Προς το περιεχόμενο

Οταν..."ανθει" ο αναταγωνισμος !!!

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μακαρι φιλε μου αλλα ποιος θα τους εμποδισει να εκτιναξουν τις τιμες των εισιτηριων ειδικα στο εσωτερικο στα υψη ?

+1

Όντως, το πρόβλημα δεν είναι οι πτήσεις εξωτερικού. Για εκεί υπάρχουν άπειρες επιλογές με τις τόσες εταιρείες ανά τον κόσμο και τους βαράει ο ανταγωνισμός αλύπητα. Δεν τους παίρνει εκεί.

Το θέμα είναι τί θα γίνει με τις πτήσεις εσωτερικού και ειδικά με την άγονη γραμμή. Εκεί θα πέσει το μεγάλο το μακελειό.

Η αλήθεια είναι πάντως ότι 2 αεροπορικές εταιρείες σε μία χώρα 11 εκατομμυρίων ανθρώπων, δεν είναι βιώσιμες.

Δημοσ.
Η αλήθεια είναι πάντως ότι 2 αεροπορικές εταιρείες σε μία χώρα 11 εκατομμυρίων ανθρώπων, δεν είναι βιώσιμες.

Σε μια χώρα που για να πας Αθήνα Θεσσαλονίκη θες 8 ώρες, για να πας στη Ρόδο θες 12 κλπ ίσως και να είναι.

Δημοσ.

Αν ανέβουν οι τιμές στα εισιτήρια, θα επιβαρυνθούν όσοι θα ταξιδεύουν με αεροπλάνο. Όταν όμως η Ολυμπιακή ήτανε κρατική, επιβαρυνότανε όλοι με τα σκάνδαλα, χρέη, ρουσφέτια.

Δημοσ.

Τώρα που την φορτώθηκε ο Βγενό, ας την κάνει ότι θέλει. Συγχώνευσε το, διάσπασέ το, εκκαθάρισέ το... Βάλτου φωτιά και κάψτο το.. φουρνέλο :-)

Μόνο κρατικοποίηση μη ζητήσεις. Μετα την απομάκρυνση, ουδεμία :o αναγνωρίζεται.

Δημοσ.
Μόνο κρατικοποίηση μη ζητήσεις. Μετα την απομάκρυνση, ουδεμία :o αναγνωρίζεται.

Δεν νομίζω ότι ήταν :o. Γενικά η ΟΑ ήταν πολλά χρόνια μονοπώλιο, οπότε απλά τώρα ξαναγύρισε στο "θρόνο" της.

Δεν μπορώ όμως να παραβλέψω αυτό:

Αν ανέβουν οι τιμές στα εισιτήρια, θα επιβαρυνθούν όσοι θα ταξιδεύουν με αεροπλάνο. Όταν όμως η Ολυμπιακή ήτανε κρατική, επιβαρυνότανε όλοι με τα σκάνδαλα, χρέη, ρουσφέτια.

Με λίγα λόγια κρατικό μονοπώλιο < ολιγοπώλιο < ανταγωνισμός. Εμείς υποβαθμιστήκαμε όταν πήγαμε από το τρίτο στο δεύτερο στάδιο, αλλά και πάλι είμαστε καλύτερα από την πρώτη περίπτωση.

Δημοσ.

Αναγκαστικα πλεον, υπαρχει και πληροφορηση και αναταγωνισμος με τις εταιριες του εξωτερικου, οποτε τουλαχιστον εκει, δυσκολο να κανει μια ιδιωτικη εταιρια οτι της καπνισει. Απο την αλλη, στο μονο πεδιο που μπορει να παιξει βρομικα ειναι οι πτησεις εσωτερικου, αλλα κι εκει, αν δουνε μια δραματικη μειωση εσοδων με παραλληλη αυξηση στα πλοια -τρενα κλπ, παλι θα ανασκουμπωθουνε γιατι πλεον δεν ειναι η κρατικη ολυμπιακη που επι 30 χρονια να ηταν χρεωμενη, παλι θα εβαζε ενα καπελακι χρεους ακομη. Εδω μιλαμε για ιδιωτικο τομεα, μιλαμε για κερδος που οταν δεν ερθει, και κεφαλια θα πεσουν, και αλλαγες θα γινουν.

Οποτε πιστευω, στο χερι μας ειναι απλα να αυξησουμε η να μειωσουμε τα εισιτηρια.

Δημοσ.

Γιατί υποβαθμιστήκαμε Praetorianos; Ο κόσμος ξεχνάει εύκολα. Ξεχνάει τη γνωστή τήρηση των ωρών αφίξεων και αναχωρήσεων. Ξεχνάει που στα καλά καθούμενα κάνανε απεργίες και πολλοί κοιμόταν στα αεροδρόμια. Ξεχνάει πόσα αεροπλάνα αγοράστηκαν σε τιμή μεγαλύτερη λόγω της μίζας. Ξεχνάει που υπουργοί τα αεροπλάνα τα είχανε για εκείνους και τους εκλεκτούς τους. Όμως πότε ένοιαξε τους Έλληνες το πόσο επιβαρύνεται το ταμείο του κράτους; Όταν φτάσαμε και να χρωστάμε τα άντερα μας και να μας φτύνουν οι πιστωτές και να λέμε πως ψιχαλίζει. Κάποιοι όμως τρώγανε καλά από την Ολυμπιακή και δε μπορούν να κρύψουν τον πόνο τους. Δεν αναφέρομαι στο forum.

Δημοσ.
Γιατί υποβαθμιστήκαμε Praetorianos; Ο κόσμος ξεχνάει εύκολα. Ξεχνάει τη γνωστή τήρηση των ωρών αφίξεων και αναχωρήσεων. Ξεχνάει που στα καλά καθούμενα κάνανε απεργίες και πολλοί κοιμόταν στα αεροδρόμια. Ξεχνάει πόσα αεροπλάνα αγοράστηκαν σε τιμή μεγαλύτερη λόγω της μίζας. Ξεχνάει που υπουργοί τα αεροπλάνα τα είχανε για εκείνους και τους εκλεκτούς τους. Όμως πότε ένοιαξε τους Έλληνες το πόσο επιβαρύνεται το ταμείο του κράτους; Όταν φτάσαμε και να χρωστάμε τα άντερα μας και να μας φτύνουν οι πιστωτές και να λέμε πως ψιχαλίζει. Κάποιοι όμως τρώγανε καλά από την Ολυμπιακή και δε μπορούν να κρύψουν τον πόνο τους. Δεν αναφέρομαι στο forum.

Συμφωνώ 100%

Δημοσ.

Παιδιά επειδη είμαι αρκετα μπλεγμένος στο χώρο έχω να σας δηλώσω οτι ΚΑΗΚΑΜΕ... Μόνο αυτό... Ετοιμαστείτε τις επόμενες μερες-εβδομάδες-μήνες για "προσφορες" ωστε να μην αντιδράσει ο κοσμός και μετα μετα συγχωρήσεως στηστε *ωλο... Ετσι οπως τα καναμε θα τα λουστούμε τώρα... Ειδικα στα εσωτερικού εικάζεται οτι θα κυριαρχήσει το "οικονομικο" εισητηριο στα 70-80 € και τα υπολοιπα 105 και πάνω (όπως της πΟΑ).

Για το εξωτερικό θα υπάρχουν αρκετα ανταγωνιστικότερες...

Περισσότερα, τις επόμενες μέρες που θα πετάξω...

Δημοσ.
Γιατί υποβαθμιστήκαμε Praetorianos; Ο κόσμος ξεχνάει εύκολα. Ξεχνάει τη γνωστή τήρηση των ωρών αφίξεων και αναχωρήσεων. [...]

Ρε συ τα ίδια λέμε:

Με λίγα λόγια κρατικό μονοπώλιο < ολιγοπώλιο < ανταγωνισμός. Εμείς υποβαθμιστήκαμε όταν πήγαμε από το τρίτο στο δεύτερο στάδιο, αλλά και πάλι είμαστε καλύτερα από την πρώτη περίπτωση.

Λέω ότι υποβαθμιστήκαμε όταν από το τρίτο στάδιο (ανταγωνισμό), πήγαμε στο δεύτερο (ολιγοπώλιο) -με την συγχώνευση δηλαδή- αλλά και πάλι είμαστε καλύτερα από την πρώτη περίπτωση (κρατικό μονοπώλιο) -όταν ιδιωτικοποιήθηκε η ΟΑ-.

Και οι ανισότητες που έβαλα το ίδιο λένε. Ότι το κρατικό μονοπώλιο είναι χειρότερο του ολιγοπωλίου το οποίο είναι χειρότερο του πλήρους ανταγωνισμού.

Δημοσ.

Εγώ παιδιά ένα ξέρω και το τηρώ.

Καλώς ή κακώς γεννήθηκα στην Ελλάδα και την αγαπάω την ρουφιάνα θέλω να ζω εδώ και να με καίει ο ήλιος 10 μήνες το χρόνο.

Έχω ζήσει και έξω και δεν το αντέχω το σύννεφο και το κλειστά όλα μετά τις 5.

Αλλά διακοπές δεν κάνω ποτέ σχεδόν στην Ελλάδα. Ούτε εκδρομές σε Ναύπλια και Ορεινές Ναυπακτίες, ούτε Σαντορίνες, ούτε Μυκόνους ούτε Ρόδους κλπ.

140 ευρώ πήγαινε έλα το αεροπορικό και 70-80 ευρώ το δίκλινο για οικονομική θέση και απλό δωμάτιο σόορυ αλλά δεν τα δίνω.

Και να πληρώνω τον καφέ 5 και το ποτό 10.

Πάω με 70 ευρώ στη Ρώμη μου, το Παρισάκι μου και τη Βαρκελώνη μου και μένω και με 35 ευρώ τη βραδιά σε καλό δωμάτιο.

ΑΙ ΣΙΧΤΗΡ. Ας τα πάνε και 400 ευρώ το Αθήνα Σαλόνικα και καλά θα κάνουν όσο υπάρχουν τα κορόιδα που τους τα δίνουν.

Δημοσ.
Εγώ παιδιά ένα ξέρω και το τηρώ.

Καλώς ή κακώς γεννήθηκα στην Ελλάδα και την αγαπάω την ρουφιάνα θέλω να ζω εδώ και να με καίει ο ήλιος 10 μήνες το χρόνο.

Έχω ζήσει και έξω και δεν το αντέχω το σύννεφο και το κλειστά όλα μετά τις 5.

Αλλά διακοπές δεν κάνω ποτέ σχεδόν στην Ελλάδα. Ούτε εκδρομές σε Ναύπλια και Ορεινές Ναυπακτίες, ούτε Σαντορίνες, ούτε Μυκόνους ούτε Ρόδους κλπ.

140 ευρώ πήγαινε έλα το αεροπορικό και 70-80 ευρώ το δίκλινο για οικονομική θέση και απλό δωμάτιο σόορυ αλλά δεν τα δίνω.

Και να πληρώνω τον καφέ 5 και το ποτό 10.

Πάω με 70 ευρώ στη Ρώμη μου, το Παρισάκι μου και τη Βαρκελώνη μου και μένω και με 35 ευρώ τη βραδιά σε καλό δωμάτιο.

ΑΙ ΣΙΧΤΗΡ. Ας τα πάνε και 400 ευρώ το Αθήνα Σαλόνικα και καλά θα κάνουν όσο υπάρχουν τα κορόιδα που τους τα δίνουν.

Ρε Snolly ωραία τα λες και μαζί σου στο θέμα για τον τουρισμό, συμφωνώ.

Αν ο άλλος όμως θέλει να πάει για κάποια δουλειά στη Ρόδο και την Κω, γιατί να δώσει 200€+ τη στιγμή που εγώ για να πάω Βερολίνο δίνω λιγότερα γ@μώ το φελέκι μου γ@μώ;

Κόψιμο να τους πιάσει ρε όσους κάνουν καρτέλ και μονοπωλια στις εσωτερικές μεταφορές και αυτά που βγάζουν να τα δίνουν στον εντερολόγο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...