Προς το περιεχόμενο

Mail attachments

30fill

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

Χρησιμοποιώ στο γραφειο το mail για τα επαγγελματικά email μου.

Στην υπογραφή μου έχω κάποιες εικόνες απο τα λογότυπα της ετιαρία μου.

Όταν στέλνω λοιπόν email, όλες οι εικόνες πάνε σαν attachments με αποτέλεσμα όταν θέλω να στείλω ενα συννημένο αρχείο, αυτό χάνεται μέσα στα attechments των λογότυπων της υπογραφής.

Υπάρχει κάποια λύση;

Το entourage π.χ. δεν το κάνει. Όμως δεν θέλω να χρησιμοποιώ Ms προιόντα.

Ευχαριστώ πολύ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ για την βοήθεια.

Δυστυχώς όμως, ενώ τα λογότυπα πάνε κανονικά κάτω απο την υπογραφή μου, στέλνονται και σαν attachments.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να μήν πηγαίνουν στον παραλήπτη σαν συννημένα;

Tο πώς εμφανίζονται τα mail στον παραλήπτη εξαρτάται περισσότερο απο το ποιον mail client (τοπικό προγραμμα τυπου outlook, thinderbird, lotus notes ή webmail yahoo,gmail,hotmail, κλπ) χρησιμοποιεί για να τα διαβάζει, και τι επιλογές εχει κάνει ο χρήστης στον συγκεκριμένο client,

παρά απο δικές σου επιλογές.

Για να βάλεις εσυ εικόνες μέσα στο κείμενο, πρεπει να στειλεις μηνυμα σε HTML.

δηλ, πχ. αν χρησιμοποιεις Outlook , θα κανεις ενα html signature, ή ενα Stationery (σαν επιστολόχαρτο, για να εχεις το logo σαν φόντο/επικεφαλίδα)

εστω οτι στείλεις τετοιο html μηνυμα απο outlook:

1. το 50% των χρηστών Microsoft mail clients θα το δει όπως θελεις.

2. το άλλο 50% θα το δει σαν απλό κείμενο, χωρις καμια μορφοποίηση (bolds, italics, υπογραμμίσεις, διαφορετικά μεγεθη fonts, embeded images, κλπ) γιατι αυτό εχει επιλέξει απο τα Settings.

τις εικονες θα τις δει σαν attachments.

Γιατι το εχει επιλέξει; επειδή αυτό συστήνεται σαν μέτρο ασφαλείας και προφύλαξης της ιδιωτικότητας.

με την αυτόματη εμφάνιση embeded εικόνων ειναι δυνατόν ενας spammer να καταλάβει οτι διάβασες το mail του. Αρα οτι ο λογαριασμός δεν ειναι ανενεργός, αρα θα συνεχίσει να σου στέλνει.

επίσης μερικοί ιοί μολυνουν υπολογιστές με την ίδια μέθοδο (όχι με εικόνες, αλλα με εκτελέσιμα μεσα στο μυνημα, που όμως μοιάζουν με εικόνες αν το pc δεν εχει ενημερωθεί με τα τελευταια updates, αν δεν εχει AV, κλπ).

Σε άλλους απλά οι εικόνες ενοχλούν και καθυστερουν το φόρτωμα του μηνύματος. Βλέποντας μόνο το κείμενο, μπορεις σε ελάχιστα δευτερόλεπτα να αποφασίσεις αν σε αφορά, ή να πατήσεις ακαριαία το delete και να πας στο επόμενο.

3. για τον ίδιο λόγο, οι περισσότεροι χρήστες Web mail (yahoo,gmail,hotmail, κλπ) θα το δουν σαν απλό κείμενο.

--------------------------------------------------------------------------

Για τους παραπάνω λόγους, θεωρώ κακή ιδέα τις υπογραφές με εικόνες, ή τη χρήση stationeries.

*η απαντηση μου δεν έχει σχέση συγκεκριμενα με mac + mail. Γενικά γράφω για οποιοδήποτε λειτουργικό.

@30fill για δοκιμασε να στειλεις το ιδιο μηνυμα με υπογραφη στον ιδιο παραληπτη

με mail και enturage που λες να δεις εαν οντως ειναι αυτο που λεει ο random

*οχι οτι δεν σε πιστευω για σιγουρια το λεω

Όταν στέλνω email απο entourage σε οποιαδήποτε εφαρμογή email, είτε αυτο είναι outlook είτε οτιδήποτε άλλο, πηγαίνει κανονικά χωρίς attachments.

Μόνο όταν στέλνω απο MAIL έχω πρόβλημα.

Φίλε 30fill ακολούθησα τα βήματα απο εδώ

http://allforces.com/2006/04/14/css-signatures/

το λογότυπο δεν έρχεται κ σαν attachment, οπότε φαίνεται οτι δουλεύει.

Δοκίμασε το με το sample file που υπάρχει στην σελίδα.

• 7 μήνες μετά...
Tο πώς εμφανίζονται τα mail στον παραλήπτη εξαρτάται περισσότερο απο το ποιον mail client (τοπικό προγραμμα τυπου outlook, thinderbird, lotus notes ή webmail yahoo,gmail,hotmail, κλπ) χρησιμοποιεί για να τα διαβάζει, και τι επιλογές εχει κάνει ο χρήστης στον συγκεκριμένο client,

παρά απο δικές σου επιλογές.

Για να βάλεις εσυ εικόνες μέσα στο κείμενο, πρεπει να στειλεις μηνυμα σε HTML.

δηλ, πχ. αν χρησιμοποιεις Outlook , θα κανεις ενα html signature, ή ενα Stationery (σαν επιστολόχαρτο, για να εχεις το logo σαν φόντο/επικεφαλίδα)

εστω οτι στείλεις τετοιο html μηνυμα απο outlook:

1. το 50% των χρηστών Microsoft mail clients θα το δει όπως θελεις.

2. το άλλο 50% θα το δει σαν απλό κείμενο, χωρις καμια μορφοποίηση (bolds, italics, υπογραμμίσεις, διαφορετικά μεγεθη fonts, embeded images, κλπ) γιατι αυτό εχει επιλέξει απο τα Settings.

τις εικονες θα τις δει σαν attachments.

Γιατι το εχει επιλέξει; επειδή αυτό συστήνεται σαν μέτρο ασφαλείας και προφύλαξης της ιδιωτικότητας.

με την αυτόματη εμφάνιση embeded εικόνων ειναι δυνατόν ενας spammer να καταλάβει οτι διάβασες το mail του. Αρα οτι ο λογαριασμός δεν ειναι ανενεργός, αρα θα συνεχίσει να σου στέλνει.

επίσης μερικοί ιοί μολυνουν υπολογιστές με την ίδια μέθοδο (όχι με εικόνες, αλλα με εκτελέσιμα μεσα στο μυνημα, που όμως μοιάζουν με εικόνες αν το pc δεν εχει ενημερωθεί με τα τελευταια updates, αν δεν εχει AV, κλπ).

Σε άλλους απλά οι εικόνες ενοχλούν και καθυστερουν το φόρτωμα του μηνύματος. Βλέποντας μόνο το κείμενο, μπορεις σε ελάχιστα δευτερόλεπτα να αποφασίσεις αν σε αφορά, ή να πατήσεις ακαριαία το delete και να πας στο επόμενο.

3. για τον ίδιο λόγο, οι περισσότεροι χρήστες Web mail (yahoo,gmail,hotmail, κλπ) θα το δουν σαν απλό κείμενο.

--------------------------------------------------------------------------

Για τους παραπάνω λόγους, θεωρώ κακή ιδέα τις υπογραφές με εικόνες, ή τη χρήση stationeries.

*η απαντηση μου δεν έχει σχέση συγκεκριμενα με mac + mail. Γενικά γράφω για οποιοδήποτε λειτουργικό.

Αν και δεν είμαι σε mac, επειδή το θέμα που θέλω να θίξω άπτεται άμεσα της συζήτησης, και επειδή πιστεύω ότι δεν παίζει ρόλο το λειτουργικό στην ερώτησή μου, ρωτάω από εδώ:

Υπάρχει τρόπος να στέλνουμε html υπογραφή, και αν ο client δέχεται τα μηνύματα σαν απλό κείμενο, τότε να στέλνεται μία υπογραφή απλού κειμένου?

Ευχαριστώ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...