Προς το περιεχόμενο

αλλαγη inverter σε laptop

raspoutinathens

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα εχω ενα laptop hp 9500 το οποιο μου εωγαζε μαυρη οθονη ελαφρα φωτεινη και δεν εδειχνε ουτε τα bios.καποια στιγμη εδειξε κανονικα εκανα φορματ και εβαλα τα windows 7 και το λαπτοπ πηγαινε σφαιρα.εκανε ξανα τα ιδια παρολο που του αλλαξα τα windows.μαυρη οθονη λιγο φωτισμενη και δεν δειχνει ουτε τα bios ενω ακουγεται να δουλευει.εντωμεταξυ το ταρακουνησα 1-2 φορες και ειχε μπει που το ειχε ξανακανει αλλα τωρα τιποτα.Μου είχατε πει ότι μαλλον inverter Θα ειναι.επειδη δεν εχω ανοιξει laptop ποτε.πως μπορω να βρω τον ιnverter?απο που μπορω να τον προμηθευτω?ξερεις κανενα μαγαζι να επισκευαζει λαπτοπ?γιατι hp θα με σκοτωσει οικονομικα πιστευω γιατι δεν έχω εγγυηση.ευχαριστω

Δημοσ.

Εκεί που ακουμπάει στο πλαίσιο η οθόνη,έχει κάτι γρουμπουλάκια πλαστικά.Άμα τα βγάλεις (με προσοχή,μη γδάρεις...) θα δεις από κάτω κάτι βιδούλες.Τις βγάζεις και πάλι με προσοχή ξεκουμπώνεις τα πλαστικούλια που κρατάνε στηριγμένη την οθόνη.Στη βάση της οθόνης,στηριγμένο με κάτι βιδάκια είναι και το περιβόητο converter....

Σιγουρέψου όμως πρώτα,ότι δηλαδή φταίει αυτό (=το converter) βάζοντας εξωτερική οθόνη.

Δημοσ.

Θα μπορουσε να φταιει ειτε η μητρικη, ειτε το καλωδιο, ειτε το inverter, ειτε η ιδια η οθονη. Πως μπορει καποιος να κανει διαγνωση απο ενα φορουμ;

Δημοσ.
και που πουλανε inverter ανταλακτικο?οχι μεσω ebay καποιο μαγαζι εννοω?

Παρακολούθησε τις Αγγελίες,εδώ μέσα ας πούμε.Βρες κάποιο χαλασμένο laptop από κάποιο παιδί,να τόχεις για να του βγάζεις τα μάτια όποτε χρειαστεί.^Του laptop εννοώ,όχι του παιδιού.

Δημοσ.

Σε Acer που παρουσίαζε παρόμοιο πρόβλημα έφταιγε τελικά το inverter, το ίδιο μάλλον φταίει και σε σένα. Η οθόνη δεν ήταν σβηστή, απλά ήταν υπερβολικά χαμηλή η φωτεινότητα της. Εμείς παραγγείλαμε το ανταλλακτικό από ebay, ήρθε σε 10 μέρες, βγήκε το πλαίσιο της οθόνης και αλλάξαμε το inverter που βρίσκεται κουμπωμένο στη βάση της.

Παρακάτω υπάρχει link με το inverter που χρειάζεσαι εσύ

http://www.usa-battery.com/hp-dv8000-acer-aspire-1800-9500-inverter-new-e131735-p-2621.html.

Δυστυχώς δε γνωρίζω που θα βρεις inverter στην Ελλάδα και τι κόστος θα έχει. Στη περίπτωση μας πάντως, η Ελληνική αντιπροσωπεία της Acer μας ζητούσε πάνω από 150 Ευρώ για την αλλαγή του inverter. :shock:.

Δημοσ.
Στραβομάρα... Μην βαράς.

Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μία στο εκατομύριο να βαρέσω,τόσο χαζός δεν είμαι πια.:-)

Θα σε χρειαστώ κάποια στιγμή,απλό είναι.;)

Δημοσ.

επειδή δεν εχω desktop πηγα σε ένα φιλο να συνδεσω το laptop στη οθόνη του.να ρωτησω κατι αν ειναι ο inverter δε θα επρεπε να δειχνει στην lcd εξωτερικη οθονη?εγινε το εξης παραδοξο.στην εξωτερικη οθονη δεν εδειχνε τιποτα ενω το laptop φαινοταν να λειτουργει.με μια δυο επανακοινησεις εβαζα-εβγαζα το βυσμα της lcd το λαπτοπ πηρε μπρος και τωρα απο αυτο γραφω.οταν ανοιξε το λαπτοπ εδειχνε και η εξωτερικη οθονη εικονα.αρα το προβλημα μπορει να ειναι inverter ή να βραχυκυκλωνει καμια καρτα γραφικων ή κατι τετοιο?τι πιστευετε?

Δημοσ.
Σε Acer που παρουσίαζε παρόμοιο πρόβλημα έφταιγε τελικά το inverter, το ίδιο μάλλον φταίει και σε σένα. Η οθόνη δεν ήταν σβηστή, απλά ήταν υπερβολικά χαμηλή η φωτεινότητα της.

Προτεινω να δωσεις ΠΟΛΥ σημασια στο παραπανω σχολιο. Αυτο ειναι το κλασικο συμπτωμα που παρουσιαζει ενα χαλασμενο inverter.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...