Προς το περιεχόμενο

προβλημα με asus m2n32 sli-deluxe και sata dvd/r

dspug7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα φιλοι.

εχω στο pc μου την asus m2n32 sli-deluxe και προσφατα συνδεσα ενα dvd/r sata sony optiarc.η μητρικη διαθετει 6 θυρες sata +μια εσωτερικη ακομα sata/raid(τι ακριβως ειναι αυτο?) και αλλη μια εξωτερικη sata(στο manual γραφει και κατι για raid και σε αυτην).

εχω συνδεμενο τον σκληρο στο sata_1(στο γκρουπακι με τις 6).ενα προβλημα που ειχε ειναι οτι αν συνδεθει σε καποια αλλη απο τις 6 μου βγαζει μπλε οθονη.στην 1 που το εχω τωρα δουλευει μια χαρα.

το προβλημα που εχω ομως αυτη τη στιγμη ειναι οτι το pc δεν μπορει να λειτουργησει και με το dvd/r συνδεμενο,μπορει να δουλεψει μια μερα,μπορει και μια ωρα αλλα ειναι σιγουρο οτι καποια στιγμη θα φριζαρει,και οταν τον σβισω δεν ξαναναβει αν δεν αποσυνδεσω το dvd/r(φριζαρει παλι οταν βγαινει το logo των windows).

δεν εχω δοκιμασει να το συνδεσω στις αλλες 2 θυρες γιατι δεν ξερω τι παιζει με αυτο το raid.επισης δεν νομιζω να φταιει το dvd/r λογω του θεματος που ειχα και με το σκληρο.

καθε βοηθεια ευπροσδεκτη.ευχαριστω.

post-119190-129063066654_thumb.jpg

Δημοσ.

τα specs μου ειναι

windows 7 32bit

amd x2 4200+

asus m2n32 sli-deluxe

msi 8600gt

4gb ra ocz

psu innovator 450w

καποιος μια ιδεα???να επιχειρησω να το συνδεσω στις αλλες 2 θυρες??

Δημοσ.
Update Bios εχεις κανει?
οχι,δεν εχω κανει ποτε...εχω ακουσει πολλα και το ψιλοφοβαμαι.οπως οτι ειναι 50-50 να πετυχει η να καει η μητρικη...
Δημοσ.

Η μητρική είναι εκπληκτική. Την αγόρασα, αν θυμάμαι καλά μέσα του 2006 με ένα χ2 4000+. Τώρα φορά έναν τετραπύρηνο 940 και θα την κρατήσω κάνα χρόνο ακόμα. Ίσως η καλύτερη αγορά μου στους υπολογιστές.

Έχω κάνει όλα τα bios update μέχρι το τελευταίο 2209. Πρόσεξε, όμως, μην το κάνεις μέσα από το λειτουργικό, γιατί έχεις όντως πολλές πιθανότητες να κάψεις τη μητρική. Αν έχεις ups και χρησιμοποιήσεις την ενσωματωμένη στο bios εφαρμογή ( EZ-Flash), οι πιθανότητες να πάει κάτι στραβά είναι ελάχιστες. Φυσικά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να πάει κάτι στραβά και να είναι μετά άχρηστη η μητρική, έτσι; Μη με κυνηγάς μετά!

Αν έχεις απενεργοποιημένο το raid οι θύρες λειτουργούν απλά ως sata. Μην ανησυχείς, δε θα έχεις πρόβλημα, αν συνδέσεις αλλού το dvd-r.

Δημοσ.
Η μητρική είναι εκπληκτική. Την αγόρασα, αν θυμάμαι καλά μέσα του 2006 με ένα χ2 4000+. Τώρα φορά έναν τετραπύρηνο 940 και θα την κρατήσω κάνα χρόνο ακόμα. Ίσως η καλύτερη αγορά μου στους υπολογιστές.

Έχω κάνει όλα τα bios update μέχρι το τελευταίο 2209. Πρόσεξε, όμως, μην το κάνεις μέσα από το λειτουργικό, γιατί έχεις όντως πολλές πιθανότητες να κάψεις τη μητρική. Αν έχεις ups και χρησιμοποιήσεις την ενσωματωμένη στο bios εφαρμογή ( EZ-Flash), οι πιθανότητες να πάει κάτι στραβά είναι ελάχιστες. Φυσικά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να πάει κάτι στραβά και να είναι μετά άχρηστη η μητρική, έτσι; Μη με κυνηγάς μετά!

Αν έχεις απενεργοποιημένο το raid οι θύρες λειτουργούν απλά ως sata. Μην ανησυχείς, δε θα έχεις πρόβλημα, αν συνδέσεις αλλού το dvd-r.

σε ευχαριστω για τις απαντησεις φιλε!

θα το δοκιμασω τοτε στις αλλες θυρες και βλεπουμε.

εχω ups.για να κανω το bios update απο το ez-flash πρεπει πρωτα να κατεβασω το αρχειο και να το αφησω στο σκληρο η να το βαλω σε κανενα φλασακι?

Δημοσ.

Βάλ'το σε φλασάκι. Μετά το update καλό είναι να κάνεις και ένα clear cmos.

Δοκίμασε και τις τελευταίες θύρες. Εγώ χρησιμοποιούσα την πρώτη θύρα για το σκληρό και τις δύο τελευταίες για raid 0.

Δημοσ.

Για να κάνουμε update την M2N32 sli deluxe της asus :

1. ψάχνουμε στο download section της asus για την μητρική μας δίνοντας σαν στοιχεία Motherboard -> Socket AM2/AM2+/AM3 ->M2N32 SLI deluxe πατάμε search διαλέγουμε λειτουργικό σύστημα (αν έχετε windows 7 διαλεξτε Vista) και μπαίνουμε στην κατηγορία BIOS και κατεβάζουμε το τελευταίο BIOS που υπάρχει. Καλό είναι να αποφύγουμε beta εκδόσεις αλλά για την συγκεκριμένη μητρική έχω και εγώ την beta χωρίς κανένα πρόβλημα. Αφού κατεβάσουμε το αρχείο zip κάνουμε exctract σε ένα usb (Οχι ntfs formatted) φροντίζουμε το όνομα της .ROM να μην ξεπερνάει τους 8 χαρακτήρες και κάνουμε επανεκκίνηση τον υπολογιστή.

2. Στη συνέχεια μπαίνουμε στο BIOS κάνουμε στην τελευταία καρτέλα Load defaults Settings κάνουμε save μετά ακολουθεί ακόμα ένα restart και πλέον αναλαμβάνουμε Δράση.

3. Όταν μας εμφανίσει το μήνυμα να πατήσουμε DEL για να μπούμε στο BIOS εμείς πατάμε CTRL + F2 και ξεκινάει το EZ flash utility της Asus. Κάνει ένα μικρό scan τους δίσκους μας και πλέον μας δείχνει έναν πολύ απλό File Explorer για να μετακινηθούμε μεταξύ των δίσκων. Βρίσκουμε το USB μας διαλέγουμε το αρχείο .ROM Και σε ελάχιστα δεύτερα το update έχει τελειώσει. Κάνουμε restart εκ νέου, ξανά μπαίνουμε BIOS και ξανακάνουμε Load Default Settings , save και reboot.

4. Έχουμε ολοκληρώση επιτυχώς το update. Η Asus έχει τα ευκολοτερα BIOS updates. Καλή επιτυχία σε όλους.

Δημοσ.

σε ευχαριστω,πληρης και κατατοπιστικος, αλλα...

δοκιμασα 2 διαφορετικα φλασακια αλλα δεν μου εμφανιζονται στο ez-flash.παιρνουν το F: ως συμβολο αλλα μου δειχνει μονο A,B,C,D.

το αρχειο που κατεβασα ειναι της μορφης .bin (2209.bin) και οχι .rom...ειναι σωστο αυτο?

Δημοσ.

Ναί μπορεί να είναι και .bin ο αρχείο είναι το ίδιο.

Μην κοιτάς τι drive letter έχει πάρει το usb σου μέσα στα windows γιατί στο bios θα πάρει σίγουρα διαφορετικό.

Για να μετακινηθείς μεταξύ των δίσκων που σου αναγνωρίζει στο bios (A,B,C,D) πάτισε το Tab (κουμπί) και να δείς τι έχουν στο root ο κάθε δίσκος.

Δημοσ.
Ναί μπορεί να είναι και .bin ο αρχείο είναι το ίδιο.

Μην κοιτάς τι drive letter έχει πάρει το usb σου μέσα στα windows γιατί στο bios θα πάρει σίγουρα διαφορετικό.

Για να μετακινηθείς μεταξύ των δίσκων που σου αναγνωρίζει στο bios (A,B,C,D) πάτισε το Tab (κουμπί) και να δείς τι έχουν στο root ο κάθε δίσκος.

ειναι ολοι αδειοι...ψαχνω ποση ωρα στο γοογλη πληροφοριες για το τι μπορει να συμβαινει και δεν βρισκω τιποτα...γκρρρ....
Δημοσ.

Σύνδεσε το usb σου στον υπολογιστή, πήγαινε στον "υπολογιστή μου" και κάντο format σε FAT απλό όχι FAT32 και ξανακάνε την ίδια διαδικασία.

Η παρακάτω συμβουλή για μετά το bios update αν σου ρίχνει BSOD

Έχει μια ρύθμιση στους controller για τα SATA δες να έχει

SATA compatible mode και όχι enchanted ή IDE mode

Δημοσ.
Σύνδεσε το usb σου στον υπολογιστή, πήγαινε στον "υπολογιστή μου" και κάντο format σε FAT απλό όχι FAT32 και ξανακάνε την ίδια διαδικασία.

Η παρακάτω συμβουλή για μετά το bios update αν σου ρίχνει BSOD

Έχει μια ρύθμιση στους controller για τα SATA δες να έχει

SATA compatible mode και όχι enchanted ή IDE mode

και ναι πετυχε!!!χιλια ευχαριστω φιλε μου!!!

το μονο περιεργο ηταν οταν μπηκε στα windows μετα την ολη διαδικασια μου εκανε τον ηχο συνδεσης/αποσυνδεσης συσκευης αρκετες φορες για ενα λεπτο περιπου,και εκανε καποιες εγκαταστασεις drivers που 2-3 απετυχαν.

και τωρα να δουμε τι γινεται με το dvd/r...

Δημοσ.

Αυτό είναι απολύτος λογικό, καθώς είναι σαν να έχεις συνδέσει καινούρια motherboard στον υπολογιστή σου, πρέπει να αναγνωρίσει εκ νέου όλες τις συσκευές και τους controller που έχει ενσωματωμένους, επιβέλετε και ένα τελευταίο restart για τους drivers που απέτυχαν (μετά το restart θα είναι οκ).

Χαίρομαι που τα κατάφερες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...