Tsogkoku Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Καλημέρα παιδιά. Από χθες έχω στήσει το καινούργιο μηχανηματάκι μου. Το έστησα μόνος μου για πρώτη φορά και έχω μια απορία. Έχω συνδέσει επάνω ένα dvd rw και τον spinpoint f3 της samsung με καλώδιο sata και ένα παλιότερο dvd rom της lg, το οποίο είναι συνδεδεμένο στην υποδοχή IDE. Στην επιλογή του BIOS για τα integrated peripherals και συγκεκρμένα για το on chip sata type, έχει ως default το native IDE. Στο βιβλιαράκι της motherboard ωστόσο, στο κεφάλαιο για το configuring του SATA controller mode, λέει ότι επιλέγουμε RAID και στη συνέχεια ότι αν δε θάλουμε να δημιουργήσουμε κάποιο raid array, απλά προσπερνάμε το αντίστοιχο βήμα και συνεχίζουμε με την εγκατάσταση των windows. Το θέμα είναι ότι αν επιλέξω raid, εμφανίζεται κάποιο πρόβλημα και δεν κάνουν boot τα windows. Υπόψιν ότι δε με ενδιαφέρει να χρησιμοποιήσω συστοιχία raid. Τι επιλογή να βάλω? Η motherboard μου είναι η gigabyte ga-770ta-ud3. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια και συγγνώμη για την έκταση του post!
Errik Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Καλημέρα, Την επιλογή RAID μάλλον το βοβλιαράκι της Motherboard την περιγράφει στο κεφάλαιο που περιγράφει για τα raid. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις την επιλογή SATA. Αν με την επιλογή SATA έχουν κάποιο πρόβλημα τα windows (που δεν νομίζω) μπορείς να το γυρίσεις σε Native IDE, δεν χάθηκε και ο κόσμος! (Χάνεις μόνο κατι δυνατότητες που σου δίνει παραπάνω το Sata όπως NCQ και hotplug, οι οποίες 99% δεν σου χρειάζονται...)
Tsogkoku Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει επιλογή SATA . Έχει RAID, native IDE και AHCI νομίζω. Με το AHCI είχα παρόμοιo πρόβλημα με το RAID. Απλά δεν ξέρω αν το native IDE στερείτε κάποιων δυνατοτήτων του SATA, ή αν το "περιλαμβάνει" ουσιαστικά. Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός . Πάντω αυτό για το hot n plug το διάβασα κι εγώ. Όπως και να' χει ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση! Περιμένω και άλλες απόψεις!
scrooge Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 βαλ'τα στο ahci και κανε install απο το IDE drive σου. αλλιως πιθανον να σου ζητησει drivers κατα την εγκατασταση απο το sata drive. αυτα σε φρεσκια παντα εγκατασταση. αν εχεις ηδη βαλει windows, η μενεις σε native ide ή κανεις format οπως σου ειπα κ βαζεις ahci. η επιλογη ειναι δικη σου.
Tsogkoku Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Ναι, μάλλον έτσι πρέπει να γίνει, αλλά αξίζει η αλλαγή σε ahci ή raid? Κερδίζω σε απόδοση ή δεν έχει και πολύ νόημα πιστεύετε;
scrooge Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Ναι, μάλλον έτσι πρέπει να γίνει, αλλά αξίζει η αλλαγή σε ahci ή raid? Κερδίζω σε απόδοση ή δεν έχει και πολύ νόημα πιστεύετε; για να κανεις raid (εγω εκανα πριν καμια βδομαδα - δεν εχει μεγαλη διαφορα στην αποκριση, εχει στην μεταφορα δεδομενων ομως) θες τουλαχιστον 2 σκληρους παντελως ολοιδιους καλυτερα. οποτε αν εχεις εναν, το ξεχνας κ κανεις ahci αντι για ide. τι να σε πω, δε ξερω αν αξιζει τον κοπο παντως σιγουρα ειναι καλυτερο απο το το σκετο ide.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.