Προς το περιεχόμενο

Προβλημα κατα την εγκατασταση ubuntu 9.10


telis_petsotis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ξεκινωντας ας κανω μια αφηγηση της ιστοριας απο την αρχη.

πριν κανενα χρονο θελησα να κανω dual boot το μηχανημα της υπογραφης μου (φορουσε xp) για να δω κ εγω τι εστι linux. το εκανα με wubi κ uduntu 9.04 κ ηταν ολα οκ. μετα ομως κρασαραν ανεπανορθωτα τα χρ (μπλε οθονες, χαζοσυμβολα κλπ γνωστα) κ εμεινα με τα ubuntu. μεχρι χθες πατουσα το κουμπακι τροφοδοσιας, μετα windows xp ως πρωτη επιλογη κ μετα ubuntu στη σχεδον ιδια δευτερη που μου εβγαζε (γιατι αν πατουσα απο την πρωτη ubuntu δεν ανοιγαν). κατεβασα ομως την 9.10 netbook remix για να το περασω ως μονο λειτουργικο στο μηχανημα κ εκει ειχα το προβλημα. δημιουργησα ενα usb startup disk μεσα απο την 9.04 κ στην εκκινηση πατησα τη δευτερη επιλογη εγκατασταση ubunt...klp.

δε ρωτησε τιποτα ουτε ωρα χωρα λογαριασμο χρηστη τιποτα απλα μπηκε στη επιφανεια εγρασιας οπου ειχε επιλογη κ παλι την εγκατασταση ubuntu netbook remix. το σκεφτηκα λιγο αλλα την επελεξα κ ενω εμφανισε για λιγο το "installing..." εξαφανιστηκε κ βγηκε ενα κοκκινο "σφαλματικο" θαυμαστικο πανω στο panel που οταν το επελεξα εξαφανιστηκε χωρις κανενα μηνυμα.

τι εφταιξε;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το εκανα με wubi κ uduntu 9.04 κ ηταν ολα οκ. μετα ομως κρασαραν ανεπανορθωτα τα χρ (μπλε οθονες, χαζοσυμβολα κλπ γνωστα) κ εμεινα με τα ubuntu. μεχρι χθες πατουσα το κουμπακι τροφοδοσιας, μετα windows xp ως πρωτη επιλογη κ μετα ubuntu στη σχεδον ιδια δευτερη που μου εβγαζε (γιατι αν πατουσα απο την πρωτη ubuntu δεν ανοιγαν).

 

Με το wubi δεν έχω εμπειρία όποτε δεν μπορώ να καταλάβω τι πήγε λάθος. Μάλλον κάποια λάθος ρύθμιση στο grub (τον bootloader)...

 

κατεβασα ομως την 9.10 netbook remix για να το περασω ως μονο λειτουργικο στο μηχανημα κ εκει ειχα το προβλημα. δημιουργησα ενα usb startup disk μεσα απο την 9.04 κ στην εκκινηση πατησα τη δευτερη επιλογη εγκατασταση ubunt...klp.δε ρωτησε τιποτα ουτε ωρα χωρα λογαριασμο χρηστη τιποτα απλα μπηκε στη επιφανεια εγρασιας οπου ειχε επιλογη κ παλι την εγκατασταση ubuntu netbook remix. το σκεφτηκα λιγο αλλα την επελεξα κ ενω εμφανισε για λιγο το "installing..." εξαφανιστηκε κ βγηκε ενα κοκκινο "σφαλματικο" θαυμαστικο πανω στο panel που οταν το επελεξα εξαφανιστηκε χωρις κανενα μηνυμα.τι εφταιξε;

 

Καταρχάς αν δεν έχεις κάποιο netbook (δεν γράφεις στην υπογραφή τι pc έχεις...) θα σου πρότεινα να κατεβάσεις την κανονική 9.10.

Τα ubuntu (όπως και πολλές άλλες διανομές) λειτουργούν ώς live cd, που σημαίνει ότι το λειτουργικό τρέχει χωρίς εγκατάσταση από το cd, κυρίως για να δοκιμάσεις την εκγατάσταση..

Τώρα, δεν κατάλαβα από αυτά που είπες άμα έσβησες τα προηγούμενα λειτουργικά, αλλά εφόσον δεν έχεις πράγματα (documents, μουσική κτλ..) στα άλλα λειτουργικά, θα σου πρότεινα να πείς στο ubuntu να ποιάσει όλο το δίσκο ώστε να διαγταφούν τα άλλα partition και να μην έχεις παραπάνω προβλήματα από αυτήν την κατάσταση...

Μετά και εφόσον γίνει καλά η εγκατάσταση μπορέις να φτιάξεις δεύτερο διαμέρισμα δίσκου για να περάσεις τα windows..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ναι ξεχασα να το βαλω στην υπογραφη..

για το νετμπουκ κατεβασα αυτη την εκδοση αδβεντ 4211.

δεν εσβησα τιποτααπο τα προηγουμενα λειτουργικα κ δεν ξερω αν αυτο παιζει ρολο σε κατι. κανονικα δεν επρεπε να γινει η εγκατασταση ομως; μηπως εφταιξε το οτι εκανα το φλασακι μεσα απο την 9.04 κ ισως πρεπει να το κανω me unetbootin apo windows?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...