Wise_One Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 OK, πληροφορικοί και λοιποί τύποι της τεχνολογίας, χρειάζομαι τις συμβουλές σας... Αρχικά, να μιλήσουμε για controllers... Η μητρική του "νέου" pc έχει 2 SATA υποδοχές. Άρα μπορώ να βάλω 2 συσκευές επάνω. Αυτή τη στιγμή, έχει ένα dvd-rec επάνω οπότε έχουμε μία ελεύθερη, ίσως όμως αποφασίσω να πάω σε IDE drive οπότε παίζει να μπορώ να βάλω 2 σκληρούς επάνω. Αυτό το αφήνουμε για τελευταία λύση. Σενάριο: Σκληρός δίσκος WESTERN DIGITAL 250GB WESTERN DIGITAL 640GB Ομολογουμένως από πλευράς τιμής/χωρητικότητας, ο 640άρης είναι καλύτερος. Και τα στατιστικά για τον δεύτερο είναι εντάξει, 1500 άτομα ψήφισαν και του έβαλαν 7. Μια χαρά το βρίσκω. 99% γι' αυτόν θα πάω. Σενάριο: Κάρτα γραφικών Η μητρική έχει AGP 8X άρα οτιδήποτε άλλο απορρίπτεται άμεσα (doh!!). MSI 6200AX-TD512 512MB AGP RETAIL XFX RADEON HD4650 512MB HD-465X-YPF AGP RETAIL Προφανώς η MSI είναι φθηνότερη και πιο συμβατή με linux (όλο και κάποια διανομή θα εγκαταστήσω) από την XFX. Σχεδόν μισή τιμή. Τώρα αυτά για τα 512 στα 64μπιτ ή στα 128μπιτ δε τα ξέρω. Εμένα μ' ενδιαφέρει να έχει 512ΜΒ για να παίζω κανα παιχνίδι σε καλύτερη ανάλυση. 99,9% πάω για την πρώτη. ----------------------------------------------------------------------- Υπάρχει μια σκέψη να κρατήσω έναν IDE σκληρό για το "νέο" μηχάνημα. Οπότε θα είναι ένας SATA κι ένας IDE. Θα υπάρχει κανα πρόβλημα με master/slave για την εγκατάσταση του λειτουργικού; Προφανώς θα εγκατασταθεί στον SATA, ο οποίος θα χωριστεί και σε διαμερίσματα, απλά ρωτάω γιατί δεν έτυχε να χρησιμοποιήσω τέτοιο συνδυασμό άλλη φορά... Στην περίπτωση που πάρω κάποια SATA2 συσκευή (κυρίως λόγω τιμής), ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως "πέφτει" σε SATA αυτόματα έτσι; To price-range είναι στάνταρ στα 100 ευρώ, αυστηρά στα 150 και μόνο με βία και ξύλο στα 200. Δε θέλω ν' ανοιχτώ πολύ για παίζει να χρειαστεί και τίποτα ο "παλιός" που θα μείνει με ψιλομάπα hardware, ιδίως τα 512ΜΒ μνήμης που θα περισσέψουν... Κατά πάσα πιθανότητα θα εγκατασταθούν τα Win7. Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, θα πάω μάλλον πάλι σε XP. Λοιπόν, ακούω σχόλια/συμβουλές/προτάσεις...
Dropsreef Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 να σου πω: κανε μας μια ολοκληρωτικη περιγραφη του συστηματος σου!μητρικες επεξεργαστες τροφοδοτικο μνημη ram καρτα γραφικων γιατι κατι εχω κατα νου αν ομως φτασουμε στα 200€ που τα δινεις με βια και ξυλο γιατι οπως σκεφτομαι το συστημα σου δεν ξερω αν αξιζει να δωσεις χρηματα η οχι! τελος παντων πες μας λιγο απο τι αποτελειται και το συζηταμε
moldovan20 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Χοντρικα 50€ για σκληρο και 50€ για gpu έχουμε 100€ .Με 100€ παίρνεις 2πύρηνο amd + μητρική με ενσωματομένη gpu . Καλύτερα κατά τη γνώμη μου να δώσεις άλλα 30 να πάρεις και 2gb μνήμη μαζί με τα προηγούμενα παρά να δώσεις λεφτά για τέτοιο μηχάνημα .
Wise_One Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Θα σου πώ από τί θ' αποτελείται αν ακολουθήσω αυτά που έχω στο μυαλό μου Τελικό σύστημα: Τροφοδοτικό: 400 βατ Μνήμη: 3 γίγα Επεξεργαστής: 3.2 Πρέσκοτ Μητρική: Δε ξέρω και δε βρίσκω το βιβλιαράκι, ένα SiS γράφει επάνω της Ήχος: ενσωματωμένη Σκληροί: Λογικά ο 500άρης Γραφικά: Λογικά η MSI, τώρα έχει την 6200 256ΜΒ edit μετά Moldovan: Κοίτα, ένας λόγος που δε θέλω να πάω για καινούργιο επεξεργαστή και μητρική, είναι γιατί θέλω ν' αξιοποιήσω τα υπάρχοντα desktop μου. Στο πατρικό μου θα πάει ο παλιός υπολογιστής μιας και δε τον χρησιμοποιούν ιδιαίτερα. Κι εγώ άλλωστε δε θέλω ντε και καλά διπύρηνο (έχω το λαπτοπ με 2 πυρηνες), απλά να ανεβάσω λίγο την επεξεργαστική ισχύ (έχω 2.4 τώρα, θα πάω στα 3.2). Γενικά ο μόνος λόγος που πάω γι 'αυτές τις αναβαθμίσεις, είναι περισσότερος χώρος κι άντε κανα παιχνιδάκι (όχι τπτ τεράστιο, nfs και τέτοια) με λίγο καλύτερα γραφικά.
Wise_One Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Χαχααα μάλλον κι εσύ Dropsreef για καινούργια μητρική + επεξεργαστή έλεγες ε; Η αλήθεια είναι πως σας το χάλασα... Να πώ λίγο, για τις κάρτες γραφικών τί γνώμη έχετε; Αφ' ενός η Radeon φαίνεται δυνατότερη για παιχνίδια (απ' ό,τι είπε ένας φίλος), αφ' ετέρου όμως θα είναι μπελάς αν πώ να εγκαταστήσω κανα linux επάνω... Κι από παιχνίδια εντάξει μη φανταστείτε τίποτα τρελό, κανα need for speed, sacred, battles for middle earth και γενικότερα παιχνίδια τέτοιου κυβισμού. Καινούργια κι έτσι δεν παίζω, δεν ασχολούμαι καθόλου. Απλά κάποια που τα 'παιζα τόσο καιρό με κάποιες υποχωρήσεις, τώρα λέω να τα παίζω με καλύτερα γραφικά...
Dropsreef Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Χαχααα μάλλον κι εσύ Dropsreef για καινούργια μητρική + επεξεργαστή έλεγες ε; Η αλήθεια είναι πως σας το χάλασα... Για να ειμαι ειλικρινης φιλε μου αν ειχα αυτο το συστημα θα συνεχιζα να παιζω τα παιχνιδακια μου οπως ακριβως τα επαιζα θα κρατουσα τα 100-150-200 ευρωπουλα που διαθετεις τωρα θα μαζευα λιγα ακομα και θα ξεκινουσα αναβαθμιση με μητρικη και επεξεργαστη ram και τροφοδοτικο!
basilis5 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 φιλε μου τι παιχνιδια ευελπιστεις να παιξεις στον 3.2 Ρ4; μηπως με τα ιδια λεφτα να παρεις μητρικη+επεξ+ μνημη και οταν ξαναμαζεψεις να παρεις ενα τροφοδοτικο+γραφικα; ανθες να παιξεις παιχνδια δλδ ειναι κριμα στην τελικη παρε ενα χβοξ 360
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.