Skylined Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Πρόσφατα τα συγγενικά μου πρόσωπα με ενημέρωσαν πως ήρθε χαρτί από την εφορία για χρέη, όλα από κλήσεις για τροχαίες παραβάσεις (κράνη, διπλώματα) και χρηματικές ποινές δικαστηρίων στα οποία καταδικάστηκα γιατί δεν παραβρέθηκα, τα οποία μαζί με τις προσαυξήσεις μερικών χρόνων έφτασαν κάπου στα 2,5 χιλιάδες ευρώ. Αν είμουν Ελλάδα δε θα είχα χρεωθεί πάνω από καμία χιλιάρα αλλά έχω χρόνια που λείπω. Αναρωτιέμαι πού θα πάει η κατάσταση αν το αφήσω έτσι: θα πολλαπλασιαστούν τα χρέη επ αόριστο ή υπάρχει ένα ανώτατο ποσοστό επί των αρχικών οφειλών/προστίμων; Μήπως τέτοια μικρά ποσά παραγράφονται μετά από αρκετά χρόνια; Έτσι μου είπε ένας φίλος από Ελλάδα. Πάντως αν μου δίνουν τη δυνατότητα για πολλές μικρές δόσεις θα σκεφτώ σοβαρά την αποπληρωμή παρόλο που δεν έχω σχέσεις με το ελληνικό κράτος και δε σκοπεύω να γυρίσω οπότε κατά πάσα πιθανότητα δε θα έχω ούτε και στο μέλλον. Ευχαριστώ για τη βοήθεια
Erwdios Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Πρόσφατα τα συγγενικά μου πρόσωπα με ενημέρωσαν πως ήρθε χαρτί από την εφορία για χρέη, όλα από κλήσεις για τροχαίες παραβάσεις (κράνη, διπλώματα) και χρηματικές ποινές δικαστηρίων στα οποία καταδικάστηκα γιατί δεν παραβρέθηκα, τα οποία μαζί με τις προσαυξήσεις μερικών χρόνων έφτασαν κάπου στα 2,5 χιλιάδες ευρώ. Αν είμουν Ελλάδα δε θα είχα χρεωθεί πάνω από καμία χιλιάρα αλλά έχω χρόνια που λείπω. Αναρωτιέμαι πού θα πάει η κατάσταση αν το αφήσω έτσι: θα πολλαπλασιαστούν τα χρέη επ αόριστο ή υπάρχει ένα ανώτατο ποσοστό επί των αρχικών οφειλών/προστίμων; Μήπως τέτοια μικρά ποσά παραγράφονται μετά από αρκετά χρόνια; Έτσι μου είπε ένας φίλος από Ελλάδα. Πάντως αν μου δίνουν τη δυνατότητα για πολλές μικρές δόσεις θα σκεφτώ σοβαρά την αποπληρωμή παρόλο που δεν έχω σχέσεις με το ελληνικό κράτος και δε σκοπεύω να γυρίσω οπότε κατά πάσα πιθανότητα δε θα έχω ούτε και στο μέλλον. Ευχαριστώ για τη βοήθεια Από πρόσφατη εμπειρία μου, λόγω απλήρωτης κλήσης για κράνος και επειδή δεν μπορούσα να παραστώ στο δικαστήριο, λόγω στρατού, δικάστηκα ερήμην και έφαγα αν θυμάμαι καλά γύρω στα 350€ άμεσα απαιτητά από την εφορία. Για κάθε μήνα που δεν πληρώνεται, το ποσό προσαυξάνεται κατά 1%, που σημαίνει ότι έχει ετήσιο επιτόκιο 12%, επιτόκιο διόλου ευκαταφρόνητο. Διακανονισμό μπορείς να κάνεις, αλλά θα πρέπει να έρθεις σε επαφή με κάποια ΔΟΥ για να συννενοηθείς. Τώρα, για το γεγονός, ότι δεν σκοπεύεις να επιστρέψεις Ελλάδα, εάν έχεις περιουσία πίσω, θα σε χτυπήσουν εκεί.
Skylined Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Η μόνη περιουσία που άφησα στην Ελλάδα είναι ένα μέρος της καρδιάς μου αλλά αυτή δε φορολογείται. Διακανονισμό μπορώ να κάνω απ' το εξωτερικό, μέσω πρεσβείας για παράδειγμα;
Erwdios Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Δεν το γνωρίζω αυτό, δυστυχώς. Γιατί δεν κάνεις ένα τηλέφωνο σε κάποια ΔΟΥ να ρωτήσεις? Όσο για το αν φορολογείται η καρδιά σου, μην είσαι και τόσο σίγουρος. Κάποτε ανέπνευσες ελληνικό αέρα και μπορεί να σου ζητηθεί αναδρομικά...
Skylined Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Κάποτε ανέπνευσες ελληνικό αέρα και μπορεί να σου ζητηθεί αναδρομικά... ποτέ δεν ξέρεις Ένας φίλος μου είπε πως μικροχρέη στο ελληνικό δημόσιο διαγράφονται με την πάροδο κάποιου χρονικού διαστήματος. Ισχύει κάτι τέτοιο;
wizzy Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Ίσως είναι καλύτερα να ρωτήσεις εδώ: http://www.taxheaven.gr.
nogoso Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Εσύ φταις δηλαδή που ανεβαίνει το spread!
Skylined Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Εσύ φταις δηλαδή που ανεβαίνει το spread! Όσο μου αναλογεί φυσικά φταίω και εγώ αν και το χρέος φούσκωσε λόγω της απουσίας μου. Γι' αυτό λέω να το πληρώσω σε δόσεις έστω και αν δε ζω στη χώρα για να σας βοηθήσω αγαπητά μου παιδιά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.