Sotosgl Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Μετα απο κατι τραμπες με εναν φιλο μου που ηθελε να φτιαξει pc τσιμπησα κατι ψιλά και ειπα να κανω μια αναβαθμιση. Ειχα Cpu:E5200 Ram:2x1GB DDR 2 Corsair KVR800 κατι Μobo:GA-G31MF S2 Τροφοδοτικο 450 W με stats +12V1 14A και +12V2 16A Και εδω που ειναι το προβλημα μου. VGA:ASUS EAH4670 1GB Με τα παραπανω επαιζα ολα τα παιχνιδια στο Full χωρις κολληματα ή προβληματα σταθεροτητας. Τελικα πηρα τα parts και αρχισα την αναβαθμιση σε Cpu:AMD Athlon X4 620 Ram:2x2GB DDR3 1333 OCZ GOLD Μobo:MA78LMT-US2H Τροφοδοτικο της πλακας 450W με stats +12V1 14A και +12V2 16A Στο θεμα μας τωρα Μολις τελειωσε το Format ωραια και καλα και εγκατεστησα τους Drivers για Chipset και VGA ολα ετρεχαν μια χαρα Mιας και τσιμπησα και την τιμονιερα της προσφορας απο το GetIt ειπα να εγκαταστησω το Dirt 2 να δω αν ειναι βολικη. Ξεκιναει το εισαγωγικο βιντεο με μικρο κολληματα,να παιζει ο ηχος δλδ αλλα να κολλαει η οθονη και να συνεχιζει μετα απο λιγο.Περιμενωντας να παιξω για πρωτη φορα μαυριζει η οθονη και δεν επιανε ουτε Alt Control Delete ουτε Alt Tab γενικα Κολλημενο και μονο με restart στρωνει. Εκτος απο το Dirt 2 δοκιμασα το Bioshock 2 και το Borderlands(Original με ολα τα Patches) Αρα εχουμε Κολληματα οταν ζοριζεται η καρτα γραφικων με (Α) Επανεκιννησεις Display driver amdkmdap stopped responding and has successfully recovered. Ακομα και οταν ειμαι σε idle Καταστασεις (Β) Artifacts στην επιφανεια εργασιας σε ξεκαρφωτες στιγμες που οδηγουν σε κολλημενο pc που στρωνει μονο με ρεσταρτ Δοκιμασα μια αλλη καρτα ΑΤΙ5450 χαμηλοτατων αποδοσεων (Σοβαρα μην την παρετε ουτε για αστειο) Και δεν μου παρουσιασε προβλημα. Αφου ειδα και αποειδα δουλευω τωρα με την ενσωματομενη ΑΤΙ 3300 κατι,που ομως και αυτη παρουσιαζει τα ιδια συμπτωματα Freezes,restarts κλπ Πριν με βοηθησετε (Και σας ευχαριστω για αυτο) πρεπει να πω οτι...... Δοκιμασα ολους του διαθεσιμους Drivers απο την AMD οσο και απο την ASUS μια προς μια απο την εκδοση 9.9 και μετα παντα με DriverSweep και ολα τα σχετικα Εκανα Format 3 φορες με τις εκδοσεις Windows 7 Ultimate x86 x64 εγκαθιστωντας τους Drivers της Motherboard και της καρτας γραφικων με ολους τους δυνατους συνδιασμους μηπως υπηρχε καποιο Software Conflict Απενεργοποιησα την ενσωματομενη καρτα γραφικων απο τα Bios και παντα δουλευα με Fail Safe Settings μετα απο Soft ή Hard Reset της Motherboard. Ετρεξα το Prime95 σε Torture Μοde σε Benchmarks κλπ για 4 κυκλους και δεν μου παρουσιασαν σφαλματα στις μνημες ή στην CPU Θεμα θερμοκρασιας δεν υπαρχει ουτε στην Cpu ουτε στην Gpu συμφωνα με το Gpuz και Cpuz σε log λειτουργια Η motherboard εχει το τελευταιο Bios Δοκιμασα την καρτα μου στο πρωτο συστημα Cpu:E5200 Ram:2x1GB DDR 2 Corsair KVR800 κατι Μobo:GA-G31MF S2 Τροφοδοτικο 450W με stats +12V1 14A και +12V2 16A Και δουλευε αψογα σε Bioshock 2 και Borderlands Οι απορειες μου ειναι οι εξης: Επειδη μου βρωμαει το τροφοδοτικο.... Μπορει να προκαλεσει αυτες τις επανεκκινησεις το γεγονος οτι στην Motherboard εχω βαλει μονο ενα 4πινο και οχι 8πινο βυσμα τροφοδοσιας; (Εχω πανω ακριβως τα ιδια πραγματα πανω 2 HDD ο ενας Green και ενα αντιγραφικο) Σημειωση: Η απαιτουμενη ισχυς σε Full Load του Ε5200 ηταν 65Watts ενω του 620 95Watts Oι μνημες DDR2 δουλευαν στα 1,5 ενω οι DDR3 στα 1,65 Επειδη δεν εχω καποιον φιλο με μεγαλυτερο τροφοδοτικο κοντα για να το δοκιμασω θελω να εξαλειψω ολες τις εναλλακτικες επιλογες πριν προβω σε αγορες γιατι ειναι ζορισμενα τα πραγματα.. Sorry αν σας κουρασα και ευχαριστω εκ των προτερων!
grimpr Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Δοκίμασε και σε διαφορετικό λειτουργικό πέραν των 7. Προτείνω τα Vista 64bit SP2.
Sotosgl Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Thanx για το γρηγορο Reply Grimpr Πιστευεις δηλαδη οτι ειναι Software το προβλημα ή Γενικα του συνδιασμου με το OS; Γιατι 7 ειχα και στο παλιο και δουλευε αψογα..
grimpr Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Πρέπει να ξεκαθαρίσεις πρώτα το θέμα Software μιας και είναι το ποιο πολύπλοκο. Δοκίμασε με τα Vista 64 SP2 και βλέπουμε, τα προτείνω γιατί είναι το πλέον ώριμο λειτουργικό της Microsoft σε σχεση με τα 7 που κυκλοφόρησαν πριν λίγο καιρό. Πολλοί παθαίνουν αναφυλακτικο σοκ οταν ακούνε Vista, αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική, στο θέμα σταθερότητας.
Sotosgl Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Απο τα Vista στελνω και guess what... Display driver amdkmdap stopped responding and has successfully recovered. Φορτωνω το Dirt 2 και επιστρεφω με την νεκροψια γιατι δεν βλεπω να ειναι θεμα OS ---------- Προσθήκη στις 02:26 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 02:23 ---------- Πολλοί παθαίνουν αναφυλακτικο σοκ οταν ακούνε Vista, αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική, στο θέμα σταθερότητας. Τωρα θυμηθηκα γιατι τα ειχα δοκιμασει για μια μονο εβδομαδα και μετα ξανα στα γλυκα μου τα Xp Idle 40% μνημη με ελαχιστα eye candy και 2 Widget. Τεσπα ποσταρω σε λιγο παλι ---------- Προσθήκη στις 03:23 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 02:26 ---------- Η Microsoft ειναι μια απο τις σπανιες φορες που δεν εφταιγε... Στελνω απο τα σιχαμερα (S)Vista και το προβλημα επιμενει. Θα προσπαθησω να βρω ενα μεγαλυτερο PSU μπας και βγαλω ακρη Αυτο παντως που ειδα μετα απο ενα Wattage Calculator που ετρεξα ειναι οτι το παλιο μου pc χρειαζοταν περιπου 280 Watts ενω το καινουργιο οριακα 438 Watts μιας και εχω εκπτωτικο απο τα Multirama 20€ στειλτε καμια φτηνη αλλα και ποιοτικη λυση γιατι κατι μαρκες Lamtech που ειδα ψαχνω να βρω Efficiency ποσα Ampers δινει στο 12V Rail αλλα τζιφος...
Themos3 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Stressαρες καθολου την καρτα να δεις πως παει?Βαλε ενα furmark και τρεξε το stability test να δεις πως πανε οι θερμοκρασιες και αν θα crasharei.
Sotosgl Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 @Themos3 Βασικα οταν την στρεσαρω λιγο παραπανω (Ακομα και στο σκακι των Windows φαντασου) τα shades τρεμοπαιζουν. Στις ταινιες καθολου. Εβαλα το Gpuz σε log και το max που εφτασε η θερμοκρασια ηταν 55 βαθμοι max. Tρεχω το Funmark σε λιγο και θα σας πω τα αποτελεσματα.. ---------- Προσθήκη στις 16:02 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:28 ---------- To Funmark με το που ξεκιναγε εβγαινε η ειδοποιηση για το Display driver amdkmdap stopped responding and has successfully recovered. και έμενα εκει που ηταν μαυρη οθονη δλδ... Παρατηρησα στο log του Gpuz οτι τις ωρες του Crash η Cpu δουλευει στο 50% παιζει καποιο ρολο η τροφοδοσια τελικα; Γιατι απο το κομματι software τουλαχιστον ξεμπερδεψαμε.
Themos3 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Δοκιμασε να απενεργοποιησεις το Catalyst AI (και βαλε αυτούς τους drivers.)
Sotosgl Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2010 Δοκιμασε να απενεργοποιησεις το Catalyst AI (και βαλε αυτούς τους drivers.) To ειχα απενεργοποιησει αλλα δεν ειδα διαφορα. Πλεον δεν λειτουργει και η καρτα δικτυου δεν την βλεπει δηλαδη καν η Motherboard Δοκιμασα μεγαλυτερο και καλυτερο τροφοδοτικο και παλι εκανε τα ιδια προβληματα. Αρα παω για Rma του Eshop Ηρακλειου. Ξερει κανενας αν μπορω να ειμαι μπροστα οταν το ελεγξει ο τεχνικος; Δεν θελω να ακουσω τρελες δικαιολογιες τυπου στραβωμενα pins στην Motherboard που ακουγονται συχνα εδω μεσα και καταλληξω να τραβαω τα μαλλια μου..
EliasKir Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Αφου εχει 8πινο βυσμα η μητρικη, γιατι εβαλες 4πινο? Δοκιμασες με το 8πινο?
ninos30 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Οι απορειες μου ειναι οι εξης: Επειδη μου βρωμαει το τροφοδοτικο.... Μπορει να προκαλεσει αυτες τις επανεκκινησεις το γεγονος οτι στην Motherboard εχω βαλει μονο ενα 4πινο και οχι 8πινο βυσμα τροφοδοσιας; (Εχω πανω ακριβως τα ιδια πραγματα πανω 2 HDD ο ενας Green και ενα αντιγραφικο) Σημειωση: Η απαιτουμενη ισχυς σε Full Load του Ε5200 ηταν 65Watts ενω του 620 95Watts Oι μνημες DDR2 δουλευαν στα 1,5 ενω οι DDR3 στα 1,65 Επειδη δεν εχω καποιον φιλο με μεγαλυτερο τροφοδοτικο κοντα για να το δοκιμασω θελω να εξαλειψω ολες τις εναλλακτικες επιλογες πριν προβω σε αγορες γιατι ειναι ζορισμενα τα πραγματα.. Sorry αν σας κουρασα και ευχαριστω εκ των προτερων! Όλα αυτά τα προβλήματα που περιγράφεις είναι 99,99999999 % τροφοδοτικό. Με το παλιό σου σύστημα παίζει γιατί ήταν λιγότερο ενεργοβόρο. Και στους υπολογισμούς σου πρέπει να λάβεις υπ' όψιν τα υποσυστήματα της mobo σου. πχ εντελώς άλλη κατανάλωση έχει ένα mATX από ένα ΑΤΧ. Για να είσαι απροβλημάτιστος με ένα σύγχρονο σύστημα, πρέπει τουλάχιστον ένα rail (γραμμή) στα 12volta να σου δίνει 18VA. Τα watt σου είναι αρκετά (μάλλον). Στις γραμμές έχεις πρόβλημα. Και σκέψου ότι τα καλά και επώνυμα τροφοδοτικά έχουν efficiency 85%, δηλαδή δίνουν το 85% της ονομαστικής τους ισχύς ως minimum ανά πάσα στιγμή, φαντάσου το δικό σου που λες ότι είναι της πλάκας. Επίσης δεν θα το πίεζα πάρα πολύ όπως κάνεις, γιατί είναι πολύ πιθανό να σκάσει κανας πυκνωτής και να κάψεις τίποτα εκεί μέσα (ως πάρα πολλά). Και είναι κρίμα Λες ότι δεν έχεις κάποιο φίλο να το δοκιμάσεις. Δεν ξέρω από που είσαι, αλλά όλο και κάποιος από εδώ μέσα θα σου δανείσει ένα για μια δοκιμή. Βάλτο στις αγγελίες/ζήτηση. Παρ' όλα αυτά θα σου πρότεινα να αγοράσεις ένα καλό ούτως ή άλλως (φταίει δεν φταίει το PSU σου). Ο παράγοντας τροφοδοτικό είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ σημαντικός σε ένα μηχάνημα και δυστυχώς κάποιοι από εμάς δεν το λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψιν. Εγώ πάντως που έχω φτιάξει καμιά 50αριά PCs τα τελευταία 3 χρόνια για φίλους και γνωστούς (ως χόμπι), τους βάζω πάντα τροφοδοτικό που κοστίζει τουλάχιστον 85-90 ευρώ. Και για απαιτητικά συστήματα >120.
Sotosgl Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Γιατι πολυ απλα δεν εχει 8πινο βυσμα το τροφοδοτικο μου. Με το δευτερο τροφοδοτικο που δοκιμασα Thermaltech 550Watts που ειχε 8πινο δεν ειχε καμια διαφορα τοσο απο θεμα γραφικων οσο και για την καρτα δικτυου. Αλλωστε στο Manual αναγραφει οτι λειτουργει και με 2χ2 12V (4πινο) και 2χ10 power connector. ---------- Προσθήκη στις 11:02 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:57 ---------- @Ninos30 Δοκιμασα χτες το πιο πανω τροφοδοτικο που εχει στα Rails των 12V1 18A και 20 στο 12v2 αλλα δεν ειχε καμια διαφορα. Προβλημα Motherboard μου βρωμαει τελικα μιας και συνδεοντας μια 9600gt μου εκανε ακριβως τα ιδια προβληματα απενεργοποιωντας αυτη την φορα οχι το atiakmadk@$#@$# αλλα το αντιστοιχο της Nvidia... Οσο γιατι δεν αγοραζω ακομα τροφοδοτικο απλα με περιμενει στην Αθηνα ενα 900αρι δυνατο που θα μου δωσει ο ξαδερφος μου λογο αναβαθμισης οποτε αξιζει η αναμονη λιγο παραπανω.
ninos30 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Λοιπόν έψαξα λίγο στο NET και είδα πως το πρόβλημά σου το αντιμετωπίζουν διάφοροι. Και έχει να κάνει με το mobo... To πρόβλημα εμφανίζεται κυρίως σε ΜΒs με onboard κάρτα γραφικών της Intel όπως η δικιά σου. Και κατά 95% σε κατόχους NVidia και 5% με ATI (οπότε η 9600 δεν είναι καλή επιλογή για δοκιμές). Μέσα στο forum της ATI έχει 4-5 νήματα ανοιχτά που κανένας επίσημα δεν έχει δώσει λύση στο πρόβλημα. Αυτό εμφανίζεται σε Vista/7 και έχει να κάνει με το πως διαχειρίζεται την μνήμη το λειτουργικό σε σχέση με τον driver της κάρτας γραφικών. Σε XP δεν το εμφανίζει. Σε κάποιους, δούλεψε απεγκαθιστώντας εντελώς τον driver και εγκαθιστώντας τον ξανά χωρίς τον CCC (catalyst control center). Όχι κατεβάζοντας την suita και να επιλέξεις όχι εγκατάσταση στον CCC, αλλά κατεβάζοντας μόνο τον driver. Θα το βρεις κάπου στην μέση της σελίδας: http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst.aspx?p=win7/windows-7-64bit Και εννοείται η on-board απενεργοποιημένη... Αλλιώς πάνε άλλαξε την MB με κάποια άλλη και πες τους ότι έχεις προβλήματα ασυμβατότητας MB-μνημών-VGA. Εμένα μου την άλλαξαν μια φορά χωρίς πολλές ερωτήσεις. ---------- Προσθήκη στις 10:31 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:30 ---------- @Ninos30Οσο γιατι δεν αγοραζω ακομα τροφοδοτικο απλα με περιμενει στην Αθηνα ενα 900αρι δυνατο που θα μου δωσει ο ξαδερφος μου λογο αναβαθμισης οποτε αξιζει η αναμονη λιγο παραπανω. Σωστό και αυτό
Sotosgl Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Λοιπόν έψαξα λίγο στο NET και είδα πως το πρόβλημά σου το αντιμετωπίζουν διάφοροι. Και έχει να κάνει με το mobo... To πρόβλημα εμφανίζεται κυρίως σε ΜΒs με onboard κάρτα γραφικών της Intel όπως η δικιά σου. Για αυτη μιλαμε ετσι; http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.526876&u=GIGABYTE-GA-MA78LMT-US2H Και κατά 95% σε κατόχους NVidia και 5% με ATI (οπότε η 9600 δεν είναι καλή επιλογή για δοκιμές). Mε την 5450 παντως που δοκιμασα και ηταν ελλεινα αργη δεν ειδα κολληματα. Ισως επειδη δεν τραβουσε και την απαιτουμενη ισχυ. Σε κάποιους, δούλεψε απεγκαθιστώντας εντελώς τον driver και εγκαθιστώντας τον ξανά χωρίς τον CCC (catalyst control center). Όχι κατεβάζοντας την suita και να επιλέξεις όχι εγκατάσταση στον CCC, αλλά κατεβάζοντας μόνο τον driver. Θα το βρεις κάπου στην μέση της σελίδας: http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst.aspx?p=win7/windows-7-64bit Τα ειδα και εγω και δοκιμασα ειλικρινα ολους τους πιθανους συνδιασμους drivers αλλα αυτο που με προβληματιζει ειναι και οτι η ενσωματωμενη κανει νερα. Τωρα που τους το πηγα δεν εκανα ουτε Driver Updates ουτε τιποτα με τον αθλιο Driver των Windows. Αλλιώς πάνε άλλαξε την MB με κάποια άλλη και πες τους ότι έχεις προβλήματα ασυμβατότητας MB-μνημών-VGA. Εμένα μου την άλλαξαν μια φορά χωρίς πολλές ερωτήσεις. Οσο για αυτο αδερφε μακαρι να ειναι ετσι απλα τα πραγματα επειδη ειναι Franchise εδω κατω ασχετα αν εχουν τμημα Service τους ψιλοφοβαμαι μην ψαχνουν αφορμη να περασουν προιοντα εκτος εγγυησης για να μην μπλεκουν με RMA κλπ. Βλεπεις ειχα καλομαθει που με το παραμικρο πηγαινα Μενιδι στα κεντρικα εβγαζα ακρη γρηγορα και δεν ακουγα ηλιθιες δικαιολογιες απο τα καταστηματα.. Υπομονη τωρα.... ---------- Προσθήκη στις 13:22 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:08 ---------- Btw Προτεινετε μου καποια αλλη Mobo εως 85€ απο το Eshop παλι στην περιπτωση που μου κοψουν πιστωτικο.(Αν και δεν ξερω μου βρωμαει η δουλεια..) GIgabyte αρχιζω και φοβαμαι μηπως να παω σε Asrock μερια σε 790GXH μερια;
Sotosgl Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Εχω Update... Πηγα τελικα ολο το κουτι στο Eshop χτες και περιμενω απαντηση. Εστειλα email στο τεχνικο τμημα της Gigabyte για να δουμε αν εχει παρουσιαστει και σε αλλους προβλημα συμβατοτητας και η απαντηση τους ηταν αστεια. Ενω του ειχα ενημερωσει οτι ειχα φορτωσει και τα 2 Bios που ειχε στο Site τους και μετα ακολουθησα τις οδηγιες για Fail Safe Settings κλπ μου εστειλαν ακριβως την ιδια απαντηση (Κανε Update την Bios βαλτη στις Fail Safe Settings και μην κανεις Overclocking αυτη την στιγμη) Αποφευγουν να απαντησουν ευθεως επειδη γνωριζουν οτι υπαρχει προβλημα σταθεροτητας και θα γυρισουν πολλες καρτες ή ειναι ιδεα μου; ---------- Προσθήκη στις 19:10 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:59 ---------- Βιαστηκα να κρινω το Eshop τελικα ειχε οντως προβλημα η mobo και μου πιστωθηκε το ποσο των 71€ Για προτεινετε μια αλλη mobo μεχρι 85€ απο το Eshop παντα.. Να φοβαμαι την Gigabyte απο εδω και περα; Πρεπει να προλαβω να παραγγειλω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.