triantis7 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Αν και υπάρχουν πολλά παρόμοια πραγματάκια ακόα δεν εχω λύσει όλες τις απορίες μου! Λοιπόν εχω σαν εργασία για την σχολή μου να στήσω εναν web server. Λοιπόν εκεί που θα στηθεί εχω static ip.Θα φιλοξενείται ενα site αρκετά ελαφρύ! Εχουμε και λέμε: Στήνω win server 2003. Κάνω εγκατάσταση IIS? H Apache? Η και τα 2? Κάπου διάβασα η το ενα η το άλλο.. Θέλω λίγη καθοδήγηση! Και γενικότερα τι προγράμματα θα χρειαστώ για να παίζει το site? Για βάση τι κάνω? Παιρνάω MySQL να τρεχει σαν service? Οποιαδήποτε πληροφορία δεκτή!! Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
random Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 είτε IIS, είτε Apache βάζεις. όχι και τους 2. την ιδια δουλειά κανουν. η επιλογή εξαρταται κυρίως : 1. απο το ποια γλώσσα θα χρησιμοποιήσεις για τον κώδικα. Αν επιλέξεις μια έτοιμη πλατφόρμα/cms/forum (πχ. joomla ) διαβάζεις τα system requirements και η ερώτηση απαντήθηκε. αν ξεκινάς εκ του μηδενός: asp.net (vb.net και c#) πάνε μονο με IIS (θα ακουσεις και κάτι για mono, αλλα καλυτερα keep it simple. άλλη φορά ) PHP παιζει και με τους 2, αλλα πιό ευκολα θα βρεις βοήθεια αν επιλέξεις php+apache. JSP/Java προτιμουν Tomcat. οι περισσότερες αλλες γλώσσες εχουν για 1η επιλογή Απατσι, χωρις να αποκλέιουν τους άλλους, αλλα είπαμε: keep it simple! Δοκιμασμένες συνταγές ftw. 2.τι λειτουργικό εχεις στη διαθεσή σου (στο production συστημα, οχι στο σπιτι που μπορεις να βαλεις ότι θες και να μην το πληρώσεις κιόλας). - σε Win (όχι αναγκαστικά Win server. για ελαφρύ site μπορεις να βαλεις xp,vista,7 ) παιζουν και οι 2. - σε Linux/Mac μόνο apache (εξαιρόντας τα VM, είπαμε: keep it simple! ..) 3. αν εισαι διαθετιμένος (ή αναγκασμένος) να πληρώσεις άδειες για OS, Web server, Programming tools, Database, κλπ.. apache, linux, php, mysql, κλπ εντελώς δωρεάν. visual studio express, ms sql server express, δωρεάν και υπεραρκετά για ελαφρύ site. Win+IIS : οχι δωρεάν. 4. αν εχεις προηγουμενη εμπειρία σε κατι απο τα εμπλεκόμενα εργαλεία/γλώσσες/σερβερς/λειτουργικά/βάση, καλύτερα δουλεψε με αυτό, παρά να ξεκινάς απο το μηδέν με κάτι άλλο. 5. η επιλογή βάσης δεν έχει άμεση σχέση με τον web server. έχει περισσότερο σχέση με τη γλώσσα προγραμματισμού που θα διαλέξεις (goto 1 ). Σχεδόν ολες οι γλώσσες ειναι ικανές να συνεργαστούν μια χαρά με σχεδόν όλες τις βάσεις. αλλα σαν αρχάριος, εμενα δεν θα μ ενδιέφερε η βέλτιστη επιλογή βαση κόστους ή επιδόσεων ή αλλων τεχνικών χαρακτηριστικών, αλλα το πόσο διαδεδομένη επιλογή ειναι ωστε όπου κολλήσω να βρώ βοήθεια -απο 100αδες σαιτ/φορουμ- με μια απλή αναζήτηση. ... οποτε με PHP θα πηγαινα MySQL, με Asp.NET σε Ms SQL Server Express.
triantis7 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Λοιπόν.. Αρχικά να σου πω οτι σε ευχαριστώ πολύ που βοηθάς! Θα ψαχτω λίγο με αυτα που μου ειπες και ξαναμιλάμε!!
triantis7 Δημοσ. 17 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2010 Επαναφέρω το θεματάκι μου με update.. Λοιπόν.. Εστησα τον server με win server 2003. Πέρασα apache, php, mysql, προγράμματα (antivirus, firewall κτλ) και πλέον ο webserver είναι online και παίζει μια χαρά!!! Έχω όμως μια απορία! Θέλω να μπορώ να έχω πρόσβαση με FTP. Πως φτιάχνω accounts για ftp? Να μπορώ για παράδειγμα με cuteftp η οποιο αλλο ftp πρόγραμμα να μπαίνω σε συγκεκριμένο φάκελο και να πειράζω την ιστοσελίδα μου.
triantis7 Δημοσ. 17 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2010 Λοιπόν παίδες έχω στήσει και ftp server αλλα δεν σας το ειπα γιατι νομιζα οτι ειχα κανει βλακεια! Ο λόγος που το λεω ειναι ο εξης: Εστησα πολυ οπως και στον οδηγο του φορουμ ΑΛΛΑ οταν τρεχω την υπηρεσία αυτή, όταν παταω την διευθυνση του server-site αντι να δω το site οπως γινοταν, ανοιγει μια login σελιδα για να βαλεις κωδικους για FTP. Με λιγα λογια γινεται FTP server μονο... Πως μπορω να το κανω να τρεχει η υπηρεσία του προγράμματος ftp αλλα να μπαινω στο site οταν πηγαινω στο link μου?
triantis7 Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 μμμ μαλλον δεν υπαρχει λυση στο προβλημα μου...
pisio Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Λοιπόν παίδες έχω στήσει και ftp server αλλα δεν σας το ειπα γιατι νομιζα οτι ειχα κανει βλακεια!Ο λόγος που το λεω ειναι ο εξης: Εστησα πολυ οπως και στον οδηγο του φορουμ ΑΛΛΑ οταν τρεχω την υπηρεσία αυτή, όταν παταω την διευθυνση του server-site αντι να δω το site οπως γινοταν, ανοιγει μια login σελιδα για να βαλεις κωδικους για FTP. Με λιγα λογια γινεται FTP server μονο... Πως μπορω να το κανω να τρεχει η υπηρεσία του προγράμματος ftp αλλα να μπαινω στο site οταν πηγαινω στο link μου? Έχω μπερδευτεί λίγο Ποια υπηρεσία εννοείς??. ftp server και web server είναι δύο διαφορετικά πράγματα Από τον Browser σου για το site σου θα δώσεις http://www.mysite.com ενώ για ftp ftp://mysite ή θα χρησιμοποιήσεις κάποια clinet software
pisio Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Λοιπόν παίδες έχω στήσει και ftp server αλλα δεν σας το ειπα γιατι νομιζα οτι ειχα κανει βλακεια!Ο λόγος που το λεω ειναι ο εξης: Εστησα πολυ οπως και στον οδηγο του φορουμ ΑΛΛΑ οταν τρεχω την υπηρεσία αυτή, όταν παταω την διευθυνση του server-site αντι να δω το site οπως γινοταν, ανοιγει μια login σελιδα για να βαλεις κωδικους για FTP. Με λιγα λογια γινεται FTP server μονο... Πως μπορω να το κανω να τρεχει η υπηρεσία του προγράμματος ftp αλλα να μπαινω στο site οταν πηγαινω στο link μου? Έχω μπερδευτεί λίγο Ποια υπηρεσία εννοείς??. ftp server και web server είναι δύο διαφορετικά πράγματα Από τον Browser σου για το site σου θα δώσεις http://www.mysite.com ενώ για ftp ftp://mysite ή θα χρησιμοποιήσεις κάποια clinet software
triantis7 Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 κατσε να εξηγησω γιατι μαλλον σε μπερδεψα.. Εγω webserver εστησα.. Ηθελα ομως να εχω πρόσβαση με ftp και νομιζα οτι επρεπε να κανω εγκατάσταση καποιο FTP SERVER προγραμμα. Ετσι λοιπον και εκανα αλλα μολις το ενεργποιω μαλλον γινεται ftp server ο server μου. Εγω το μονο που θελω ειναι να δημιουργησω account για ftp, να εχω ενα username Και pass, και να μπαινω πχ με cuteftp και να κανω δουλεια!
pisio Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 μέσω του FTP Server προγράμματος θα δημιουργήσεις έναν user. Τώρα πως γίνεται απο μόνο του να γίνεται ftp server δεν γνωρίζω
triantis7 Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 εχω κανει user και παιζει, αλλα κανει αυτο που ειπες.. γινεται ftp server και οταν μπαινω στο link του server, μου βγαζει σελιδα με φορμα username και pass για ftp.. Το site δεν υπάρχει... μολις κλεισω το ftp server προγραμμα ολακαλα αλλα δεν εχω ftp!!
dewn735 Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Αυτό που λες είναι λιγάκι άτοπο... Εάν πας στη γραμμή διευθύνσεων και γράψεις http://www.i_selida_sou.gr θα πάει και θα σου δείξει τη σελίδα, αν γράψεις ftp://www.i_selida_sou.gr θα σου ανοίξει παράθυρο για πρόσβαση στον ftp. Ποιο ακριβώς είναι το μπέρδεμα;
triantis7 Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 με www μπαινω στην σελιδα μου.. με ftp:// δεν κανει τιποτα αν εχω κλειστο το προγραμμα ftp server. αν το εχω ανοιχτο, και μπω με www σαν σελιδα μου βγαζει ενα login του ftp server με username και pass. σατανισμενος server... xaxa
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.