g1annis Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Απέκτησα έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο που έχω συνδέσει στο pc με firewire. Επειδή η θύρα είναι στη πίσω μεριά του pc (οπότε δεν είναι εύκολο να τον συνδέω/αποσυνδέω κάθε φορά που τον χρειάζομαι) αλλά δε μου είναι απαραίτητος διαρκώς, θέλω αν γίνεται να μπορώ να τον ανοιγοκλείσω κατά το δοκούν μέσα από το σύστημα. Υπάρχει κάποιο σχετικό applet ή script ή δε μπορεί να υπάρξει τέτοιο πράγμα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Τι εννοείς; Αν τον κάνεις eject ή umount δεν σταματά; Έχει διακόπτη ο δίσκος; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
angmar Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 ρίξε μια ματιά στο post #14 απ ότι κατάλαβα κάτι τέτοιο θέλεις να κάνεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
g1annis Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Τι εννοείς; Αν τον κάνεις eject ή umount δεν σταματά; Έχει διακόπτη ο δίσκος;Αν τον αποπροσαρτήσω, ναι σταματάει. Αλλά εξακολουθεί να ανάβει το λαμπάκι του. Τον κάνω αποπροσαρώ μετά από ΚΑΘΕ επανεκκίνηση. Όχι, ο δίσκος ΔΕΝ έχει διακόπτη. ρίξε μια ματιά στο post #14 απ ότι κατάλαβα κάτι τέτοιο θέλεις να κάνεις.Καλά κατάλαβες. Θέλω να κάνω ακριβώς αυτό: Power OFF και μάλιστα το σύστημα να ξεκινάει με powered off τον δίσκο και να τον ανάβω κατα προαίρεση. Υπάρχει κάποιο applet που να κάνει αυτή τη δουλειά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 στη πίσω μεριά του pc (οπότε δεν είναι εύκολο να τον συνδέω/αποσυνδέω κάθε φορά που τον χρειάζομαι) βγάζε το καλώδιο από την μπροστινή μεριά δηλαδή απ´ το δίσκο ! δεν γίνεται ή είναι μικρό το καλώδιο ; ή αγόρασε μιά προέκταση άν υπάρχει . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Δεν νομίζω να γίνετε να ξεκινά μία usb σε κατάσταση off. Τα +5v δεν ελέγχονται από το λειτουργικό (τουλάχιστον εγώ δεν έχω δει μητρική που να το κάνει). Αυτό που κάνει ο τύπος στο μήνυμα 14 έχει να κάνει με τον driver της συσκευής. Στέλνει μία εντολή στην συσκευή και τις λέει τώρα σταμάτα. Η τάση στην usb όμως εξακολουθεί να υπάρχει. Τι μπορείς να κάνεις. Αν η συσκευή σου υποστηρίζει την εντολή του μηνύματος 14 μπορείς κατά την εκκίνηση του συστήματος (και μετά το φόρτωμα του driver της συσκευής) να στείλεις την εντολή αυτή με κάποιο script. Γεια σου θρανίο!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2010 Γεια σου θρανίο!!! το καλώδιο, είναι πιό green λύση ! . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
g1annis Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 βγάζε το καλώδιο από την μπροστινή μεριάδηλαδή απ´ το δίσκο! Έννοια σου! Και η μπροστινή μεριά, αυτή του δίσκου, χωμένη είναι στα μετόπισθεν Δεν νομίζω να γίνετε να ξεκινά μία usb σε κατάσταση off. Τα +5v δεν ελέγχονται από το λειτουργικό (τουλάχιστον εγώ δεν έχω δει μητρική που να το κάνει).Αυτό πράγματι! Είναι μια απάντηση Ας το παλέψουμε αλλιώς: μπας και υπάρχει καμιά συσκευή "USB διακόπτη"; Στα αγγλικά η λέξη διακόπτης είναι switch. Οπότε αν ψάξει κανείς για "USB switch" παίρνει ένα USB switch και όχι ένα USB switch. Το πιάσατε το υπονοούμενο; off topic: Three witches watch three Swatch watches. Which witch watches which swatch watch? Ή στα ελληνικά: 3 μάγισσες κοιτάζουν 3 Swatch ρολόγια. Ποια μάγισσα κοιτάει ποιο Swatch ρολόι; Με λίγα λόγια, μπορείτε να μου πείτε αν υπάρχει USB διακότης; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 Με λίγα λόγια, μπορείτε να μου πείτε αν υπάρχει USB διακότης; ο firewalker σίγουρα μπορεί να προσθέσει διακόπτη στη γραμμή +5v του υπάρχοντος καλωδίου, με το κατάλληλο μήκος, για διευκόλυνση χειρισμών Αυτό είναι μια απάντηση . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 Έτοιμη λύση δεν ξέρω αν υπάρχει. Αυτό που θα μπορούσες να κάνεις είναι να θυσιάσεις μία usb (ή την σειριακή) και από αυτή να ελέγχεις άλλες. Κάτι σαν το παρακάτω. Ο controller που έχω φτιάξει εγώ ελέγχει μέχρι 8 relays. http://www.obdev.at/products/vusb/powerswitch.html Τον κώδικα του έχω αλλάξει λίγο τα φώτα για να μου ταιριάζει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 γειά σου fire δεν είμαστε απλό θρανίο το ΜΙΤ είμαστε ! ένα απλό διακόπτη εννοούσα :mrgreen::mrgreen: . ---------- Προσθήκη στις 17:47 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:44 ---------- τώρα να το κάνεις ΚΙΤ και να το "πουλάς", για να μάθεις ! arduino us . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
g1annis Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 Μαγεία Μπας κι έχεις κάπου το σχέδιο του κυκλώματος σε ηλεκτρονική μορφή; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 Στο παρακάτω αρχείο υπάρχουν όλα. http://www.obdev.at/downloads/vusb/PowerSwitch.2008-02-28.tar.gz Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.