the_valliant Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Παιδιά σκοπεύω να αγοράσω έναν SSD για εγκατάσταση του λειτουργικού και των βασικών μου προγραμμάτων (όχι τα παιχνίδια ) . Βρήκα τους εξής δύο δίσκους: (KINGSTON) καθώς και τον (OCZ) Μου προκαλεί εντύπωση η τιμή του OCZ ο οποίος παρότι μικρότερης χωρητικότητας είναι ακριβότερος. Βλέπω λοιπόν ότι η ταχύτητα εγγραφής του είναι (πολύ) μεγαλύτερη. Που οφείλεται αυτό; Και, εν τέλει, είναι καλύτερος σαν αγορά; Υ.Γ. Είναι κακή ιδέα να τον χωρίσω σε δύο partitions και να εγκαταστήσω Windows 7 & (κάποια διανομή -μάλλον Ubuntu-) του Linux?
phanispal Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Ανάθεμα κι αν θα σε καλύψουν τα >30/40GB πάντως, όποιον απ' τους δύο και να επιλέξεις. Έχε υπόψη ότι οι επιδόσεις πέφτουν όσο γεμίζει ο δίσκος.
Allokotos Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Νομίζω ότι η καλύτερη λύση είναι ένας 80άρης postville.Όχι ότι 40gb παραπάνω θα σε σώσουν αλλά είναι αρκετά για το λειτουργικό και για αρκετά προγράμματα χωρίς να έχεις κάθε φορά το άνχος του πρέπει να σβίσω κάτι.Τώρα για dual boot δύσκολα τα πράγματα
the_valliant Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Ανάθεμα κι αν θα σε καλύψουν τα >30/40GB πάντως, όποιον απ' τους δύο και να επιλέξεις. Έχε υπόψη ότι οι επιδόσεις πέφτουν όσο γεμίζει ο δίσκος. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ ~12GB από τα 30 που είναι το C: μου, και είμαι φουλ σε ό,τι χρησιμοποιώ Πάντως αυτό που γράφεις τελευταίο με προβληματίζει... Γιατί όσο γεμίζει 'κλατάρει'; Φαντάζομαι το swap file πρέπει να βρίσκεται κι αυτό στον C: ?
giokspy Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 παρε τον 40αρη intel που υποστηριζει trim http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.305111&u=INTEL-SSDSA2MP040G2R5-2.5---SSD-40GB-MLC-DESKTOP-BUNDLE
the_valliant Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 παρε τον 40αρη intel που υποστηριζει trim http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.305111&u=INTEL-SSDSA2MP040G2R5-2.5---SSD-40GB-MLC-DESKTOP-BUNDLE Παρότι δεν γράφει ούτε για τον Intel ούτε για κανέναν από τους άλλους αν υποστηρίζουν την TRIM εντολή, διάβασα ότι "παλιότεροι SSD μπορούν να την υποστηρίξουν με firmware update". Συνεπώς -και όχι επειδή η διαφορά στα χρήματα μεταξύ του Ιντελ και του Κινγκστον είναι σημαντική- θα μπορούσα να αγοράσω απλά τον γρηγορότερο (εδώ: τον OCZ) και να (τον κάνω να) υποστηρίζει την TRIM. Σωστά; Επιπλέον, έτσι όπως την ερμηνεύω εγώ τη λειτουργία των δίσκων και της TRIM, μάλλον ΔΕΝ είναι καλή ιδέα να τον χωρίσω σε partitions αφού το τμήμα που θα έχει το 2ο λειτουργικό (ubuntu) δεν θα χρησιμοποιείται -και άρα 'παλιώνει'- τόσο όσο το πρώτο.
giokspy Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 δε νομιζω οτι οι επιδωσεις στο read τουλαχιστον του ocz ειναι καλυτερες απο του intel.απλα εχεις μικροτερο read κατι οχι πολυ σημαντικο και 10Gb επιπλεον. και πανευκολο firmware update
kotetsi Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Γλυκοκοιτάζω αυτόν για το 8710w. Η ερώτηση απλή: είναι πιο γρήγορος από το WD στις 7200rpm που έχω τώρα; Τόσο ο δίσκος που έχω τώρα όσο και ο SSD, αν αγοραστεί, έχουν χρήση μόνο για τρέξιμο σχεδιαστικών προγραμμάτων (rhino, 3dmax, proe, photoshop) και όχι αποθήκευσης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.