Προς το περιεχόμενο

Προτάσεις για βιβλίο οδηγό πάνω στο Macromedia Flash;;

greenpeace933

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ παιδιά, πήρα μια διπλωματική για την σχολή μου για την οποία χρειάζεται να φτιάξω σε περιβάλλον flash ενα interactive πρόγραμμα όπου ο χρήστης θα μπορει να περιηγείται σε αυτό, να κάνει επιλογές, να βλέπει video, να διαβάζει κειμενάκια, να βλέπει κινούμενα αντικείμενα, εφε κλπ.

Ωφείλω να πω ότι έχω δουλέψει πολύ λιγο πάνω στο flash (έκανα κάποιες εργασίες) αλλα θα χαρακτήριζα τον εαυτό μου σχεδόν άσχετο.

Μπορεί κανείς να μου προτείνει κάποιο βιβλίο που να απευθύνεται σε αρχάριους χρήστες με προοπτική να φτάσουν σε μέσο ή γιατί όχι και σε υψηλό επίπεδο?

Έχω κατεβάσει μερικά tutorials του τύπου μάθε flash σε 24ώρες κλπ, ωστόσο θα προτιμούσα σε βιβλίο μιας και είναι πιο εύκολο στην ανάγνωση σε σχέση με την οθόνη ενός υπολογιστή. Επιπλέον αν έχετε υπόψην σας και pdf ή site παρακαλώ προτείνετε μου.

Ξέρω ότι είναι μπελάς να μάθω προγραμματισμό αλλά τα περιθώρια επιλογής διαφορετική διπλωματικής έχουν στενέψει και επειδή κοντεύω να γίνω και αιώνιος φοιτητής θέλω να το παλέψω.

Σας ευχαριστώ για την βοήθεια εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Κάτι που κάνω εγώ είναι να πηγαίνω στο amazon να ψάχνω με λέξεις κλειδιά γι' αυτό που ψάχνω και να βλέπω ποια βιβλία έχουν τις καλύτερες κριτικές.

Από ότι είδα τα official βιβλία τις Adobe δεν είναι και τόσο καλά (κάτι που είχα ζήσει και η ίδια επί εποχής flash macromedia mx με το βιβλίο που αγόρασα τότε), οπότε το μόνο που σου μένει: "google it".

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω και εγώ ότι τα βιβλία της adobe δεν είναι ιδιαίτερα καλά. θα έλεγα να κοιτάξεις και στο site του παπασωτηρίου και εκδόσεις του M.Γκιούρδα. Θα σου πρότεινα όμως ότι τις ίδιες πληροφορίες μπορείς να τις βρείς και στο διαδίκτυο.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας

Μάλλον θα ρωτήσω απευθείας σε βιβλιοπωλείο μήπως υπάρχει κάποιο ετοιμοπαράδωτο βιβλίο για να δω πως παρουσιάζονται τα γραφόμενα του. Φοβάμαι να ψάξω μέσω google διότι όσες φορές το έχω κάνει πάντα παίρνω τόσο αντικρουόμενα σχόλια που στο τέλος δεν ξέρω τι να πιστέψω. Δεν θέλω και να το ρισκάρω τόσο ώστε να παραγγείλω ένα βιβλίο που να μην με καλύψει (την πάτησα μια φορά με ένα βιβλίο για visual Basic, ήταν άθλια γραμμένο). Οστόσο είπα να ρωτήσω εδώ μήπως κάποιος που ξεκίνησε από το μηδέν τα κατάφερε πολύ καλά με την βοήθεια κάποιου συγκεκριμένου βιβλίου. Θα πάρω τους δρόμους πιθανότατα για να τσεκάρω στα βιβλιοπωλεία μήπως βρω κάτι. Πάντως ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια :-)

• 3 μήνες μετά...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...