Προς το περιεχόμενο

περί access 2007

lammis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω φτιάξει μια βάση δεδομένων για διευθύνσεις σε access 2007. Αποτελείτε από ένα πίνακα (Διευθύνσεις) με τα εξής πεδία (Επώνυμο - Όνομα - Διεύθυνση - Περιοχή -ΤΚ - Τηλέφωνο)

Τώρα θέλω να δημιουργήσω ένα άλλο πίνακα (Ταχυδρομικοί Κώδικες) με πεδία (ΤΚ - Πλήθος) ο όποιος να περιέχει αυτόματα εγγραφές από τον πίνακα (Διευθύνσεις) πεδίο (ΤΚ).

Δηλαδή έστω ότι ο ταχυδ. Κωδ. 14586 αντιστοιχεί σε 5 εγγραφές (άτομα με ίδιο ταχυδ. Κωδ.), ο 11798 σε 2 εγγραφές και ο 11795 σε 1 εγγραφή. Θέλω να δημιουργείτε πινάκας με πεδία όπως παρακάτω

(πεδίο)----(πεδίο)

ΤΚ----------Πλήθος

14586---------5

11798---------2

11795---------1

Με δυο λόγια ο πινάκας (Ταχυδρομικοί Κώδικες) να ενημερώνετε αυτόματα για τις καταχωρίσεις που γίνονται στο πεδίο (ΤΚ) του πίνακα (Διευθύνσεις)

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Έτσι όπως περιγράφεις το πρόβλημα χρειάζεσαι να φτιάξεις μία Query, και η sql της είναι η εξής:

>SELECT tk, count(*) as plithos FROM dieuthinseis GROUP BY tk

όπου tk είναι το όνομα του πεδίου για τον ταχυδρομικό κώδικα και dieuthinseis το όνομα του πίνακα με τις διευθύνσεις. Αυτό το query εκτελείται κάθε φορά που το χρησιμοποιείς, άρα είναι πάντα ενημερωμένο. Αν αποθηκεύσεις αυτό το query στην access μπορείς να το χρησιμοποιήσεις προγραμματιστικά σαν πίνακα.

Δημοσ.

φίλε Τάσο επειδή προσπάθησα να κάνω αυτό που απάντησες αλλά δεν τα κατάφερα επισυνάπτω το αρχείο με την βάση δεδομένων για περαιτέρω βοηθεια

ευχαριστώ

Στράτος

ΣΥΛΛΟΓΟΣ.zip

Δημοσ.

1. Σβήσε τον πίνακα TK. Δεν σου χρειάζεται.
  2. Στο μενού Create στην περιοχή Other (τελευταία από δεξιά) έχει επιλογές για δημιουργία Query (Στα ελληνικά είναι Ερώτημα, αν δεν κάνω λάθος) και επιλέγεις Query Design.
  3. Αφού ανοίξει ένα παράθυρο Query1, τέρμα αριστερά έχει ένα κουμπί που διαλέγεις σε ποιο view θέλεις να είσαι. Διαλέγεις SQL view.
  4. Στο παράθυρο που βγαίνει γράφεις αυτό που σου έδωσα. Με τα δικά σου ονόματα είναι το εξής:
    >SELECT ΤΚ, count(*) as ΠΛΗΘΟΣ FROM [ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ] GROUP BY ΤΚ

5. Κάνεις save με το όνομα που θέλεις. Αριστερά θα δεις ότι εκτός από το group με τους πίνακες έχει εμφανιστεί και ένα group με τα queries.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...