jpjp Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Λοιπόν παλικάρια και κοπελιές πριν από μερικές μέρες κάηκε το pc μου. Τι ακριβώς έπαθε δεν ξέρω και ούτε με ενδιαφέρει να μάθω μιας και ήταν του 2000 μοντέλο. Για την ιστορία: πιθανολογώ ότι ή κάηκε ο σκληρός ή ο επεξεργαστής μιας και το τροφοδοτικό δείχνει να δουλεύει κανονικά. Έτσι λοιπόν έμεινα χωρίς pc και όχι τίποτα άλλο έχω αφήσει στη μέση την διπλωματική μου εργασία που σε 2 μήνες πρέπει να έχω έτοιμη. Έτσι λέω να φτιάξω ένα πύργο στα γρήγορα γιατί ο χρόνος πιέζει. Gamer τρελός δεν είμαι και έτσι λέω προς το παρόν να μην βάλω καθόλου κάρτα γραφικών και ήχου για λόγους οικονομίας. Στο παλιό pc είχα 2 σκληρούς άρα βάσει πιθανοτήτων ο ένας θα είναι εντάξει για να κάνω τη δουλειά μου. Σκέφτηκα το παρακάτω σύστημα και θέλω τη γνώμη σας. Πολλά από pc δεν ξέρω, προσπάθησα να βάλω κάποιες καλές μονάδες για αρχή και ότι χρειαστώ μελλοντικά το συμπληρώνω. Αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι να έχω ένα αξιόπιστο σύστημα που να δουλεύει χωρίς προβλήματα και να μπορώ να σερφάρω να κατεβάζω και να ανεβάζω γρήγορα. Από χρήματα γύρω στα 320 Ε μπορώ να δώσω και σκέφτομαι να πάω από το πλαίσιο. Οποιαδήποτε πρόταση και σκέψη είναι δεκτή και πολύτιμη. Ευχαριστώ
ColdFusion Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 ισχυρή κάρτα γραφικών ενσωματωμένη στο motherboard ,4 giga μνήμης, τριπυρηνος επεξεργαστής με δυνατότητα ξεκλειδώματος και μετατροπή του αν εισαι τυχερός σε χ4;) AMD Athlon II X3 425-------------->http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=345999
jpjp Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 ισχυρή κάρτα γραφικών ενσωματωμένη στο motherboard ,4 giga μνήμης, τριπυρηνος επεξεργαστής με δυνατότητα ξεκλειδώματος και μετατροπή του αν εισαι τυχερός σε χ4 φαίνεται καλύτερο σύστημα. Ωστόσο η τύχη δεν τρέχει από τα μπατζάκια μου όπως μπορείς να καταλάβεις. Δηλαδή μπορεί να γίνει τετραπύρηυνος με κάποιες ρυθμίσεις; ευχαριστώ για την απάντηση
paylidis Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 jpjp +1 στο δικο σου στησιμο. Μην πάρεις amd, για καρφο-gamer που δεν εχουν προβλημα ολα την ώρα να τρεχουν με το κουτι παραμάσχαλα είναι... Χτυπα αυτόν που ειδες... (προσωπικα θα έκανα την μνημή 3 ή 4 αλλα αυτην την περιοδο ειναι πανακριβες) ---------- Προσθήκη στις 18:26 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:24 ---------- τωρα για ξεκλειδωματα και χαρτοριχτρες ασε να τα κανουν αυτοι που τους τρεχουν απο τα μπατζακια. παρε εσυ αυτό που εβαλες να εισαι σιγουρος οτι θα κανεις τη δουλεια σου γιατι με το αλλο πτυχιο θα πάρεις όταν οι ΑΠΕ ειναι το 50% της ηλεκτροπαραγωγης στην Ελλαδα...
moldovan20 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Πάρε του ColdFusion με αυτό το τροφοδοτικό και αυτή τη μητρική στα 317.27€
jpjp Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Μην πάρεις amd, για καρφο-gamer που δεν εχουν προβλημα ολα την ώρα να τρεχουν με το κουτι παραμάσχαλα είναι... έχουν παρουσιάσει πράγματι προβλήματα; πτυχιο θα πάρεις όταν οι ΑΠΕ ειναι το 50% της ηλεκτροπαραγωγης στην Ελλαδα... Η εργασία μου είναι επάνω τις ΑΠΕ αστειεύομαι Αλλά θα μπορούσε Μ.Μηχανικός γαρ EDIT: paylidis στην υπογραφή σου βλέπω έναν amd :-*
cabdik Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 ερωτηση. θες οπωσδηποτε ΙΝΤΕΛ? γιατι με τα ιδια και λιγο λιγοτερα χρηματα, μπορεις να παρεις 4πυρηνο αντι για 2πυρηνο!!! και με τη διαφορα θα μπορουσες να βαλεις 2 μνημες και να εχεις dual channel και 4 giga ram! και μην ακους τπτ για AMD και ΙΝΤΕL. ακου την τσεπη σου και τι προσφερει η αγορα σε αυτο το μπατζετ. ολα τα αλλα ειναι για να ανοιγουμε κουβεντα καθε φορα. και οι 2 επεξεργαστες μια χαρα ειναι, απλα εσυ κοιτας τι καλυτερο μπορεις να παρεις σε αυτα τα χρηματα.
nikos1982 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 έχουν παρουσιάσει πράγματι προβλήματα; Η εργασία μου είναι επάνω τις ΑΠΕ αστειεύομαι Αλλά θα μπορούσε Μ.Μηχανικός γαρ EDIT: paylidis στην υπογραφή σου βλέπω έναν amd :-* ασε τον paylidis να λεει τον πονο του.προβληματα σε amd cpu δεν υπαρχουν πλεον αυτα ηταν χρονια πριν......και η amd σηνθεσει ειναι παρα πολυ καλη για τα λεφτα τις.....
ColdFusion Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 jpjp +1 στο δικο σου στησιμο. Μην πάρεις amd, για καρφο-gamer που δεν εχουν προβλημα ολα την ώρα να τρεχουν με το κουτι παραμάσχαλα είναι... Χτυπα αυτόν που ειδες... (προσωπικα θα έκανα την μνημή 3 ή 4 αλλα αυτην την περιοδο ειναι πανακριβες) ---------- Προσθήκη στις 18:26 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:24 ---------- τωρα για ξεκλειδωματα και χαρτοριχτρες ασε να τα κανουν αυτοι που τους τρεχουν απο τα μπατζακια. παρε εσυ αυτό που εβαλες να εισαι σιγουρος οτι θα κανεις τη δουλεια σου γιατι με το αλλο πτυχιο θα πάρεις όταν οι ΑΠΕ ειναι το 50% της ηλεκτροπαραγωγης στην Ελλαδα... Άκουσες κανένα εδώ μέσα να τρέχει κάθε λίγο και λιγάκι με προβλήματα απο τον amd του? Αν ενα τριπυρηνο μπορεις χωρίς να θυσιάσεις τίποτα να το κάνεις Χ4 εσένα σε χαλάει? Εχω βαρεθεί να ακούω Μ@λ@κιες.......... +1 στο τροφοδοτικό που πρότεινε ο moldovan20
jpjp Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 ερωτηση. θες οπωσδηποτε ΙΝΤΕΛ? γιατι με τα ιδια και λιγο λιγοτερα χρηματα, μπορεις να παρεις 4πυρηνο αντι για 2πυρηνο!!!και με τη διαφορα θα μπορουσες να βαλεις 2 μνημες και να εχεις dual channel και 4 giga ram! και μην ακους τπτ για AMD και ΙΝΤΕL. ακου την τσεπη σου και τι προσφερει η αγορα σε αυτο το μπατζετ. ολα τα αλλα ειναι για να ανοιγουμε κουβεντα καθε φορα. και οι 2 επεξεργαστες μια χαρα ειναι, απλα εσυ κοιτας τι καλυτερο μπορεις να παρεις σε αυτα τα χρηματα. Πριν χρόνια που είχα ξαναψαχτεί μου είχε μείνει ότι οι Ahlon ανεβάζουν τρελές θερμοκρασίες και θέλουν επιπλέον ψύξη κτλ κτλ. Δεν λέω ότι ισχύει απλά αυτό είχα ακούσει. Δεν έχω πρόβλημα να πάρω Athlon αρκεί να είναι οι πιθανότητες με το μέρος μου οτι δεν θα έχω προβλήματα. Αυτός που είχα ως τώρα ήταν indel pendium4 1.9 512 και δεν είχα ποτέ κάποιο πρόβλημα. Αυτήν την εμπειρία έχω εγώ, για αυτό ζητάω και την δική σας συμβολή και ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση!
ColdFusion Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 ρε συ γιατί κολλάς ΔΕΝ υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα !!!!!!
paylidis Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 προσωπικα θα εδινα 20-30 ευρω να φτιαξω αυτον που έχεις ισα ισα για να τελειωσεις την εργασία...Ειδάλλως καλυτερα ενα φραγκο παραπάνω και ιντελ για να τον εχεις στα σίγουρα και για χρόνια... Πάντως εγω απο τους amd είμαι εντελώς απογοητευμένος και όχι μόνο από τον δικο μου (που πλεον δεν τον χρησιμοποιώ γιατι πήρα netbook για surfing) αλλα και από εναν Χ2 που εφτιαξα για εναν φίλο μου...
johnykim Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 @paylidis, σε τι ακριβώς απογοητεύτηκες;
grimpr Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 +1 στην σύνθεση με τον Core i3 με εξαίρεση την άθλια Intel μητρική. O γραφικός σοκολατένιος φίλος μας ξαναχτύπησε για άλλη μια φόρα, μιας και δεν έχει τίποτα άλλο να κάνει στην ζωή του πέραν με το να ασχολείται με την AMD.
Galio Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2010 +1 στην συνθεση με intel αλλα με καποιο αλλο MB
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.