Προς το περιεχόμενο

Αγορα απο Ebay από Κράτη μέλη ΕΕ

chiskos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά γειά σας.

Εχω κάποιες απορίες σχετικά με το πότε θεωρείται μία αγορά από κράτη Ε.Ε. ωστε να μήν έχουμε θέμα τελωνείου.

Π.χ. όταν βρίσκεις ένα προϊόν για αγορά στο E-bay και το ανοίγεις για να δείς αναλυτικά τα στοιχεία,

επάνω αριστερά βλέπεις :"Τοποθεσία προϊόντος" Αγγλία , "Κωδικό αντικειμένου" ......... και "Νόμισμα" GBP .

Στην καρτέλα "Αποκτήστε το", η τοποθεσία προϊόντος είναι HONGKONG, Κίνα

και πάρα κάτω

στην καρτέλα "Γνωρίστε τον Πωλητη" αναφέρεται ο πωλητής ως μέλος στη χώρα Χονγκ Κονγκ .

Θα ήθελα να μάθω πια στοιχεία προσδιορίζουν εάν μία αγορά είναι απο κράτος της Ευρωπ.ένωσης ή είναι απο κράτος εκτός Ε.Ε.

Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

τελωνείο ΔΕΝ έχουν μονο αυτά με σημαία απο χώρα εντός ΕΕ.

Όταν βλεπεις Κίνα/Αμερική το ρισκάρεις... για πολλά φράγκα στο τελωνείο...

Δημοσ.

Ευχαριστώ φίλε "Skrats" , Μήπως γνωρίζεις πιό στοιχείο βλέπω που ορίζει την χώρα ;

Αυτό που γράφει επάνω αριστερά ή Στην καρτέλα "Αποκτήστε το" που γράφει τοποθεσία πρϊόντος;

Δημοσ.

Αυτό που σε ενδιαφέρει είναι το "location of the product" (aka τοποθεσία προϊόντος). Ο πωλητής μπορεί να το έχει βάλει στο eBay.co.uk (aka βρετανικό eBay) αλλά αυτός να 'ναι από την Κίνα, οπότε να τον πληρώσεις ξέρω 'γω σε λίρες μεν αλλά το δέμα να σου 'ρθει από Κίνα και να αναγκαστείς να πληρώσεις τυχόν τελωνεία. Τσεκάρεις λοιπόν το location of the product και είσαι ΟΚ.

Δημοσ.

Όταν κάνεις αναζητήσεις με βάση περιγραφή, από αριστερά έχει επιλογή Location όπου επιλέγεις European Union, οπότε στη λίστα εμφανίζονται μόνο αυτά που δεν θα πληρώσεις τελωνείο.

Δημοσ.
Αυτό που σε ενδιαφέρει είναι το "location of the product" (aka τοποθεσία προϊόντος). Ο πωλητής μπορεί να το έχει βάλει στο eBay.co.uk (aka βρετανικό eBay) αλλά αυτός να 'ναι από την Κίνα, οπότε να τον πληρώσεις ξέρω 'γω σε λίρες μεν αλλά το δέμα να σου 'ρθει από Κίνα και να αναγκαστείς να πληρώσεις τυχόν τελωνεία. Τσεκάρεις λοιπόν το location of the product και είσαι ΟΚ.

Ακριβώς!!

@chiskos

Αυτό τσέκαρε ... στον πωλητή. Και μην ξεχάσεις να δείς και τα σχόλια που έχουν αφήσει όσοι αγόρασαν απο αυτόν.

Αν θές ρώτα τον για αποστολή Ελλάδα... έξοδα κτλ....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...