Προς το περιεχόμενο

"Σκληρό" πρόβλημα με την Lacie μου.

censOred

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το θέμα έχει ως εξής.

Εχω έναν εξωτερικό Lacie τον 1ΤΒ By Neil Pouton,αυτόν.

Τον έχω εδώ και ενα μηνα,δεν τον είχα χρησιμοποιήσει όμως πουθενά.

Αυτή την εβδομαδα,τον συνέδεσα με το λαπτοπ της κοπελας μου περάσαμε κοντά στα 100 gb όλα κομπλέ.

τον εκανα και format στην αρχή με lacie utilities manager.

Χθές πηγα να τον συνδέσω με τον desktop μου,και εδώ αρχίζουν να σπάνε τα νεύρα μου.

το pc έχει πάνω εναν wd 250 gb (10 gb ελευθερα) και έναν 500 gb seagate (150 ελευθερα),λειτουργικό xp, και usb τίποτα πάλι.

επισης τώρα τον συνέδεσα σε ένα Νetbook (από όπου και γράφω) και παλι δεν εμφανίζεται στον υπολογιστή μου.

Καμιά ιδέα ρε παίδες?Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

O 500άρις είναι εξωτερικός?

Στο netbook τι εξωτερικούς έχεις συνδέσει?

Εμένα πάντως όταν είχα έναν εξωτερικό seagate και έβαζα και άλλον έναν δεν τον αναγνώριζε και έπρεπε να βγάλω τον έναν για να βάλω τον άλλον.

Παρόλα αυτά τώρα έχω 3 εξωτερικούς συνδεδεμένους στο λάπτοπ και ο ένας είναι ο lacie σου.

Το μόνο που μπορώ να σου πως είναι να δοκίμαζες format από τα windows και όχι από το πρόγραμμα του lacie και μετά να έβλεπες αν παραμένει το πρόβλημα...

Δημοσ.

Λοιπόν ενα update.να τονίσω ότι στο laptop που τον πρωτοσυνεδεσα εχει εγκατεστημενα Vista ένω εγώ σε desktop και netbook έχω xp.μήπως αυτό επηρεάζει κάπως?

τώρα τον ξανασυνεδεσα στο laptop και τον βλέπει φυσιολογικότατα

@IMAndreas

ο 500αρης είναι εσωτερικός.

δεν τον βλέπει καν στα windows τα δικά μου τον lacie.Πως να τον κάνω φορματ?

επίσης δεν θέλω να χάσω τα αρχεία που έχω αποθηκεύσει.

τέλος να ρωτήσω κάτι στο desktop poy έχω τους δυο εσωτερικούς μπορώ να απενεργοποίησω τον 500αρη που εχω απλά αρχεία (και όχι το λειτουργικό) χωρίς προβλημα και απλα?

Danke in advance

Δημοσ.

Δεν νομίζω να επιρεάζει το λογισμικό του κάθε υπολογιστή.

Φορμάτ τον κάνεις κάπου που τον αναγνωρίσει, για να μην χάσεις τα αρχεία σου κάνε backup.

Ναι γίνεται αυτό που λες.

Δημοσ.

Ναι γίνεται αυτό που λες.

Πως?Απλα τον αποσυνδέω?:o

Καμια ιδέα του τι φταίει,ή τι να δοκιμασω εκτος του φορματ,κάποιος?

Δημοσ.

Μπηκες στο Disk Management να δεις αν τον βλεπει εκει;

Μπορει να τον εκανε το προγραμμα της Lacie δυναμικο δισκο και γιαυτο να μην τον αναγνωριζουν αλλοι υπολογιστες αλλα μονο ο δικος σου.

Ριξε μια ματια δεν χανεις τιποτα...

---------- Προσθήκη στις 23:13 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:11 ----------

τέλος να ρωτήσω κάτι στο desktop poy έχω τους δυο εσωτερικούς μπορώ να απενεργοποίησω τον 500αρη που εχω απλά αρχεία (και όχι το λειτουργικό) χωρίς προβλημα και απλα?

Τραβα το καλωδιο του ρευματος ή το IdeSato-καλωδιο που τον συνδεει με την μητρικη

Nice and Clean!

Δημοσ.
Μπηκες στο Disk Management να δεις αν τον βλεπει εκει;

Μπορει να τον εκανε το προγραμμα της Lacie δυναμικο δισκο και γιαυτο να μην τον αναγνωριζουν αλλοι υπολογιστες αλλα μονο ο δικος σου.

Ριξε μια ματια δεν χανεις τιποτα...

Αυτη την στιγμή δεν τον έχω μαζί μου αλλα όταν τον συνεδεα στο desktop στο Υπολογιστής Μου- - -> Υλικό- - ->Διαχειριση Συσκευών μου τον εμφανιζε στους σκληρούς δισκους σαν ST..νουμερα... USB και ότι λειτουργεί κανονικά

Ακόμη στο Disk Management μου τον εβγαζε σιγουρα αλλα το περιεργο είναι οτι μου τον εβγαζε ότι ηταν εντελως αδειος.

Στον Υπολογιστή Μου γιατί στον $% δεν εμφανίζεται?

• 8 μήνες μετά...
Δημοσ.

Λοιπόν επαναφέρω το θέμα στο προσκηνιο:P γιατί λύση δεν βρήκα.

Πήγα τον σκληρό σε ένα φίλο που έχει εγκατεστημενα τα βιστα,τον είδε κανονικά,αιστοδιαολο.

Επισης λινουξ τον βλέπουν κανονικά.

Στο Disk Management μου βγάζει για τον δίσκο

Διαταξη Διαμερισμα

Τύπος Βασικη

Σε καλή κατασταση (διαμερισμα προστασίας GPT)

Χωρητικότητα 930 GB

Ανοχή Σφαλμάτων Οχι

Επιβαρυνση 0 %

Υπάρχει κάποιος τρόπος να καταφέρω να τον δουν τα windows>?

Δημοσ.

bump.

Λοιπόν έχω πάνω στο desktop συνδεδεμένους και τους δυο εξωτερικούς που έχω και οι 2 lacie,ο ένας ο παλιός ο 1 tera και ένας καινουριος 320 gb

Τον καινουριο τον βλέπει μια χαρά.

Στο disk management οι διαφορές αναμεσα στους 2 σκληρούς που εντοπίζω:

Στον προβληματικό:

στην ετικέτα "τόμος" υπάρχει κενό ΟΠΩΣ και στον τύπο αρχείων ( επρεπε να γραφει NTFS)

το δεξί κλικ δεν σου δίνει επιλογές

και τέλος και μαλλον σημαντικότερο στην κατάσταση λεει μέσα σε παρενθεση αυτό που ποσταρα και πιο πάνω (Διαμερισμα προστασιας GPT) ενω στον αλλο που δουλευει απροβληματιστα αναφέρει απλά Καλή Κατάσταση.

Ξερει κανείς πως αλλάζω την προστασία GPT,είχα ψαξει -googlαρει παλιοτερα για αυτο το θέμα αλλά δεν είχα βγάλει ακρη.

Εχει κανείς καμιά ιδέα γιατί στον τόμο δεν μου εμφανίζει καθόλου όνομα?

Δημοσ.

Υπάρχει περιπτώσει να ξανατρέξεις τα lacie utilities manager; δοκίμασε μέσα από αυτό αν υπάρχουν επιλογές για να γίνει νορμάλ δίσκος χωρίς να χάσεις δεδομένα.

Για το GPT με ένα απλό ψάξιμο βρήκα το GPT fdisk

και το "εγχειρίδιο" του δες εκεί που λέει Converting to or from GPT δεν ξέρω όμως αν χαθούν δεδομένα.

Αυτό το partrition manager πάντως λέει ότι τα χάνεις όλα,οπότε όπως προ είπαν κάνε backup σε σύστημα με vista/win7 κάνε ότι είναι να κάνεις και έπειτα φορματ σε απλό τύπο, NTFS.

Gut Glück.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...