Προς το περιεχόμενο

Αναζητώ συμβουλή...(NAS ή Εξ. Δίσκος sata/usb)

Yannis1976

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Θα ήθελα να βρω έναν τρόπο να έχω ένα αποθηκευτικό μέσο στο οποίο να έχουν πρόσβαση 2-3 υπολογιστές για εβδομαδιαία backup αλλά και για αναπαραγωγή ταινιών από ένα WDTV Live.

Αυτή τη στιγμή έχω έναν εξωτερικό δίσκο 500GB esata ο οποίος είναι συνδεδεμένος με ένα desktop και από το desktop παίζει ενίοτε και το WDTV Live.

Αρχικά σκέφτηκα να αγοράσω μία θήκη για δύο δίσκους NAS της Raidsonic. Δυστυχώς αποδείχτηκε ελαττωματική από το κουτί της! Τώρα προσανατολίζομαι στις εξής λύσεις:

1) Αγορά ενός Seagate Blackarmor NAS ή WD My Book NAS. Το πρόβλημα είναι ότι η πρόσβαση θα γίνεται αργά μέσω δικτύου και ότι το μέγεθος θα είναι περιορισμένο. Από την άλλη έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να δουλέψει σε σχέση με τα φθηνά NAS κουτιά που κυκλοφορούν.

2) Αγορά ενός Linksys NSLU2 το οποίο επιτρέπει σε δύο συσκευές USB να είναι προσβάσιμες στο δίκτυο. Εδώ κρατάω τη θήκη που έχω τώρα και αλλάζω τον δίσκο με έναν μεγαλύτερο. Δυστυχώς το πρόβλημα του αργού δικτύου παραμένει.

3) Αγορά ενός μεγαλύτερου δίσκου και τοποθέτηση του σε μια θήκη με πρόσβαση sata και USB ώστε να εξυπηρετεί τουλάχιστον δύο υπολογιστές. Εδώ απλά θα πρέπει να ξεχάσω την πρόσβαση αρχείων από το WDTV.

Όπως καταλαβαίνετε το ιδανικό θα ήταν να υπήρχε μια λύση στην οποία θα υπήρχε πρόσβαση μέσω sata/USB για γρήγορα backup αλλά και μέσω δικτύου για αναπαραγωγή αρχείων από WDTV. Κάτι τέτοιο δεν έχω βρει ακόμα...

Καμιά ιδέα;

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Κάνε ένα κόπο και διόρθωσε τον τίτλο σε κάτι πιο περιγραφικό, γιατί έχεις γράψει και πολλά και είναι κρίμα να κλειδωθεί.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...