Προς το περιεχόμενο

Τα XP δεν ξεκινούν με μήνυμα ότι αρχείο λείπει ή είναι κατεστραμμένο

johnyb98

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Ανοίγοντας laptop με εγκατεστημένα Windows XP, δεν ξεκινούν με μήνυμα λάθους:

"Δεν ήταν δυνατή η εκκίνηση των Windows επειδή το παρακάτω αρχείο λείπει ή είναι κατεστραμμένο:

\WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG\SYSTEM"

και ακολουθεί μία οδηγία περί recovery console.

Πριν μπω στη διαδικασία recovery, που νομίζω ότι δε θα δουλέψει, έχει αντιμετωπίσει κανείς το ίδιο πρόβλημα και να του πέτυχε με κάποιο τρόπο η αποκατάσταση (εννοείται ότι θέλω να αποφύγω format);

Απ' ό,τι το GOOGLE-αρα:

α. έχει κατασταραφεί το registry

β. βάζω το δίσκο σε άλλο PC με XP, να πάρω το αντίστοιχο αρχείο συστήματος απ' το δίσκο με τα XP που λειτουργούν και να το αντιγράψω με αντικατάσταση στο folder του προβληματικού λειτουργικού, αλλά έτσι θα πρέπει να ξαναεγκαταστήσω όλους τους drivers

γ. ίσως κάποο rebuild μέσα από recovery console του boot.ini να είναι η λύση

και άλλες απόψεις.

Είναι πολλές οι λύσεις γι' αυτό ρωτάω αν κάποιος το έχει αντιμετωπίσει και μπορεί να προτείνει την ακριβή λύση.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας!!

Δημοσ.
Πριν μπω στη διαδικασία recovery, που νομίζω ότι δε θα δουλέψει, έχει αντιμετωπίσει κανείς το ίδιο πρόβλημα και να του πέτυχε με κάποιο τρόπο η αποκατάσταση (εννοείται ότι θέλω να αποφύγω format);

Έχω γράψει εδώ: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=3149718#post3149718 ότι το έχω αντιμετωπίσει επιτυχώς δύο φορές με τον τρόπο που προείπε ο ChangeAllNow σε FPP Windows XP Pro, και έχω δοκιμάσει σε DSP (ΟΕΜ) Windows XP Pro κι επιβεβαίωσα ότι δεν δουλεύει η μέθοδος (όπως άλλωστε προειδοποιεί σχετικά και η Microsoft).

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ακολούθησα τις οδηγίες του άρθρου και επανήλθε. Στο τέλος του άρθου αναφέρεται επιστροφή σε restore point. Κανένα απ' τα restore points δε δούλεψε.

Τέλος πάντων, απ' ό,τι είδα το restore δεν είναι απαραίτητο. Δουλεύει το laptop. Είμαι βέβαια ακόμη υπό δοκιμή αλλά όλα φαίνεται να έχουν πάει καλά. Πρέπει να έχει επανέλθει 100%.

Είναι όντως επίπονη η διαδικασία και θέλει υπομονή.

Καλή επιτυχία σ' όσους τη δοκιμάσουν.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...