνα μου βγαζει μηνυμα οτι μπλοκαρει καποιες ip (ειδικα οταν εχω torrent ανοιχτο) αλλα καποιες φορες μπλοκαρει και χρησιμες (πχ καποια site για streaming για ποδοσφαιρο που βλεπω). Να πω πως χρησιμοποιω τον εν λογω υπολογιστη για τραπεζικες συναλλαγες και για αυτο θα ηθελα αυξημενη προστασια (δυστυχως δεν υπαρχει δυνατοτητα για linux...)
flik Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Γενικά συμφέρει πιο πολύ για ένα scan, αφού ετσι μπορείς να το έχεις και για free. Καλύτερα αν θες κατι σε realtime να βάλεις κάποιο antivirus, τα avira, avast, mse έχουν καλύτερη realtime προστασία απο το malwarebytes. Αφού όμως θες αυξημένη προστασία, τότε πηγαίνεις σε norton, eset, kaspersky, όποιο σου αρέσει πιο πολύ, και έχεις και το mb για ondemand scanning μια στο τόσο. Και προσοχή στα torrents....
rodez Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Τρεχει το NOD32 στον εν λογω υπολογιστη (antivirus & firewall) οποτε μαλλον δεν χρειαζεται κατι παραπανω σε online protection. Τι εννοεις προσοχη στα torrents..;
flik Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Εννοώ προσοχή απο που και τι κατεβάζεις. Αυτό. Γιατί δεν πρέπει να βασίζεσαι εξολοκλήρου στα antivirus. Βασικά εδώ που τα λέμε αν είσαι συνειδητοποιημένος και έμπειρος χρήστης, ακόμα και τα free σε καλύπτουν. Αλλά αφού έχεις eset κράτα το.
kotsaris03 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Αν δεν είσαι πεπειραμένος με το πως και τι παίζει με την προστασία του υπολογιστή μην βασιστείς σε ένα πρόγραμμα σαν το malwarebytes γιατί απο μόνο του δεν είναι σε θέση να σε προστατέψει σαν ένα πλήρες antivirus. Αν θες real-time πάνε σε kaspersky που είναι πάρα πολύ κάλο.. Επίσης, ένας λόγος για να γίνεις "με το ζόρι" συνειδητοποιημένος χρήστης
grimpr Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 http://www.microsoft.com/Security_Essentials/
rodez Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Αν δεν είσαι πεπειραμένος με το πως και τι παίζει με την προστασία του υπολογιστήμην βασιστείς σε ένα πρόγραμμα σαν το malwarebytes γιατί απο μόνο του δεν είναι σε θέση να σε προστατέψει σαν ένα πλήρες antivirus. Αν θες real-time πάνε σε kaspersky που είναι πάρα πολύ κάλο.. Επίσης, ένας λόγος για να γίνεις "με το ζόρι" συνειδητοποιημένος χρήστης Οπως εγραψα νωριτερα, εχω το NOD32 και τρεχει ηδη. Να πω εδω οτι και το malware bytes ειναι αγορασμενο κανονικα απο την δουλεια. Απλως σκεφτομαι να το αφησω ως επιπλεον του nod32 προστασια, οχι τιποτα αλλο, αλλα διαχειριζομαι τις πιστωτικες και χρεωστικες καρτες της δουλειας. Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι το ποσο πολλες ip λεει οτι μπλοκαρει σαν υποπτες. Θα προσπαθησω να βρω τροπο να κανω τις δουλειες μου σε Linux για να ειμαι πιο σιγουρος.
flik Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Δεν νομίζω οτι χρειάζεται να φοβάσαι τόσο πολύ. Μπορείς για να αποφύγεις τα keyloggers να κατεβάσεις το keyscrambler, και να μην αποθηκεύεις τους κωδικούς στους διάφορους browsers. Ή θα τους θυμάσαι απ' έξω, ή θα τους αποθηκεύεις σε ένα κλειδωμένο .rar.
rodez Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Δεν νομίζω οτι χρειάζεται να φοβάσαι τόσο πολύ. Μπορείς για να αποφύγεις τα keyloggers να κατεβάσεις το keyscrambler, και να μην αποθηκεύεις τους κωδικούς στους διάφορους browsers. Ή θα τους θυμάσαι απ' έξω, ή θα τους αποθηκεύεις σε ένα κλειδωμένο .rar. Ναι μαλλον φοβαμαι παραπανω απο οσο πρεπει. Ετσι και αλλιως προσεχω σε τι σελιδες μπαινω απλως στο δικτυο δεν ξερω τι κανουν οι αλλοι...εχω δει να ανοιγουν attachments που κανουν κρα οτι δεν πρεπει. Το KeyScrambler θα το κοιταξω παντως
flik Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 Έχεις δίκιο δραστηριότητα όσον αφορά την δραστηριότητα των άλλων. Σίγουρα δεν πρέπει να αποθηκεύεις τους κωδικούς σου στον browser, ίσως θα πρέπει να χρησιμοποιείς έναν λιγότερο διαδεδομένο browser όπως chrome/opera. Αν δεν θες να κάνεις dual boot, μπορείς να βάλεις linux διανομή μέσω του virtualbox, δεν είναι δύσκολο, και όταν θες να μπαίνεις σε τράπεζες να ανοίγεις την εικονική μηχανή linux και να μπαίνεις απο εκεί. Και να βγαίνεις. Τελευταία εναλλακτική λύση, να χρησιμοποιείς ένα διαφορετικού τύπου πρόγραμμα προστασίας όπως το defensewall που αν και δεν είναι ότι πιο βολικό είναι πολύ ασφαλές.
rodez Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 Έχεις δίκιο δραστηριότητα όσον αφορά την δραστηριότητα των άλλων. Σίγουρα δεν πρέπει να αποθηκεύεις τους κωδικούς σου στον browser, ίσως θα πρέπει να χρησιμοποιείς έναν λιγότερο διαδεδομένο browser όπως chrome/opera. Αν δεν θες να κάνεις dual boot, μπορείς να βάλεις linux διανομή μέσω του virtualbox, δεν είναι δύσκολο, και όταν θες να μπαίνεις σε τράπεζες να ανοίγεις την εικονική μηχανή linux και να μπαίνεις απο εκεί. Και να βγαίνεις. Τελευταία εναλλακτική λύση, να χρησιμοποιείς ένα διαφορετικού τύπου πρόγραμμα προστασίας όπως το defensewall που αν και δεν είναι ότι πιο βολικό είναι πολύ ασφαλές. Θα κοιταξω τη λυση του virtualbox. Ειχα δοκιμασει πριν αρκετους μηνες κανονικη εγκατασταση αλλα η καρτα δικτυου δεν ετρεχε. Υποθετω οτι τωρα πια θα υποστηριζεται (αυτα τα vaio ειναι προβλημα σε Linux...). Tο θεμα ειναι οτι καμια φορα χρειαζεται να χρησιμοποισοσουν και αλλοι τον υπολογιστη γαι τραπεζικες συναλλαγες. Γενικα υπαρχει μια προχειροτητα... σε καθε περιπτωση ευχαριστω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.