Προς το περιεχόμενο

Μπερδεμα με την αφαιρεση διπλωματος

Δημητρης 73

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σωστα το ειπες,κοντα σε κομβους.Γιατι στο μεγαλυτερο κομματι της η autobahn δεν εχει ορια ταχυτητας οπως και σε πολλα κομματια στην Ιταλια.Σε δρομους λοιπον παρομοιους με τους παραπανω γιατι να μην μπορω εγω να τρεξω,να ευχαριστηθω το αμαξι μου και να φτασω πιο γρηγορα στον προορισμο μου???

Προς θεου,δεν λεω να πηγαινουμε με 400 στην παναγοπουλα(πατρων κορινθου) αλλα γιατι να εχουμε οριο τα 130 στην Εγνατιας και στην Αθηνων Κορινθου ενω στην Γερμανια και την Ιταλια σε παρομοιους δρομους δεν υπαρχει οριο???Ειμαστε πιο εξυπνοι εμεις????Α ναι ξεχασα,γι αυτο δεν αφηνουμε και τα diesel στις 2 μεγαλες πολεις....

α) Οι δρόμοι δεν είναι παρόμοιοι.

β) Στην Ιταλία στις autostrada το όριο ταχύτητας είναι 130. Εκτός απο ραντάρ για τον έλεγχο της ταχύτητας, έχουν και το σύστημα TUDOR το οποίο καταγράφει σε τακτά χρονικά διαστήματα την πορεία αυτοκινήτων στον κλειστό αυτοκινητόδρομο και αν η μέση ταχύτητα είναι πάνω απο 130 τρώς κλήση.

γ) Στη Γερμανία σε λίγα κομμάτια πλέον δεν υπάρχει όριο, κοντά σε κόμβους το όριο μπορεί να φτάσει και τα 80.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

απανταω και στο φιλο πιο πανω στο δικο σου ποστ.

Για να καταλάβω γιατί κάπου σε χάνω:

(και πριν με προλάβεις, δεν με νοιάζει αν έχεις παπί ή δράκο, αναφέρομαι στα επιχειρήματά σου)

Εννοείς δηλαδή πως επειδή κάθε πόλη δεν έχει μια πίστα που να μπορείς να πάς νόμιμα με 300, το φυσιολογικό επακόλουθο είναι να "λιώνεις" (όπως απείρως εύγλωττα το έθεσες) παράνομα στους δρόμους με 300;

Very nice.

Πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει "πίστα" που να σου επιτρέπει να ξεκοιλιάζεις ανθρώπους με m14, αν είναι να βγώ παγανιά στους δρόμους;

(έ ρε μανία με τα 300)

Τώρα αυτό είναι επιχείρημα; Να αναθεωρήσουμε το ανώτατο ώριο επειδή πιάνει τα 300 μια μικρή μειοψηφία των αυτοκινήτων, ή επειδή δεν είμαστε ικανοί να βάλουμε όρια στην υποτιθέμενη μαγκιά μας και στην ανικανοποίητη ταύλα μας;

Και όλα αυτά βέβαια χωρίς ίχνος υπευθυνότητας. Αν αμφιβάλλεις, ρώτα το παιδί που έχασε τα πόδια του πριν λίγο καιρό στην παραλιακή.

Ή ακόμα καλύτερα, ρώτα την κοπελιά του.

Φιλικά πάντα B)

Εκεινο που λεω,

ειναι ποιο ειναι το νοημα να εισαγονται στην ελλαδα αυτοκινητα που πιανουν 200 και 300 χ.α.ω πολυ ευκολα οταν οι δρομοι εχουν οριο τα 120 (με ανοχη 150)??

Επιπλεον για πιο λογο απαγορευονται τα τρακτερ στην αθηνα???

Ξερω αρκετους δρομους στην αθηνα, που αν δεν εχεις τρακτερ, το εχασες το αμαξι.

Οταν το κρατος εισαγει ενα προιον πρεπει να σου διαθετει και τις αναλογες υποδομες για να το εχεις. Δεν σταματας μονο την εισαγωγη του προιοντος και τελειωνουν οι ευθυνες.

Εν ολιγεις,

οι ιθαγενεις αυτης της χωρας δικαιουνται δρομους (εστω και με διοδια) που θα ειναι ασφαλης σε συνδυασμο με τα αυτοκινητα που εισαγονται και οχι το αναποδο.

Αλλιως ειναι σαν να μου λες,

οτι επιτρεπω την πωληση - εισαγωγη κανναβις αλλα οχι την χρηση γιατι σκοτωνει.

Αυτες οι λογικες υπαρχουν οταν ζεις σε ενα κρατος - παρατραγουδο, που μπορει να εισαγει οτι να ναι - οπως να ναι, (με σκοπο να τα κονομησουν καποιοι) λεγοντας οτι βοηθαει στην οικονομικη αναπτυξη, αλλα σε οτι αφορα τις υποχρεωσεις του, να παρεχει δρομους αυστηρων προδιαγραφων ασφαλειας, με μπαρες κλπ εισαι στο μηδεν.

Δεδομενου οτι οι μοναδικοι δρομοι της προκοπης ειναι η ΑΟ και η Εγναντια, ολος τυχαιος απο ιδιωτες.

Εγω ειμαι υπερ στο οτι πανω απο ολα υπερεχει η ασφαλεια των πολιτων με καθε κοστος.

Ε τωρα αφου εχουμε μπλεξει με κομπιναδορους λαμογιαρηδες, που το εχουν παρα πολυ δυσκολο να ασχοληθουν για θεματα ασφαλειας, τουλαχιστον ας μην εισαγουν σκοτωστρες....

Λοιπον καταρχας να πω κατι που βλεπω οτι δεν ξερουν πολλοι....

Το οριο ταχυτητας 120 ΔΕΝ ισχυει πλεον....Ο νεος ΚΟΚ εχει οριο 130 αντι για 120.....

Σας πειραξε λοιπον που το 130 λέω να γίνει 150.....? ΛΟΛ...

ρε φιλε για km/h μιλαμε οχι για φιστίκια.. δηλαδή ποσο ποιο γρήγορα θα φτάσεις? τι θα κερδίσεις? οταν θα ψαχνεις να το παρκαρεις θα χασεις πολλαπλάσιο χρονο. προσωπικά την βιασύνη (σε αυτοκίνητο παντα) την βλεπω τελείως μα τελείως pointless

Ξεκολληστε λιγο απο τα νουμερα δεν λενε κατι απο μονα τους.

Ασφαλως υπαρχουν σημεια και στιγμες που μπορεις να πας με 200,οποιος υποστηριξει το αντιθετο απλα δεν εχει παει αττικη οδο η σε παρομοιο δρομο...Οπως υπαρχουν και καταστασης που τα 80 ειναι πολλα...

Συχνα τυχαινει να κανω τη διαδρομη χαλανδρι-ηρακλειο 2-3 τα ξημεροματα και,ναι,εχω κανει καποιες φορες το εγκλημα να ανοιξω μεχρι τα 200 περιπου,σε διαδρομη που συνηθως δεν συνανταω πανω απο 5 αμαξια...

Και το κανα αυτο για να δω τι σκατα κανουν αυτα τα αλογα που εδωσα τοσα λεφτα για να εχω...

Σε συνθηκες κανονικης κινησης δεν υπερβαινω το οριο,το θεωρω μεγιστη βλακεια,ποση ωρα μπορεις να γλιτωσεις,5-10 λεπτα,δεν εχει νοημα...

Αν λοιπον προχθες το βραδυ σε αδειο δρομο με πιασει καμερα με 200,ειναι σωστο να μου αφαιρεθει το διπλωμα,με κληση που θα μου ερθει σε κανα 6μηνο;

Και τα ορια που υπαρχουν ειναι αλλη ιστορια,οποιος νομιζει πως τα βαλαν για την ασφαλεια τον οδηγων ας βγει να κανει καμια βολτα με το αμαξι του...

Λοιπον καταρχας να πω κατι που βλεπω οτι δεν ξερουν πολλοι....

Το οριο ταχυτητας 120 ΔΕΝ ισχυει πλεον....Ο νεος ΚΟΚ εχει οριο 130 αντι για 120.....

Σας πειραξε λοιπον που το 130 λέω να γίνει 150.....? ΛΟΛ...

Όντως,ο νέος KOK ισχύει απο τον Ιούνιο και πέρα απο την συγκεκριμένη αλλαγή,πλέον,το πρόστιμο/αυτόφωρο+αφαίρεση αδείας έρχεται στα +30km/h.

Ουσιαστικά δέν δίνει κάποια αβάντα στους ανυπόμονους (αφού πάλι στα 160 σου ράβουν το κουστούμι),άλλα καίει τους απρόσεκτους και όσους δέν δείχνουν την απαραίτητη εγκράτεια πχ.όταν περνάνε απο κόμβους με όριο τα 80km/h.

Οπότε μήν παρασύρεσαι απο τα -δήθεν- μεγαλύτερα όρια, αφού στην ουσία τα νέα μέτρα είναι πιο αυστηρά.

Με χίλια να πηγαίνετε εγώ συνιστώ κ προτείνω....αλλά μετά μην κλαίτε που σας παίρνουν το δίπλωμα....ή μάλλον να το θέσω αλλιώς ΝΑ ΚΛΑΙΤΕ που σας παίρνουν το δίπλωμα.....μακάρι να ΜΗΝ ΚΛΑΙΤΕ (να μην σας τύχει δλδλ) γιατί πήρατε κανέναν αθώο στο λαιμό σας.....

Οι "γρήγοροι" εδώ των απαντήσεων έχουν παρεξηγήσει την έννοια του αυτοκινήτου και της χρήσης του όπως κ άλλοι εκτοντάδες που θρηνούμε στους "τέλειους " δρόμους της χώρας μας....

Τέλοσπάντων είναι μια αιώνια συζήτηση αυτή που έχετε ανοίξει κ δεν θα βγάλει πουθενά.

Όσον αφορά τον topic starter, (που το πρόβλημα του είναι εντελώς άλλο) δεν κατάλαβα την ερώτηση του...θέλει στις 2 την μία δώρο??

Αφού 2 παραβάσεις έκανες...δύο φορές θα στο κρατήσουν το δίπλωμα απλά έτυχε να σου ρθουν απανωτά.Αν στο μεταξύ σου ρθουν κ άλλες...θα πάει καπάκι μέχρι να δεήσει κανείς να στο πάρουν για πάντα.(δεν το λέω με κακία ,αντίθετα το λέω με την θετικότερη διάθεση)

Δεν υπάρχει οδηγική παιδεία....

Δεν υπάρχουν δρόμοι....

Ας μην κυνηγάμε την τύχη μας μόνοι μας.

Και μία τελευταία ερώτηση....έχει κανείς καμια εμπειρία από χοντρό τροχαίο με θύματα???.....Να μας πει πώς του φαίνονται όλα αυτά που συζητιούνται εδώ.....

edit: Εκείνο το μέτρο με τους πόντους στο δίπλωμα ..ισχύει??

Sentoner +1

kage +10

cosmos000

Μιλαμε για αυτες τις ταχυτητες ΜΕΣΑ στην ΑΟ που ΔΕΝ υπαρχουν πεζη και δεν εχουν γινει τα ατυχηματα που περιγραφεις....

Δεν μιλησε ΚΑΝΕΙΣ για ΚΑΝΕΝΑΝ αλλο δρομο.... Η ΑΟ εχει σε απειροελαχιστα σημεια οριο 120 (130) κ στα πιο πολλα εχει 100 την στιγμη που η Κορινθου-Πατρων ειναι στα 130.... Δηλαδη ελεος...

Ο μονος λογος ειναι για να κονομανε απ τα προστιμα....

Δειτε λιγο τι πραγματικα συμβαινει!!

Εσύ τι δεν μπορείς να καταλάβεις από αυτά που σου είπαν τα παιδιά? Έχουν βάλει ένα όριο για το μέσο όρο τον αυτοκινήτων.

Και εσύ ο ίδιος είπες άλλο να τρέχεις με 140 με S3 και άλλο με ΑΤΟS. Επειδή λοιπόν δεν έχουν όλοι ίδια αμάξια ούτε ίδια “χέρια” ούτε ίδια ηλικία πρέπει να θεσπίσουν ένα όριο. Αν βάζανε πχ όριο 160 ο καθένας με ΟΤΙ αμάξι είχε θα πατούσε τέρμα το γκάζι με όποιες συνέπειες έχει αυτό. Έτσι δεν γίνεται όταν σε σταματήσουν να σε ρωτάνε και τι αμάξι έχεις ή αν έχει πολύ κίνηση εκείνη την ώρα, αν ήταν βράδυ ή αν έβρεχε και ανάλογα να πράτουν, έτσι βάλανε το όριο το 130. Αν δεν σου αρέσει και παρανομείς μην “κλαίγεσαι” αν σου πάρουν το διπλωμα.

Εσυ τι δεν καταλαβαινεις απ αυτα που λενει οι υπόλοιποι....?

Μιλας λες κ τα λεω μονο εγω....Διαβασε καλυτερα το θρεντ κ θα δεις οτι δεν ειμαι μονος μου....

ΓΙ ΑΥΤΟ το ΠΑΝ ειναι η ΠΑΙΔΕΙΑ.... Αν καποιος εχει σμαρτ ή ατος πολυ απλα ας μην χρησιμοποιησει το οριο των 150.....

Ας εχει την παιδεια να παει με λιγοτερα.... Γι αυτο εχει 3 λωριδες η ΑΟ....

Εσυ τι δεν καταλαβαινεις απ αυτα που λενει οι υπόλοιποι....?

Μιλας λες κ τα λεω μονο εγω....Διαβασε καλυτερα το θρεντ κ θα δεις οτι δεν ειμαι μονος μου....

ΓΙ ΑΥΤΟ το ΠΑΝ ειναι η ΠΑΙΔΕΙΑ.... Αν καποιος εχει σμαρτ ή ατος πολυ απλα ας μην χρησιμοποιησει το οριο των 150.....

Ας εχει την παιδεια να παει με λιγοτερα.... Γι αυτο εχει 3 λωριδες η ΑΟ....

Όχι δεν έχει για αυτό τρεις λωρίδες. Όσο για παιδεία, εσύ που έχεις γιατί δεν τηρείς τον νόμο και πηγαίνεις με 150+?

Αλλά ξέχασα υπάρχουν και άλλοι στο thread που θέλουν να τρέχουν με 150+ άρα αφού δεν είσαι μόνος έχεις δίκιο ε?

Όχι δεν έχει για αυτό τρεις λωρίδες. Όσο για παιδεία, εσύ που έχεις γιατί δεν τηρείς τον νόμο και πηγαίνεις με 150+?

Αλλά ξέχασα υπάρχουν και άλλοι στο thread που θέλουν να τρέχουν με 150+ άρα αφού δεν είσαι μόνος έχεις δίκιο ε?

Τουλάχιστον εχω αρκετη παιδεία όταν μπαίνω σε ενα θρεντ να το διαβάζω απ την αρχή και να μην λέω ό,τι να 'ναι....

Αν λοιπον την ειχες κ συ κ το ειχες διαβάσει απ την αρχη, θα είχες δει ότι τα 150+ μου είναι σε πολύ συγκεκριμένα σημεία, σε πολύ συγκεκριμένες ώρες κ σε πολύ συγκεκριμένο δρόμο ΧΩΡΙΣ να ενοχλω κανέναν....

ΥΓ: Εσυ ό,τι νόμο σου βάζουν κάν' τον ευαγγέλιο.... Ό,τι που οι μεγάλοι νομοθέτες είναι η ΥΨΙΣΤΗ σοφία και το απόλυτα σωστο....λολ

ΥΓ2: Κ το πιο ωραιο ειναι που μιλας για τα 150....Δηλαδη μονο 20χλμ πανω απ το οριο...λολ

Ο καθενας εχει την δικια του γνωμη, 2 ειναι τα σιγουρα

-Οτι κανενας δεν τηρει τον νομο, πολυ αντιφατικο σε σχεση αυτο που βλεπω εδω μεσα που ειναι μια μικρογραφια της κοινωνιας

-Οτι αν τηρεις 100% τον νομο καποια στιγμη θα σκοτωθεις. Πχ σε καποια σημεια εχει κατι τραγικες ταχυτητες που σιγουρα καποιος θα σε κοπανησει απο πισω

Απορώ πως μπορούν να κοντραρίζονται τόσο έντονα δυο θέσεις, ενώ και οι δυο έχουν άδικο :P

Από τη μια ναι, δεν μπορείς να πηγαίνεις πάντα με τα όρια γιατί πολλές φορές είναι αστεία. Άρα είσαι παράνομος, εγκληματίας, δολοφόνος.

Από την άλλη, με κανένα αμάξι δεν μπορείς να είσαι σίγουρος στα 200, αλλά σίγουρα άλλο 200 με atos, άλλο με καλό αμάξι. Επίσης και τα 100 έχουν διαφορά με atos και με άλλα αμάξια, ας μην μιλήσω για τα 130-140 που είναι οριακά εντός κ.ο.κ.

(όπου atos βάλτε στη θέση του όποιο άλλο αμάξι ίδιας κατηγορίας ή και λίγο μεγαλύτερης).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...