ravend Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Καλημέρα, Ηρθε ο καιρός να αλλάξω το λευκό macbook μου με ένα νέο μιας και μου περίσσεψαν κάποια χρήματα και σκέφτομαι να πάω στο λευκό unibody.(κοιτάω και το αλουμινένιο,αλλά δεν είμαι και πολύ θερμός γιατί ξεφεύγει απο τον προυπολογισμό καθως σκοπεύω να δωσω μαξ 1250 για τον λευκό μαζί με ένα apple care..και δεν μου αρέσει και τόσο..macbook είναι μόνο το λευκό! δεν σημαίνει βέβαια οτι το αποκλείω σε περίπτωση που χρειαστεί.θα ζησω!) Η ερώτηση που θέλω να κάνω είναι η εξής : έχω δει πως το νέο λευκό έχει glossy φινίρισμα στο εσωτερικό του σε αντίθεση με το παλαιό mat. Αυτό λογικά το καθιστά πιο ευάλωτο. Το έχει κανείς να πει εμπειρία? Δηλαδή μαζεύει γρατζουνιές εύκολα? Μπορεί ξέρω γω να ξεβάψει με τον καιρό?Οι καρποί λέει οτι δεν γλιστράνε άνετα και κολλάνε?`Γιατι κάτι τέτοια διαβάζω στο δύκτιο και με βάζει σε σκέψεις καθώς έχω κομπλεξ με μικρολεπτομέρειες στην εμφάνιση του υπολογιστή. Τον έχω δουλέψει σε έκθεση αλλά και πάλι δεν είναι αρκετό για να καταλάβω. Μια εμπειρία απο όποιον έχει τον χρόνο θα ήταν πολύτιμη..
tr3quart1sta Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 σου προτεινω να περιμενεις να βγει καινουρια σειρα macbook pro. εκει λογικα θα μπορεις να βρεις τα τωρινα μοντελα σε προσφορα...:-D και μην ξεχνας πως μπορεις να ενεργοποιησεις το apple care και ενα χρονο μετα δλδ μπορεις να δωσεις ας πουμε τα 1210 που εχεις στον mbp τον φθηνο και το apple care σε 11 μηνες ας πουμε...
haHa Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Καλημέρα, Ηρθε ο καιρός να αλλάξω το λευκό macbook μου με ένα νέο μιας και μου περίσσεψαν κάποια χρήματα και σκέφτομαι να πάω στο λευκό unibody.(κοιτάω και το αλουμινένιο,αλλά δεν είμαι και πολύ θερμός γιατί ξεφεύγει απο τον προυπολογισμό καθως σκοπεύω να δωσω μαξ 1250 για τον λευκό μαζί με ένα apple care..και δεν μου αρέσει και τόσο..macbook είναι μόνο το λευκό! δεν σημαίνει βέβαια οτι το αποκλείω σε περίπτωση που χρειαστεί.θα ζησω!) Παντως το αλουμινενιο κανει 1089€ , δηλαδη ειναι μολις 150€ ακριβοτερο απο το φθηνιαρικο πλαστικο(απο 930€ αρχιζει).. Δεν αξιζει να παρεις μια πλαστικουρα που γραντζουνιεται πανευκολα για μολις 150€ , ενω εχει και αλλα μειονεκτηματα. (χειροτερη οθονη, βαρυτερο, χοντροτερο, δεν εχει firewire,υποδοχη για καρτα μνημης κλπ) Η ερώτηση που θέλω να κάνω είναι η εξής : έχω δει πως το νέο λευκό έχει glossy φινίρισμα στο εσωτερικό του σε αντίθεση με το παλαιό mat. Αυτό λογικά το καθιστά πιο ευάλωτο. Το έχει κανείς να πει εμπειρία? Δηλαδή μαζεύει γρατζουνιές εύκολα? Μπορεί ξέρω γω να ξεβάψει με τον καιρό?Οι καρποί λέει οτι δεν γλιστράνε άνετα και κολλάνε? Δες πχ εδω(σε μολις 3 μερες τους καταγραντζουνιστηκε): http://www.engadget.com/2009/10/22/unibody-macbook-late-2009-review/ Here's the thing about that gloss plastic, though: while it's not the fingerprint magnet we expected it to be, it scratches like crazy. Seriously -- all we've really done with our review unit is take it out of the box, snap some photos, and move it around the office for a day, and the top looks like it's been attacked by a bear. Considering how durable our older (black) plastic MacBooks have been, that's pretty disappointing -- we're guessing the case-protector market for this machine will do brisk business. On the flipside, it's certainly easier to clean the glossy palmrests, so we're hoping they won't discolor as easily as on the outgoing model.
NiCk_ Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Το πλαστικό που χρησιμοποιούν στα νέα Macbooks δεν είναι το ίδιο με το παλιό αλλά με ένα πιο glossy finish ?? Θυμάμαι ότι και τα παλιά γρατζουνίζονταν εύκολα από πάνω .. Τα νέα γρατζουνίζοντε ακόμα περισσότερο ? Πάντως όταν τα είδα δίπλα-δίπλα η ποιότητα κατασκευής μου φάνηκε πολύ καλύτερη στο νέο παρά στο παλιό .. Τουλάχιστον μπορεί να τραβά γρατζουνιές, αλλά δεν θα έχεις πιο σοβάρα προβλήματα όπως το πιο κάτω .. Φυσικά και εγώ συμφωνώ με την άποψη του να αγοράσεις το 13'' Pro .. Αν σου αρέσει το άσπρο όμως, δεν νομίζω ότι είναι κακή αγορά .. Αν έχεις το παλιό, τότε το καινούριο - ΑΣ ΜΕ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΑΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΔΩ - ούτε θα γρατζουνίζεται περισσότερο, ούτε τα γδέρνεται περισσότερο από το παλιό, και αν δεν κάνω λάθος ουτε θα κιτρινίζει όπως το παλιό ( στο εσωτερικό ) .. Form over factor δηλαδή αν το διαλέξεις σε αυτή την περίπτωση, αλλά αν είναι αυτό που σε ικανοποιεί, γιατί όχι ?
ravend Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Παντως το αλουμινενιο κανει 1089€ , δηλαδη ειναι μολις 150€ ακριβοτερο απο το φθηνιαρικο πλαστικο(απο 930€ αρχιζει).. Δεν αξιζει να παρεις μια πλαστικουρα που γραντζουνιεται πανευκολα για μολις 150€ , ενω εχει και αλλα μειονεκτηματα. (χειροτερη οθονη, βαρυτερο, χοντροτερο, δεν εχει firewire,υποδοχη για καρτα μνημης κλπ) σκοπέυω να το πάρω δια χειρός και όχι μέσω παραγγελίας κτλ γιατί θέλω να το ελέγξω πρώτα..και λογικά απο το public θα το πάρω η το πλαίσιο.γενικά όταν κάνω ακριβή αγορά την κάνω απο κοντά..αν ήταν να το έπαιρνα μέσω δυκτίου θα το έπαιρνα απο το pixmania αλλά πλέον δεν έχει τη προσφορά που είχε. γενικά τα έχω δει αυτά (φωτογραφίες κτλ) αλλά θα ήθελα την άποψη κάποιου που το δουλεύει..γιατί συχνά τα review δεν είναι και πολύ έγκυρα..πχ διάβαζα και για το λευκό που έχω τωρα πολλά αντίστοιχα και λίγα είδα στη πράξη.. αισθητικά προτιμώ το λευκό αλλα σκοπός είναι να κρατήσει τουλάχιστον 2-3 χρόνια και να μην είναι σαράβαλο.γι'αυτό και δεν αποκλείω το αλουμινένιο. Το αλουμινιο αυτό έχει φωτιζόμενο πληκρολόγιο?γιατί αλλού γράφει οτι έχει και αλλού πως δεν έχει.τι ισχύει? ps.άλλαξα και τον τίτλο του θέματος..να είναι πιο γενικό..
haHa Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 σκοπέυω να το πάρω δια χειρός και όχι μέσω παραγγελίας κτλ γιατί θέλω να το ελέγξω πρώτα..και λογικά απο το public θα το πάρω η το πλαίσιο.γενικά όταν κάνω ακριβή αγορά την κάνω απο κοντά..αν ήταν να το έπαιρνα μέσω δυκτίου θα το έπαιρνα απο το pixmania αλλά πλέον δεν έχει τη προσφορά που είχε. γενικά τα έχω δει αυτά (φωτογραφίες κτλ) αλλά θα ήθελα την άποψη κάποιου που το δουλεύει..γιατί συχνά τα review δεν είναι και πολύ έγκυρα..πχ διάβαζα και για το λευκό που έχω τωρα πολλά αντίστοιχα και λίγα είδα στη πράξη.. αισθητικά προτιμώ το λευκό αλλα σκοπός είναι να κρατήσει τουλάχιστον 2-3 χρόνια και να μην είναι σαράβαλο.γι'αυτό και δεν αποκλείω το αλουμινένιο. Το αλουμινιο αυτό έχει φωτιζόμενο πληκρολόγιο?γιατί αλλού γράφει οτι έχει και αλλού πως δεν έχει.τι ισχύει? ps.άλλαξα και τον τίτλο του θέματος..να είναι πιο γενικό.. Ναι ολα τα αλουμινενια πια εχουν φωτιζομενο πληκτρολογιο.. Αν θελεις να παρεις το αλουμινενιο και να το δεις απο κοντα, μπορεις να το παρεις απο εδω με 1130€: http://www.mobilehellas.com/index.php?dispatch=products.view&product_id=5921 γενικοτερα παντως, αν μπορεις να κανεις υπομονη κανα μηνα ή 2 , καλο ειναι, γιατι μαλλον θα βγουν καινουρια pro.(οποτε παιρνεις τα παλια φθηνοτερα ή αν θελεις τα καινουρια)
darklordvader77 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 ravend, απ οτι καταλαβα εισαι απ τους..ρομαντικους της Apple (οπως και γω) που ξερουν οτι Apple=Ασπρο Αλλα δυστηχως δεν ισχυει πια.. διοτι ειναι πολυ ποιοτικοτερα τα αλουμινενια! το ψηνω και γω εδω και καιρο για Macbook Pro, και δεν μου αρεσε η ποιοτητα του παλιου ασπρου (απλα μετρια για Apple σε αντιθεση με το Aluminum Pro και τα μετεπειτα) Τωρα, στο budget σου ειναι αρκετα κοντα σε χαρακτηριστικα οποτε οτι και να διαλεξεις,για την χρηση που το θες, πανω κατω το ιδιο θα σου φανει.. οποτε πρεπει να επιλεξεις μεταξυ ποιοτητας (+αυτα που λεει ο haHa,οθονη καλυτερη,φωτιζομενο πληκτρολογιο,Firewire κτλ.) και νοσταλγικοτητας.. η επιλογη ειναι ολη δικη σου!
tr3quart1sta Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 σκοπέυω να το πάρω δια χειρός και όχι μέσω παραγγελίας κτλ γιατί θέλω να το ελέγξω πρώτα..και λογικά απο το public θα το πάρω η το πλαίσιο.γενικά όταν κάνω ακριβή αγορά την κάνω απο κοντά..αν ήταν να το έπαιρνα μέσω δυκτίου θα το έπαιρνα απο το pixmania αλλά πλέον δεν έχει τη προσφορά που είχε. γενικά τα έχω δει αυτά (φωτογραφίες κτλ) αλλά θα ήθελα την άποψη κάποιου που το δουλεύει..γιατί συχνά τα review δεν είναι και πολύ έγκυρα..πχ διάβαζα και για το λευκό που έχω τωρα πολλά αντίστοιχα και λίγα είδα στη πράξη.. αισθητικά προτιμώ το λευκό αλλα σκοπός είναι να κρατήσει τουλάχιστον 2-3 χρόνια και να μην είναι σαράβαλο.γι'αυτό και δεν αποκλείω το αλουμινένιο. Το αλουμινιο αυτό έχει φωτιζόμενο πληκρολόγιο?γιατί αλλού γράφει οτι έχει και αλλού πως δεν έχει.τι ισχύει? ps.άλλαξα και τον τίτλο του θέματος..να είναι πιο γενικό.. το δικο σου που εχεις τωρα σε τι κατασταση ειναι?? κατι τετοιο πρεπει να υπολογιζεις...
ravend Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 το δικο σου που εχεις τωρα σε τι κατασταση ειναι?? κατι τετοιο πρεπει να υπολογιζεις... έχει τραβήξει πολλά,ταξίδια,καθημερινή μεταφορά και πάρα πολλές ώρες χρήσης αλλά λειτουργικά και εμφανισιακά είναι άριστο,μόνο λίγες γρατζουνιές στο πάνω μέρος..οπότε ξέρωντας πως δουλεύω μπορώ να πω πως τα προσέχω παρόλο που είναι συνέχεια σε χρήση. σε κανα δυο μήνες μπορεί να μην υπάρχει το πόσο που διαθέτω τώρα γιατί μπορεί να πάει αλλού μετα το πάσχα (καθώς πλησιάζει και εκπαιδευτική εκδρομή της σχολής).. αύριο θα κάνω μια έρευνα να δω διαθεσιμότητες στα διάφορα καταστήματα..
peterhammill Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Εγω παντως προσφατα αγορασα το λευκο unibody απο Πλαισιο και ειδα ενα φορητο πολυ καλης ποιοτητας και η οθονη νομιζω πως ειναι ολοιδια με τα macbook pro 13''. Αυτο που ισχυει ειναι η ελλειψη της firewire(σημαντικο),του sd card reader(ασημαντο),ο φωτισμος πληκτρων(ασημαντο και δεν κολλαει στα λευκα πληκτρα) και το βαρος των 300 γραμμαριων επιλπλεον στο πλαστικο.Η μπαταρια ειναι ολοιδια επισης.Η διαφορα ειναι στα 200 Ευρω.Συμφερει?Εγω νομιζω πλεον πως οχι. Αν θες πηγαινε σε macbook pro 15'' να γουσταρεις.Εκει αξιζει η διαφορα των χρηματων.Ελπιζω να βοηθησα.
ravend Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 για 15 δεν ενδιαφέρομαι λόγω μεγέθους και ξεφεύγει απο τα χρήματα που διαθέτω..η οθόνη διαφέρει σε απεικόνιση και ας είναι ίδιας τεχνολογίας.. κλίνω προς το προ τελικά..απο όλες τις τεχνικές απόψεις ειναι πιο καλή επένδυση..και ας πάει το συναισθηματικό!τι να κάνουμε..θα βλέπω το λευκό 2 φορές το χρόνο που θα γυρνάω στο πατρικό μου..
tr3quart1sta Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Εγω παντως προσφατα αγορασα το λευκο unibody απο Πλαισιο και ειδα ενα φορητο πολυ καλης ποιοτητας και η οθονη νομιζω πως ειναι ολοιδια με τα macbook pro 13''. οχι ακριβως διαφερουν λιγο φαινεται οταν τα δεις διπλα διπλα... Αυτο που ισχυει ειναι η ελλειψη της firewire(σημαντικο),του sd card reader(ασημαντο),ο φωτισμος πληκτρων(ασημαντο και δεν κολλαει στα λευκα πληκτρα) και το βαρος των 300 γραμμαριων επιλπλεον στο πλαστικο. υποκειμενικα κριτιρια αναλογα με τις αναγκες του καθενος...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.