phph Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Σε ένα μηχάνημα έχω 2 σκληρούς δίσκους με εγκατεστημένα win Xp pro στον καθένα. Στον 1ο έχω αυτά που χρησιμοποιώ κανονικά και στον 2ο κάνω πειράματα. Από το bios πειράζω το boot sequence των δίσκων και κανονίζω από ποιον δίσκο θα bootάρει. Χθες πήγα να κάνω το ίδιο σε άλλο υπολογιστή με τα Windows Vista Home Premium όμως. Είχα ήδη 1 σκληρό με την κανονική εγκατάσταση και πρόσθεσα κι έναν 2ο για πειραματισμούς. Όμως δεν μπορώ από το bios να επιλέξω από ποιον δίσκο θα bootάρει. Ότι και να επιλέξω στο boot sequense μου βγαίνει μια αρχική οθόνη όπου μου λέει να διαλέξω από που θα bootάρει. Και αν δεν διαλέξω κάτι μπαίνει σε 30" στην καινούργια εγκατάσταση. 1) Μπορώ με κάποιο τρόπο να παρακάμψω αυτή την οθόνη και να bootάρει ο υπολογιστής από τον δίσκο που έχω ορίσει στο boot sequense του bios; 2) Εναλλακτικά μπορώ να επιλέξω όταν δεν διαλέξω κάτι στα 30" να bootάρει αυτόματα από την παλιά εγκατάσταση και όχι από την καινούργια; Αν ναι μπορώ να επιλέξω να μην περιμένει 30" αλλά π.χ. 5";
ChangeAllNow Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Χρησιμοποίησε το EasyBCD. Εύκολο και απλό.
phph Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Ευχαριστώ Από ότι καταλαβαίνω με μια γρήγορη ματιά, μ' αυτό μπορώ να πετύχω το (2). Το (1) μπορώ;
ChangeAllNow Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Αν βάλεις 0 ή 1(δεν θυμάμαι αν δέχεται το 0) second, θα γίνεται αμέσως η εκκίνηση του λειτουργικού.
phph Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Ναι αυτό που λες γίνεται, αλλά δεν θα μπορώ να επιλέγω από το bios από πιο δίσκο θα bootάρει. Το μενού επιλογής θα υπάρχει και πάλι, απλά δε θα περιμένει 30" για το boot στον default δίσκο. Τέλος πάντων το ψάχνω το θέμα και στο google και από ότι καταλαβαίνω δεν υπάρχει απλή λύση στο πρώτο ερώτημα. Από τη στιγμή που εγκατέστησα τα vista στον 2ο δίσκο και ήταν παρών και ο 1ος έμπλεξα. Τώρα από ότι καταλαβαίνω μόνο αν κάνω επανεγκατάσταση και στους 2 θα το πετύχω και πάλι όχι σίγουρα.
gf030 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Μηπως στο δευτερο pc δεν εγινε αυτονομη η εγκατασταση λειτουργικου στον δευτερο δισκο και εγινε dual boot; Μηπως μπουταρες απο τον πρωτο δισκο και επελεξες απλα η εγκατασταση να γινει στον δευτερο; Αν ναι τοτε εχεις dual boot στα σιγουρα. Επρεπε να επιλεξεις να μπουταρει απο τον δευτερο σκληρο και να γινει εκει η καθαρη εγκατασταση. Μπακαλικος τροπος που χρησιμοποιουν μερικοι ειναι να τραβαν τα καλωδια των υπολοιπων δισκων και να αφηνουν μονο μονο αυτον που θα εγκαταστησουν το νεο λειτουργικο.
phph Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Bootαρα από το dvd και έκανα και partitioning και format στον δίσκο που εγκατέστησα τα Vista. Πουθενά στην διαδικασία δεν ρωτήθηκα ούτε είδα επιλογή για dual boot. Το μόνο που δεν έκανα ήταν να ορίσω τον δεύτερο δίσκο ως boot στο bios. Οπότε αν και ζήτησα να γίνει η εγκατάσταση στον 2ο δίσκο ίσως επειδή φαινότανε στο bios ως boot disk ο 1ος να αποφάσισαν τα Vista ότι θέλω dual boot σύστημα. Βέβαια αν έγινε έτσι δεν καταλαβαίνω γιατί η προεπιλογή είναι να bootάρει από τον 2ο δίσκο και όχι από τον 1ο όπως ήτανε στο bios. Μάλλον δεν πολυκαταλαβαίνω πως ακριβώς λειτουργεί το πράγμα, οπότε την επόμενη φορά θα πρέπει να τραβήξω το καλώδιο του άλλου δίσκου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.