ermis01 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Καλησπέρα σας! Θέλω (ή μάλλον πρέπει) να φτιάξω μια ιστοσελίδα. Παλιότερα που είχα ψιλοασχοληθεί μια φορά, είχα χρησιμοποιήσει το Frontpage αλλά με παρότρυναν να χρησιμοποιήσω αυτό το joomla. Ρε παιδιά μια βοήθεια: καταρχήν, πως διάολο εγκαθίσταται αυτό το πράμα??!! Κατέβασα το zip αρχείο από το site και δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Έχετε να προτείνετε κάποιο άλλο πρόγραμμα? Το site που πρέπει να φτιάξω είναι...πως να το πω...στατικο. Απλά πραγματάκια, θα περιέχει κάποια κείμενα, κάποιες φωτό και φυσικά τα μενού. Ούτε chat rooms, ούτε βάσεις δεδομένων από πίσω κτλ Λοιπόν?
_tasos Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Εφόσον δεν θέλεις δυναμικό site, βδ κτλ τότε δε σου χρειάζεται το joomla. Αν θέλεις να παίξεις μόνο με html και css τότε μπορείς να δουλέψεις με dreamweaver. Το joomla για να παίξει θέλει apache web server, php και mysql, τα οποία πρέπει να σετάρεις στο pc σου. Υπάρχουν έτοιμα πακέτα, όπως το wamp server και το xampp. Έχω χρησιμοποιήσει το πρώτο και όντως είναι αρκετά απλό, αλλά πρέπει να ξέρεις ένα δύο βασικά πραγματάκια. Εφόσον όμως κάνεις το setup του, το να εγκαταστήσεις το joomla, ή το wordpress (το οποίο επίσης προτιμώ από το joomla) είναι επίσης απλή διαδικασία. Από εκεί κ πέρα διαλέγεις ένα theme που σου αρέσει και δουλέυεις με αυτό, το φτιάχνεις λίγο για να το φέρεις πιο κοντά στα μέτρα σου.
umbrella Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 ALPHA CMS http://alphacms.umbrellaconsulting.gr ;-)
ermis01 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις ρε παιδιά, να 'στε καλά! Μάλλον εγκαταλείπω την λύση joomla λοιπόν και πάω σε κάτι πιο οικείο όπως το dreamweaver που μου προτείνατε. Πάντως κρατάω αυτά που μου είπατε για να πειραματιστώ όταν βρω χρόνο. Γι αυτό εδώ τι γνώμη έχετε? Από την περιγραφή φαίνεται πολύ απλό και εύχρηστο.
_tasos Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Δεν το ξέρω, αλλά από ότι φαίνεται δεν είναι free. Υπάρχει ένα trial για 30 ημέρες. Αυτό που θα ήθελα να σε ρωτήσω είναι αν θέλεις να μάθεις να γράφεις κώδικα, ή απλά να στήσεις ένα απλό site εύκολα χωρίς κόπο. Αν θέλεις να μάθεις να γράφεις κώδικα ξεκίνα με dreamweaver γιατί είναι ωραίο εργαλείο και θεωρείται από τα καλύτερα σε αυτό που κάνει. Αν πάλι θέλεις να πάρεις π.χ. ένα έτοιμο template, π.χ. από joomla ή wordpress, τότε ίσως πρέπει να μάθεις να τα στήνεις. Εκεί όμως περιορίζεσαι στο template που έχεις. Αν θέλεις να αλλάξεις κάτι, θα σου χρειαστούν προγραμματιστικές γνώσεις.
ermis01 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Δεν το ξέρω, αλλά από ότι φαίνεται δεν είναι free. Υπάρχει ένα trial για 30 ημέρες. Αυτό που θα ήθελα να σε ρωτήσω είναι αν θέλεις να μάθεις να γράφεις κώδικα, ή απλά να στήσεις ένα απλό site εύκολα χωρίς κόπο. Αν θέλεις να μάθεις να γράφεις κώδικα ξεκίνα με dreamweaver γιατί είναι ωραίο εργαλείο και θεωρείται από τα καλύτερα σε αυτό που κάνει. Αν πάλι θέλεις να πάρεις π.χ. ένα έτοιμο template, π.χ. από joomla ή wordpress, τότε ίσως πρέπει να μάθεις να τα στήνεις. Εκεί όμως περιορίζεσαι στο template που έχεις. Αν θέλεις να αλλάξεις κάτι, θα σου χρειαστούν προγραμματιστικές γνώσεις. Ε καλά, το οτι δεν είναι free...δεν μας πειράζει. Θέλω απλά να στήσω ένα στατικό site όσο πιο εμφανίσιμο γίνεται με τον πιο εύκολο τρόπο. Από HTML ξέρω ήδη λίγα πράγματα, αλλά δεν με ενδιαφέρει να εμβαθύνω και πολύ. Μερικές απορίες πάνω σε αυτά που είπατε: 1) για το dreamweaver δεν υπάρχουν έτοιμα templates? πρέπει να στήσω την σελίδα εκ του μηδενός σε κάθε της λεπτομέρεια? 2) πόσο βαριές προγραμματιστικές γνώσεις χρειάζονται για τις αλλαγές σε ένα template του joomla ή του wordpress? 3) σε τι είδους αλλαγές αναφέρεσαι? εγώ θα ήθελα π.χ. να αλλάξω μόνο το χρώμα κάποιου μενού ή να προσθέσω κάποια φωτογραφία. Μια τέτοια αλλαγη θα ήταν τόσο δύσκολο να γίνει??
_tasos Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 1) για το dreamweaver δεν υπάρχουν έτοιμα templates? πρέπει να στήσω την σελίδα εκ του μηδενός σε κάθε της λεπτομέρεια? Ναι, ξεκινάς κ στήνεις ένα site από την αρχή. Απλά χρησιμοποιώντας τα templates του dreamweaver πετυχαίνεις ότι κάνεις μία αλλαγή στο template και αυτή γίνεται σε όλες τις σελίδες που είναι βασισμένες σε αυτό. Μπορείς όμως να βρεις κάποιο css template έτοιμο και να το χρησιμοποιήσεις. Δες εδώ, αλλά δεν είναι έτοιμα σαν dreamweaver templates. Θα πρέπει να ξέρεις να φτιάχνεις (όχι ότι είναι κάτι δύσκολο). 2) πόσο βαριές προγραμματιστικές γνώσεις χρειάζονται για τις αλλαγές σε ένα template του joomla ή του wordpress? 3) σε τι είδους αλλαγές αναφέρεσαι? εγώ θα ήθελα π.χ. να αλλάξω μόνο το χρώμα κάποιου μενού ή να προσθέσω κάποια φωτογραφία. Μια τέτοια αλλαγη θα ήταν τόσο δύσκολο να γίνει?? Εξαρτάται τις αλλαγές. Αν θέλεις να αλλάξεις ένα χρώμα στο template, τότε δεν χρειάζεσαι βαριές γνώσεις. Θα πρέπει να έχεις μία ιδέα πως είναι στημένο ένα joomla ή wordpress template, αλλά σε γενικές γραμμές είναι κάτι πολύ εύκολο. Αν θέλεις π.χ. να προσθέσεις κάποια επιπλέον λειτουργικότητα (ειδικότερα σε κάποιο module) τότε ίσως να χρειαστείς κάτι παραπάνω, αλλά νομίζω ότι σε πήγα πολύ μακρυά. Εφόσον θέλεις στατικό site, τότε δες το link με τα templates που σου έδειξα, για να μη φτιάχνεις κάτι από την αρχή, και κάνε ότι αλλαγές θέλεις με dreamweaver ή κάποιο αντίστοιχο πρόγραμμα.
ermis01 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Τασο σ'ευχαριστώ πολύ για τις γρήγορες και κατατοπιστικές απαντήσεις σου! Θα ξεκινήσω τις δοκιμές και όπου με βγάλει!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.