extend Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Ενδιαφέρομαι για ένα καινούριο pc (πιθανότατα workstation)με σκοπό να βελτιώσω την απόδοση της ποιότητας της δουλειάς μου καθώς και τους χρόνους μου. Οι κυριότερες απαιτήσεις μου βασίζονται στο σχέδιο και τα κυρίως προγράμματα που χρησιμοποιώ είναι autocad 2010, 3dmax 2010, photoshop και λίγο corel και illustrator. Τώρα ξεκινάω την αναζήτηση μου και θέλω μία βοήθεια, τι έχετε να μου προτείνετε?
oneofthem Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 budget πες περίπου τουλάχιστον - τι να σου πουν, και με 2 χιλιάρικα μπορείς να πάρεις μηχάνημα για αυτά τα πράγματα και με 7 χιλιάρικα χωρίς υπερβολές καλού κακού γράψε αναλυτικά τι έχεις και τώρα αν θες μήπως φταίει κάποιο συγκεκριμένο κομμάτι (λέμε τώρα)
extend Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Monitor υπάρχει. Γύρω στα 1300€. Να σημειώσω επίσης ότι σχετικά με την κάρτα γραφικών σαφώς και δεν χρειάζομαι την καλύτερη της αγοράς, δεδομένου ότι δεν ασχολούμαι ΚΑΘΟΛΟΥ με animation.Μία απλή καλή κάρτα είναι αρκετή.
moldovan20 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Βγαίνει και ακόμα ποιο φθηνό ,με 1300€ παίρνεις και high end gpu .
nickarmy Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 για σκληρό (λειτουργικού) καλύτερα έναν solid
pabou13 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Οριστε μια παρομοια συνθεση με του moldovan αλλα με καποιες μικροαλλαγες: Εαν πιστευεις οτι ο 160αρης ssd ειναι υπερβολικος για την δουλεια που τον χρειαζεσαι πηγαινε στον μικρο του αδερφο τον 80αρη...
damastes Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 επειδή είμαι και εγώ στην ίδια διαδικασία με τον extend, και θέλω υπολογιστή για το γραφείο για τις ίδιες δουλειές +revit, ήθελα να ρωτήσω κάτι. Θα υπάρχει διαφορά προς το καλύτερο με μια κάρτα γραφικών της σειράς Quadro ή firegl, αντί μιας απλής κάρτας? και αν ναι αξίζει η μεγάλη αύξηση της τιμής σε σχέση με την απόδοση? Επίσης έχω προσανατολιστεί, σε αγορά 2 χ500GB σκληρών σε raid 1 για τα δεδομένα, μιας και στο γραφείο της δουλειάς η ασφάλεια παίζει πρωταρχικό ρόλο. Έχετε να προτείνεται καποιον αξιόπιστο και γρήγορο? ---------- Προσθήκη στις 19:58 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:44 ---------- Κάποιος?.......
damastes Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 αυτος μήπως ειναι καλύτερος Western-Digital-Sata-Ii-500Gb-Re3-WD5002ABYS ---------- Προσθήκη 23-02-2010 στις 01:05 ---------- Προηγούμενο μήνυμα 22-02-2010 στις 20:11 ---------- επίσης σκέφτομαι για i7 920 και βλέπω πολύ προτείνουν τον i5.... Κάποιος σχετικά με τις quadro ξέρει να απαντήσει σχετικά με αυτο που ρώτησα ποιο πάνω?
damastes Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 σε ενα τεστ που είδα για 3d modelling και rendering ο i7 860 ηταν λίγο καλύτερος απο τον i7 920. Για επαγγελματικό pc ποιο socket θα είναι προτιμότερο?
oneofthem Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 @extend τα πιο πάνω πακέτα είναι μια χαρά η διαφορά τους και στο κόστος κυρίως βρίσκεται στον ssd δίσκο (στο ένα είναι 80gb στο άλλο 160gb) προσωπικά θα ζητούσα και γρήγορο επεξεργαστή αν είναι δυνατόν (δλδ όχι απαραίτητα με καλή σχέση κόστους απόδοσης) γιατί η συχνότητα παίζει μεγαλύτερο ρόλο σε πολλά σημεία σε αυτές τις δουλειές, οπότε ας μας πουν τα παιδιά αν είναι ok αυτός ή αν υπάρχει εναλλακτική, εγώ χωρίς να δοκιμάσω μόνος μου δεν μπορώ να πω δεν έχω άποψη για τις νέες σειρές - @damastes χρειάζονται περισσότερες λεπτομέρειες για να σου απαντήσει κάποιος για τις qfx αξιόπιστα δλδ σε τι ακριβώς δουλεύεις καθημερινά, ποια 3d προγράμματα και αν βρίσκεσαι σε στάδιο εκμάθησης και επομένως θες να εξερευνήσεις όλες τις δυνατότητες τα σίγουρα είναι πως η αύξηση της τιμής είναι δυσανάλογη με την απόδοση με τα μοντέλα που κυμαίνονται στα 800-1200 ευρώ να έχουν την καλύτερη σχέση και προσωπικά τις θεωρώ τη μόνη επιλογή αν πας σε qfx λόγω απόδοσης/κόστους στις πιο φθηνές συνήθως πέφτει κατακόρυφα η απόδοση σε πραγματική εφαρμογή που θέτει σύγκριση με gf ενώ στις πιο ακριβές ανεβαίνει κατακόρυφα το κόστος που πάλι βγαίνουν άλλες εναλλακτικές εργασίας από εκεί και πέρα, σε συγκεκριμένα προγράμματα, σε συγκεκριμένες λειτουργίες όταν έχεις φτάσει στο τέρμα των άλλων καρτών και χρειάζεσαι κάτι παραπάνω αναγκαστικά θα πληρώσεις +100% έστω και για το +15% των επιδόσεων ενημέρωση για τα βασικά: http://www.nvidia.com/object/quadro_geforce.html
damastes Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 απο προγράματα χρησιμοποιώ autocad architectural desktop (οχι τοσο πολύ πλεον), revit 2008 (μηχανή accurender) και ήδη γίνεται η μετάβαση σε revit 2009 (μηχανή mental ray), 3ds max, gimp. Αυτά είναι τα ποιο βαρία, τα υπόλοιπα λογιστικά, αμοιβων μηχανικών, στατικά κλπ. Πολλές φορές όμως είναι ανοιχτά και τα 3 τα σχεδιαστικά όπως βλέπεις δεν είμαι σε στάδιο εκμάθησης, απλα μπήκαμε σε στάδιο επιδότησης 50% και είναι ευκαιρία να πετάξω το κουτί της 8ετιας, που σέρνεται..... σκεφτόμουνα Pny-Quadro-Fx-1800-Pci-Express-Vga αυτή. Είναι πεταμένα λεφτά, έστω και με επιδότηση? μπορώ να κάνω την δουλεία μου και με μια απλή cuda?
oneofthem Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 για την επιδότηση αν και θα ήμουν 'εκπαιδευμένος' για να σου απαντήσω είναι δική σου απόφαση γιατί εσύ ξέρεις όλους τους παράγοντες, δεν μπορώ να συμβουλέψω βάσει αυτού ok spoiler γιατί θα με βρίσουν: για το τεχνικό δεν είπες σε τι project δουλεύεις (ένα πρόγραμμα που έγραψες δεν το γνωρίζω καλά κιόλας) και έτσι δεν μπορώ να σου απαντήσω 100% αν δεν ξέρω πολύγωνα και σε τι απεικόνιση δουλεύεις ανάλογα με τη φύση του έργου ελπίζω να σε καλύψουν τα παρακάτω η quadro δίνει διάφορα χαραχτηριστικά αλλά το κύριο που ενδιαφέρει και δικαιολογεί επιπλέον κόστος είναι οι επιδόσεις, τα καθαρά fps στην οθόνη σου και όχι τα δευτερεύοντα (χρήσιμα δε), δεν εκμεταλλεύονται αυτές τις επιδόσεις όλα τα προγράμματα όμως από την άλλη και μια καλή και ακριβή gf (ή ati για να μην ξεχνιόμαστε) σίγουρα μπορεί να χειριστεί άνετα πολλά πολύγωνα σήμερα σε αυτά τα όρια γίνεται η μετάβαση στην quadro, στα λιγότερα γιατί να πληρώσεις? για να κάνεις unlock κάποια features δίνοντας 1000 ευρώ? χωρίς επιπλέον επιδόσεις δεν αξίζει, με την έννοια ότι μπορείς να δώσεις τα λεφτά σου σε κάτι άλλο σημαντικό γενικότερα έχει σημασία αν δουλεύεις με γεωμετρία δλδ πάρα πολλά πολύγωνα για τους δικούς σου λόγους ή αν δουλεύεις με λίγα πολύγωνα και περνάς περισσότερη επεξεργασία στο rendering το πρώτο θέλει πολύ καλή κάρτα ενώ το δεύτερο θέλει πολλούς πυρήνες και επεξεργαστές και μιλάμε για το ίδιο αποτέλεσμα έτσι? δλδ ανάλογα με τον τρόπο εργασίας που μπορεί να υπαγορευτεί και από το κόστος μοιράζεται η εργασία στο hardware ο συνήθης τρόπος εργασίας ήταν ο δεύτερος γιατί πρώτον οι επαγγελματικές κάρτες ήταν και είναι δυσανάλογα ακριβές έναντι των επεξεργαστών, δεύτερον γιατί ακόμη και να είχες ακριβή κάρτα είχε και αυτή τα όριά της ενώ ο επεξεργαστής απλώς επεκτείνει το χρονικό όριο όση δουλειά και να του έδινες και τρίτον γιατί όταν δουλεύεις με γεωμετρία δουλεύεις επί τόπου, κάνεις αλλαγές και δεν θέλεις να περιμένεις όταν αργεί ενώ όταν κάνεις rendering απλά το αφήνεις εκεί και όταν τελειώσει το κοιτάς απλά, αν αργήσει απλώς αλλάζει η ώρα που θα το κοιτάξεις, δλδ το τελευταίο είναι θέμα workflow αυτά αλλάζουν τελευταία βέβαια γιατί οι κάρτες είναι αρκετά δυνατές πια για να αντέξουν τρελά πράγματα επίσης σημασία έχει αν κάνεις το modelling σε industrial/solid/mechanic εφαρμογή και χρησιμοποιείς 3d αρτιστικές εφαρμογές όπως το 3dsm κλπ για να εκμεταλλευτείς μόνο τις δυνατότητες του rendering ή αν περνάς περισσότερο modelling εκεί έχει σημασία τι κάνεις σε κάθε πρόγραμμα ακριβώς όχι γενικά όταν λέω στάδιο εκμάθησης δεν εννοώ να μπήκες μόλις στο παιχνίδι αλλά το αν έχεις καταλήξει σε συγκεκριμένο workflow ακόμη και αν είχες πολλά πολύγωνα εδώ υπάρχει περίπτωση το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς για αυτή τη δουλειά να μην εκμεταλλεύεται την επαγγελματική κάρτα οπότε αλλάζει και η βελτισοποίηση της επιλογής του h/w τα συγκεκριμένα προγράμματα δεν είναι τα κατ' εξοχήν προγράμματα που εκμεταλλεύονται τις qfx όπως τα lw, maya, xsi σε θέμα επιδόσεων σε συγκεκριμένες περιπτώσεις ακόμη και σε αυτά σε κάποιες απεικονίσεις οι qfx θα είναι και πιο αργές από μία gf οπότε παίζει ρόλο τι κάνεις για το 3dsm προσωπικά από τις πραγματικές επιδόσεις που έχω δει προτείνω gf ακόμη και αν υπάρχουν χρήματα για quadro για το σύστημα γενικότερα οι περισσότερες λειτουργίες σε αυτά τα προγράμματα χρησιμοιούν έναν μέχρι δύο πυρήνες του επεξεργαστή και παίζει να δεις μικρές καθυστερήσεις για αυτόν ακριβώς το λόγο άρα εδώ δεν παίζει ρόλο αν έχεις έναν επεξεργαστή ή δύο, 2 πυρήνες ή 6 αλλά η συχνότητα / το o/c αυτά μέχρι το rendering όπου εκεί χρησιμοποιείται ο επεξεργαστής με όλους τους πυρήνες και όλοι οι επεξεργαστές ένας ssd δίσκος είναι πολύ χρήσιμος γιατί έχεις να κάνεις με μεγαλα αρχεία και η διαφορά στους χρόνους με τους απλούς δίσκους είναι μεγάλη η κάρτα χρησιμοποιείται για την απεικόνιση και διαχείρηση του 3d μοντέλου και εκεί είναι οι επιδόσεις που μας ενδιαφέρουν από την κάρτα χωρίς να σημαίνει πως αυτές είναι οι μόνες διαφορές των gf με τις qfx όπως είπα όλα εξαρτώνται από τη χρήση βέβαια δε χρειάζεται να καταλήξεις να γίνεις guru σε κάποιο σημείο και μετά απλά πας αγοράζεις και βλέπεις στην πράξη για τη συγκεκριμένη κάρτα εγώ προσωπικά για αυτήν την χρήση θα την άλλαζα με μια ακριβή απλή desktop κάρτα έκανα 3 μικρά edit, το υπογράμμισα
damastes Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 φίλε σε ευχαριστώ πολύ είσαι κατατοπιστικότατος, η απάντηση σου με βοήθησε πολύ όσον αφορά την επιλογή κάρτας, η GF, είναι ποιο κοντά στο τι χρειάζομαι, η quadro θα ήταν overkill. Στο θέμα cpu, τώρα τι προτείνεις? i7 socket 1366 ή 1156 ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.